Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Wiesz. Lakers mogą nieźle wyjść na sprawie robiąc sprawę na dwa sposoby :

1. Brown + Walton/Vujacić (lub sam Brown) za T-Maca podpisanego przez Knicks na zasadzie s'n't.

2. Podpisanie T-Maca za to słynne 1.8 MLE ;) S'n't z Brownem + Waltonem + ew. Vujacicem za coś ciekawego typu nawet Mike Miller (niekoniecznie on - chodzi o poziom).

Lakers w wymianach mają więcej opcji niż przy podpisywaniu samych kontraktów.

Walton jest nie do ruszenia w tej organizacji... Ojczulek Bill załatwił mu taką fuchę, że szkoda gadać.

Hedo to plota wzięta z kosmosu.

Obecnie potrzebujemy dobrego wysokiego na 20 minut gry... żeby mieć czwórke Gasol Bynum Odom i ten podpisany ktoś... na swingmanie liczę na Ebanksa ... SG PG to mamy kobe sasha/blake fish,

Walton jest nie do ruszenia w tej organizacji... Ojczulek Bill załatwił mu taką fuchę, że szkoda gadać.

Hedo to plota wzięta z kosmosu.

Obecnie potrzebujemy dobrego wysokiego na 20 minut gry... żeby mieć czwórke Gasol Bynum Odom i ten podpisany ktoś... na swingmanie liczę na Ebanksa ... SG PG to mamy kobe sasha/blake fish,

Caracter jest wystarczającą opcją. Jak wierzysz w Ebanksa to tym bardziej powinieneś w Caractera.

Caracter jest wystarczającą opcją

jaki jest naprawde caracter? talent podobno ma ale dlaczego tak nisko wybrany? problemy z glowa czy chodzi o cos innego? co o nim wiesz maciek ze dalbys mu 20 minut w meczu w rookie season?
Jakies problemy miał przez co musial odejść z Lousville...Niewiem dokladnie o co chodziło, to tez mogło mieć wpływ na niski numer, jak i gra w slabej w tym roku konferencji C-USA. Jak dla mnie może być second Glenem Davisem, z lepszym post up, lecz nie takim hustle jak Big Baby.

Rookie z konca II rundy draftu wystarczajacym back up`em dla mistrzow NBA w RS, ze o p-o nie wspomne? :shock:

Toz Blair z SAS nie mial nawet 20min, choc SAS duzo bardziej potrzebowalo graczy podkoszowych, a ten jak dostawal minuty raczej nie zawodzil.

Rookie z konca II rundy draftu wystarczajacym back up`em dla mistrzow NBA w RS, ze o p-o nie wspomne? :shock:

Toz Blair z SAS nie mial nawet 20min, choc SAS duzo bardziej potrzebowalo graczy podkoszowych, a ten jak dostawal minuty raczej nie zawodzil.

Blair nie moze grać więcej ze względu na kolana...W NCAA też grał bardzo mało jak na tej klasy zawodnika.

Co za roznica czy jestes z 2 rundy czy z 1 licza sie umiejetnosći a te Caracter posiada.

uwazam ze narazie nie da nam wiecej niz moglby dac powell, ktorego powinnismy podpisac. moim zdaniem phil mogl go czesciej wpuszczac na parkiet. moze w przyszlosci cos z caractera bedzie, nie zaprzeczam, ale w tej chwili wole josha jako naszego rezerwowego podkoszowca. caracter tez nie powacha parkietu w po. potrzeba kogos pewnego

Blair nie moze grać więcej ze względu na kolana...

Taaa, a to ciekawe. Nawet w NCAA gral wiecej - wbrew bzdurom, ktore wypisujesz. Jego kolana byly glownym czynnikiem z powodu ktorych tak spadl w drafcie, ale w NBA problemow z nimi nie mial i nic nie stalo na przeszkodzie, by gral wiecej. Ide o zaklad, ze w kolejnym sezonie dostanie 25min.

W NCAA też grał bardzo mało jak na tej klasy zawodnika.

Ta, jasne. 27min to malo. To Cousins chyba na wozku inwalidzkim sie porusza, bo gral tylko 23min - znaczy strasznie chory musi byc.

Co za roznica czy jestes z 2 rundy czy z 1 licza sie umiejetnosći a te Caracter posiada.

Rzecz w tym, ze nie ma az tak wielu niewypatrzonych talentow pod koniec II rundy draftu. Dlatego kwestia dyskusyjna jest talent u gracza z konca II rundy. Zwlaszcza jak jeszcze parkietu nie powachal w NBA. A decyzje o potencjalnych wysokich zmiennikach podejmujesz z reguly grubo przed sezonem.

Zrozum czlowieku, ze Lakers nie moga sobie pozwolic na gre Caracterem w roli jedynego zmiennika na pozycji PF poza BIG 3. Potrzebuja kogos ogranego, doswiadczonego, ktoremu sedziowie nie beda gwizdac z dupy fauli, bo jest rookie. Zoltodzioby - zwlaszcza u Jacksona - nie maja czegos szukac. Pobiegaja do stycznia, a potem Irasiad i koniec zabawy.

na dzien dzisiejszy nie wyglada to zle.

w pelnym skladzie mamy przewage pod koszem. bosh na centrze, haslem- poki co tylko tyle maja heat do zaoferowania pod koszem a jak wiadomo na tablicach wygrywa sie mistrzostwa nba. zanim zaczniemy wszelkie rozwazania tego typu, trzeba bedzie najpierw poczekac w jakich skladach i czy w ogole przyjdzie nam sie mierzyc.

na wschodzie sa wciaz przeciez jeszcze c's i magic. nam zwiali coprawda boozer i amare ale tez jest jeszcze pare ekip, ktore sprawia problemy (nuggets, mavs, thunder, trailblazers?)

tak czy siak zajmijmy sie poki co swoim ogrodkiem.

podpisalismy juz oficjalnie blake'a. trzeba przedluzyc fisha a sa jeszcze przeciez inne dziury w skladzie. wciaz nie wiadomo czy przedluzymy shannona czy josha.

wczoraj w jakims kalifornijskim radiu poszla plotka jakoby lakers zastanawiali sie nad sciagnieciem z raptors... hedo (luke brown w s'n't?).

podobno kontaktowali sie takze z mattem barnesem.

zobaczymy...

Też o tej wymianie z Hedo wczoraj pisałem.

Mi jego charakter nie pasuje, ale chyba nie zaprzeczysz badboys, że czysto koszykarsko to Hedo za Sashę + Browna/Waltona mega wzmocnienie.

Ławka Lakers wówczas : Fisher/Blake,Odom,Turkoglu,Walton/Brown/Sasha,Ebanks,Caracter wygląda naprawdę imponująco.

Do tego jeszcze taki T-Mac + wet. pod kosz i macie praktycznie dwie równorzędne piątki.

A co do wymiany z Raptors jeszcze to ponoć chodziłoby o Browna bo Toronto chciało mu dac coś w stylu 15/3, czy 20/4, więc Mitch wpadł na pomysł, że podpiszą go za taką kase i wytrejdują do Raptors za Turka, który chce transferu, bo nie lubi gry w Toronto.

raja bell odrzucil oferte lakers za 1,7 mln $.

szkoda.

ale milo, ze lakers chca wydac reszte mle. problem polega na tym, ze bedzie ciezk oznalezc kogos za te pieniadze.

bell prawdopodobnie pojdzie do orlando badz miami. obstawiam miami ale tam chyba nie dostanie wcale wiecej kasy.

Ja osobiście wątpię, że pójdzie za tę samą kasę do do Miami.

Po co on im zresztą skoro Mike'a Millera mają podpisać za resztę kasy ?

Prędzej kogoś pod kosz będą teraz potrzebować.

Bell sądzę, że prędzej wybierze własnie Orlando, Nets czy Knicks gdzie dostanie kasy nawet dwa razy tyle co mógł w Lakers i Heat.

Dramatu w Lakers nie ma. Zostaje jeszcze T-Mac ;)

to, ze miller tam pojdzie to juz przesadzone.

bell pewnie tez.

widocznie uznali, ze w miami okienko na misia bedzie wieksze i postanowili jednak nie brac kasy tylko walczyc o misie. obaj zwlekali dosc dlugo, wiec mysle, ze miami to ich kierunek nr 1 co bylo potwierdzane w plotkach.

Może i tak.

Siłę rażenia mają przeogromą.

Na pozycjach 2-3

Miller,Bell,James,Wade ...

Tylko, że pod koszem masakryczna bieda.

A piłka jest niestety jedna do rozdania. Bell wg mnie robi głupotę, ale to jego sprawa.

Lakers też nie ma na co czekać. W obliczu takiego obrotu sprawy w Miami potrzebują bardzo kogoś z rzutem na ławkę. Czy to T-Mac jako FA, czy trade z kimś.

Brown to za cieńki bolek jeśli idzie o rzut, żeby go brać na poważnie. A energia z ławki w przypadku młodych graczy z Heat wielkiej róznicy tutaj nie zrobi.

Dobra, to ja napisze wsazystko co mi ostatnio lezalo na watrobie, bo jakos ostatnio nie znalazlem czasu :D

1) Blake jest fajny, najfajniejszy z ekipy Watsonow, Foyow i Duhonow ktorych moglismy wziac za te 4mln. Mam nadzieje, ze pierwsza piatka zostanie jaka jest, z Blakiem wchodzacym z lawki i grajacym te 30 minut :D Troche mi tylko szkoda, ze nie uderzylismy po Jacka czy Feltona via s'n't, bo chcialbym zeby kobe nie musial bronic rondo i westbrooka.

2) Wszechobocne podniecanie sie naszymi rookies. No ludzie, Ebanks jest fajny, nawet mial isc wysoko, jest atletyczny i broni i jak na moje moze zostac i pograc te ogony. Ale Caracter, mimo, ze utalentowany, to jeszcze nic nie pokazal, nawet w lidze letniej. Ja rozumiem, ze draftexpress i nbadraft i urywki z NCAA na jutubie sa fajne, ale to nie znaczy, ze on bedzie gotowy na gre w NBA. Przedkładania go nad Josha to jakies nieporozumienie. Powell ma papiery na granie w NBA, ma swietny rzut wlacznie z zasiegiem za 3, walczy pod koszem, jest kumplem KB, wygral juz dwa mistrzostwa i na prawde umie grac w kosza, co pokazal juz chociazby w tamtym sezonie, gdy nie gral Pau (na przyklad mecz w Bostonie). On moglby byc graczem na 20 minut w wielu zespolach w lidze. To ze u nas w ogole nie wychodzi, 'zawdziecza' tylko glebi skladu, a on godzi sie z ta rola, gra za min, wiec powinnismy sie cieszyc. Nie ma sensu robic zmian dla samych zmian. Nie daj Boze Pau spada i zostaniemy z Caracterem, zamiast Powella, ktory choc blyszczal nie bedzie, solidna robote odwali. Takie jest moje zdanie...

3)Na pozycje 5 guarda w zespole poszedlbym w T-Maca lub nawet Iversona. Bardzo brakowalo nam w tamtym sezonie kogos, kto bedzie typowym scorerem z lawki. Kto pociagnalby z obwodu i zdobyl kilka punktow. Wiem, ze moze sie zdarzyc tak, ze bedzie gowny, jeden pojedzie do corki, a drugi sie polamie albo bedzie sie czolgal po boisku. Jest to calkiem mozliwe. Ale to co daja nam Brown, moglby dac Bell czy T Allen to dostaniemy od Sashy. Oczywiscie chodzi o atak, o obronie nie mowie, bo Phil nie jest typem coacha, ktory wpusci takiego Allena do krycia niskich przeciwnika, ryzykujac w zamian zawalenie ataku. A tak to wspomagani rozsadnym Blakiem i jednym z wysokich z pierwszej piatki, taki AI czy TMac moga sprawic, ze nie stracimy duzo sily ognia.

4) DJ tez bym zostawil, chyba, ze uda sie podpisac Kurta Thomasa. Innych weteranow C za min za bardzo nie widze. Trzeba zrozumiec, ze DJ i Powell sa naprawde dobrymi zawodnikami do swojej roli w obecnych Lakers.

Troche mi tylko szkoda, ze nie uderzylismy po Jacka czy Feltona via s'n't, bo chcialbym zeby kobe nie musial bronic rondo i westbrooka.

Blake złym obrońcą nie jest. Także spokojnie :]

Parę słów - w miejsce Browna przydałby się jakiś gracz co by z ławki tych pkt rzucał ( dalej jestem ciekaw jak to z Ebanksem będzie , w sumie on jest podobny do Shannona ,więc aż tyle nie tracimy ) niech ten T-Mac się łaskawie zdecyduje co chce ,bo kasy to w LA ogromnej nie zgarnie ,ale może myśli nie tylko o tym skoro jak sam mówił rozważa pójście do LA.

O Blake'u już pisałem na forum lakersów ^ IMO 1 obstawiona świetnie dawno tak dobrze nie było w LA z tą pozycją.

Fisher mógłby trochę zluzować z oczekiwaniami ,cenię go, jest wart wiele ,ale z czystej wdzięczności mógłby też odpuścić. Mam nadzieję ,że to sytuacja taka jak kiedyś z Lamarem ,który tylko chciał poszaleć trochę i potem ostudził swój zapał.

Teraz Josh miałby szansę pograć więcej i jestem za tym aby został ,ale czy zostanie - nie mam pojęcia , z pewnością jakiegoś solidnego zmiennika za Drew Kupchak załatwić musi , nie wiadomo też czy Endrju się nagle nie połamie.

Także na chwilę obecną - Fish, T-Mac i solidny center nic więcej do szczęścia niepotrzebne. A i Caracter coś tam z sobą zaczął robić, znacznie schudnął może jednak taki zły nie będzie, wyraźnie nad sobą pracuje , wie co ta liga wymaga jak przypuszczam może się sprawdzi...

The Miami Heat and Los Angeles Lakers are expressing interest in Von Wafer, according to sources.

znowu w LA? hmm, a teraz niech mi ktos powie co sie z nim stalo po przeciez dobrym sezonie 07 - 08 (jesli mnie pamiec nie zawodzi).

Dzis zaczyna sie tez SL dla Lakers, chetnie zobacze mlodziakow w akcji + Greena. Co jak co ale ktos tam pisal, ze chlopak nie nadaje sie na SF bo za chudy. Ja to bym go tam widzial, nadrabial by speedem, choc oczywiscie wolalbym (o ile by sie sprawdzil) przesuniecie go na SG, a Ebanksa na SF.

Belle i T-Maci i inne teraz pewnie poleca do Miami, bo w koncu Huge Trio tam jest, takie cos nie moze przegrac etc etc. Wiec poki co imo MH sa blizszi zakontraktowania takich weteranow itd niz Lakers. No ale zobaczymy.

to, ze miller tam pojdzie to juz przesadzone.

bell pewnie tez.

widocznie uznali, ze w miami okienko na misia bedzie wieksze i postanowili jednak nie brac kasy tylko walczyc o misie. obaj zwlekali dosc dlugo, wiec mysle, ze miami to ich kierunek nr 1 co bylo potwierdzane w plotkach.

przeczytalem to po swoim poscie; dokladnie tak jest. Pora wiec chyba skupic sie na ograniu paru mlodzikow + niech Josh wroci i niech Phil da mu minuty bo kierwa typ potrafi grac i spokojnie te 10min moglby dostac.

A Drew jak Drew, na pewno sie polamie w 2011.

Hedo w LA? I co zmiennik dla Artesta i Bryanta czy jak? Role Player? Nie widze tego, za malo minut by dostal i chlopak bylby nie zadowolony. Chemia w dol. No i jaki jest jego kontrakt? Cos ok 10 baniek chyba...