Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli critt odpadl niestety :( ?

jak zobaczylem ze w sl bedzie u nas gral green to poczatkowo sie ucieszylem bo lubie goscia (zawsze go mialem w 2k :D mimo ze gral w c's) ale... zapewne albo on albo ebanks. raczej nie ma szans na obu wiec bralbym ebanksa z jego difensem podobno niezlym.

fish to wg mnie formalnosc zalezy tylko jaka kase dostanie lub targuja sie o dlugosc kontraktu

jezeli t-mac dogadany powiedzmy za reszte mle to zostaje ktos pod kosz za minimum. wiem ze powell lub caracter wydaja sie nienajgorszymi zmiennikami na kilka minut ale przydalby sie gosc ktory ma okolo 7 stop. brada millera bralbym w ciemno

Gdzieś dzisiaj w necie przewinęło mi się info (właśnie strony nie mogę znaleźć), że ponoć Tracy dogadał się z Lakers. Szukam tego i szukam i znaleźć nie mogę. Wie ktoś coś na ten temat czy to po prostu takie gadanie bez ładu i składu i jakichś powalony artykuł ?

Nie było żadnych rozmów, żadnych kontaktów, nic. Tylko wyrażenie chęci gry w LA przez TMaca.

tylko że my nie bardzo możemy czekać... jak James, Wade i Bosh podpiszą, to kontrakty będą szły maksymalnie pochrzanione i taki Bell dostanie 12baniek za sezon. Na razie możemy sobie przebierać w wolnych agentach, ale później będzie ich za mało. Mam nadzieję, że zanim James gdzieś podpisze to będziemy już z Fishem, T-Maciem/Bellem i weteranem pod koszem, bo wtedy będzie można co najwyżej jakichś tam graczy do treningów i na wypadek kontuzji ściągnąć, ale nie będą to bardzo istotne kontrakty

Racja. Kupchak wyczuł moment z Blake'm i jestem święcie przekonany, że czuje to samo z resztą.

Tylko ... umówmy się. Tacy gracze jak T-Mac czy Bell też czekają, bo chcą zapewne zobaczyć jak rozłożą się siły i ponadto ugrać coś dla siebie.

A Lakers nie mają za bardzo czym ich skusić jeśli idzie o finanse. Z drugiej strony nikt nie da im tak pewnej szansy na walkę o mistrzostwo. Ja dalej nie wierzę, żeby jakkolwiek skonstruowana ekipa w to lato miała szanse ograć Lakers.

Jednak wracając do plotek.

1. Barnes w LA ? Byłoby fajnie, tylko bez jaj ... Chciał więcej kasy w Magic, a do Lakers miałby pójść za mniej ? Fakt. Szanse na tytuł większe, ale czy aż tak mu zależy na zwycięstwie w lidze ? Wątpliwe. Dla mnie plota.

2. Czy to nie Bell powiedział, że z nikim nie podpisze dopóki nie dowie się jak potoczą się sprawy w Miami ?

3. Dotarłem do tych starszych wypowiedzi T-Maca i wg tego co tam jest napisane wyraził chęć gry za minimum, ale tylko w drużynie grającej o mistrzostwo. Tak więc Lakers nie są na straconej pozycji, chyba że jawnie kłamał. A to też możliwe.

Lakersom czas ucieka i Kupchak to wie. Prawdopodonie w przyszłym tygodniu się wszystko posypie z największymi gwiazdami (choć ja dalej twierdzę, że James i Wade się nigdzie nie ruszą).

Nie ma już za bardzo czym grać. 1.8 mln idzie do T-Maca lub Bella, a minimum dla weterana dla kogoś pod kosz. Tu już się szasta wszystkim co się ma.

To będzie ekscytujący tydzień :)

Macie racje, ale jednak mimo wszystko to my rozdajemy karty. Jesteśmy obrońcą tytułu. Mamy podpisanych 6 podstawowych zawodników! I to jakich zawodników :) Do tego Sasha i Walton, którzy mogą w tym sezonie dać z siebie dużo więcej i prawdopodobne jest, że zagrają lepiej niż rok temu.

Inne kluby nie tylko nie mają trzonu zespołu, nie mają nawet pewnego trenera. O "obudowie" dla gwiazdy nie wspominając. I nie zapowiada się wcale na szybki koniec tej zabawy bo cała trójka wciąż myśli i chyba jest dalej niż bliżej podjęcia decyzji. I kluby liczące na nich po prostu są związane. To samo inne drużyny, które liczą, że w wyniku podpisania wielkich umów, wielkich graczy wyciągną coś fajnego by się wzmocnić (np. Orlando, które liczy na Paula gdy ten dostrzeże jak powstało wiele mocnych ekip i sam będzie chciał powalczyć o coś). Reszta przepłacając po prostu odpada z zabawy. NY z Amare i choćby JJ nie jest w stanie powalczyć z nami. Dallas po podpisaniu Nowika też nie wiele może zdziałać. Denver ciągle nie wie jaką decyzję podejmie Melo. Sytuacja jest korzystna dla nas.

To my rozdajemy karty. Jednak zgadzam się, że tacy zawodnicy jak Bell, Barnes mogą czekać na wyższe umowy w contenderach, ale nie mają pewności szans na tytuł, pieniędzy bo kluby te mogą szybko i głupio czasami zapchać salarycup, no i nie mają spokojnych głów bo na pewno każdy z nich chciałby mieć już jasną sytuację i udać się na odpoczynek.

Nie mamy czym poza szansami na tytuł ściągnąć wolnych agentów, weteranów, ale mamy świetną sytuację kadrową i potrzebne nam są tylko drobne uzupełnienia luk czyli swingman i ktoś pod kosz. Jest obecnie na rynku wielu takich zawodników, którzy mogą chcieć szukać pierścienia mając już na kontach rachunki na całe życie i jakiś tam status w lidze. Chętnych brakować nie będzie, a jeśli nawet? To spokojnie do sezonu możemy przystąpić podpisując naszych draftowiczów i Browna na prawie Birda albo G.Greena z ligi letniej.

Pozdrawiam i czekam na dalsze ruchy na rynku i ruchy Mitcha, który jest w świetnej formie i w połączeniu z Jaxem mam nadzieję nie zawiedzie naszych oczekiwań i wkrótce odda już kompletny i najsilniejszy skład w ręce Zena by ten dokonał znów wielkich rzeczy.

zastanawia mnie jaki wplyw na rozmowy na linii fisher-lakers ma to, ze derek jest w tej chwili... w chinach na expo.

moim zdaniem dopiero jak wroci bedzie mozna na powaznie pogadac o jego kontrakcie z lakers.

a straszenie tym, ze pojdzie do heat/magic czy cavs wlozcie miedzy bajki.

owszem te ekipy moga rozwazac jego kandydature ale max jaki na niego beda chcialy przekacac to jakis 6-7 baniek na 2 lata. nie wiecej. tylko hea sa ponizej salary ale oni maja inne priorytey w tej chwili. fish pasowalby do wade'a bo nie porzebuje duzo pilki ale bez jaj. oni nie moga sobie pozwolic na goscia, ktory obudzi sie dopiero w po.

cavs? moze jak uda im sie zatrzymac lbj'a ale maja tak stary i drogi slad, ze nie sadze by skusili sie na fisha.

magic musza podpisac reddicka. i maja payroll na poziomie lakers. jezeli szukaja backupu dla nelsona o za minimum jak zrobili z jwillem a nie za 10/2 bo tyle zada fish.

reasumujac wszystkie te ekipy maja drogich pg i nie stac ich na to by zatrudnic dla nich backup za 2,5 banki na sezon o 5 nie wspominajac. w dodatku 36-letni bacup grajacy w rs.

dlatego mozna miec pretensje do mithas, ze nie przystal na 10/2 agenta fisha i nie dal mu emerytury ale tak jak w przypadku odoma, on nie jest wart tyle ile chce badz ile jest wart, tylko tyle ile daje rynek. rynek moze mu dac 3-4 banki ale w jakims zespole nie grajacym w playoffs. lakers zatem wciaz sa jego jedynym wyborem, ktory w dodatku moze wciaz dac mu najwiecej. rozumiem straszenie jego agenta ale bez jaj. skonczy sie na 6-8/2 lata i wszyscy beda zadowoleni tak jak rok temu z odomem.

jasne. fish zagral wielkie playoffs. ale coraz mniej ma w baku, coraz slabiej gra w RS, i swoja emeryure odbieral np. w tym sezonie regularnym. nikt nie chce by odchodzil ale oferta o ktorej wspomnialem i tak jes wysoka i powinna mu wystarczyc.

Święta racja.

Ale co miał niby Fish powiedzieć ? Przecież to w dobrym stylu trochę się potargować ;)

Poza tym teraz jak Lakers mają Blake'a to i tak zobaczy, że nie jest neizbędny. Zwłaszcza, że Steve jest we wszystkim od niego lepszy, tylko zasług takich nie ma.

Niemniej Derek powinien dostać max to co Blake.

Z drugiej strony mniej mu dać to też głupio bo jednak zasługi i serce ma.

Najuczciwiej byłoby tak 7-8/2.

A można go podpisać na zasadzie, że w tym roku dostanie 5, a w następnym 2-3 ?

A wogóle Badboys to od kiedy można podpisywać kontrakty ? Od czwartku ?

Z drugiej strony mniej mu dać to też głupio bo jednak zasługi i serce ma.

zeby kazdy dostawal za zaslugi to bylaby masa przeplaconych staruchow w tej lidze fish powinien dostac 2-3 za sezon i na tym sie zapewne skonczy. o jego graniu w heat czy cavs to mozemy zapomniec. w innej druzynie nie wiem czy dostalby teraz jakies lepsze minuty

A można go podpisać na zasadzie, że w tym roku dostanie 5, a w następnym 2-3 ?

mozna. w tym roku kontrakt na 5 a w nastepne lato podpisac go za 2-3 na kolejny sezon :)

Wesley Matthews went undrafted last June, but could soon sign a contract worth the mid-level exception.

Sources told FanHouse that Portland, San Antonio, the Lakers and Milwaukee have contacted Matthews.

The Bucks are likely out of the running after re-signing John Salmons and the Lakers may have bowed out as well after adding Steve Blake.

There is still a chance that Matthews could return to the Jazz.

"There's no question his loyalty is to the Jazz," said Wesley Matthews Sr. "They gave him a chance. But it has to be a fair, market-value deal."

po tym jak Blake'a jest juz w L.A raczej bardzo malo prawdopodobne. Chyba, ze az tak mu zalezy na wygrywaniu w co watpie.

A tutaj w sumie cos juz oczywistego:

After agreeing to terms with free-agent guard Steve Blake, the Lakers are no longer courting forward Mike Miller.

"Source told FOXSports.com that the Lakers offer to Mike Miller is no longer on the table following the Steve Blake signing," Jeff Goodman wrote on his Twitter page.

wg wojnarowskiego, lakers po tym jak skoncza negocjacje z fisherem (wciaz przebywa w shanghaju na expo) zwroca swoje zainteresowanie w kierunku rajy bella, ktoremu zaoferuje reszte mle. zainteresowani sa takze tony'm allenem. owszem atletyzm atletyzmem ale ten gosc nie dysponuje w ogole rzutem z poldystansu i 3. craig hodges mialby nie lada orzech do zgryzienia. ariza czy brown to pikus przy nim.

co nie zmienia faktu, ze bedzie mi troche brakowalo atletyzmu w tej druzynie. kobe starszy, artest r u kiddin? sasha, walton. wlasciwie poza ebanksem nie bedzie w tym zespole goscia, ktory spelnialby moje oczekiwania. wszyscy ci goscie + blake czy bell sa swietni w half court offens. blake jeszcze niezle napedza kontry ale to nie to samo. w finalach doskonale widzielismy ile warte sa punkty z kontrataku.

tak swoja droga, nie wiem czy widzieliscie highlighty z tego ostatniego meczu zeszlego RS, gdzie blake zrobil na nas TD. zerknijcie na jego 2-3 asysty w tym skrocie recapie z nba.com. ma tam podania na alleye, ktorych nigdy nie widzielismy u farmara czy fishera. fisher jeszcze kiedys z shaqiem czesto probowal i z mlodym bynumem (07/08, jak to brzmi, mlodym bynumem, chlop ma 22 lata:P) ale ostatnio poza jakimis 2 podaniami w kontrze do kobego na alleya nie widzialem z jego strony takich zagran. blake spoooro widzi w tej kwestii i potrafi uruchomic graczy. fisher czy farmar bardzo czesto nie tyler przysypiali co nie mieli odwagi podac kobemu czy drew w tempo, choc ci czesto roluja i atakuja obrecz majac nadzieje, ze pilka juz leci.

nie jestem pewien czy stac nas na niego

zarabial 2,5 mln i nie wydaje mi sie by chcial zarabiac mniej. czy zgodzi sie na 1.7? przy dzisiejszym markecie nie ma opcji by tak sie stalo.

do tego gosc nie ma trojki i poldystansu. duzo pracy czekaloby hodgesa. choc nie powiem, moglby idealnie wypelnic luke po brownie. choc wydaje mi sie, ze jest kilka ekip z c's na czele, ktore dadza mu te 9/3 i bedzie szczesliwy.

zaczalem sie powaznie zasanawiac czy dobra opcja nie bylby... gerald green z naszej ligi letniej. troche okrzepl w rosji. do tego dysponuje chyba lepszym rzutem niz brown i tony allen razem wzieci. + dunki i atletyzm czyli o czego nam brakuje. do tego powinien byc dostepny za minimum bo walczy o kontrakt i powrot do nba. angaz w lakers bylby dla niego spelnieniem marzen. to imo nie jest glupia opcja. zobaczymy jak wypadnie w SL, choc tutaj rok temu morrison rzucal po 20ppg

a wlasnie. sasha vujacic jest w conract year. jak zagra tak jak w 07/08+taka defensywa jak w 09/10 to nie potrzebujemy zadnych bellow/allenow/brownow czy greenow:)

a wlasnie. sasha vujacic jest w conract year. jak zagra tak jak w 07/08+taka defensywa jak w 09/10 to nie potrzebujemy zadnych bellow/allenow/brownow czy greenow:)

Sasha Vujacic kryjący Westbrooka... no byłaby kupa śmiechu

do tego gosc nie ma trojki i poldystansu.

Umiejętności strzeleckie niewiele ci dadzą, kiedy playmaker rywali wchodzi w pomalowane jak w masło. Piąty obwodowy w rotacji nie musi być graczem kompletnym. Skoro jakoś radzimy sobie grając niskimi, którzy nie potrafią bronić, to równie dobrze możemy dać szansę komuś, kto nie umie rzucać.

Inna sprawa to wysokość kontraktu. Chyba jedyną szansę mielibyśmy, gdyby Boston po prostu z niego zrezygnował. Wtedy może Allen chciałby rewanżu, podpisując kontrakt z największym rywalem.

jendras mnie sie wydaje, ze gosci typu westbrook nikt nie powstrzyma 1on1. wygrywanie pojedynkow z takimi westbrookami zaczyna sie od ataku. chris paul moze wylaczyc westbrooka, bo jest w stanei zagrac tak w ataku, ze westbrook zlapie pare fauli, paul zrobi na nim troche punktow i westbrook przestanie istniec, straci pewnosc siebie.

na takie ofensywne zdominowanie "westbrookow" tak nazwijmy tych elitarnych pg ligi, raczej nie mamy szansy. mozemy ich jedynie zneutralizowac obrona zespolowa. owszem dodanie takiego tony'ego allena pewnie troche by pomoglo ale to bardziej kwestia powrotu do obrony calego zespolu i spowolnienia grania. niz ograniczenie 1on1.

wlasciwie na tym polega moim zdaniem ograniczanie sie rozgrywajacych w tej lidze. u nie chodzi o to kto bardziej kogos powstrzyma w defensywie, tylko kto z kogo bardziej zrobi miazge w ataku. przez to, ze mamy aki system jaki mamy w ofensywie i rozgrywajacy nie sluza do dominowania i zdominowania punktow, to nasi przeciwnicy na pg jada naszych. tak to przynajmniej zaczynam to odbierac po tym jak sie przyjrzalem temu wszystkiemu ostatnio, choc moze to wina fishera playoffs vs fisher RS.

sasha zrobil postep w defensywie. owszem westbrokk by po nim pojechal (jak po 25 innych startowych pg tej ligi) ale defensywa sashy to juz nie jest to samo co 2-3 laa temu. nawet phil to docenil i powiedzial, ze gdyby nei jego defensywa w tym roku, pewnie w ogole nie wachalby parkietu. dragica przez wieksza czesc serii tez niezle kryl, poza poczakiem 4q game6. co nie zmienia faku, ze to nie to samo co tony allen.

zobaczymy co boston zrobi w sprawie allena ale obstawiam, ze raczej go zatrzymaja, choc odnioslem wrazenie, ze ten brak trojki i poldystansu u niego w finalach byl bardzo widoczny i c's doszli do wniosku, ze potrzebuja jednak kogos kto bedzie grozil rzutem, bo przy nim na boisku i rondo, ich spejsing baardzo spadal i nie bylo zagrozenia z obwodu, co zabijalo gre pod koszami, wiec kto wie, moze z niego zrezygnuja.

jendras mnie sie wydaje, ze gosci typu westbrook nikt nie powstrzyma 1on1.

Powstrzymać? Oczywiście, nie. Ale spowolnić, utrudnić zdobywanie punktów, dać więcej czasu partnerom na zrotowanie? Jak najbardziej. Co nam dała obrona zespołowa, dopóki Westbrooka krył Fisher? Zmiana była absolutną koniecznością, rzecz w tym, że nie chcemy, aby to Kobe był w takich sytuacjach naszą jedyną opcją. Poza tym, Brooks w szóstym meczu zaczął kombinować i próbował grać wysokim składem, co stworzyło mismatch Green-Fisher i pozwoliło Thunder złapać rytm w pierwszej kwarcie i odrobić w końcówce 7-punktową stratę, co o mało nie skończyło się porażką. Taki Tony Allen byłby bardzo przydatny, chociaż na tych kilka minut w meczu, żeby powstrzymać run rywali.

Inna sprawa, to atak. Steve Blake i Raja Bell nie sprawią, że nie będziemy oddawać 20 osobistych mniej od rywala. Trudno jednak oczekiwać, żeby Kupchak pozbył się wszystkich słabości drużyny w jedno lato.

sasha zrobil postep w defensywie. owszem westbrokk by po nim pojechal (jak po 25 innych startowych pg tej ligi) ale defensywa sashy to juz nie jest to samo co 2-3 laa temu. nawet phil to docenil i powiedzial, ze gdyby nei jego defensywa w tym roku, pewnie w ogole nie wachalby parkietu. dragica przez wieksza czesc serii tez niezle kryl, poza poczakiem 4q game6. co nie zmienia faku, ze to nie to samo co tony allen.

Być może. Ja jednak pozostaję sceptyczny, pamiętając, jak chwalono Vujacica dwa lata temu za obronę przeciwko Ginobiliemu i jak potem został ośmieszony przez Allena w finale.

zobaczymy co boston zrobi w sprawie allena ale obstawiam, ze raczej go zatrzymaja, choc odnioslem wrazenie, ze ten brak trojki i poldystansu u niego w finalach byl bardzo widoczny i c's doszli do wniosku, ze potrzebuja jednak kogos kto bedzie grozil rzutem, bo przy nim na boisku i rondo, ich spejsing baardzo spadal i nie bylo zagrozenia z obwodu, co zabijalo gre pod koszami, wiec kto wie, moze z niego zrezygnuja.

Allen bądź co bądź bardzo dobrze bronił Bryanta i bez wątpienia w Bostonie mają to na uwadze. Pytanie czy Celtics będą szukali lepszego backupu dla Ray'a (i wtedy pozostaje kwestia czy Nate, czy Tony, bo obydwu raczej nie zatrzymają).

The Lakers want Derek Fisher to agree to a pay cut in order to return to Los Angeles.

Adrian Wojnarowski of Yahoo! Sports writes that the Lakers reportedly want Fisher to take a one-year deal worth as little as $2.5 million.

The Los Angeles Times has reported that Fisher wants a two-year, $10 million deal.

The Lakers have agreed on a four-year, $16 million deal with Steve Blake last week.

Siema,

Tak jak w poprzednim roku i tym razem podziubałem troche nad okładkami na płyty DVD z finałów 2010. jesli ktos ma chec, jak najbardziej zachecam do sciagania i drukowania (jesli oczywiscie macie posciagane mecze). Ja bynajmniej tak uczynię, a załączam linki do mojej twórczości, bo może komuś choć troche się spodoba.

P.S. Czas mnie naglił bardzo i ciężko było znaleźć spokojne chwile żeby coś wymyśleć, ale myślę że wstydu chociaż nie ma.

PS. 2. Gdyby się coś o hasło przy ściąganiu pytał to wpisujcie: lakers. A gdyby w ogóle coś nie chodziło to piszcie. Może poszukam wtedy jakiegoś innego hostu do zdjęć,

PS. 3. (lewa strona to oczywiście tył płyty, dalej grzbiet i przednia okładka)

Pozdr

A oto linki:

http://wyslijto.pl/files/download/cc8ltb7w5k

http://wyslijto.pl/files/download/exas890ls2

http://wyslijto.pl/files/download/jbyi5jr9aa

http://wyslijto.pl/files/download/b18uo657o3

http://wyslijto.pl/files/download/gw9mkkzoeh

http://wyslijto.pl/files/download/dozb0g2bbj

http://wyslijto.pl/files/download/h1sl8iy5g3