Skocz do zawartości

LAKERS -świętujemy sukces i planujemy sezon 2010/2011

sadek69

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.nba.com/news/features/aldrid ... ef:nbahpt1

Oficjalnie na nba.com

Aż chce się powiedzieć, czy to się dzieje naprawdę?

Przecież to jest straszne dla innych zespołów.

S5 Blake Kobe Artest Gasol Bynum

Bench Fish Sasha Luke Ebanks Odom Powell Mbenga, jesli dojdzie tu za minimum Bell lub/i T-Mac/wysoki vet. To ciężko będzie znaleźć w tej drużynie jakiś słaby punkt i to w dodatku z Jaxem na ławce...

Pewnie 1.7 mln zostawione dla Bella lub Fishera lub Kurta lub Browna lub Tracego

Ale przecież do Fisha macie prawa Birda, więc MLE nie ma tu znaczenia :P

A T-Mac pewnie nie podpisze za 1.7, chyba, że naprawde nikt go nie bedzie chciał.

word zapomniałem, że Fisha MLE nie dotyczy

RONARTESTCOM

Welcome Steve Blake! He super dope!!! about 1 hour ago via Twitter for iPhone Retweeted by you and 100+ others

Dołączona grafika

No to ekstra jeszcze lepiej niz z millerem, blake to swietna opcja :D

najwazniejsza dziura juz na poczatku offseason zalatana. teraz zostaje tylko dobrze wybrac kogos dobrego na lawke (wysokiego najlepiej) i czekac na sezon :) lawka wyglada juz solidnie a jak dostaniemy t-maca to bedzie jeszcze lepiej :D

Mike Millerowi oferowali pełne MLE i to raczej nie była plotka sądząc po dalszych działaniach Mitcha (Luke i podpisany Blake). Więc jesteśmy w niezłej sytuacji. Fish w końcu się dogada z Mitchem i zakończy się gdzieś pewnie na 3-3.5 mln. Mamy w takim wypadku około 1.8 MLE czyli spokojnie możemy uderzyć po TMaca albo Bella, którego bardziej bym preferował. Nie wiem czy na tej samej zasadzie, prawie Birda możemy podpisać Josha Powella? Bo potrzebujemy też wysokiego do rotacji. Kurt Thomas chyba spokojnie poszedłby na minimum dla weteranów, nikt inny nie przychodzi mi do głowy.

jezeli podpisza browna (nie wiem jak ida rozmowy?) to pewnie nie ruszymy juz reszty mle. najwyzej wysokiego za minimum ale i to nie jest pewne jesli zdecyduja sie na caractera i powella (wiem ze obaj niscy). cale szczescie nie ma plotek (przy calej ich masie) o shaqu w la

to czy wydamy reszte mle moze tez zalezec od tego ile dostanie fish

Fantastyczna wiadomość dla Lakers.

Najlepszy, moim zdaniem, PG jakiego mogli wyciągnąć mają kasę jaką mieli.

Niezły rzut, dobra obrona, wysokie IQ, woli podać niż rzucić. Ideał dla Lakers po prostu. I z tego co kiedyś czytałem facet ma dobry wpływ na team chemistry, więc ogólnie same plusy. No i do tego Fisher z ławki to będzie niezłe combo.

Dużo lepsza sprawa niż z Millerem. Miller był opcjonalny i na ławkę, Blake to była główna potrzeba. Poza tym od początku jakoś nie wierzyłem, żeby Mike się zgodzić grać za MLE. On zna swoją wartość, a poza tym jeśli Gooden dostał 32/5 to Miller zasługuje na conajmniej 40-45/5. Poza tym dla ligi byłoby gorzej gdyby taki zawodnik musiał wchodzić z ławki.

A tak wyszło najlepiej dla wszystkich.

S5 Lakers nie ma po prostu słabych punktów : Blake, Bryant, Artest, Gasol, Bynum. To jakichś koszmar dla przeciwników. Kogo kryć ? Jak kryć ? I jeszcze weźcie się potem przebijcie przez ten mur.

W dodatku z ławki mega dwójka : Fisher i Odom. Zwłaszcza ten pierwszy wypoczęty, z ławki na PO to będzie killer.

Do tego energizery jak Brown czy Ebanks.

Plus solidni Vujacić i Walton.

Kolejny zastrzyk młodości też byłby niezły : Caracter i Crittenton.

Co się rzuca w oczy ? To, że jednak brakuje kogoś pod kosz z doświadczeniem na rezerwę i jakiegoś swingmana. Kupchak tak fantastycznie rozegrał sprawę, że ma do dyspozycji jeszcze minimum dla weterana (jest tylko jedno nie ?) i 1,8 mln MLE.

Więc można obie te sprawy załatwić. Kogo najlepiej ? Ciężko wskazać. Jako swingmana McGradyego lub Bella. Ja bym był za tym pierwszym bo jednak młodszy, ale nie można wybrzydzać. Każdy będzie super dodatkiem.

A pod kosz ?

Ja bym wybierał z puli Powell lub weteran gatunku Juwana Howarda/Kurta Thomasa.

A może odpuścić kogoś pod kosz, postawić na Caractera i za to co zostało podpisać McGradyego i Bella ?

Opcji wbrew pozorom jest sporo, a i tak póki co Lakers są wręcz murowanym faworytem do 3-peata. Co ciekawe tyle było plotek, Lebrony czy Boshe, a tu taki prosty ruch, a najlepszy, bo uzupełnia coś do kompletności praktycznie.

Załatwić na początku lipca najpilniejszą potrzebę to wielka sztuka. Fani Lakers mogą spać spokojnie ;)

napisane wczoraj

prawdopodobnie dzisiaj lakers swoje zainteresowanie zwroca ku targetowi nr 2 bo nie moga sobie pozwolic na zwloke.

obstawiam, ze dzis zwroca sie do steve'a blake'a z konkretna oferta.

nie mylilem sie. po 1 mitch jest geniuszem. blake'owi podal oferte 16/4 na stol, majac juz zaklepanego luke'a ridnoure'a, ktory zgodzil sie na 12/4. wiec blake nie mogl sobie pozwolic na jakiekolwiek pertraktacje, bo podobno mu powiedzieli o tym, ze wstepnie sa juz po slowie z luke'm ale to on jest targetem nr 1. przyjemne z pozytecznym.

to pokazuje tez, ze mitch jest wielki i swietnie wykorzystal fakt, ze negocjuje nie dla charlotte bobcats, tylko dla 16-krotnych misrzow nba. malo kto moze sobie pozwolic na danie deadline. oni tak zrobili z millerem i teraz z blake'm. bylo to ryzykowne ale jak widac oplacilo sie. zapchali najwieksza dziure jaka byla.

teraz kilka slow o blake'u. to jest taki pg, ktory w odroznieniu od luke'a ridnoura moze grac swietnie w trojkatach. przy royu czesciej nie mial pilki niz ja mial. byl spot up shooterem, niezle trafia z rogow trojki, w ogole rafia rojki, broni najlepiej ze wszystkich rozgrywajacych jacy przewineli sie przez nasz klub w ostatnich paru laatach. jest dosc wysoki, swietnie wyszkolony technicznie ale jego najwazniejsza zaleta to to, ze bedzie idealnym nastepca fishera. do grania na pg w trojkatach trzeba miec pewne predyspozycje i psychicznie byc nastawionym na to, ze nie bedzie sie mialo po 15 sekund w kazdej akcji. blake jest wlasnie takim zawodnikiem.

jasne, ze moglby byc felton czy jakis andre miller (3 lata mlodszy) o innych nie wspominajac. ale prawda jest taka, ze przy takich zawodnikach jakich mamy, potrzebujemy rozgrywajacego, ktory ni da sobie rzucac po 30ppg, w ataku 3 razy dotknie pilki i bedzie trafial gdy bedzie mial pozycje. za nie duza kase. 16/4 to dobra oferta dla obu stron. oczywiscie blake mogl gdzies dostac pelne mle ale tu moze grac o cos wiecej.

zatem swietny deal. moim zdaniem mamy PG z najlepszymi dyspozycjami od 10 lat. czy sie sprawdzi to juz inna sprawa ale wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze tak.

co dalej?

priorytet nr 1 to podpisac fishera. chlopak chce 10/2 ale ma tego samego agenta co kb, wiadomo, ze wszyscy tu maja sie ku sobie. trzeba sie tylko dogadac. fish zasluzyl tymi playoffami by dostac to co chce. mniej niz blake nie moze zarabiac. szanujmy sie tylko czy mitch bedzie chcial mu o dac.

zobaczymy do kogo lakers zwroca sie teraz. podobno timak chce dla nas grac. jezeli mowi to po podpisaniu blake'a tio chyba zdaje sobie sprawe z tego, ze duzo nie dostanie. jezeli tak, to ja bym do niego uderzyl.

pozostaje reszta pozycji do obsadzenia. jezeli nie timak to bell, moim zdaniem ktos z trojki bell-tmac-shannon musi byc.

w nasepnej kolejnosci dodac kogos pod kosz za minimum. kurt homas bylby swietny ze wzgledu na to, ze moze grac jako center i pf. sprobowalbym rowniez zostawic jednak powella. chyba, ze rookie utrzyma sie w skladzie. podobno schudl 9 kilo. byloby milo.

generalnie noc na plus.

mike miller bylby swietny ale nie do konca bylem przekonany czy mozemy sobie na taki luksus pozwolic. pg to byl priorytet i ciesze sie, ze wyciagneli najlepsze co bylo w rozsadnej cenie.

czekamy na dalsze kroki.

Czyli Badboys koncertowo trafiłeś ;) Masz zadatki na GMa w Lakers :D

A z Blakem się całkowicie zgadzam. To był super strzał. Idealnie nadaje się do trójkątów i trafić też potrafi. Jak wyjdzie to się zobaczy.

Fisher chce 10/2. Wg mnie za dużo. Fakt - zasłużył, ale czy zasłuży później na to ?

Jednak biorąc pod uwagę jego doświadczenie i zasługi, ale też wiek myślę, ze najuczciwiej by było coś w rodzaju 7/2.

Jeśli to co mówisz z T-Macem to prawda to byłoby naprawdę ciekawie. Skad TY bierzesz te infa ? Z twittów tylko ? ;)

A jeśli to co mówisz było faktycznie z Ridnourem to tymbardziej Kupchakowi należą się brawa za to zagranie. Po prostu mistrzostwo. Wyciągnął dzięki temu na dłużej dużo lepszego PG.

W każdym razie McGrady i tak chyba liczył na to, że będzie musiał grać za ochłapy. Jednak o kasę to on nie ma co się martwić.

A po trejdzie Blake'a nie dziwię się, że mógł tak powiedzieć bo tu zarysował się skład nie tylko na 3-peat, ale na coś więcej.

W końcu 6 najważniejszych grajków : Blake, Bryant, Artest, Gasol, Bynum, Odom jest tutaj podpisanych jeszcze na minimum 3 lata o ile się nie mylę prawda ? A jak dobrze pójdzie i nikt nie wyoptuje to nawet cztery lata. W ich wieku i talencie bardzo możliwa jest walka o mistrzostwo co roku do końca ich kontraktów.

Do tego dochodzi na bank Vujacić i Walton. To ósemka już jest. Akurat ósemka na PO.

Nie wyobrażam sobie, żeby Fish nie podpisał, więc to byłaby dziewiątka. Ebanksa raczej też wezmą to dziesięciu by było.

A jeśli to prawda co mówisz o Caracterze to widać że chłopak ma CHaracter ;)

Jeśłi do tego grona dołączyłby T-Mac (lub Bell) to głębia składu byłaby wprost niewiarygodna. Nie wspominając jeszcze o weteranie pod kosz. I mówimy tu o głębi składu przy której każdy z zawodników może wejść na parkiet i coś zmienić.

Cieszę się, że doczekałem się jeszcze w swoim życiu takich czasów, gdy być może tworzy się jakaś dynastia :)

blake to jest to chciałoby się powiedzieć. Ciężko byłoby znaleźć lepszy fit do LAL dostępny w to lato. wogóle jeszcze jeden koleś pod kosz i byłoby super, nawet kosztem bella i t-maca. a z którymś z nich to wogóle jest miazga. Na miejscu lebrona właśnie pukałbym do chicago albo miami i prosiłbym o kontrakt bo inaczej to do 2013 pierścienia na palcu nie założy. nie wierze żyby gdziekolwiek indziej mogła powstać drużyna, która może powalczyć z LAL. A swoją drogą fajnie byłoby dowalić chicago w składzie z lebronem aka poor man jordan ( mogliby jeszcze shaqa podpisać ). Taki mały samaczek za 1991.

Na gówniany probasket(fakcie) piszą że mitch będzie dalej uderzał po millera ale nie wiem za co. Ci kolesie z pro to chyba podstaw salary z nba nie znają.

W tej sytuacji wystarczyloby podpisac tylko Fisha a lawka i tak bedzie wygladac lepiej niz w zeszlym roku. Na kazda pozycje jakas alternatywa jest.

Blake'a w S5 raczej bym sie nie spodziewal. Dopoki Phil jest na lawce, a Fish by zostal to wlasnie on bylby starterem, tylko pewnie gralby ok 24 minut na mecz, a reszta dla Blake'a. Inaczej tego nie widze.

Sasha z lawki na sg niby ost rok kontraktu ale to wciaz nie jest pewne, wiec McGrady, Bell mile widziani aczkolwiek nie sadze zeby T-Mac za ta kase co zostala zgodzil sie grac. Dla mnie jedyne wyjscie to Bell w tej sytuacji.

Na niskim skrzydlowym chcialbym zobaczyc Ebanka wchodzacego z lawki co daloby zastrzyk energii i ten glod walki i zwyciestwa. Jednak jakos watpie, ze dostanie od poczatku jakas wieksza szanse na udowodnienie swojej wartosci i pewnie max to jakies 4min w meczu a wiekszosc czasu bedzie dostawal Luke.

Niech Lakers podpisza jeszcze Kurta i Powella i bede zadowolony. To pozwoli odpoczac bardziej naszym starterom w rs, bo jesli chcemy ten 3peat to odpoczynek w sezonie bedzie odgrywal bardzo wazna role...4 final z rzedu? wow.

btw. miami i cavs wykazuja zaint. fisherem jednak to z pewnoscia poki co nie sa mistrzowskie druzyny a sam fish chce grac tylko dla mistrzow.

"I don't think he wants to go anywhere and I don't think we want him to go anywhere," Mitch Kupchak said. "So there's a hope that you sit down and work something out, and I believe that will happen."

EDIT:

Jest sklad na summer league:

#4 Derrick Caracter, forward/center, 6 feet 9, 275 pounds, Texas El Paso, rookie

#3 Devin Ebanks, forward, 6-9, 210, West Virginia, rookie

#8 Gerald Green, forward, 6-8, 200, Gulf Shores Academy (Texas), sixth season

#31 Robert Kurz, forward, 6-9, 230, Notre Dame, third season

#7 Ibrahim Jaaber, guard, 6-2, 170, Pennsylvania, rookie

#34 Ben McCauley, forward, 6-9, 237, North Carolina State, rookie

#36 Andrew Naymick, center, 6-11, 235, Michigan State, third season

#32 Frank Robinson, guard, 6-4, 193, Cal State Fullerton, second season

#15 Tyler Sanborn, center, 6-10, 270, Guilford College (N.C.), rookie

#44 Courtney Sims, center, 6-11, 245, Michigan, fourth season

#2 D.J. Strawberry, guard, 6-5, 199, Maryland, fourth season

Wlasnie! zapomnialem o Greenie! Przejal by role Shannona Browna i tez dalby niezlego kopa z lawki. Bylby nawet w stanie grac jako 2 i sprawiac problemy swoim rywalom. atletyczny ziom, cos jak ariza zanim sie polepszyl w la. tylko ile by chcial?

Dobry ruch. Trochę narobili smaka tym Millerem, ale grunt, że mamy solidnego rozgrywającego i już na początku lipca możemy być w miarę spokojni. Informacje o tym, że Lakers nie będą wydawać nie potwierdziły się - zasłona dymna, albo Buss zmienił zdanie po decyzji Jacksona.

16/4 dla Blake'a to bardzo rozsądny kontrakt. Cieszy zwłaszcza, że groziło nam przyjście Ridnour'a. Wreszcie mamy zawodnika, który myśli jak rozgrywający i będzie w stanie dogrywać trudne piłki do wysokich, do tego dobry rzut z dystansu. Z lepiej zorientowanym Artestem egzekucja triangle powinna teraz wyglądać lepiej. Generalnie nie był to mój wymarzony ruch, Blake wszystkiego nie załatwia, ale obecnie na rynku wydawał się po prostu najlepszą opcją.

Co pozostaje problemem. Kobe ciągle jedynym graczem atakującym kosz, do tego ciągle brakuje nam szybkości i atletyzmu. Już w minionym sezonie było to widoczne, teraz pewnie stracimy jeszcze Browna. Żałuję, że nie wypaliło z Crittentonem, za te 1,6-1,8 raczej nie poszalejemy. Ja bym się z resztą MLE zwrócił do Tony Allena, a za minimum dla weteranów spróbował ściągnąć Kurta Thomasa.

#36 Andrew Naymick, center, 6-11, 235, Michigan State, third season

Były gracz Kotwicy Kołobrzeg, w tym sezonie w Hiszpanii w Caceres (8,8pkt i 6,4zb i co ciekawe w całym sezonie (38 spotkań) nie miał ani jednej straty!!!).

Typowy gracz od czarnej roboty, na kilka minut, aby się poprzepychać, coś zebrać i zablokować.

lakers ściąga jednego z najbardziej niedocenianych playmakerów. fakt ,że jest słabym obrońcą nie przeszkadza. wysokie boiskowe iq ,trója ,świetne dzielenie piłką ,więc to co lakers się przyda ,bo tego nie mieli. teraz mnie zastanawia na co będzie wydana kasa na waciki. brakuje zawodnika atakującego na kosz ale lakers polegają na grze wysokich więc to nie jest najważniejszy problem ,może to bagatelizuje i nie doceniam farmara i browna ale z takich bolków jak oni dało się coś zrobić to mam nadzieję ,że coś wykrztusi Jackson.

zawsze ronron może zacząć więcej szarżować ;)

green mógłby wskoczyć ,pograł w rosji ,przeciwko dynamo moskwa naprawdę sobie radził . w głowie na pewno mu się poukładało więc jest całkiem możliwe ,że się sprawdzi. także fruwa nad koszem więc dużej straty nie ma. blake za farmara ,green za browna to źle nie wygląda. jest jeszcze truskawka

Gdzieś dzisiaj w necie przewinęło mi się info (właśnie strony nie mogę znaleźć), że ponoć Tracy dogadał się z Lakers. Szukam tego i szukam i znaleźć nie mogę. Wie ktoś coś na ten temat czy to po prostu takie gadanie bez ładu i składu i jakichś powalony artykuł ?