Skocz do zawartości

Jazz "The Comeback Kings" !!!

elwariato

Rekomendowane odpowiedzi

Atrakcyjniejsi od Lakers, Bulls, Celtics czy kogo tam jeszcze? Nie często się to zdarza.

Kolejny solidny zakup tego lata, ale okupiony odejściem młodego, perspektywicznego Matthewsa, który jest drugim po Millsapie dostajacym toxic offer od Trail Blazers. Tym samym Matthews, zmiennik Roya będzie 3. lub 4. najlepiej opłacanym zawodnikiem w drużynie.... Mimo wszystko dobry zakup dla Blazers, a i my "tu i teraz" jesteśmy lepsi z Bellem niż z Matthewsem.

Z Kirilenko z końca stycznia, lutego jesteśmy 2. zespołem na zachodzie.

No i kto by się spodziewał, że tego lata odejdą od nas Boozer, Matthews, Korver, Koufos?

Jeśli to prawda to w Jazz naprawdę ciekawa ekipa się zrobiła.

Tak to prawda jeszce musi tylko przejść testy medyczne i wraca do Jazz. Podobno nie powinno być z tym problemów bo odpoczął sobie od gry trochę i łokieć już jest ok. Co za tym idzie Masona i Browna jednak nie będzie, Bell niby starszy ale w pełni sił świetny backup dla Cj, 33 lata jeszcze nie tragedia szczególnie w jego wypadku, pobroni trochę przyceluje z dystansu powinno byc dobrze :)

Wywalić jeszcze Okura i sprowadzić dużego klocka w stylu Dampier.

Fess ma zostać przdłuzony to z Dampem nie trzeba będzie może eksperymentować :) Chłopak jest ciągle młody ale zarazem trochę juz pograł, może będzie to dobrze wyglądało. Co do Ala i Sapa to spoko, ten pierwszy zobaczymy czy sobie poradzi na centra serio nie bierzcie pod uwagę za bardzo etapu jego gry w T'Wolves jesli o to chodzi bo tam spory bajzel był, jak ich ogladałem w tym i poprzednim sezonie to tak niezorganizowanej koszykówki nie widziałem, dodatkowo w meczach przeciwko Jazz, to Al świetnie sobie radził w defie przeciwko Boozerowi i Memo, a ci dwaj go podwajali i nijak sobie nie mogli z nim poradzić :) A Sap to Sap już nikomu nie musi pokazywać że nadaje się na startera jako pf.

Kolejny solidny zakup tego lata, ale okupiony odejściem młodego, perspektywicznego Matthewsa, który jest drugim po Millsapie dostajacym toxic offer od Trail Blazers. Tym samym Matthews, zmiennik Roya będzie 3. lub 4. najlepiej opłacanym zawodnikiem w drużynie.... Mimo wszystko dobry zakup dla Blazers, a i my "tu i teraz" jesteśmy lepsi z Bellem niż z Matthewsem.

Mathews dostał taką sumkę że może to on powinien grać w wyjściowym składzie a nie Roy :D W sumie to pozyskali PTB wartościwego gracza, ale jestem pewny że liczyli iż wyrównamy bo to straszne ciołki sa, jeszcze tylko brakuje żeby Fesowi z 30 baniek dali :) Co do Wesa to mocny gracz to było widać przedewszystkim obrona i wjazdy pod kosz tutaj nieda się nikogo okłamać chłopak wie co robi, ale duży kredyt za jego rukaski sezon to fakt gdzie i z kim grał.

Co do nas to moze i dobrze że Wes odszedł po tym co Miles pokazał w play off należą mu się w końcu minut na parkiecie, na pewno Matthews w taki niestandardowy sposób jak Cj w ataku nie potrafi zagrać.

Atrakcyjniejsi od Lakers, Bulls, Celtics czy kogo tam jeszcze? Nie często się to zdarza.

Jazz miało więcej kasy i tyle.

Ja jednak liczę na finał konferencji Lakers-Jazz jak za starych dobrych czasów :D

Będziemy się o co mieli z elwariato kłócić ;)

podobno jest możliwe że jeszcze Mason do Jazz trafi, a oni poza Fesem nikogo pod kosz już nie szukają, KoC powiedział że Big Fess dostanie teraz faktycznei szanse grania więc moze i ma to sens, na razie pod koszem jest Al/Sap/Memo/AK/Fess to powinno starczyć na dobrą rotację. Jeszcze trochę FA pozostało może liczą ze kożystnie kogoś złowią.

Hmm, podobno Mike James bardzo, bardzo, bardzo by chciał do Jazz :P Jakieś rozmowy są prowadzone i coś musi być na rzeczy, bo na twiterze pojawił się jego wpis o możliwości podpisania "z silną ekipą z Zachodu na miarę PO" :roll: James może nie jest geniuszem, ale jako 2nd PG bardzo by się przydał, choć to weteran chyba starszy nawet od Bella 8)

BTW- a jak wygląda sprawa z Tomicem :?: Chłopak wygląda naprawdę interesująco i czemu nie dać mu szansy :?: Z Fessem trochę się pokomplikowało bo Baskowie z Caja Laboral czyli dawnej Tau Ceramiki są w stanie dać mu nawet 1 mln euro za sezon czyli jakieś 1.3$ :!:

BTW- a jak wygląda sprawa z Tomicem :?: Chłopak wygląda naprawdę interesująco i czemu nie dać mu szansy :?:

chłopak jest bardzo utalentowany, ale przez najbliższe 2 albo 3 lata jest raczej nieosiąglny, ponieważ ma podpisany kontrakt z Realem i odstępne za niego to spora kasa. Niech się chłopak ogrywa, dopiero jeden sezon zagrał w mocnym zespole, akurat za 2 lata skończy się kontrakt Okura to bedzie jak znalazł

Hmm, podobno Mike James bardzo, bardzo, bardzo by chciał do Jaz

Proszę idzie nowy trend ludzie wala do nas drzwiami i oknami :) James wporzo taki z niego sg/pg czyli akurat do składu pasuje, rzucić potrafi, ograny weteran i sympatyczny koleś myślę że powinni go podpisać

chłopak jest bardzo utalentowany, ale przez najbliższe 2 albo 3 lata jest raczej nieosiąglny, ponieważ ma podpisany kontrakt z Realem i odstępne za niego to spora kasa

Nie wiem czy juz za rok nie jest do wzięcia, co do odstępnego to rzadko który klub z NBA je płaci ale to nie są jakies wielkie pieniądze bo w granicach 2 mln$, przy budżecie 70 baniek to nie wygląda szokująco

Harp podobno chce być komentatorem, w sumie to myślałem że może jeszcze by wrócił do gry, to był by duet z Rają dopiero :)

A no i KK i Will kontynuują tradycję z zeszłego roku czyli turniej charytatywny w zbijaka, juz 1 edycja była wielkim sukcesem a teraz podobno blisko 100 drużyn się zgłosiło, i ma być rekord gina zrobiony 1000 osób grających na raz :) rewelka impreza podobno ma być wiecej luda z NBA, z Jazzmanów jeszcze Ronie Price będzie grał.

Nie wiem czy juz za rok nie jest do wzięcia, co do odstępnego to rzadko który klub z NBA je płaci ale to nie są jakies wielkie pieniądze bo w granicach 2 mln$, przy budżecie 70 baniek to nie wygląda szokująco

.

A nie jest przypadkiem tak, że jest jakiś limit, który klub z NBA może przeznaczyć na takie odstępne? Wydaje mi się, że jest to coś koło 500k, ale mogę się mylić :wink:

A co do samego Tomicia to faktycznie mogą być z niego ludzie...

Tak istnieje taki limit (czy akurat 500k to nie jestem pewien), więc resztę musiałby pokryć sam zawodnik.

edit. Ta, tylko do 500k mogą zapłacić.

Co do Mike'a Jamesa, to już udało mu się wydać książkę. Zatytułowaną ..."Fight For Your Dreams: Memoirs of an NBA Star" :)

No i niedziwne ze napisał książkę w sumie poza draftem, spora droga do NBA ale udało mu się, a ten jeden sezon w Raps niesamowity, to nawet zasługuje na większe uznanie niż jakieś sezonowe wyskoki w marnych drużynach, bo on miał naprawdę staty na miarę all stara, już poprzedni sezon mógł prognozować że koleś potrafi grać i jest w super formie, ale 20/6 kosić i na takim wysokim % :shock: Nie wiem czy można porównać to do czyjejś innej kariery taki sezon, pewnie gdyby poszukać by się znalazło ale i tak nie umniejsza to wyczynu. Ciekawi mnie czy koleś nie miał sporego pecha z tymi podróżami po rożnych drużynach, no i czy wiele ekip nie miało pecha że nie zrobiło z niego swojego lidera.