Skocz do zawartości
Wyparlo

EuroBasket 2022

EuroBasket 2022  

19 użytkowników zagłosowało

Ankieta została zamknięta
  1. 1. Kto wygra EuroBasket 2022?

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 31.08.2022 o 21:18

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Pepis21 napisał:

Tego chyba nikt nie wie, ale już od długiego czasu jak jest w kadrze Marcel to nie ma Mateusza i odwrotnie, więc młodszemu chyba się pozmieniało, że chce grać razem z bratem. Swoją drogą czy tam nie mogą interweniować ich rodzice? Ja wiem duże chłopy, ale mimo wszystko mogli by ich ustawić do pionu aby nie szkodzili koszykówce, w końcu mają takie możliwości.

Przecież tam właśnie m.in. o rodziców się rozchodzi, btw marcel to straszny dzban.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Koelner napisał:

strasznie się to czyta, tzn nie oceniam, bo nie znam przecież zupełnie sytuacji, być może Ponitka miał dość i się wkurwił, ale też widzę, że nie pozostaje dłużny i jak może, to atakuje. Co nie zmienia faktu że szambo straszne ta jego familia, a jak z takimi ludźmi spędził naście pierwszych lat swojego życia no to nie wiem, ale pewnie rokowania też ma takie sobie (chciałbym się mylić oczywiście)

btw nie wiedziałem, że on z Ostrowa, sąsiad prawie (ja spod Kępna jeśli ktoś zna te okolice)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, Eliasz napisał:

Przecież tam właśnie m.in. o rodziców się rozchodzi, btw marcel to straszny dzban.

Tego wywiadu nie było kiedy pisałem tamto a plotki szły różne. Szambo nieźle, zobaczymy jak Marcel teraz odpowie (o ile to zrobi) na tą wypowiedź.

Z drugiej strony obaj dla dobra kadry mogli by na zgrupowaniach zakopać topór wojenny a poza nimi to niech sobie nawet na wycieraczki srają.

Swoją drogą ostatni się mówiło, że Mateusz miałby do Monaco trafić.

Edytowane przez Pepis21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko komentować te sprawy rodzinne, jeden Ponitka powie tak, drugi Ponitka powie nie - ale chyba nie ma opcji, żeby młodszy Ponitka przegrał sportowo miejsce w składzie, nie? Więc w sumie punkt wyjścia pt. ,,mój brat ssie, dlatego go nie ma, nie miałem wpływu na jego nieobecność'' to bullshit, reszta to tylko cringe meter (aczkolwiek Ponitce trochę współczuję jeśli mówi prawdę, idk).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może faktycznie to się skończy tak, że Mateusz będzie w kadrze 5x5 a Marcel dołączy do kadry 3x3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, rw30 napisał:

strasznie się to czyta, tzn nie oceniam, bo nie znam przecież zupełnie sytuacji, być może Ponitka miał dość i się wkurwił, ale też widzę, że nie pozostaje dłużny i jak może, to atakuje. Co nie zmienia faktu że szambo straszne ta jego familia, a jak z takimi ludźmi spędził naście pierwszych lat swojego życia no to nie wiem, ale pewnie rokowania też ma takie sobie (chciałbym się mylić oczywiście)

btw nie wiedziałem, że on z Ostrowa, sąsiad prawie (ja spod Kępna jeśli ktoś zna te okolice)

Ja z Leszna, grałem przeciwko Ponitce wiele razy w młodzikach i kadetach. W jednym meczu rzucił nam z 56 chyba :( Ostrów to byla najlepsza ekipa w wlkp co roku w naszych rocznikach ale w jednym sezonie ich pyknelismy u siebie 🤪

Edytowane przez RonnieArtestics

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam Wlkp. Rodzice się wywodzą w Wlkp i nawet poznali się w okolicach Kalisza na plazy romantycznego jeziora a w Ostrowie mam kuzyna który zaraził mnie koszykówka bo przywiózł z USA VHS z Wilkinsem. Stad znam chociażby stadion żużlowy i braci Bruhajser

Poznań Kalisz Wrzesnia Jarocin Gniezno Rawicz Krotoszyn Ostrów rules 

ba nawet byłem w Zdunach znam pojęcie szpagat z Mosiny i pociągiem jechałem przez Jutrosin Kobylin i Miejska Górkę 

Szneka w tutce z glancen bym zjadł , ej,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, ignazz napisał:

Pozdrawiam Wlkp. Rodzice się wywodzą w Wlkp i nawet poznali się w okolicach Kalisza na plazy romantycznego jeziora

Czyżbyś miał na myśli Piaski w Ostrowie, czy Szałe koło Kalisza? 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 9.08.2022 o 23:24, BMF napisał:

Eee, przecie pisałem, że Serbia ma najlepszą kadrę*, ale ciężko ocenić co tam pokażą po tej żenadzie na ostatnich MŚ, a Słowenia ma team ready to go. 

* tzn. tak mi się wydaje, aż tak się nie znam na Euro-koszu, ale pod względem mocnych euroligowców to chyba Serbia świetnie wygląda.

Na pewno na razie świetnie to wygląda u bukmacherów, ale to wg mnie przez drabinkę, gdzie mają łatwą grupę, a potem będą walczyć z grupą C, gdzie też powinien ich czekać łatwy mecz. I dopiero od 1/4 zacznie im się rywalizacja.

A co do tych euroligowców mocnych to wrzuciłbym tutaj Micica, Milutinova (CSKA) i Nedovica (Panathinaikos) + Bjelica z NBA (chociaż nowy sezon również Euroliga). Reszta to nie będą gracze robiący różnice i role-playerzy, a przy takiej Hiszpanii 2011 czy Francji 2011-2013 ten skład wygląda bardzo słabo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, nie wiemy wszystkiego, ale z wywiadu wynika, że genezą problemów był konflikt na linii partnerka Mateusza - rodzice.

Śmierdzi mi tu więc historią starą jak świat, w której baba doprowadza do podziałów w rodzinie. Nie wiemy tylko, która (a może obie :)).

Edytowane przez Jendras

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kosz to niestety taki sport, ten z tym nie lubi grac, tamten z tamtym sie nie dogaduje poza koszem, ten ma kose z tamtym przez tamtego, do tego jeszcze dochodzi Polskie mocno zakorzenione kolesiostwo

ciezko ciezko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ktoś może ten sparing z Ukrainą? Co tam nie poszło, że dostali 28 punktami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, ozzy110 napisał:

Oglądał ktoś może ten sparing z Ukrainą? Co tam nie poszło, że dostali 28 punktami?

Milicić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Koelner napisał:

Milicić

To wiadomo, a coś jeszcze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, ozzy110 napisał:

To wiadomo, a coś jeszcze?

od osoby na miejscu - określiła atak chaotyczny, obrona- chaos. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Milicic lubi dostać wpierdol w takich meczach. Na euro będzie gotowy, byle Ponitka gral.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Farbowany lis nie będzie grał !!!!1111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi