Skocz do zawartości
Pepis21

Celtics-Warriors czyli finał finałów, którego chyba nikt się nie spodziwał.

Kto wygra?  

57 użytkowników zagłosowało

Ankieta została zamknięta
  1. 1. Jaki wynik serii?

• 4-0 dla Celtics
      0
    • 4-1 dla Celtics
    • 4-2 dla Celtics
    • 4-3 dla Celtics
    • 4-0 dla Warriors
      0
    • 4-1 dla Warriors
    • 4-2 dla Warriors
    • 4-3 dla Warriors

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 03.06.2022 o 01:00

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Rodman91 napisał:

Bo tak jest. Nawet w tym sezonie z tym spotykałem się, gdzie jasno wskazywali, że to Magic był najlepszy, a Jabbar korzystał na tym jak dobrym był podającym. 
Zarówno Jabbar i Malone bardzo mocno zyskali na tym kogo mieli w zespole.

wiadomka

kij z tym że KAJ miał 5x MVP i misia (z FMVP)  zanim Magic w ogóle wszedł do ligi!

Rip Hamilton >>> MJ bo Rip był lepszy w Wizards 02!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo można by było pisać o Kurze, ale imo ojcami akurat tego mistrzostwa są w dużej mierze dyrekcja, sztab szkoleniowy i w szczególności Kerr. Wiadomo, bez Stepha nie byłoby niczego, on jest centralnym punktem tego projektu itd. 

Ale to jak zajebiście została zmontowana i wykorzystana ta kadra to jest szok. Niby w PO gra się 6-7 zawodnikami, a tu w GSW dobre minuty dawali Payton, Porter, Poole, czy nawet Iggy, Moody, Kuminga i Bjelica. Każdy kto pojawiał się na boisku wiedział co ma robić i dawał mniejszy lub większy impact. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówiłem Ci LAF że tejtum to najbardziej nierówny allstar jakiego widziałem przez ostatnie parę lat ;)

IMG_20220617_004209.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System Warriors to Curry, więc od tego się zaczyna.

Kerr to świetny trener, ale sam się zgadza z tym co powyżej napisałem :D 

Zajebiste zmontowanie kadry polega na tym, że GS mogą płacić 350 mln za kadrę w repeat taxie, a właściciele Bux po mistrzostwie odpuścili Tuckera, Bussówka odpuszcza przez hajs Caruso, więc bym z tymi pochwałami nie przesadzał. Po prostu do All-time superstara dołącza właściciel, który płaci w ch**** i to robi różnicę.

Przypominam, że Wiggins, Klay i Draymond zarabiają łącznie prawie 100 baniek, no lol.

Zwłaszcza, że:

1. OPJ miał oferty od innych teamów za MLE, ale podpisał za minimum w GS, bo chciał powalczyć o tytuł w zajebistym systemie.
2. Paytona zdążyli zwolnić przed sezonem i niech się cieszą, że im ktoś go nie świsnął z waivers
3. Poole to faktycznie piękna trajektoria rozwoju, ale jednocześnie pamiętajmy o wyborach rodzaju Wisemana z #2, GS od lat draftują naprawdę kiepsko jak chodzi o value/pick

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo długi weekend jest w końcu to się świętuje go 😀

Na kacu obejrzałem pierwszą połowę i muszę przyznać, że GSAw jednak w tej serii byli lepsi choć niewątpliwe i tak duży sukces ekipy z Bostonu jakim jest awans do finału i pokonanie po drodze mistrzów NBA 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Zimny napisał:

i w szczególności Kerr

zgoda. on nie przypadkiem na już aż 9 tytułów.

25 minut temu, Qooniu napisał:

Mówiłem Ci LAF że tejtum to najbardziej nierówny allstar jakiego widziałem przez ostatnie parę lat ;)

IMG_20220617_004209.jpg

też myślałem, że rzuci ponad 40.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, january napisał:

Paytona zdążyli zwolnić przed sezonem i niech się cieszą, że im ktoś go nie świsnął z waivers

Mnie to właśnie szokuje, że nikt nie chciał przygarnąć takiego grajka. Jako roles jest niemal kompletny, odciąża gwiazdy może grać z piłką, do tego hard worker i competitor, zresztą tak jak jego ojciec. Pod presją finałów grał jeszcze lepiej. Pomyśleć, że tyle czasu odbijał się od NBA i tułał sie po G-league, ale widocznie cieżką pracą tak sprogresował.

Edytowane przez steve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, steve napisał:

Mnie to właśnie szokuje, że nikt nie chciał przygarnąć takiego grajka. Jako roles jest niemal kompletny, odciąża gwiazdy może grać z piłką, do tego hard worker i competitor, zresztą tak jak jego ojciec. Pod presją finałów grał jeszcze lepiej. Pomyśleć, że tyle czasu odbijał się od NBA i tułał sie po G-league.

Dołożył w tym sezonie spotup 3pt co jest gamechangerem dla niego (i dla większości świetnych obrońców - jak trafiają trójki wideopen to nie są problemem dla własnej drużyny w ataku). Dodatkowo gravity Kury w ataku pozwala mu na zupełnie inną grę w ofensywie - masa wide open dunków po ścięciach etc etc, przepiękna symbioza jego zalet dla GS i ukrywania jego wad, więc nawet bez tego rzutu w minutach bez 2x wysokich z Kurą na parkiecie byłby ze względu na all-d poziom plusowy.

Zawsze był traktowany jako guard, w GS to jest de facto stretch PF, a nawet okazjonalnie stretch C jak chodzi o rolę w ofensywie.

3 godziny temu, Pepis21 napisał:

XD

No co tam?

FVb3RrXWUAEVB4W?format=jpg

Edytowane przez january

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, january napisał:

No co tam?

Lakers on three, 1..2..3 Cancun! Jak już mam się zniżać do twojego poziomu. xD

5 duet Ojciec-Syn (Choć The Glove sugerował, że ojcem Drugiego może być Karl Malone 😁), który ma na koncie mistrzostwo. Fajnie, że GPII znalazł po tylu latach tułaczki swoją przystań w lidze.

Edytowane przez Pepis21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Pepis21 napisał:

Lakers on three, 1..2..3 Cancun! Jak już mam się zniżać do twojego poziomu. xD

Fani ekip co mają poniżej 2 tytuły od upadku komunizmu głosu nie mają! :D 

A poważniej, skoro o Cs...

Kurczę z jednej strony ma się wrażenie, że liderzy młodzi, dopiero wchodzą level wyżej. Z drugiej - ich najlepszy gracz finałów Horford młodszy nie będzie, TimeLorda kolana to coraz większy niepokój. A ekipy ze wschodu mogą być znacznie zdrowsze w kolejnych latach.

Ciekawe czy to był pierwszy z kilku finałów Cs, czy jedyne prawdziwe okienko na tytuł. Zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nauczą się w play-offach zamykać serie zamiast na własne życzenie je przedłużać to jest duża szansa na to. Z tym zdrowiem to i zachód będzie zdrowszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, lorak napisał:

@mac może jednak nie top 3 a nr 1? 

Dla mnie nie ma problemu, top1 się zawiera w top3 .

1 godzinę temu, lorak napisał:

Tu już oczywiście się ogromnie różnimy.

Tzn, nie jest zły czy coś, ale jego wpływ na sukcesy GSW jest marginalny. Ale podobny jak min Budenholzera, Lue, Carlisle, Nursea.

Niestety nie ma jak tego sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Draymond zagrał jak prime Draymond. Nawet 12 punktów na 20 rzutach Klaya nie stanowiło problemu.

Wygląda na to, ze Andrew Wiggins jest oficjalnie drugim najlepszym graczem mistrzowskiego teamu. Po pierwsze grubo, bo to Andrew Wiggins, po drugie grubo, bo dopiero co była era superteamów i każdy szukał jak tu dodać "trzecią gwiazdę". Od 2015 pozmieniały się wszelkie peryferyjne części Warriors, łącznie z zamianą Harrisona Barnesa na Duranta i Duranta na Wigginsa - nie ma znaczenia, jest Steph & The Gang, można walczyć o tytuły.

Wygrał lepszy zespół, nie ma się też co pastwić nad Celtics, bo samo wejście do finału to jest spory wyczyn, a taki playoff run byłby highlightem kariery dla niejednej gwiazdy. W ataku mieli trochę za mało na zajebisty defense Warriors, w obronie zrobili praktycznie co było możliwe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mac napisał:

Tu już oczywiście się ogromnie różnimy.

Tzn, nie jest zły czy coś, ale jego wpływ na sukcesy GSW jest marginalny. Ale podobny jak min Budenholzera, Lue, Carlisle, Nursea.

Niestety nie ma jak tego sprawdzić.

Ciężko mi było zrozumieć ludzi, którzy próbowali deprecjonować sukces Kerra w GSW sugerując że to samograj etc. ale odbieranie mu zasług za tegoroczne mistrzostwo to już trolling wyższego rzędu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Stryder napisał:

Ciężko mi było zrozumieć ludzi, którzy próbowali deprecjonować sukces Kerra w GSW sugerując że to samograj etc. ale odbieranie mu zasług za tegoroczne mistrzostwo to już trolling wyższego rzędu. 

A mi ciężko zrozumieć ludzi, którzy inne zdaniena temat czegoś mocno nie mierzalnego (a tym jest wpływ trenera na sport zespołowy) nazywają trollingiem czy czymś innym negatywnym.

Masz prawo do własnej opinii.

Zzauważ, że to Ty może coś deprecjonujesz, skoro ja przyrównałem dokładnie wpływ Kerra do innych trenerów, którzy zdobyli mistrzostwo ostatnimi czasy, a nie napisałem by był mniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawostek statystycznych: aktualnie Steve Kerr zajmuje pierwsze miejsce w historii trenerów NBA pod względem % odniesionych zwycięstw w play-offs: 73,2% (93-34). Drugi jest David Blatt (70%, ale przy raptem 20 meczach w karierze), trzeci Phil Jackson (68,8% 229-104). 

Czy można go już stawiać w jednej linii z all-time-greates jak Phil Jackson, Gregg Popovich, Red Aurebach, Pat Riley...? Jeśli nie, to co musiałby jeszcze osiągnąć? Tytuł z Sacto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On już jest czołowym trenerem ale problem i wątpliwości jeżeli tylko takie są same się rozwiążą. Przez czas.  On jeszcze będzie trenował  i wykręci tez cyfry w totalu. Ma młoda gwardie która już za chwile zastąpi Klaya czy Greena 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, lorak napisał:

Tak, 9 chociaż niektórzy powiedzą, że 4 ale to zależy jak to liczy. Przy Jacksonie ciągle mówią iż ma 11 pierścieni choć ma ich 13 w rzeczywistości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Chytruz napisał:

Draymond zagrał jak prime Draymond. Nawet 12 punktów na 20 rzutach Klaya nie stanowiło problemu.

Wygląda na to, ze Andrew Wiggins jest oficjalnie drugim najlepszym graczem mistrzowskiego teamu. Po pierwsze grubo, bo to Andrew Wiggins, po drugie grubo, bo dopiero co była era superteamów i każdy szukał jak tu dodać "trzecią gwiazdę". Od 2015 pozmieniały się wszelkie peryferyjne części Warriors, łącznie z zamianą Harrisona Barnesa na Duranta i Duranta na Wigginsa - nie ma znaczenia, jest Steph & The Gang, można walczyć o tytuły.

Wygrał lepszy zespół, nie ma się też co pastwić nad Celtics, bo samo wejście do finału to jest spory wyczyn, a taki playoff run byłby highlightem kariery dla niejednej gwiazdy. W ataku mieli trochę za mało na zajebisty defense Warriors, w obronie zrobili praktycznie co było możliwe. 

tajnie że masz opcje copy.-wklej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi