Skocz do zawartości
Chytruz

Eurobasket 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Klasyczny przypadek polskiej reprezentacji w czymkolwiek, czyli nikt nic nie wie, nikt nic nie rozumie. Ja w każdym razie na pewno nie.

Dziś zagrali w ataku tak jak mieli w tym turnieju. W obronie też grali aktywniej, nie dali się obiegać jak juniorzy.

SŁoweńcy na pewno w drugiej połowie już odpuścili, ale i tak wyglądało to przynajmniej przyzwoicie.

Ale racja - lepiej żeby to spotkanie nie zaciemniło, który to już raz?, sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zaraz się pewnie zacznie, co by było gdyby nie ta trójka Czechów, a potem końcówka z Chorwatami ... po medale byśmy szli !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to tylkos ie wkurwilem po tym meczu. widac ze jest potencjal, ze moglo byc 4-1 a nie 1-4 ze moglbyc nawet ten cwiercfinal a jak zwykle wszystko zaprzepaszczone nie wiadomo czemu.. jak zeszla z nich presja o jakikolwiek wynik to dopiero wtedy zaczeli grac jak umieja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to tylkos ie wkurwilem po tym meczu. widac ze jest potencjal, ze moglo byc 4-1 a nie 1-4 ze moglbyc nawet ten cwiercfinal a jak zwykle wszystko zaprzepaszczone nie wiadomo czemu.. jak zeszla z nich presja o jakikolwiek wynik to dopiero wtedy zaczeli grac jak umieja?

huja było a nie potencjał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

huja było a nie potencjał

jak by nie bylo to by bylo -30 a nie +10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo!Bez względu na status tego meczu.

Lampe tragiczny gość. Nie polemizuję z jego umiejętnościami czysto koszykarskimi. Skoro fachowcy twierdzą, że takowe posiada, to ok. Wygląda jednak, że ma jakiś problem psychiczny z grą w kadrze.

W kosza raczej nie zapomina się grać od tak.

Jeśli jest jakiś konflikt w drużynie na lini Panów Lampe - Gortat ( czyt. walka o przywództwo w drużynie ), to w sensie czysto sportowym wygrywa go Gortat.

Jeśli Panowie chcą sobie coś udowadniać, to niech robią to na boisko z pożytkiem dla całej drużyny.

Dziś po raz kolejny brak chemii między tymi dwoma Panami.

Pomysł aby grali razem okazał się bardzo złym pomysłem.

Co gorsza o ile Gortat grając na boisku bez asysty Lampego wyglądał znacznie lepiej, tak Lampe wyglądał tragicznie w każdej opcji.

Kelati dziś zagrał jak prawdziwy afroamerykanin!

Szybki reset, analiza i jedziemy dalej bo kolejne kwalifikacje w drodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta potencjał był bo w meczu o nic ograli Słowenie...taaaaaadostali wpierdol od każdego i było widać, że nie są kompletnie przygotowani. Może to scouting ale nie wypaliło absolutnie nic na tym Eurobaskecie a tu już potencjał widzą niektórzy. Trochę jak z piłką nożną- jesteśmy pośmiewiskiem ale ***** jak było blisko, jak o honor pięknie grają, ach jaki potencjał.Dla mnie najgorsze jest to, że przez brak NBA obejrzałem kilka spotkań i już wiem czemu nie jaram się koszykówką europejską.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by nie bylo to by bylo -30 a nie +10

liczą się mecze o coś a nie o nic, ale spoko, jeśli poprawił Ci się humor to ja się w sumie cieszę, po co byś miał smutny iść spać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta potencjał był bo w meczu o nic ograli Słowenie...taaaaaadostali wpierdol od każdego i było widać, że nie są kompletnie przygotowani. Może to scouting ale nie wypaliło absolutnie nic na tym Eurobaskecie a tu już potencjał widzą niektórzy. Trochę jak z piłką nożną- jesteśmy pośmiewiskiem ale ***** jak było blisko, jak o honor pięknie grają, ach jaki potencjał.Dla mnie najgorsze jest to, że przez brak NBA obejrzałem kilka spotkań i już wiem czemu nie jaram się koszykówką europejską.

dla nas to byl mecz o nic dla Słowenii niekoniecznie beda teraz myslec ze przegrali z najgorsza druzyna mistrzostw, zreszta pi****lenie takie jak ktos ogladal mecz to widzial ze sie Słowency nie polozyli.

no nie wypalilo byla padaka nie mowie ze grali dobrze bo grali hujowo. w sparingach przed EB i ze Słowenia potrafimy grac dobrze i to nie z tadzykistanem a jak gramy O COŚ to jest taka lipa ze sie rzygac chce. cos nie tak z psychika u polskich sportowcow

liczą się mecze o coś a nie o nic, ale spoko, jeśli poprawił Ci się humor to ja się w sumie cieszę, po co byś miał smutny iść spać

wlasnie pojde wkurzony mogli juz przegrac ten ostatni mecz -30 i by bylo wiadomo ze sa mega tragiczni i trzeba w tej kadrze wysztko zmienic a tak sie okazali bezjajowymi frajerami ktorzy cos tam ugraja ale tylko w sparingach Edytowane przez steve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ignerski ma skończyć karierę, Lampe w reprezentacji jest scrubem, kto będzie za 2 lata grał jako PF?

Aha, no i proszę o nie popadanie w zachwyty nad koszykarzami, niech zwycięstwo ze Słowacją nie zamazuje postawy naszej drużyny. Fajnie że MOGĄ zagrać czasami dobrze, ale na tego typu turniejach nie chodzi o to żeby móc czasem coś pokazać, tylko o bycie w najwyższej formie cały czas. Bo zaraz będzie- "no Gortat jednak dominuje pod koszem, no Koszarek jednak daje radę, a Kelati jest go-to-guy'em. A za 2 lata Ponitka i Karnowski się rozwiną koszykarsko, że hoho i w 2015 jedziemy po medal" Za dużo tego typu opinii o piłkarzach już było(o koszykarzach zresztą też).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakim braku przygotowania mówicie, braku scoutingu, organizacji, złym trenerze. Tu nawet jakby było zapięte wszystko na ostatni guzik, to jak w 3 meczach, 5 gości na poziomie reprezentacyjnym nie potrafi z czystej pozycji rzucić pomarańczową piłką do kosza, to nie ma szans na wygraną. Pewnie wróci temat trenera, co ten borok miał zrobić. Obojętnie jak rotował, dobrze czy źle efekt zawsze był taki sam, chopy nie umieli trafić do kosza!!! - PROSTE!

Ktoś kilka postów wcześniej pytał, co robił Wójcik Adam na ławce. Powiem wam, siedział i się zastanawiał: " Ja pierdolę, czy trafienie do kosza, tą pomarańczową piłką jest naprawdę

takie trudne???WTF:) Nie wydaje mnie się!!A jednak!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wy jesteście warci tej kadry.

zamiast się cieszyć, że obejrzeliśmy kawałek dobrego basketu, to jest oczywiście marudzenie.

przecież nikt nie pisze, że nagle wszystko jest super. na cholerę się rzucać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co jak co ale zagrali fajną koszykówkę.Alley-opy Koszara do Gortata były efektowne i efektywne . Pozycja SG wreszczie wywiązała się z obowiązków i każdy trafił jakąś trójkę.Skutecznośc byla dobra.Obrona szczelna i twarda pod koszem i na obwodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą, Jankes wymiótł komentarzem po alley'u:

"mi kiedyś tak Mirek Kabała podawał. tez kiedyś skakałem".

good times

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mzoe ktos mi powie ze w Turcji czy Rosji tez nie ma potencjalu bo tez odpadli sie kompromitujac????

btw. no wlasnie co to za bzdury co ma scouting do nietrafienia kilku ttrojek pod rzad z czystych pozycji????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słoweńcy mieli w nogach wczorajszy mecz z Chorwatami, no i pewnie trochę zlekceważyli naszych. Mały plusik dla Polaków za ten mecz. Ładne zwycięstwo, niestety bez wpływu na cokolwiek.

Nie lubię gdybania. Mieli mecze o wszystko, znali stawkę spotkań z Gruzją i Czechami. Spartaczyli. Nie ma co fantazjować.

Jesli Ignerski faktycznie zakończy reprezentacyjną karierę to wciąż mamy Szewczyka. W następnych eliminacjach wypada też sprawdzić Czyża. W kazdym razie PF wygląda dość solidnie. Na tyle, że podziękowałbym Lampe. Nie wiem dlaczego, ale on mi zwyczajnie nie pasuje do reprezentacji.

Zajmijmy się obsadą PG, to nasz największy problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, Lampe ma syndrom "Gucia" Warzychy z reprezentacji kopaczy. Fajny chopak ale jakoś nie pasuje, nie radzi sobie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale porownanie do p.noznej tez dobre.porownujac to tak jak w meczu towarzyskim bysmy mieli wygrac z brazylia czy niemcami 2 golami pamietacie cos takiego??? tez by nas zlekcewazyli a i tak byloby 0:6 tak samo jak pare lat temu z Hiszpania. daltego porownajac te 2 kadry to juz wole ta koszykarska i widze w niej wieksze mozliwosci i bardziej mi szkoda jej niz kopaczy.

z tym Lampe to tez bym nie przesadzal bo tydzien 2 temu to byly same oh ahy co do jego gry ofensywnej,mial byc 1 opcja w ataku zamiast Gortata, gtg, a teraz juz go wkadrze nikt nie chce

Edytowane przez steve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wy jesteście warci tej kadry.

zamiast się cieszyć, że obejrzeliśmy kawałek dobrego basketu, to jest oczywiście marudzenie.

przecież nikt nie pisze, że nagle wszystko jest super. na cholerę się rzucać.

ja nie jestem warty :P zaraz to jakoś brzmi obraźliwie dla mojej osoby :) ja się ciesze i jestem warty kadry finlandii :D słowem jednym uchem słuchałem co ten prezesina pzkosz gadał po meczu to o ilę się nie mylę było standardowo jak się domyślałem, znaczy gadanie że prawie nam wyszło :hopelessness:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi