julekstep 12224 Napisano 23 Grudnia 2022 4 minuty temu, ignazz napisał: Gulczasa wyciągnąć z rękawa to trzeba być Mistrzem. Ewentualnie mistrzem simki. Po kolejnym mistrzostwie wleci Yrek kosmiczna nominacja! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MA23 312 Napisano 23 Grudnia 2022 Knives out 2 - słabizna. Historia przedstawiona w sposób całkowicie nieciekawy i nie ma podjazdu do jedynki. Nie polecam. Norton i Craig ciągną jak mogą ten film ale niestety z gówna bata nie ukrecisz. Z ostatnich filmów które widziałem to mogę polecić Bullet Train z Pittem w roli głównej. Jak na kino akcji nawet przez moment się nie nudziłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RappaR 7704 Napisano 23 Grudnia 2022 38 minut temu, MA23 napisał: Z ostatnich filmów które widziałem to mogę polecić Bullet Train z Pittem w roli głównej. Jak na kino akcji nawet przez moment się nie nudziłem. To fascynujące jak Pitt potrafi ciągnąć film. Ogólnie aktorzy jak Stallone i Scharzeneggerczy po trochu Pitt i Eastwood są niedocenieni, kiedy właśnie ciężko zagrać to co oni grają. Pittowi udało się wyjść dzięki grze w kilku "poważnych hitach" i byciu "mniejszym i naturalniejszym", ale ogółem to są wszyscy ten sam typ aktora. Aktora - bo faktycznie potrafią naprawdę dobrze zagrać szeroki zakres ról, to co w tych filmach akcji mało kto potrafi powtórzyć. Dlatego mimo wszystko filmy Stathama, Hemsowrtha czy Dwayna Johnsona zapominami, a oni lśnią po latach W tym roku obejrzałem po raz pierwszy Rambo i serio - niech mi nikt nie pierdoli, że Stallone nie jest genialnym aktorem, który po prostu ma niesamowitą formę, nigdy w drugą stronę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sewer 690 Napisano 24 Grudnia 2022 (edytowane) W dniu 23.12.2022 o 19:03, RappaR napisał: To fascynujące jak Pitt potrafi ciągnąć film. Ogólnie aktorzy jak Stallone i Scharzeneggerczy po trochu Pitt i Eastwood są niedocenieni, kiedy właśnie ciężko zagrać to co oni grają. Pittowi udało się wyjść dzięki grze w kilku "poważnych hitach" i byciu "mniejszym i naturalniejszym", ale ogółem to są wszyscy ten sam typ aktora. Aktora - bo faktycznie potrafią naprawdę dobrze zagrać szeroki zakres ról, to co w tych filmach akcji mało kto potrafi powtórzyć. Dlatego mimo wszystko filmy Stathama, Hemsowrtha czy Dwayna Johnsona zapominami, a oni lśnią po latach W tym roku obejrzałem po raz pierwszy Rambo i serio - niech mi nikt nie pierdoli, że Stallone nie jest genialnym aktorem, który po prostu ma niesamowitą formę, nigdy w drugą stronę. Rappar proszę nie stawiaj Hemswortha i Stathama(mimo wszystko) obok Dwyana Johnsona, pomijam czy jest fajnym kolesiem czy nie to aktorem jest no bardzo przeciętnym i w filmach jest po prostu sobą co w pewnej konwencji - najczęściej komediowej się sprawdza. Ogólnie ostatnio sobie tak myślałem nad top aktorami na ten moment i myślę że spokojnie mógłbym te top10 wymienić i właśnie w większości przypadkach nie chodzi tylko o sam warsztat aktorski jako taki ale charyzmę.To coś, ten czynnik gdzie widzisz aktora na ekranie i przyciąga uwagę i wzrok, wszechstronność. Wiem że jakiś czas temu rozmawialiśmy na podobny temat ale jakby ktoś miał ochotę skonfrontować moją listę aktualnie topowych aktorów ze swoją to chętnie Imo najlepsi aktorzy na ten moment, kolejność dowolna: Mahershala Ali Brad Pitt Mads Mikkelsen Leonardo DiCaprio Christoph Waltz Adam Driver Jake Gyllenhaal Stellan Skarsgard Christian Bale Joaquin Phoenix Wiem że można byłoby wcisnąć tutaj dużo więcej nazwisk ale po analizie obejrzanych filmów a trochę tego rocznie wciągam, tego jak oddziałują na mnie role grane przez właśnie tych aktorów niezależnie czy film jest dobry czy nie to sama ich obecność podnosi poziom widowiska ZNACZNIE W KAŻDYM PRZYPADKU. Jeszcze mógłbym wspomnieć o aktorach którzy podkładają głos pod filmy/animacje do których mam mega szacunek i po prostu uwielbiam ich głos bo przez sam głos też można stworzyć pełnoprawną postać co jest cholernie trudne. Edytowane 25 Grudnia 2022 przez Sewer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1948 Napisano 25 Grudnia 2022 8 godzin temu, Sewer napisał: Mahershala Ali Brad Pitt Mads Mikkelsen Leonardo DiCaprio Christoph Waltz Adam Driver Jake Gyllenhaal Stellan Skarsgard Christian Bale Joaquin Phoenix Ali i Driver to nie. Pierwszy nie uciagnął dla mnie true detective s3, a Driver już na zawsze będzie wzbudzał mój śmiech sceną zdjęcia maski. Co prawda podchodząc do niego poważniej to Historia małżeństwa to dobra rola i dzięki niej można go w ogóle rozpatrywać jako dobrego aktora, ale by być w topie to musiałby pokazać o wiele więcej. Resztę da się wybronić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1901 Napisano 25 Grudnia 2022 W dniu 20.12.2022 o 19:38, fluber napisał: Wszystko wszędzie naraz oglądałeś?) Jakież to jest złe. Wstęp, potem 2 godziny absurdalnej akcji a na koniec banalna puenta do której można było dojść w zupełnie inny, mniej pokręcony sposób. Czułem się trochę jakbym oglądał serię żenujących filmików na tiktoku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sewer 690 Napisano 25 Grudnia 2022 3 godziny temu, P_M napisał: Ali i Driver to nie. Pierwszy nie uciagnął dla mnie true detective s3, a Driver już na zawsze będzie wzbudzał mój śmiech sceną zdjęcia maski. Co prawda podchodząc do niego poważniej to Historia małżeństwa to dobra rola i dzięki niej można go w ogóle rozpatrywać jako dobrego aktora, ale by być w topie to musiałby pokazać o wiele więcej. Resztę da się wybronić Ali to może najbardziej kontrowersyjny wybór i mógłbym się zgodzić na zamianę na kogoś innego ale Driver moim zdaniem jest świetny a w fatalnych nowych SW jest najlepszym punktem(jedynym?) Fakt że scenariusz ssie ale sam Driver genialnie odegrał to zagubienie i wątpliwości, emocje - bez słów.Właściwie to on był lub powinien być głównym bohaterem tej trylogii. Żenujące House of Gucci też ciągnie sam bo reszta obsady raczej nie dojechała ale to też wina reżysera. Paterson? Top Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sewer 690 Napisano 26 Grudnia 2022 W dniu 23.12.2022 o 18:21, MA23 napisał: Knives out 2 - słabizna. Historia przedstawiona w sposób całkowicie nieciekawy i nie ma podjazdu do jedynki. Nie polecam. Norton i Craig ciągną jak mogą ten film ale niestety z gówna bata nie ukrecisz. Jestem właśnie po seansie i potwierdzam.Po świetnej jedynce (mój ulubiony film 2019r.) liczyłem na choćby w połowie tak samo dobry i niestety jest bardzo słabo.Tylko dla Craiga warto było obejrzeć to w ogóle do końca, był moment gdzie zrobiło się wreszcie ciekawie ale trwało to... moment. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_secret 292 Napisano 26 Grudnia 2022 W dniu 23.12.2022 o 18:21, MA23 napisał: Knives out 2 - słabizna. Historia przedstawiona w sposób całkowicie nieciekawy i nie ma podjazdu do jedynki. Nie polecam. Norton i Craig ciągną jak mogą ten film ale niestety z gówna bata nie ukrecisz. Też obejrzałem w święta i zgadzam się, że dużo słabsze od jedynki. Zarówno obsada, zagadka jak i lokacja mniej ciekawe. Norton słabą role dostał i nie wiem po ten Ethan Hawke na jedną króciutką scene?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 4504 Napisano 27 Grudnia 2022 27 minut temu, the_secret napisał: Też obejrzałem w święta i zgadzam się, że dużo słabsze od jedynki. Zarówno obsada, zagadka jak i lokacja mniej ciekawe. Norton słabą role dostał i nie wiem po ten Ethan Hawke na jedną króciutką scene?? Tam był Hawke? W którym momencie? Potwierdzam, że 2 gorsza niż jedynka. Zwłaszcza początek się rozkręcał powoli, potem przez chwilę miało klimat 1, ale ogólnie bez podjazdu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
the_secret 292 Napisano 27 Grudnia 2022 11 godzin temu, Reikai napisał: Tam był Hawke? W którym momencie? Tam w scenie jak czekają wszyscy by wsiąść na łódź/jacht on podjechał samochodem wysiadł z niego i coś powiedział do kogoś. I to wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MA23 312 Napisano 28 Grudnia 2022 Wiedźmin Rodowód Krwi Serial z potencjałem ale wyszła szmira. Scenariusz oklepany, widać że serial robiony na szybko także zapierdalamy z akcją ile wlezie żeby przypadkiem nie poznać historii postaci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kily 702 Napisano 30 Grudnia 2022 W dniu 25.12.2022 o 12:29, jack napisał: Jakież to jest złe. Wstęp, potem 2 godziny absurdalnej akcji a na koniec banalna puenta do której można było dojść w zupełnie inny, mniej pokręcony sposób. Czułem się trochę jakbym oglądał serię żenujących filmików na tiktoku. Oj tak. Fluber to mi w ogóle powinien oddać za bilet do kina za to, że tak gorliwie polecał to gówno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lorak 5448 Napisano 31 Grudnia 2022 co wy chłopaki, przecież to najlepszy film roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fluber 10391 Napisano 31 Grudnia 2022 W dniu 23.05.2022 o 21:21, fluber napisał: Może mi wytłumaczysz o co w tym chodziło bo zachęcony ocenami poszedłem do kina i szczerze nie wiem co się w tym ludziom spodobało. @Kily ja gorliwie polecałem wszystko wszędzie naraz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kily 702 Napisano 31 Grudnia 2022 W dniu 23.05.2022 o 21:12, lorak napisał: https://www.imdb.com/title/tt6710474/ prawdziwa perełka, tak unikatowego filmu dawno nie widziałem i wysokie oceny tutaj czy na pomidorach są jak najbardziej zasłużone. tylko najlepiej nic o nim nie czytać przed obejrzeniem i po prostu enjoy the ride. Sorry @fluber, to był lorak i to on powinien mi oddać za bilet ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptak 903 Napisano 31 Grudnia 2022 4 godziny temu, Kily napisał: Sorry @fluber, to był lorak i to on powinien mi oddać za bilet Mam to w tv. Wytrzymałem 10 minut. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kily 702 Napisano 1 Stycznia 15 godzin temu, ptak napisał: Mam to w tv. Wytrzymałem 10 minut. Dobrze dla Ciebie, bo później byłoby tylko gorzej. I to dużo gorzej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lorak 5448 Napisano 1 Stycznia oj Kily, nie podszedł ci film, więc uprawiasz teraz czarny PR, ale stats don't lie: 8.1 na IMDB, 95% oraz 89% na pomidorach i 81 oraz 7.9 na metacritic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SlaKB 2202 Napisano 1 Stycznia 2 minuty temu, lorak napisał: oj Kily, nie podszedł ci film, więc uprawiasz teraz czarny PR, ale stats don't lie: 8.1 na IMDB, 95% oraz 89% na pomidorach i 81 oraz 7.9 na metacritic. Tylko martwe ryby płyną z prądem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach