antek 328 Napisano 8 Kwietnia 2020 Platforma na netflixie. Bardzo ciekawy, dawno takiego zakreconrgo filmu nir ogladalem. 7/10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5634 Napisano 8 Kwietnia 2020 z mad maxami to tak jak pisaliście (obejrzałem) 1 kiepska i w ogóle tak jakby nie wiedzieli do końca co chcą osiągnąć / jaką mają wizję, fabuła jak dla mnie trochę się nie klei etc 2 bardzo fajny klimat i naprawdę wciągająca przypomniały mi się w ogóle jakieś urywki jak to za kafra puszczali w TVP, ale nie mogłem oglądać bo późno puszczali, ale już z samych zajawek w TV wydawało się że to mega super film Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6219 Napisano 8 Kwietnia 2020 Boże Ciało film ok jak na polski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5634 Napisano 8 Kwietnia 2020 co znaczy 'jak na polski'? masz większe wymagania od polskich czy mniejsze? : ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koelner 6219 Napisano 8 Kwietnia 2020 5 godzin temu, rw30 napisał: co znaczy 'jak na polski'? masz większe wymagania od polskich czy mniejsze? : ) Polskie wymagania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5634 Napisano 10 Kwietnia 2020 W dniu 8.04.2020 o 10:16, rw30 napisał: z mad maxami to tak jak pisaliście (obejrzałem) 1 kiepska i w ogóle tak jakby nie wiedzieli do końca co chcą osiągnąć / jaką mają wizję, fabuła jak dla mnie trochę się nie klei etc 2 bardzo fajny klimat i naprawdę wciągająca przypomniały mi się w ogóle jakieś urywki jak to za kafra puszczali w TVP, ale nie mogłem oglądać bo późno puszczali, ale już z samych zajawek w TV wydawało się że to mega super film a część 3. z kolei kompletnie z dupy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeltaCenter (zablokowane) 599 Napisano 14 Kwietnia 2020 "Gentlemen". Powrót Guya Ritchiego w starym, dobrym stylu. Nie jest to dzieło tak wybitne jak "Lock, stock and....." czy "Snatch", ale bardzo dobre gansterskie kino, Najlepsza scena w filmie -Colin Farrell jako "Coach" w take-awayu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackmagic 1108 Napisano 14 Kwietnia 2020 8 godzin temu, DeltaCenter napisał: "Gentlemen". Powrót Guya Ritchiego w starym, dobrym stylu. Nie jest to dzieło tak wybitne jak "Lock, stock and....." czy "Snatch", ale bardzo dobre gansterskie kino, Najlepsza scena w filmie -Colin Farrell jako "Coach" w take-awayu. Genialny film - moim zdaniem nie wiele gorszy od porachnkow. Ogólnie na stare lata Colin Farrell został świetnym aktorem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jack 1806 Napisano 14 Kwietnia 2020 7 minut temu, blackmagic napisał: Genialny film - moim zdaniem nie wiele gorszy od porachnkow. Ogólnie na stare lata Colin Farrell został świetnym aktorem. Młody Farrell w Telefonie a zwłaszcza w In Bruges był całkiem niezły. Uwielbiam Lock, stock... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vice-kontorezerwowe 1276 Napisano 14 Kwietnia 2020 jak z Colinem Farrellem to polecam "czas zemsty" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackmagic 1108 Napisano 14 Kwietnia 2020 Godzinę temu, jack napisał: Młody Farrell w Telefonie a zwłaszcza w In Bruges był całkiem niezły. Uwielbiam Lock, stock... Nie umywa sie tamto jego aktorstwo do lobstera czy gentelmanow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DeltaCenter (zablokowane) 599 Napisano 20 Kwietnia 2020 1917 - dobry film. Kręcony naa jednym ujęciu film robi mocne wrażenie. Momentami czujesz się jakbyś grał w dobrą grę albo podążał tuż za głównym bohaterem. Na szczęście nie ma żadnych mdłych scen typu "główny bohater trafia na uzbrojonego Niemca, który w niego celuje, i po dłuższym spojrzeniu puszcza go wolno". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P_M 1727 Napisano 23 Kwietnia 2020 Młoda i piękna - 5/10 - film o tym dlaczego lepiej mieć syna niż córkę. Wichry namiętności vel Legends of The Fall - Obiecująca obsada, ale film ewidentnie nie przetrwał próby czasu, sporo dłużyzn, Charing Cross 84 - Urocza melancholijna opowieść - 7/10 - pokazuje w pewien sposób, jak ludzkość się zmieniła, jak nie doceniamy pewnych drobnych rzeczy, jak świat stał się mały, jak wszystko stało się błahe z racji tego, że jest na wyciągnięcie ręki. Player One - ot przygodówka dla zabicia czasu 6/10, ale jednak zmarnowany potencjał, zwłaszcza przez końcówkę. Przygody Tintina - animowana przygodówka dla starszego widza 6/10, scenariusz, zagadki mogły być bardziej zawoalowane . Łowca Androidów - chciałem ten film lubić, bo klimat, bo cyberpunk, bo Harrison Ford, ale w końcowym rozrachunku mogę dać chyba naciągane 6/10. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5634 Napisano 23 Kwietnia 2020 Lighthouse 2019 --- eeee 6/10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackmagic 1108 Napisano 23 Kwietnia 2020 14 minut temu, rw30 napisał: Lighthouse 2019 --- eeee 6/10 Film mega dziwny ogladalem w kinie kilka miesiecy temu i na 3 osoby tylko jednej sie podobal. Ogolnie Defoe gra juz tylko dziwakow i odnajduje sie w tym swietnie (motherless brooklyn czy van gogh) ale dla mnie za dużo abstrakcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Reikai 3790 Napisano 24 Kwietnia 2020 Mi się Lighthouse w ogóle nie podobał, tzn doceniam zamysł, glębie bla bla itd itp. ale ogólnie wynudziłem się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5634 Napisano 25 Kwietnia 2020 (edytowane) na pograniczu filmu i koszykówki featuring Adam Wójcik Edytowane 25 Kwietnia 2020 przez rw30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blackmagic 1108 Napisano 5 Maja 2020 Samotny mężczyzna Toma Forda - polecam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rw30 5634 Napisano 5 Maja 2020 W dniu 24.04.2020 o 23:50, Reikai napisał: Mi się Lighthouse w ogóle nie podobał, tzn doceniam zamysł, glębie bla bla itd itp. ale ogólnie wynudziłem się. dokładnie. Jeśli ktoś potrafi docenić takie rzeczy jak grę aktorską, klimat niedostępności i dwóch mężczyzn skazanych na siebie etc. to pewnie i 8/10 może dać. Ale jak ktoś, tak jak ja, chce fajnej fabuły i jakiegoś ciekawego suspensu, no to nie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość eF. Napisano 6 Maja 2020 Ja to mogę polecić mój ulubiony film ever, który w czasach pandemii również jest spisywany. Nie ma żartów! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach