Skocz do zawartości

WCSF: Suns (3) vs Spurs (7)

dh12

Rekomendowane odpowiedzi

karpik.

wszystko rozumiem. chodzi mi ,że przy tej grze suns gdzie 4 zawodników naprawdę napierdala to kolejny koleś "gimi de fakin bol" jest niepotrzebny. oczywiście ,dobrze byłoby mieć ben wallace in prime ale collins naprawdę jest przyzwoity. z taką przyszłością i papierami i za to kasę naprawdę nie ma co narzekać.

Według takiego sposobu myślenia można dojść do wniosku, że każdy kto ma 6'11 wzrostu, ma dwie ręce i dwie nogi jest przyzwoity.

Collins w ataku tylko przeszkadza, słabo zbiera, przeciętnie broni 1 na 1, nie stanowi żadnej siły w obronie z pomocy. I wygląda na przygłupa.

Jedyną zaletą Jarrona Collinsa jest fakt, że nie jest niepełnosprawny.

Najgorszy zawodnik tej ligi.

czyli zarzucasz Gentry'emu idiotyzm? przestań z całym szacunkiem do Ciebie i do siebie ale my gówno się znamy w porównaniu do niego.:)

trzeba szukać powodu dlaczego on nim gra w s5 i próbuje to znaleźć.

Powód jest taki, ze nie ma Lopeza, a Gentry chce w ten sposób zachować rotację, która była dla zespołu najlepsza i z jakiegoś powodu nie chce zaryzykować z wystawieniem Dwayne Jonesa, może się boi, może go nie lubi, a może 6'11'' Dwayne Jones okazał się mieć w rzeczywistości 6'8'' - 6'9'' na co wskazywali ludzie kręcący się wokół teamu.

Collins to center, rzucający w PO ze skutecznościa 25% (!!!), który traci 1 na 5 piłek, które znajdą się w jego rękach i zbierający 8.8% zbiórek na parkiecie- dla porównania Dragic ma chyba 7%. Poza tym gra z nim to gra 4 na 5 w ataku, a w obronie jego wszystkie dwa zagrania to zastawienie i faul. Collins zagrał w PO w 9 meczach i trafił w tym czasie 4 rzuty z gry, ma średnio 1.1 ppg i 1.8rpg, więc nie mów mi, że nie jest zły, bo potrafi postawić zasłonę (!!!) i że pasuje, bo Suns nie potrzebują kolejnego scorera. Scorera nie potrzebują, ale jeśli CENTER trafia 25% FG i nie potrafi skończyć piłki stojąc pod obręczą to nie jest "niezły" ani "pasujący".

Pokaż mi gorszego zawodnika w lidze, serio. Amundson przy Collinsie to jest ofensywne full package.

Jedyną zaletą Jarrona Collinsa jest fakt

... że nie jest Jasonem Collinsem ;]

Jason Collins przy Jarronie jest Most Dominant Ever

No bo nie znacie Jarrona z jego prime time'a :P :wink: W Jazz już nawet Jerry - o którym mówiło się, że jest ojcem Collinsa, tak go lansował - stracił do niego cierpliwość. Ale nie zgodzę się, że to zupełne drewno - to przykład gracza, którego IQ i warunki, choć ZNACZNIE przewyższają umiejętności, to powodują, że facet ciągle utrzymuje się w tej Lidze za niezłą kasę (w stosunku do poziomu) :roll: Właśnie wymuszenia, zasłony, te całe "set - dirty - small games" w pomalowanym są jego domeną i za to kochają go trenerzy...

No i znowu moje przewidywania wzięły w łeb. Suns biją wszelkie zasady zdrowego rozsądku i to jest niesamowite ;)

Jak ekipa z kimś takim jak Collins w strefie podkoszowej może wygrywać z taką ekipą jak Spurs mającą Duncana i McDyessa ?

To chyba nienajlepiej świadczy o tych dwóch ostanich, ale cóż ... taka gra.

Jestem po prostu w szoku. Prędzej bym się spodziewał 2-1 dla Hawks w serii z Magic niż 3-0 Suns ze Spurs.

Świat staje na głowie.

Gdzie te czasy, kiedy zachód przechodziło się twardą defensywą i silną strefą podkoszową ? Chyba odchodzą na zawsze wraz z tegorocznym popłynięciem Spurs ;)

Teraz jednak serio. Nie widzę Suns w pojedynku z Lakers. Po prostu nie widzę. Ekipa z LA pod koszem powinna ich zjeść, zmiażdzyć i wypluć.

Jednak szczerze powiedziawszy Suns mnie w tym roku tak zaskakują, że uwierzę we wszystko już chyba :roll:

Cholera, przychodzi przyznać się że nie doceniłem Słońc, nie wiem jakim cudem wygrywają już 3 do 0 ale faktem jest że to robią, co do Colinsa, to koleś jest inteligentny, bronić i podać potrafi zastawić kosz też, no jakieś predyspozycje do gry ma na pewno. cholera miłbyć finał konf SaS Jazz, a tu przyjdze Utah z Suns się mierzyć 8)

Ten trzeci mecz mnie calkowicie rozlozyl na lopatki, jeszcze sie ludzilem po 2 spotkaniach ze seria moze sie odwrocic jak Spurs zlapia wiatr w zagle u siebie. A tymczasem "jakies" Dragicze wypruly flaki z SAS, a Manu w szoku mowi ze nie maja w ogole pomyslu jak ich zatrzymac. Niech sie ta seria zbyt nie przeciaga by potem nie bylo gadania ze Suns badz LAL byli zmeczeni polfinalami konferencji :)

Spurs przegrali 4 kwarte z lawka Suns ?! niedorzeczne

co widze od 3 meczy w tej serii to nie samowita ilosc jumperkow i zero pchania gry do srodka - wiecie dlaczego ?

bo

a)Spurs nie maja nikogo low post

b)Tim Duncan jest skonczony

c)Channing , Jarron i Amare to swietni podkoszowi obroncy ktorzy stworzyli mur obronny

d)odpowiedz a) i B)

Duncan profesjonalista w kazdym calu rzuca az 48% z FT to w razie czego jakbyscie chcieli cos powiedziec o Shaqu i jego slabych stronnach i lenistwie

Goran Tragic Dragic zmasakrowal Tima Duncana i Tony Parkera na nie jednym wjezdzie

nie mow mi Przem nic juz o obronie Tima

Różnica między Duncanem, a Shaqiem jest taka, że jak ten pierwszy ma słaby okres i mu nie siedzi to dupa zbita. Shaqowi jak nie idzie, nie siedzi i wszystko naraz nie idzie to pozostaje te 150-160 (cholera wie już ile) kg cielska, tak że i tak go ciężko przepchnąć i jego presence sporo zmienia.