Skocz do zawartości

GTA 6

Wyparlo

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę sobie założyć oddzielny temat, bo są "gry komputerowe", ale GTA 6 tworzone od wielu lat i górujące zdecydowanie oczekiwaniami i popularnością ma zdecydowanie inną aurę od reszty obecnie gier. Warto mieć tylko oddzielny wątek o tej grze, która wyjdzie 19 listopada 2026 roku. O dziwo dotychczas nikt nic nie skomentował odnośnie trailerów i może tutaj na forum akurat jest słabe zainteresowanie 🙂

Od kilka tygodni jakiś haker wklejał przecieki, a kilka dni temu gra została zaprezentowana na Netflixie.

Ja jeszcze grałem w GTA 2 i od lat GTA/Rockstar jest wyznacznikiem nowego poziomu. Przeskok GTA 2 na GTA 3 był kosmiczny w tamtych latach i był nową jakością gier komputerowych. Z wymienionych gier grałem we wszystkie i paradoksalnie nie jestem fanem ostatniej odsłony, czyli GTA 5 i nie podobało mi się zbytnio. 

Ta cześć też powinna w dużej mierze zapożyczać i kopiować dużo rzeczy z Red Dead Redemption 2, które wyszło w 2018 roku i dla mnie jest świetną grą, gdzie gry wychodzące dziś są o wiele słabsze od niej (np. Mafia z tamtego roku). Ogólnie sam wolałbym, aby Rockstar wydało w tym roku RDR3 zamiast GTA 6 😀

Gra w PS Store kosztuje 349,00 złotych, a na Allegro można kupić kod z samym pudełkiem bez płyty, bo ta gra nie wyjdzie na płycie za 329,99 złotych. Cena jest akurat niska patrząc na ilość włożonych lat, zapewne inny poziom względem innych gier w tej cenie, gdzie EA FC (dawna FIFA) i NBA2K tłuką rok w rok praktycznie tę samą grę za większą cenę.