P_M Opublikowano Poniedziałek o 19:05 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:05 9. @Pablo81 PG: Steve Nash (2004/05) SG: John Starks 93-94 SF: Detlef Schrempf 94-95 PF: Amare Stoudemire 09/10 C : Dikembe Mutombo 00-01 BENCH 1: Tim Hardaway 96-97 BENCH 2: Jamal Mashburn 02/03 BENCH 3: Al Jefferson 13/14 7. @RappaR PG: Kevin Johnson 93/94 SG: James Harden (2018/19) SF: Danny Granger 2008/2009 PF: Blake Griffin 14/15 C : Yao Ming 05/06 BENCH 1: Kirk Hinrich 06-07 BENCH 2: Brandon Ingram 20/21 BENCH 3: Nene Hilario 08/09 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano Poniedziałek o 20:33 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:33 Co prawda w ataku bardziej cenie parę Nash + Amare niz Harden + Griffin to ogólne dopasowanie i Granger powodują ze widzę mocne argumenty zeby na Rappara zagłosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Poniedziałek o 20:36 Autor Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:36 Moje ulubione starcie ze wszystkich, czekam z popcornem na coachów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano Poniedziałek o 20:39 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 20:39 1 minutę temu, P_M napisał(a): Moje ulubione starcie ze wszystkich, czekam z popcornem na coachów! Dlatego jeszcze nie zagłosowałem. Mimo ze na ten moment mam decyzje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano Poniedziałek o 21:36 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:36 58 minut temu, Gregorius napisał(a): Co prawda w ataku bardziej cenie parę Nash + Amare niz Harden + Griffin to ogólne dopasowanie i Granger powodują ze widzę mocne argumenty zeby na Rappara zagłosować. Dopasowanie? Przecież tam nie ma jednego dobrego defensora pod koszem - Blake 0.5 bloku na mecz a Ming 1.5. Nie wspominając o tym, że nie ma też żadnego dobrego na desce gracza + co robi Tim H z Hinrichem? Przecież to inny tier graczy. O jakie dopasowanie więc chodzi? Przeciez to bez sensu tak pisać, choćby ze względu na obecność ISO Hardena, który ma pewno nie ułatwi rozegrania KJowi ani nie wyeksponuje zalet Blake czy Minga. O obronie już pisalem. Wiem, że zdania i tak nie zmienisz, ale po prostu kompletnie nie zgadzam się z tym co napisałes. Moje dopasowanie w ofensywie zostało potwierdzone w rzeczywistości, a KJa isoHardena i Blake trudno mi sobie nawet wyobrazić razem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano wczoraj o 09:23 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:23 11 godzin temu, Pablo81 napisał(a): Wiem, że zdania i tak nie zmienisz, ale po prostu kompletnie nie zgadzam się z tym co napisałes Nic nie jest przesądzone. Tylko jak chcesz ustawić Mutombo w ataku żeby nie ograniczać innych zawodnikow. Bo Yao ze swoimi gabarytami i zasięgiem zapcha pomalowane i Mutombo nie ma szans go wyciągnąć. Do tego bloki same w sobie jako kryteria oceny obrony to slabe. Masz najlepszego obrońcę ale i tak obrona RappaR nie wygląda gorzej od Twojej. Ty masz w niej ujemne punkty za Nasha i Amare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano wczoraj o 09:27 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:27 4 minuty temu, Gregorius napisał(a): Nic nie jest przesądzone. Tylko jak chcesz ustawić Mutombo w ataku żeby nie ograniczać innych zawodnikow. Bo Yao ze swoimi gabarytami i zasięgiem zapcha pomalowane i Mutombo nie ma szans go wyciągnąć. Do tego bloki same w sobie jako kryteria oceny obrony to slabe. Masz najlepszego obrońcę ale i tak obrona RappaR nie wygląda gorzej od Twojej. Ty masz w niej ujemne punkty za Nasha i Amare. Jak widzisz obronę Yao na pickach Nash - Amare? Super szybki PG i bardzo mobilny Stoudemire. +Yao zrobił w wybranym sezonie 34-48. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano wczoraj o 09:29 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:29 Teraz, Pablo81 napisał(a): Jak widzisz obronę Yao na pickach Nash - Amare? Yao bedzie kryl Mutombo. Chyba ze rezygnujesz z Mutombo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano wczoraj o 09:48 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:48 19 minut temu, Gregorius napisał(a): Yao bedzie kryl Mutombo. Chyba ze rezygnujesz z Mutombo Blake na pickach też średnio, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano wczoraj o 09:52 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 09:52 2 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Blake na pickach też średnio, prawda? dalej lepiej niż Amare. Ale tak Rappar ma swoje duże problemy i jak zauważyłeś w poprzedniej rundzie nie jestem fanem jego zespołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano wczoraj o 10:08 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 10:08 14 minut temu, Gregorius napisał(a): dalej lepiej niż Amare. Ale tak Rappar ma swoje duże problemy i jak zauważyłeś w poprzedniej rundzie nie jestem fanem jego zespołu. Amare nie musi bronić pickòw Nash - Amare Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Kolejny zespół, który nie dość, że uważam za bardzo słaby, to jednocześnie bardzo dobrze pasuje pod mój zespół. Amare to najgorszy obrońca zabawy i to z dużą przewagą. Obok niego jest Mutombo, który jest możliwe, że najgorszym zawodnikiem w ofensywie w ATF i jako trzeci pod koszem Al Jefferson, który jako słaby w obronie iso-scorer zajmujący miejsce w pomalowanym to możliwe, że najgorszy zawodnik ATF. Gość swego czasu był na forum sporo krytykowany jako właśnie gracz, którego bardzo nie chcesz mieć w PO teamie. Ogółem dla mnie najsłabszy zestaw podkoszowy. Podobnie kiepsko to wygląda w obronie na obwodzie, ponieważ nie ma kim ukryć Nasha. Ogółem pod względem obrony para Nash/Amare musi bronić KJ/Harden/Blake. W osamotnieniu, bo przy dobrych shooterach i Yao nie ma od kogo pomóc. W ataku rzecz jasna mam przeciwko siebie Nasha/Amare otoczonego shooterami. Z tym, że KJ/Kirk to mój najlepszy zestaw obrońców, Blake najlepiej w obronie właśnie sobie radził w obronie picków, a Yao czy Nene spokojnie mogą dochodzić od Mutombo, który jest no-threat w ataku. Nie wiem co więcej napisać. Ogółem jak się bawiłem chatgpt, to ze wszystkich dotychczasowych par jakie pytałem, w tej dawał jednej stronie najwięcej szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 11 minut temu, RappaR napisał(a): Amare to najgorszy obrońca zabawy i to z dużą przewagą. masz na myśli wysokich, czy wszystkich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, julekstep napisał(a): masz na myśli wysokich, czy wszystkich? Jako ze wysoki to pewnie wszystkich. Choć konkurencja spora bo Nash wygląda jako jeden z nielicznych rozgrywajscych ktorzy pogarszają tak bardzo obronę calego zespolu . Nawet Harden nie jest blisko. Natomiast inna sprawa ze jak Rappar piszę: 21 minut temu, RappaR napisał(a): tym, że KJ/Kirk to mój najlepszy zestaw obrońców, To biorąc pod uwage ze KJ byl słaby sam wystawia sobie ocenę jak jego zespół slabo broni. 22 minuty temu, RappaR napisał(a): Yao czy Nene spokojnie mogą dochodzić od Mutombo, który jest no-threat w ataku. Inna sprawa ze Mutombo jest naprawdę slaby w ataku ale nie az tak ze możesz go odpuścić. No i z Yao czy Nene zadni obrońcy w pomocy. Oni dobrze bronili 1 na 1 cięższych zawodnikow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 46 minut temu, julekstep napisał(a): masz na myśli wysokich, czy wszystkich? Wszystkich, bo nawet gorszy niski obrońca nie ma aż tak negatywnego wpływu jak Amare. 36 minut temu, Gregorius napisał(a): Jako ze wysoki to pewnie wszystkich. Choć konkurencja spora bo Nash wygląda jako jeden z nielicznych rozgrywajscych ktorzy pogarszają tak bardzo obronę calego zespolu . Nawet Harden nie jest blisko. Natomiast inna sprawa ze jak Rappar piszę: To biorąc pod uwage ze KJ byl słaby sam wystawia sobie ocenę jak jego zespół slabo broni. Inna sprawa ze Mutombo jest naprawdę slaby w ataku ale nie az tak ze możesz go odpuścić. No i z Yao czy Nene zadni obrońcy w pomocy. Oni dobrze bronili 1 na 1 cięższych zawodnikow. Yao przede wszystkim dobrze bronił pomalowane i obręczy. Pisałem w poprzedniej rundzie - HOU z nim zawsze byli w czołówce obrony. Nene był właśnie mobilny, przecież on właśnie post up gorzej bronił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 23 minuty temu, RappaR napisał(a): Nene był właśnie mobilny, przecież on właśnie post up gorzej bronił. Może się myle jak masz jakieś dane to zalacz. Z tego co sprawdzałem to wybrałeś sezon gdzie jego mobilność była ograniczona i to już mocno wplywalo na jego obrone plus dlatego został przesunięty na środek. Edycja : zacząłem konkretnie szukać pod ten sezon i trochę nie miałem racji. Tak , dobrze bronił picki aczkolwiek opierało się to na szybkim agresywnym wyjściu i szybkiemu powrotowi w pomalowane. Nie był dobrym blokującym i średnio grał z pomocy. Grał dobrze jako C w systemie gdzie miał koło siebie mobilnego obrońcę Martina który pomagał w rotacji. Ogólnie bronił lepiej niż myślałem w tym sezonie. 23 minuty temu, RappaR napisał(a): Yao przede wszystkim dobrze bronił pomalowane i obręczy. Pisałem w poprzedniej rundzie - HOU z nim zawsze byli w czołówce obrony. Inny czas inne priorytety dla srodkowych. Blokami nie straszyl ale masz rację ze wtedy dobrze bronil obreczy. Jeden.z zawodników ktory totalnie nie ma szans odnaleźć sie w nowej koszykowce a byli świetni kiedyś. I nie dlatego ze tak kazali mu grać ( wtedy wykonal bym adjust do nowoczesnego grania) tylko jego gabarytu i fizyczność go w nowych czasach ograniczała. Edytowane 1 godzinę temu przez Gregorius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi