Skocz do zawartości

Philadelphia 76ers 2026/27 - Wielkie początek nowego GM

BMeF

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

LeBron LOLdecison 

Jebnąć focha na Lakers żeby wylądować w Philly z takimi Sixers...taka sobie końcówka epickiej kariery 

Bardziej w stylu Ewinga czy Shaqa niż MJa

Czy ja wiem, Shaq i King Kong gdy kończyli byli cieniami własnych karier. MJ tak naprawdę to nie wiadomo po co do tego Wash poszedł bo sportowo nie było na nic szans. A LBJ ma dużą szansę na zdobycie tytułu z czterema różnymi ekipami i raczej w Philly nie będzie siedział na końcu ławki jako dobry duch w szatni, tylko będzie 3-4 najważniejszym graczem

2 minuty temu, P_M napisał(a):

Dla mnie to trochę dziwne obciążać Lebrona w ten sposób. Nie wiem czy przez pozycję PG mają na myśli primary ballhandlera, ale to w ten sposób chłopa mogą zajechać...

LeBron będzie rozgrywającym, 'point guardem' będzie Maxey.

3 godziny temu, P_M napisał(a):

No czyli ma być primary ballhandlerem,  imho dziwne, ale może to kwestia, że Lebron musi mieć piłkę w rękach by czuć się komfortowo.

Jest szansa, że Sixers będą na papierze mieli pięciu 20ppg scorerów, bo najbardziej przemilczany w tym wszystkim jest Edgecombe, który wyglądał świetnie jak na rookie w long term perspektywie - LeBron robiący jakieś 16-7-8, organizujący atak i mający więcej sił na D to chyba optymalne jego wykorzystanie (patrz IO 2024). 

Maxey jest świetny bez piłki, Edgecombe rzucał te 39% ze spot up trójek jako rookie, Brown jest chyba niezły we ~wszystkim.

Bardziej ciekawi mnie co Nurse zrobi z Embiidem w ataku, bo tu aż się prosi żeby spędził wakacje nad trójką, wrócił do tych 38-39% i grał dużo więcej jako roller-stretch 5. Jakieś iso na mid post to taka se synergia z resztą. 

Edytowane przez BMeF

4 godziny temu, P_M napisał(a):

Dla mnie to trochę dziwne obciążać Lebrona w ten sposób. Nie wiem czy przez pozycję PG mają na myśli primary ballhandlera, ale to w ten sposób chłopa mogą zajechać...

Koniec końców on sam tego chcial i mu się nie dziwię dalej jest zajebisty z piłką 

Wydaje mi sie ze jakby miał się rozmieniać na drobne i nie robić czegoś co dalej umie robić to już by nie grał po prostu 

W dniu 24.07.2026 o 18:54, shadowy86 napisał(a):

Najlepszy sportowy wybór dla Jamesa. Nie ma co mówić - 76ers murowanymi faworytami do finału konferencji na pewno, wszystko poniżej to porażka.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

https://x.com/i/status/2082073940831129706 

@Kubbas demony szybkości biorą na ratunek 33 letniego Popa. Chyba wolałbym grać Edwardsem.

Godzinę temu, dannygd napisał(a):

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

@Kubbas demony szybkości biorą na ratunek 33 letniego Popa. Chyba wolałbym grać Edwardsem.

Nie ważne ile się obiegasz ale ważne żeby mądrze się poruszać :). Maxey tak nisko pomimo tego ze to demon prędkości. Chyba to świadczy o tym że biegają ci co nie mają piłki a ci z piłką nie muszą tyle biegać bo kontrolują tempo. 

Troszkę lipa z tym Lebronem, bo byłem ciekawy jak to się wszystko ułoży patrząc z perspektywy przyjścia Browna i drugiego roku VJa, a tak wszystko co pozytywne może się wydarzyć w tej ekipie będzie okupione pi****leniem o magicznym wpływie lbj...nie mógł iść do cavs i machac łapami na Donovana czy innego Hardena. 

1 godzinę temu, dannygd napisał(a):

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

weryfikowales te staty? w tym roku w Lakers podczas meczy mowione bylo ze Lebron jest w topce NBA z punktow w transition

Cytat

LeBron has remained one of the NBA's most dangerous transition scorers even at age 41.

Here's how his recent seasons compare in fast-break (transition) points per game:

Season    Transition PPG    NBA Rank
2023–24    5.2    Top 5
2024–25    5.1    Top 5 (5th in total transition points)
2025–26    5.8    1st in the NBA
What stands out?
2025–26 was actually his best transition-scoring season in years.
Despite his overall scoring dropping to 20.9 PPG (his career low), his transition scoring increased to about 5.8 points per game.
He finished among the league leaders (and at times No. 1) in fast-break points per game, ahead of players like Giannis Antetokounmpo, Tyrese Maxey, and Kawhi Leonard.
Why?

As LeBron has aged, he's become more selective in the half court, but he still:

runs the floor exceptionally well after defensive rebounds,
finishes at an elite rate in the open court,
uses his size and strength to overpower defenders in transition.

Even though his half-court usage has declined, transition remains one of the most efficient parts of his offensive game.

Cytat

Season    Transition PPG    Games    Total Transition Points
2023–24    5.2    71    ~369
2024–25    5.1    70    ~357
2025–26    5.8    59    342