Skocz do zawartości

Philadelphia 76ers 2026/27 - Wielkie początek nowego GM

BMeF

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wielki Daryl Morey pozyskał George'a wymienionego później na dwustronnego demona Jaylena Browna?

Pamiętam jak kiedyś pisałem, że super podmianka Hardena na George'a, bo dostali jeszcze dwa first roundery - zestarzało się średnio (ale nie źle, bo z Hardenem pewnie nie byłoby Edgecombe'a, a w playoffach byłoby max to samo lub gorzej), a teraz wyszło, że podmienili Hardena na Browna ostatecznie.

Nie jestem dużym fanem Browna, tzn. jest lepszy niż advanced cyferki i gorszy niż boxscore cyferki - ale świetnie to teraz wygląda. 

Niezły początek tego Ganseya.

Pozwoliłem sobie wydzielić bo 76ers zrobili niesamowity ruch i małe bo małe ale przemeblowanko

Pozbyli się niby 3 graczy z rotacji - PG, Oubre i Grimes ale nie lubiłem żadnego z nich . Nie byli jakoś przydatni a Grimes wręcz zbędny

A udało się za to pozyskać Browna i Wade i pewnie jeszcze kogoś przegabiłe,. Edgecombe pomiędzy Brownem a MAxeyem będzie super wyglądał

I oczywiscie 76ers ma nadal problem czy Joel potrafi zagrać choć dwie serie PO w zdrowiu czy już nie bardzo. Osobiście w to nie wierze ale na papierze 76ers jest mega mocne Mocniejsze niż Boston Detroit czy Toronto. Knicksi są lepsi bo bedą zdrowi. Ze zdrowym Joelem 76ers będzie mocniejsze niż Knicks 

Ale na razie to i tak druga siła Wschodu praktycznie zerowym kosztem

To jest hardkorowa sekwencja żeby po przepaleniu dwóch first picków, drugiego picku, Butlera w piecu w przeciągu paru lat - znaleźć ~top15 gracza pod koniec I rundy (Maxey), dostać ~top20-30 gracza (Brown) za 36-letniego role playera Podcast P, a do tego timeline połamanego PG13 i Embiida ze szczęściem w loterii złożył się tak, że udało się wybrać w drafcie Edgecombe'a, który powinien być all-starem, a tak w ogóle Sixers mają jeszcze 5-6 picków (nie wiem który za 2028 leci do Bostonu) do 2033 roku.

Tak jak pisałem o Kawhim w kontekście Raptors, walka o tytuł to mrzonki, nie zbudujesz naprawdę poważnego teamu wokoł ludzi jak Embiid czy Leonard - ale jakoś dwa miesiące temu ludzie pisali, że Sixers są w semi-dupie, a 1,5 roku temu pisano, że są skończeni, więc to kolejny przykład, że w NBA nie można niczego napisać definitywnie. :) Ale nie ma co przesadzać w drugą stronę, bo w payrollu dalej gęsto i będą problemy.

Anfernee za 12,5/2 ... Tak sie podpisuje 1 wymiarowych  zadaniowców

76ers pozbyli słabego Grimesa. Dla mnie to wciąż szok ,że ktoś mu dał takie pieniądze a on maks jest wart 21/7  a wzięli simmons który ogólnie jest kiepski ale przynajmniej potrafi czasem trafiać seriami a takiego strzelca z ławki im brakowało

4 minuty temu, ely3 napisał(a):

Anfernee za 12,5/2 ... Tak sie podpisuje 1 wymiarowych  zadaniowców

76ers pozbyli słabego Grimesa. Dla mnie to wciąż szok ,że ktoś mu dał takie pieniądze a on maks jest wart 21/7  a wzięli simmons który ogólnie jest kiepski ale przynajmniej potrafi czasem trafiać seriami a takiego strzelca z ławki im brakowało

Grimes jest słaby, ale chyba nie aż tak, by dostawać trzy bańki na sezon😉

34 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Btw czy Jaylen czasem miesiac temu nie cisnął na Embiida od floperów i rozjebusów na słynnym live ? 
kto kogo tam wyjaśni w szatni @Denis Bad Boy Załęcki jak myślisz ? 

Jeśli Brown jest charakterny to powinien z nim jechać do spodu, ewentualnie wyjaśnić to w 4 oczy bez kamer i dać im szansę na nowe otwarcie 

44 minuty temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Jeśli Brown jest charakterny to powinien z nim jechać do spodu, ewentualnie wyjaśnić to w 4 oczy bez kamer i dać im szansę na nowe otwarcie 

Brown mówił na live że jest białko na Embiida normalnie, więc nie wyobrażam sobie jakoś wielkiej przyjaźni i chemii między nimi tam nawet jeśli sobie wszystko wyjaśnią. Brown na pewno nie pójdzie za niego gibać ani na odwrót. 

2 godziny temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

*z Tatumem

Mam nadzieję 

Tatum się ładnie za swoim ziomkiem wstawił co mu wózek ciągnął 

8 godzin temu, Kubbas napisał(a):

*z Tatumem

Mam nadzieję 

Tatum się ładnie za swoim ziomkiem wstawił co mu wózek ciągnął 

Co do Tatuma to chyba trzeba zrobić ogólnopolskie spotkanie ludzi w Polsce, bo niewykluczone że masz rację i wtedy oficjalnie c*** mu do dupy

10 godzin temu, RonnieArtestics napisał(a):

Brown mówił na live że jest białko na Embiida normalnie, więc nie wyobrażam sobie jakoś wielkiej przyjaźni i chemii między nimi tam nawet jeśli sobie wszystko wyjaśnią. Brown na pewno nie pójdzie za niego gibać ani na odwrót. 

Człowiek z człowiekiem zawsze się dogada, ale skoro faktycznie jest białko na Embiida (nie wiem, nie widziałem, a wiadomo że na gębę takich rzeczy się nie załatwia) to automatycznie eliminuje chłopa z grona ludzi i wtedy każdy charakterny dobry chłopak powinien z nim jechać

3 godziny temu, Mich@lik napisał(a):

Philadelphia teraz powinna pozbyć się Joela. Wiadomo jak z jego zdrowiem a wymieniając go na Sabonisa (+Monk) mają skład prawie kompletny 

Nie głupi pomysł ale chyba nawet Sacramento na to nie pójdzie :). Chociaż podobnie myślałem ze Georga bez dopłaty nie da się pozbyć a oni jeszcze Browna za niego wyciągnęli. Niech zaoferują Sac ze dwa picki plus Embid kto wie co z tego wyjdzie. Komuś muszą płacić te min salary. Może niech Levina od nich wezmą razem w pakiecie. Chciaż lepiej DeRozena bo finansowo lepiej to zrobić. 

Edytowane przez marceli73

• 2 tygodnie później...

Będę szczery po combine Philon u mnie spadł mocno choć wcześniej w tym TOP10 był. Ale to co on robi na Lidze Letniej sprawia ,że zastanawiam się co tam na Combine on odwalił. Bo tu znowu wyglada jak TOP 10 gracz.. Dobra trójka dobrze kreuje. To nie jest na ten moment poziom startera a 76ers 2 lata z rzędu dobrali świetnych graczy. Oczywiście nadal problemem sa kolana Joela a właściwie ich brak

• 2 tygodnie później...
18 minut temu, wiLQ napisał(a):

Lebron i Jaylen Brown w Sixers? Dokladnie tak zesmy wszyscy omawiali przed rozpoczeciem offseason ;-] #ilovethisgame

Myśle ,że pozyskanie Browna to był ten punkt zwrotny, Fila to najładniejsze miasto na Wschodzie USA ( z tyh co mają klub NBA bo pewnie Saratoga ładniejsza ) skład całkiem mocny tylko wszystko znowu rozbije się o kolana Joela. Niemniej ten skład z pół zdrowym Embiidem to faworyt Wschodu.. I jeszcze kurcze ten Philon w Lidze Letniej wyglądał rewelacyjnie. O wiele lepiej niż na Combine