Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, BMeF napisał(a):

Ta zasada o nieliczeniu kontuzji w playoffach też świetna, kolejny raz ktoś intencjonalnie bierze kontuzjowanego gracza w playoffach, a my mamy liczyć, że jest zdrowy i gra świetnie, bo robił se 1ppg więcej w regularze - zamiast wziąć tego samego gościa gdy był zdrowy. ;]

To nie jest zasada o nieliczeniu kontuzji w playoffach, tylko chciałem rozwikłać problem jak traktować gracza, który ma rozegrane +50 meczów, ale potem się połamał niezależnie czy w RS czy w PO, a część głosujących potem takiego grajka bierze na zasadzie "a c*** z nim i tak się połamie, więc uczestnik, który go ma niech się pałuje"

Jeżeli jest to dla Was nie do przeskoczenia, to nie wiem, czemu nikt nie podnosił tego podczas organizacji, gdzie było wszystko czarno na białym napisane, nawet nikt się nie zająknął.

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Nie rozumiesz co się do Ciebie pisze w tym wątku, czy udajesz dla funu? xD
Doncicia max to 38,2% przeze mnie wybrany, czyli wlasnie sezon 91-92 Price (38,7%). Z kolei w 92-93 masz (41,6%) czyli prawie średnia kariery Curry (42,2%). Tak price, nie jest Currym, ale różnica w rzucaniu trójek między tymi dwoma sezonami jest jak miedzy Donciciem a Currym. Widzisz różnicę w tych zdaniach? :D 

co Ty właśnie napisałeś? xD

Price 93 rzuca gorzej niż Curry
Price 92 rzuca lepiej niż Doncic

ale różnica między Price 92 a Price 93 jest taka sama jak między Currym a Doncicem?

dafuck?

Jeżeli jest to dla Was nie do przeskoczenia, to nie wiem, czemu nikt nie podnosił tego podczas organizacji, gdzie było wszystko czarno na białym napisane, nawet nikt się nie zająknął.

ja np. nie czytałem tego posta poza bullet points (typu 50 meczów minimum) 🤷‍♂️

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

co Ty właśnie napisałeś? xD

Price 93 rzuca gorzej niż Curry
Price 92 rzuca lepiej niż Doncic

ale różnica między Price 92 a Price 93 jest taka sama jak między Currym a Doncicem?

dafuck?

Jeżeli Cię boli średnia kariery Curry to weź sezon 2016-17 (41,1% za 3 czyli mniej niż Mark) jak się chcesz doebywac o te ułamki %

6 minut temu, P_M napisał(a):

Jeżeli Cię boli średnia kariery Curry to weź sezon 2016-17 (41,1% za 3 czyli mniej niż Mark) jak się chcesz doebywac o te ułamki %

dobra clue jest takie

RS Price 92 = RS Price 93 (wypisałem miejsca w których 92 jest nawet lepszy)

dodatkowo Price 92 ma super bonus bardzo fajnych PO

Ty się pozbawiłeś tego bonusu żeby mieć all-NBA 1st grajka (w sezonie gdzie wielu naturalnych kandydatów na pozycji G się łamało), imho głupio

eot bo chyba już wszystko tu zostało napisane

Teraz, Gregorius napisał(a):

Czekać tyle i dwa ostatnie picki zniszczyły cały plan. Dobrze że choć mam alternatywe na pg. A z pf będę musiał później sporo pomyśleć. 

no Cliff jako budżetowy Sheed w takim bieda drafcie b.spoko

ale on w PO był przeokrutnym ceglarzem

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

RS Price 92 = RS Price 93 (wypisałem miejsca w których 92 jest nawet lepszy)

Tylko dla mnie to nieprawda, że RS są takie same chociażby ze względu na trójkę, gdzie różnica jest duża.

To nie jest zasada o nieliczeniu kontuzji w playoffach, tylko chciałem rozwikłać problem jak traktować gracza, który ma rozegrane +50 meczów, ale potem się połamał niezależnie czy w RS czy w PO, a część głosujących potem takiego grajka bierze na zasadzie "a c*** z nim i tak się połamie, więc uczestnik, który go ma niech się pałuje"

No ogólnie te zasada ma sens, tylko Wy wzięliście specjalnie Simmonsa za sezon gdzie się połamał czy Price'a za sezon, gdzie był może 5% lepszy w regularze i kontuzjowany w playoffach - zamiast wziąć lata gdzie byli zdrowi i grali z grubsza ~to samo. Niepotrzebne kombinacje IMHO. 

5 minut temu, P_M napisał(a):

Tylko dla mnie to nieprawda, że RS są takie same chociażby ze względu na trójkę, gdzie różnica jest duża.

TS miał 1% lepszy w 92
eFG miał 1% lepsze w 93

generalnie to dalej z grubsza ten sam grajek jeśli chodzi o shooting - i serio wątpię żeby te 3% za 3 zmieniło odbiór Price'a u kogokolwiek

Edytowane przez julekstep

19 minut temu, BMeF napisał(a):

Conley świetny pick pod ATF za to.

Wole Price bo to bardzo lubiany grajek ktory wg mnie gral w 92-93 lepiej i nie rozumiem dlaczego ktoś mialby brać gorszy sezon bo kontuzja w po. Z Simmonsem jest inna sprawa i trochę zrobiłem to celowo ( zgodnie z wyraźnymi zasadami. Szukanie takich okazji to cześć fanu) ale trochę z powodu że sezon wcześniej byl zdecydowanie gorszy. A w kolejnym sezonie zaczęły sie problemy psychiczne ktore mialy apogeum vs Atlanta. To tez kontuzja tylko ze mentalna. Mozemy dodać nastepnym razem wymóg min 1 mecz w po w wybranym sezonie ale zagrałem w 100% zgodnie z zasadami. 

Co do Conleya bardzo dobry obronca, 40% za trzy. Malo strat. W wybranym sezonie 20ppg i 24ppg w po na dobrych procentach. Dla mnie powinien pójść wyżej i zdziwiłem się ze nie poszedl tym bardziej ze brakuje mu wyraznych wad. U mnie czesto bedzie w s5 zamiast Bena ale akurat na pozycji pg będzie rotacja w zależności od przeciwnika.

5 minut temu, Gregorius napisał(a):

Dla mnie powinien pójść wyżej i zdziwiłem się ze nie poszedl

akurat jeśli chodzi o PG to w tym drafcie zdecydowanie najlepsza pozycja (dlatego jestem mocno niezadowolony z tego Stocktona, ale już nie było totalnie kogo brać z takich 1st round worthy grajków)

na teraz każda praktycznie ekipa - poza chomikiem, który gra w swoją własną grę - ma lepszego PG (pewnie ten Blaylock jedyny debatable)

4 godziny temu, Gregorius napisał(a):

Skroty na tvp2 o 16 i dsf.

NBA w DSF ruszyła w 95, zakładam, że ze startem sezonu 95/96, to sobie mogłeś tam pooglądać jak dogorywał w Bullets co najwyżej, nie ma też potwierdzonego info, że w TVP były jakieś szersze skróty meczów w sezonu 92-93, były tylko migawki i zapowiedzi spotkań

Godzinę temu, BMeF napisał(a):

Ta zasada o nieliczeniu kontuzji w playoffach też świetna, kolejny raz ktoś intencjonalnie bierze kontuzjowanego gracza w playoffach, a my mamy liczyć, że jest zdrowy i gra świetnie, bo robił se 1ppg więcej w regularze - zamiast wziąć tego samego gościa gdy był zdrowy. ;]

jak to się w ogóle dzieje, że większość gra ATFa x raz, a potem taki posiłkuje się statsami z regulara?

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Od 91/92 lub 92/93 byly wybrane mecze raz w tygodniu puszczane. Tzn najczęściej skrot plus druga polowa. 

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Od 91/92 lub 92/93 byly wybrane mecze raz w tygodniu puszczane. Tzn najczęścej skrot plus druga polowa. 

@LeweBiodroSmoka ale mozesz mieć racje ze pomieszalem retransmisje stsrszych meczy. Bo jak zaczalem teraz sprawdzać to pierwszy mecz jaki widziałem to finały chicago vs portland tylko ze jak teraz sprawdzalem to w pl byly pokazywane z dużym opóźnieniem.

Inna sprawa ze kłócę sie z chatem gpt bo oglądałem na zywo i miałem nagrane all star game z 92/93 w zPolskiej tv a czat twietdzi ze to nie mozliwe.

14 minut temu, Gregorius napisał(a):

Od 91/92 lub 92/93 byly wybrane mecze raz w tygodniu puszczane. Tzn najczęściej skrot plus druga polowa. 

@LeweBiodroSmoka ale mozesz mieć racje ze pomieszalem retransmisje stsrszych meczy. Bo jak zaczalem teraz sprawdzać to pierwszy mecz jaki widziałem to finały chicago vs portland tylko ze jak teraz sprawdzalem to w pl byly pokazywane z dużym opóźnieniem.

no, bo ja pamiętam, że mecze rs zaczęły być puszczane regularnie (te drugie połówki) jakoś pomiędzy 93-94-95, wcześniej były tylko finały, może jakiś asg i cotygodniowy magazyn

poza tym, Bro, no co można pamiętać jak się miało 10 lat max, ja pamiętam tylko tyle, że te mecze oglądałem, a tu mówimy o Cavs gdzie w tym czasie było małe prawdopodobieństwo, żeby ich w ogóle gdzieś szerzej zobaczyć

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

https://przegladsportowy.onet.pl/koszykowka/nba/nba-amerykanska-liga-ktora-opanowala-polske/thklc4b

Od 91 roku mecze sie pojawiały ( w takiej formie jak pisalem). I zasadniczo masz racje co do pamiętania.  Pamiętam piersze finały,  robinsona vs Ewing, barkleya i Majerle i właśnie Cleveland i Prica. Chyba to co wywarlo największe wrażenie ugruntowane przez późniejsze oglądanie na kaserach, dsf i tak dalej. Ale pewnie wiecej wydaje mi sie ze pamietam niz psmietalem.

pamiętam wolne Nicka Andersona, ale wtedy to już byłem mocno wkręcony, jak wjechał DSF to już była wczuta w c*** choć ciężko było, bo raz, że się chyba program 23 zaczynał, to przerywane były reklamami "Ruf mich an" a jak wtedy często spałem u babci, to często kończyło się oglądanie po takiej reklamie xd

1 godzinę temu, Gregorius napisał(a):

Co do Conleya bardzo dobry obronca, 40% za trzy. Malo strat. W wybranym sezonie 20ppg i 24ppg w po na dobrych procentach. Dla mnie powinien pójść wyżej i zdziwiłem się ze nie poszedl tym bardziej ze brakuje mu wyraznych wad. U mnie czesto bedzie w s5 zamiast Bena ale akurat na pozycji pg będzie rotacja w zależności od przeciwnika.

Conley ma swoje problemy w ofensywie. Pamiętam jakieś dziwne partaczone layupy, czy totalne odpuszczanie wjazdów na kosz/problemy z wykreowaniem sobie rzutu, oprócz tego bardzo spoko grajek.

Aż znalazłem swój stary post z 2014 roku przy okazji innego ATFu:

Cytat

Conley - mówimy o graczu, który ma problemy z kończeniem akcji z prawej strony boiska, co rewelacyjnie pokazał w jednym z meczu z Lakers, gdzie puszczał jakieś babolowate floatero-layupy prawą ręką i wszystkie mocno mijały się z koszem, nie wiem czy do alltime f się Mike nadaje.

Natomiast w tym formacie na ławeczkę to niezły pick. Został wybrany w full time ATF, gdzie dostępny był nawet KAJ 79/80 :D więc tutaj nie ma co płakać. 

2 godziny temu, BMeF napisał(a):

No ogólnie te zasada ma sens, tylko Wy wzięliście specjalnie Simmonsa za sezon gdzie się połamał czy Price'a za sezon, gdzie był może 5% lepszy w regularze i kontuzjowany w playoffach - zamiast wziąć lata gdzie byli zdrowi i grali z grubsza ~to samo. Niepotrzebne kombinacje IMHO. 

Czyli przyznajesz, że był lepszy :D :D 

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

akurat jeśli chodzi o PG to w tym drafcie zdecydowanie najlepsza pozycja (dlatego jestem mocno niezadowolony z tego Stocktona, ale już nie było totalnie kogo brać z takich 1st round worthy grajków)

na teraz każda praktycznie ekipa - poza chomikiem, który gra w swoją własną grę - ma lepszego PG (pewnie ten Blaylock jedyny debatable)

https://forums.realgm.com/boards/viewtopic.php?t=1184228