Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Ociep napisał(a):

No pseudonim Iso Joe zobowiązuje :)

Swoją drogą sparowanie jego z Luką mocno wątpliwe pod względem fitu, co jeszcze sam podkreślasz tą statystyką ;)

sparowanie pasuje idealnie, bo ma 95% assisted trójek i trafiał corner3's na 50% w PO i 51,5% w RS, przy USG% na poziomie 18,7-19% więc fit idealny. To, że Joe potrafi sobie sam rzut wykreować to nie wada, a zaleta, a tamci Suns w awaryjnej sytuacji mogli z Joe skorzystać. Czym innym jest umiejetność wykreowania sobie rzutu, a czym innym ballhogowanie.

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

Cytujac klasyka:

Nie odpowiedziales na pytanie

Ale co mam? Że tamta gra była sezon później, kiedy był w podobnej formie?

A w s 94 zrobił 27-10 przeciw Hakeemowi. Stockton wtedy 14/9. Ale wiadomo - Stockton w 94 to kompletnie inny, dużo gorszy gracz niż w 91!

33 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ale co mam? Że tamta gra była sezon później, kiedy był w podobnej formie?

Pytanie bylo - czemu klamiesz i czy to jakas taktyka.

21 minut temu, RappaR napisał(a):

Ma PG, który mając obok siebie 1st pick draftu zrobił ofensywę spoza top10

Majac tez obok siebie Marka Eatona (arguably największego ofensywnego hamulcowego w historii ligi - nie licząc jakichś totalnych non-factorów ofc)

jw

28 minut temu, Gregorius napisał(a):

A kto jest u Ciebie? Jaka jest twoja glowna opcja. Masz choć 1 zawodnika rzucajace powyżej 28 ppg?

Donovan Mitchell -> 27,9 w wybranym sezonie
Grant Hill -> 21,4 w sezonie gdzie rzucano średnio 96,9 ppg to nie tak dużo gorzej niż 28 w sezonie gdzie rzucano średnio 111,2, dodatkowo Hill jest duuużo lepszym facilitatorem (on tam ze starym Dumarsem i bandą kasztanów wykręcił 5tą ofensywę, gdzie ofensywa OKC w tym najlepszym sezonie Georga była poniżej średniej ligowej)

jakieś jeszcze pytania? :) 

Edytowane przez julekstep

ale mi matek McDanielsa podwędził, imo mega steal na tym etapie, gdzie tu spokojnie może kryć cztery pozycje + bardzo pewny w ofensywie

tylko, że kompletnie nie rozumiem czemu poszedł z tego sezonu, gdzie w drugiej rundzie zwinął się w kokon jak całe Wolves

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

4 minuty temu, matek napisał(a):

Ja to przede wszystkim byłem zaskoczony, że nikt nie wziął Lou na ławę.

no ja się nie dziwię akurat, strasznie ovverrated gość jadący na opinii, nawet w latach 90 byłby średnio grywalny w takim formacie, średnia 50TS i 27.6% (!) za 3 w playoffach mówi tu wszystko

3 godziny temu, julekstep napisał(a):

Donovan Mitchell -> 27,9 w wybranym sezonie
Grant Hill -> 21,4 w sezonie gdzie rzucano średnio 96,9 ppg to nie tak dużo gorzej niż 28 w sezonie gdzie rzucano średnio 111,2

Tylko szkoda ze reszty zawodników nie przeliczyłeś do sezonu w ktorym mitchel zdobyl 27.9. Wg Twoich zasad to : Conley zdobyły 22 pkt  ,jones 24.6,oneal 24.5, paul george 28.7.  Na oko sporo lepiej od Twojego zespolu gdzie do 27.9 dodasz Hilla z 25 pkt. 

12 minut temu, Gregorius napisał(a):

Tylko szkoda ze reszty zawodników nie przeliczyłeś do sezonu w ktorym mitchel zdobyl 27.9. Wg Twoich zasad to : Conley zdobyły 22 pkt  ,jones 24.6,oneal 24.5, paul george 28.7.  Na oko sporo lepiej od Twojego zespolu gdzie do 27.9 dodasz Hilla z 25 pkt. 

W sensie konkluzja jest taka że Ty masz lepszą ofensywę bo jak się zsumuję ppg Twoich zawodników to wychodzi więcej? 

Czy o co chodzi? (przypominam że mój główny zarzut nie dotyczył scoringu, ale słabiutkiego - w skali atf - playmakingu)

Teraz, julekstep napisał(a):

W sensie konkluzja jest taka że Ty masz lepszą ofensywę bo jak się zsumuję ppg Twoich zawodników to wychodzi więcej? 

Czy o co chodzi? (przypominam że mój główny zarzut nie dotyczył scoringu, ale słabiutkiego - w skali atf - playmakingu)

To ty zacząłeś wyliczankę z przeliczaniem pkt. A zarzut dotyczył pierwszej opcji. 

3 minuty temu, Gregorius napisał(a):

To ty zacząłeś wyliczankę z przeliczaniem pkt. A zarzut dotyczył pierwszej opcji. 

zarzut był konkretnie taki:

-> nie masz dobrego (w skali atfów) playmakingu (no nie masz)
-> skoro nie masz dobrego playmakingu to warto mieć wtedy jakiegoś kozak nakurwiacza (w stylu Doncica czy Hardena)*
-> Paul George, czyli Twoja pierwsza opcja, nie jest takim nakurwiaczem

* przykładowo -> jeśli drużyna ma w składzie Steve'a Nasha (mniej ppg od Conleya!!!) to moim zdaniem nie potrzebuje jakiegoś turbo scorera bo Nash swoim playmakingiem będzie 'robił' atak

Edytowane przez julekstep