Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, RappaR napisał(a):

46 punktów w g7 to jego prime 

Juz to przerabialismy.

Napisales bzdure ze ludzie w atfach brali go z tych lat co Ty, co ofc bylo klamstwem (brali 89-90)

Z sezonu z 46 punktami w g7 tez go nie masz (tak samo jak nie masz Hardena z 11 apg)

To taka strategia zeby powtarzac klamstwa na upartego?

19 minut temu, P_M napisał(a):

Conley ma swoje problemy w ofensywie. Pamiętam jakieś dziwne partaczone layupy, czy totalne odpuszczanie wjazdów na kosz/problemy z wykreowaniem sobie rzutu, oprócz tego bardzo spoko grajek.

Aż znalazłem swój stary post z 2014 roku przy okazji innego ATFu:

Tylko czy dotyczy to sezonu wybraneg? Najwyzszy % za 2 i za 3. Ponad 20 ppg to nie wygląda na problem z wykreowaniem sobie rzutu w wybranym sezonie. Ale nie oglądałem go na tyle więc jestem ciekawy opini.

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

Juz to przerabialismy.

Napisales bzdure ze ludzie w atfach brali go z tych lat co Ty, co ofc bylo klamstwem (brali 89-90)

Z sezonu z 46 punktami w g7 tez go nie masz (tak samo jak nie masz Hardena z 11 apg)

To taka strategia zeby powtarzac klamstwa na upartego?

No i akurat od lat 90-91 nie widzę powodu zeby dodawać mu bez powodu rzut za 3.

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Tylko czy dotyczy to sezonu wybraneg? Najwyzszy % za 2 i za 3. Ponad 20 ppg to nie wygląda na problem z wykreowaniem sobie rzutu w wybranym sezonie. Ale nie oglądałem go na tyle więc jestem ciekawy opini.

Moja opinia - Ty powinienes brac Price'a juz runde wczesniej (zamiast Simmomsa, ktory niezaleznie od roli raczej odbije sie czkawka).

Miales 4 bardzo mocne defensywnie picki i zamiast pojsc w b.mocnego kreatora (z rzutem!) na ktorego ograniczenia w D mogles sobie pozwolic to poszedles w defensywny overkill.

Conley to taki two-way fajny grajek, ale - nawet w skali takiego ograniczonego atfa - jego atak szalu nie robi.

5 minut temu, julekstep napisał(a):

Moja opinia - Ty powinienes brac Price'a juz runde wczesniej (zamiast Simmomsa, ktory niezaleznie od roli raczej odbije sie czkawka).

Zauważ że prawie Price dotrwal. A akurat w wybranym sezonie Conley jest bardzo dobrym two way graczem. Niemniej pewnie masz racje ale troche dlatego ze nie patrzcie jak gral Ben w wybranym sezonie tylko dokładacie dodatkowe zalozenia. Akurat ja moglem pozwolić sobie na 1 gracza bez rzutu w s5 mając jednocześnie najlepszą obronę w tej zabawie.

16 minut temu, Gregorius napisał(a):

Patrząc po dacie posta, to ktos musial wziąć wtedy sezon 12/13 :) czy Mike się od tamtego czasu jakoś mocno rozwinął, nie wiem, ale gdzieś chyba widziałem jakiś mecz jak grał w Utah (ale to z kolei już past-prime i pozniej niz twoj wybrany sezon) i ogólna gra nie wyglądała specjalnie inaczej, ale to wszystko małe próbki, pojedyncze mecze, ale tak go zapamiętałem :D 

Niemniej kto wie, może jakoś w opisie przekonasz mnie do zmiany zdania ;) 

18 minut temu, Gregorius napisał(a):

Zauważ że prawie Price dotrwal. A akurat w wybranym sezonie Conley jest bardzo dobrym two way graczem. Niemniej pewnie masz racje ale troche dlatego ze nie patrzcie jak gral Ben w wybranym sezonie tylko dokładacie dodatkowe zalozenia. Akurat ja moglem pozwolić sobie na 1 gracza bez rzutu w s5 mając jednocześnie najlepszą obronę w tej zabawie.

ale totalnie nie wiem co ten Simmons ma wnieść :)

co do D to na obwodzie raczej luźno masz najlepszą, ale pod koszem jest kilka lepszych zestawów (z parą Wemby+AK na czele) -> całościowo pewnie będziesz walczył o top1...ale z drugiej strony możesz walczyć o bottom1 w ataku :) (chomika nie liczymy)

Edytowane przez julekstep

14 minut temu, P_M napisał(a):

Patrząc po dacie posta, to ktos musial wziąć wtedy sezon 12/13 :) czy Mike się od tamtego czasu jakoś mocno rozwinął, nie wiem, ale gdzieś chyba widziałem jakiś mecz jak grał w Utah (ale to z kolei już past-prime i pozniej niz twoj wybrany sezon) i ogólna gra nie wyglądała specjalnie inaczej, ale to wszystko małe próbki, pojedyncze mecze, ale tak go zapamiętałem :D 

Niemniej kto wie, może jakoś w opisie przekonasz mnie do zmiany zdania ;) 

Tzn szczerze za dużo go nie oglądałem więc sie kłócić nie bede. Ale ns pewno byl dobrym obrońca i bardzo spokojnym , dobrze chroniacym pilke pg. U mnie bedzie gral z dwoma blisko 40% za 3 graczami więc będzie mu łatwiej. 

1 minutę temu, Gregorius napisał(a):

Tzn szczerze za dużo go nie oglądałem więc sie kłócić nie bede. Ale ns pewno byl dobrym obrońca i bardzo spokojnym , dobrze chroniacym pilke pg. U mnie bedzie gral z dwoma blisko 40% za 3 graczami więc będzie mu łatwiej. 

Do obrony Mike'a nikt się nie przyczepi ;) 

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

ale totalnie nie wiem co ten Simmons ma wnieść :)

co do D to na obwodzie raczej luźno masz najlepszą, ale pod koszem jest kilka lepszych zestawów (z parą Wemby+AK na czele) -> całościowo pewnie będziesz walczył o top1...ale z drugiej możesz walczyć o bottom1 w ataku :) (chomika nie liczymy)

Size przeciwko Doncicom, Pennym itd. A co do obrony pisałem całościowo. Mam zestaw graczy mogacych bronić przeciwko każdemu zestawowi obrońców.  Wemby i AK mają braki w sile masie. 

Co do oceny mojego ataku zupelnie się nie zgadzam szczególnie patrząc na konkretne wybrane sezony moich zawodnikow i brak ( poza Benem) zawodników bez rzutu. 

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

a to standard

wg mnie mój skład też top1 w ataku i obronie :) 

No nie standard.  W pierwszej piątce mam 28ppg, 3 graczy 20 ppg i kilkanaście punktów od Turnera. Każdy zawodnik od pg do pf jest dobrym padającym ( na swojej pozycji) i gra dobrze zarowno z pilka jak i bez. Patrząc na inne sklady to większość ma większe dziury w ataku. 

17 minut temu, Gregorius napisał(a):

No nie standard.  W pierwszej piątce mam 28ppg, 3 graczy 20 ppg i kilkanaście punktów od Turnera. Każdy zawodnik od pg do pf jest dobrym padającym ( na swojej pozycji) i gra dobrze zarowno z pilka jak i bez. Patrząc na inne sklady to większość ma większe dziury w ataku. 

Na papierze tak, ale oprócz George'a nie masz zbytnio efficient volume scorera, ktory sam sobie wykreuje rzut. O'Neal nie spełnia kryterium efektywnego (70% FG assisted), Turner volume (większośc asystowana 77,6% w karierze), Eddie efficiency + też ktoś go musi wykreować (większość FG assisted) paradoksalnie najmniej FG assisted ma u Ciebie Simmons (50,7%), po George'u rzecz jasna (on ma tylko 31% assisted FG i 67% assisted 3PT )
Taki mój Joe Johnson ma assisted FG na poziomie 20 i 27 % (RS i PO)

6 minut temu, P_M napisał(a):

Taki mój Joe Johnson ma assisted FG na poziomie 20 i 27 % (RS i PO)

No pseudonim Iso Joe zobowiązuje :)

Swoją drogą sparowanie jego z Luką mocno wątpliwe pod względem fitu, co jeszcze sam podkreślasz tą statystyką ;)

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

Juz to przerabialismy.

Zawodnik 11 w głosowaniu na MVP nie jest w swoim prime, okej 

53 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Tylko George jest ponad przecietnym - jak na swoja pozycje - facilitatorem

Wiec playmaking masz marny a do tego Twoja glowna opcja jest George - czyli - w skali atf - zaden wielki nakurwiacz (w stylu chociazby Hardena czy Doncica)

Ciezko bedzie to sprzdac jako chociaz przecietna atfowa ofensywe

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Zawodnik 11 w głosowaniu na MVP nie jest w swoim prime, okej 

Cytujac klasyka:

Nie odpowiedziales na pytanie

(I serio nie chce mi sie dyskutowac o 1 punkcie - na 1010 mozliwych - w glosowaniu na MVP jako argument lol)

Edytowane przez julekstep