Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

Price super gracz, ale tutaj trzeba znaleźć sezon gdzie akurat był zdrowy w playoffach - bo to był taki CP3t/Blake Griffin, i widzę, że w '93 robił 13ppg, więc pewnie znowu se coś zrobił.

Rok wcześniej dużo lepszy był w PO, już to pisałem, że tamci Cavs b. mocno postraszyli Bulls, mieli chyba +5 w crunch time w G6. Tak że zmieniłbym sezon jeśli się da.

Edytowane przez BMeF

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Price super gracz, ale tutaj trzeba znaleźć sezon gdzie akurat był zdrowy w playoffach - bo to był taki CP3t/Blake Griffin, i widzę, że w '93 robił 13ppg, więc pewnie znowu se coś zrobił. 

W dniu 16.06.2026 o 14:20, P_M napisał(a):

Wymóg formalny rozegrane minimum 50 spotkań
Podczas głosowania traktujemy zawodnika jako zdrowego, jeżeli na jakimś etapie sezonu się połamał nie bierzemy tego czynnika jako obniżającego formę zawodnika.

3 minuty temu, BMeF napisał(a):

O ile dobrze pamietam gral z kontuzją.  Ale też patrzenie tylkobna po jest trochę bez sensu przy tak małych próbkach.  

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Ale obrońca nie byl zlym. Był przeciętny przez swoje warunki fizyczne 

biorąc pod uwagę, że wchodzi z ławki i zastępuje Lukę, to biorąc pod uwagę poniższe:
image.png.f706772d2e7e821fad98e0669b7a2aed.png
To i tak będzie upgrade pod względem obrony jeżeli chodzi o zastępstwo Dona :D 

Teraz, P_M napisał(a):

No jak wyżej, rok wcześniej miał dużo lepsze playoffy (19-7 na 50%FG vs 13-6 na 44%FG) i ~taki sam regular, trzeba było brać tamten sezon. Kiedyś chyba wszystkie te serie Cavs z Bulls oglądnąłem na tyle na ile się dało, dlatego w ogóle jestem fanem Nance'a, zdrowi Cavs byli b. niewygodnym rywalem dla tamtych Bulls.

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

No jak wyżej, rok wcześniej miał dużo lepsze playoffy (19-7 na 50%FG vs 13-6 na 44%FG) i ~taki sam regular, trzeba było brać tamten sezon. Kiedyś chyba wszystkie te serie Cavs z Bulls oglądnąłem na tyle na ile się dało, dlatego w ogóle jestem fanem Nance'a, zdrowi Cavs byli b. niewygodnym rywalem dla tamtych Bulls.

ale j.w skoro miał lepszy cały sezon ten który wybrałem, bo grał na lepszej skuteczności za 3, zdobywał więcej punktów i rozdał więcej asyst, to fakt, że w PO grał z kontuzją, której tutaj nie bierzemy pod uwagę to chyba lepiej wziac jego lepszy sezon? czy wziąć zdrowy, mimo, że i tak traktujemy go jak zdrowego niezależnie od sezonu xD 

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

@P_M zasady zasadami większość tworzy swoje dodatkowe reguly patrzac głównie na po, patrzac na wszystkie sezony czy nie uwzględniają kontuzji. Ben Simmons też mial super sezon do czasu kontuzji.

No kurde, właśnie po to tworzyłem zasady, żeby się ich trzymać, ale jak ktoś ma i tak patrzyć na uraz w wirtualnej zabawie, pomimo zasad to będę wolał zmienić sezon, choć nie lubię takich cyrków...

8 minut temu, P_M napisał(a):

ale j.w skoro miał lepszy cały sezon ten który wybrałem

no właśnie sęk w tym że nie miał lepszego 'całego' sezonu

miał ciut lepszy regular i duuuużo słabsze playoffy, więc sumarycznie 'cały' sezon miał gorszy :)

gracz super, sam myślałem czy go nie brać (ale jednak na ławę zdecydowanie wolę combo-guarda, skoro został mi całkiem legitny grajek w takim stylu), ale rok zły :P 

ogólnie to całe early 90's Cavs peakowało w 91/92, dzięki temu fajnemu runowi (patrzy wybory Daugherty'ego i Nance'a), to się połasiłeś na to all-nba 1st

Edytowane przez julekstep

Teraz, P_M napisał(a):

ale j.w skoro miał lepszy cały sezon ten który wybrałem, bo grał na lepszej skuteczności za 3, zdobywał więcej punktów i rozdał więcej asyst, to fakt, że w PO grał z kontuzją, której tutaj nie bierzemy pod uwagę to chyba lepiej wziac jego lepszy sezon? czy wziąć zdrowy, mimo, że i tak traktujemy go jak zdrowego niezależnie od sezonu xD 

Z tego co widzę to w '93 robił per36 21-9 na 61TS%, a w '92 robił 21-9 na 61TS%, tylko grał dwie minuty krócej, za to w PO był dużo lepszy. Ale jak inni ci go potraktują jak zdrowego to spoko, na pewno lepszy gracz od jakiegoś Walla czy wielu guardów, którzy zostali wybrani, zwłaszcza do ATF-u. 

4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Price to mocny steal. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że wcześniej poszli gorsi PG (Blaylock, Simmons, T. Hardaway) albo typy, którzy nawet nie byli blisko all-nba teams (Howard, Mason, Christie, Hornacek). 

Mason w wybranym sezonie był w all-nba team

5 minut temu, julekstep napisał(a):

ogólnie to całe early 90's Cavs peakowało w 91/92, dzięki temu fajnemu runowi (patrzy wybory Daugherty'ego i Nance'a), to się połasiłeś na to all-nba 1st

Yup, tamci Cavs mieli świetny team generalnie, ale przez kontuzje stracili ze 3 sezony prime i ten jeden, gdzie byli zdrowi w PO, to zasadniczo b. postawili się Bulls. Dlatego z tymi Daughtertymi, Price'ami i Nance'ami robi różnicę kiedy byli zdrowi (no i byli chyba tylko w tym 1992), pisałem parę razy na forum, że nie byłoby 'The shot' gdyby Price nie miał kontuzji w '89, bo inaczej Bulls by luźno przegrali tę serię (prawie przegrali z kontuzjowanym Pricem). ;]

9 godzin temu, julekstep napisał(a):

Mason w wybranym sezonie był w all-nba team

Fakt. To chyba ten sezon w którym zrobili z niego point forwarda. 

9 godzin temu, BMeF napisał(a):

tamci Cavs mieli świetny team generalnie

Cavs w zasadzie w każdej dekadzie nowożytnej koszykówki (czyli po wynalezieniu linii za trzy) mieli fajne ekipy.

Nawet ta ekipa Mike'a Fratello była całkiem spoko. 

Szorowanie dna to właściwie tylko sezony przed i po LeBronie. Nigdy nie było tam długoletniej c***ni jak np. w przypadku najtisowego Bostonu, Knicks w dekadzie 00' albo Suns w dekadzie 10'. 

Podobną stabilność mają tylko Lakers, Spurs i Rockets. 

Edytowane przez Życie_to_mem

9 godzin temu, julekstep napisał(a):

miał ciut lepszy regular i duuuużo słabsze playoffy, więc sumarycznie 'cały' sezon miał gorszy

mój McDyess w ogóle nie grał w PO, ale załapał się do all-nba, w sunie to myślałem, że w tym formacie musimy iść na pewne ustępstwa w końcu to ringlessi i siłą rzeczy nie da się w to grać jak w regularnego ATFa

1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

mój McDyess w ogóle nie grał w PO, ale załapał się do all-nba, w sunie to myślałem, że w tym formacie musimy iść na pewne ustępstwa w końcu to ringlessi i siłą rzeczy nie da się w to grać jak w regularnego ATFa

No tak - tutaj trzeba isc na ustepstwa przy wielu grajkach

Ale jak masz do wyboru dwa rownorzedne RSy gdzie w jednym dostajesz w bonusie fajny runik w PO a w drugim polamany gowno-post season to wybor powinien byc oczywisty

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

No tak - tutaj trzeba isc na ustepstwa przy wielu grajkach

Ale jak masz do wyboru dwa rownorzedne RSy gdzie w jednym dostajesz w bonusie fajny runik w PO a w drugim polamany gowno-post season to wybor powinien byc oczywisty

Tyle ze sezon 92-93 w RS byl sporo lepszy. Najlepszy rozgrywający sezonu.