Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, Gregorius napisał(a):

@eMeS Drazen jest jednym z moich ulubionych zawodników. Fajny pick zastanawiałem się czy do s5 pójdzie ze względu na obrone ale uważam że zasługuje.

Czemu tak lagodnie?

To absolutnie najgorszy obronca jakiego widzialem w akcji.

Na jego tle to Nash, Harden czy Amare to wygladaja jakby walczyli o DPOTY xD

On nie tyle ze 'zle bronil' czy nawet 'nie bronil'. On przeszkadzal w obronie swoim teammejtsom.

47 minut temu, julekstep napisał(a):

Czemu tak lagodnie?

To absolutnie najgorszy obronca jakiego widzialem w akcji.

Na jego tle to Nash, Harden czy Amare to wygladaja jakby walczyli o DPOTY xD

On nie tyle ze 'zle bronil' czy nawet 'nie bronil'. On przeszkadzal w obronie swoim teammejtsom.

Tak łagodnie bo się z tym nie zgadzam. Dalej to słaby obrońca ze słabymi warunkami fizycznymi ale Nasha i Amare uważam za gorszych. Harden ma przynajmniej lepsze warunki fizyczne ale w sezonach gdzie wszystko przez niego przechodziło w ataku nawet nie udawał że próbuje bronic.

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

@BMeF thanks, mój ulubiony zawodnik ever :)

tak. Fajny zawodnik z olbrzymim sercem do gry. Cieszę się że poszedł.

Larry Johnson za 1993 był 59 w RAPM głownie przez defensywę  Gorszą obronę miało mało graczy a wśród nich są : Barkey, Kevin Johnson, Mullin i kompletna katastrofa Dominique Wilkins. Przy okazji widać że RAPM nie kochał rozgrywających ale KJ jeden z gorszych. 

10 godzin temu, julekstep napisał(a):

No był -> i jako lider największe sukcesy miał w sezonach wymienionych przeze mnie (89, 90), potem był side-kickiem Barkleya (często połamanym)

I wtedy grał najlepsze serie w PO dunkując nad Hakeemem i robiąc 46 punktów w g7.

jedyne co widać to że masz problemy z bbref -> najpierw jakieś miksowanie sezonów u Hardena, teraz to:

No Barkley sezony przed Suns robił poza top10 ofensywy. Co się zmieniło?

miał swoje momenty, ale to już nie był jego peak....zresztą Twój filmik to w sumie też dobry dowód -> 7 na 10 dunków z niego jest w tych starsszych Jerseyach (w których grali do 91-92)

Jego peak to 91-95.

Potem kontuzje zniszczyły, ale opatrz na poprzednie drafty. Nikt go nie brał z wcześniejszych lat.

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Warto wspomnieć, że to jest RAPM z kilkunastu meczów dla większości teamów.

tak. 1600 pozycji w obronie dla LJ. Dlatego zdecydowanie jest to tylko jakaś wskazówka a nie wyrocznia. Plus należy pamiętać żeby porównywać graczy o podobnej roli i pozycji miedzy sobą a nie z całą próbka. No i w wielosezonowym LJ wypada tak samo żle w obronie. 

@BMeF a już myślałem że mi się Nance ostanie. Świetny pick i dla wielu zespołów powinien pójść wczesniej.

26 minut temu, julekstep napisał(a):

no w domyśle było że sezon 25-26 z beGM!

Jest ultimate pick jeszcze z wersji beGM Jaime Jaquez wersja PO 25 , która miażdży takich zawodników jak Christian Braun (i innych, ale bez spoilerów)

Pisałem ogólnie, tzn. dla pojedynczych sezonów to tak o (poza paroma teamami), czym większa dawka, tym lepiej. 

A Nance owszem, tamci Cavs mieli szansę na G7 z Bulls w ECF, ale sfarmazonili końcówkę w G6, świetny fit do ATF.