Skocz do zawartości

ATF Ringless edition - commentary

P_M

ATF kolejność   

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak gramy

• Wąż jak teraz
    • ABBABABA

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

17.4 na 43.2% 5.9 asysty. Kolejny team gra 4 na 5 w ataku.

ale Ty wiesz, że to nie wyłącznie kwestia PPG, że o kimś się mówi, że z nim grasz 4 na 5 w ataku?
Gobert mimo wielu swoich zalet jest też np takim graczem, że jak przychodzi co do czego to wychodzi, że grasz 4 na 5, mimo że staty ma nawet +15 pts przy +65FG%

2 minuty temu, DRK napisał(a):

To 43,2% za to, że częściej miotał zza łuku (7,7 prób - najwięcej w lidze )niż za dwa (7,1 próby). 

To niestety wtopa, bo miotał je przy skróconej linii, sezon później jak linia wróciła do normy, to spadł do 39% z gry i 27% za 3.
Sezon przed skróceniem linii też słabo.
image.png.d1c6106d94a921511d01eb07c9984a31.png
Idealnie widać zawyżone liczby trójek w trzech sezonach ze skróconą linią :D

Edytowane przez P_M

Swoją drogą, pamiętajcie o bliższej trójce w cyferkach u niektórych graczy.

Teraz, P_M napisał(a):

To niestety wtopa, bo miotał je przy skróconej linii, sezon później jak linia wróciła do normy, to spadł do 39% z gry i 27% za 3

Hehe, w tym samym momencie to napisaliśmy. 

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Gobert mimo wielu swoich zalet jest też np takim graczem, że jak przychodzi co do czego to wychodzi, że grasz 4 na 5, mimo że staty ma nawet +15 pts przy +65FG%

And So It Begins GIFs | Tenor

za nba.com w 20-21 Gobert był najlepszym roll manem w lidze:

https://www.nba.com/stats/players/roll-man?SeasonYear=2020-21&SeasonType=Regular+Season

a teraz zagadka -> jaki point guard jest najbardziej kojarzny z zagrywką pick & roll?

wiadomo że Gobert nie jest orłem ofensywnie, ale myślę że będzie miał u mnie warunki do tego żeby zmaksymalizować swój skromny ofensywny skill-set

3 minuty temu, P_M napisał(a):

Można być dobrym Roll-manem i być mimo wszystko ułomnym w ataku, patrz Gortat, jedno nie wyklucza drugiego ;) 

Indywidualny ortg to nie jest jakiś wyborny stat, ale w wybranym sezonie wykręcił je najwyższe w PO, więc może nie jest aż takim turbo hamulcowym 🤷‍♂️

Edytowane przez julekstep

9 minut temu, DRK napisał(a):

To 43,2% za to, że częściej miotał zza łuku (7,7 prób - najwięcej w lidze )niż za dwa (7,1 próby). 

Te 36.6% zza łuku i przede wszystkim tak mała liczba asyst może być argumentem "za", że nie jest wybitnym graczem w ataku. Ale to tak w formie żartu odnośnie toczącej się tu dyskusji, bo MB bardzo cenię za def, intensywność. I tak też nazywał się pierwotnie Pearl Jam.

30 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

A Ty mi Douga

Przecież on w Nyk jak grał to nie rozegrał dobrego sezonu xD 😂 

13 minut temu, julekstep napisał(a):

Indywidualny ortg to nie jest jakiś wyborny stat, ale w wybranym sezonie wykręcił je najwyższe w PO, więc może nie jest aż takim turbo hamulcowym 🤷‍♂️

No to Ty będziesz musiał resztę przekonać do tego:) Malone miał wybitny poldystans więc Stockton miał łatwiej grać je z Karlem bo picki mogły zarówno kończyć się popem jak i rollem i zagrożenie było dużo większe. Nie wiem kogo na PF weźmiesz, ale trochę firepower brakuje.

Stockton z kreacją swojego rzutu tak sobie Majerle tak sobie, Grant spoko, ale czy on będzie miał więcej piłki w łapie niż Stock? Wątpię, więc trochę nie wiem jak ten twój zespół ma grać.

23 minuty temu, P_M napisał(a):

Przecież on w Nyk jak grał to nie rozegrał dobrego sezonu xD 😂 

No to Ty będziesz musiał resztę przekonać do tego:) Malone miał wybitny poldystans więc Stockton miał łatwiej grać je z Karlem bo picki mogły zarówno kończyć się popem jak i rollem i zagrożenie było dużo większe. Nie wiem kogo na PF weźmiesz, ale trochę firepower brakuje.

Stockton z kreacją swojego rzutu tak sobie Majerle tak sobie, Grant spoko, ale czy on będzie miał więcej piłki w łapie niż Stock? Wątpię, więc trochę nie wiem jak ten twój zespół ma grać.

o mój zespół to tam nie bój

martw się o sparowanie Iso Joe z Hogcicem 🙃

Edytowane przez julekstep

Teraz, julekstep napisał(a):

martw się o sparowanie Iso Joe z Hogcicem 

No był sparowany z Nashem i leciał wtedy 55% zza łuku w PO, więc z Luką będzie jeszcze lepiej, także o mnie się nie martw mordzia! ;)

1 minutę temu, P_M napisał(a):

No był sparowany z Nashem i leciał wtedy 55% zza łuku w PO, więc z Luką będzie jeszcze lepiej, także o mnie się nie martw mordzia! ;)

jak już pisałem -> Nash = fajne flow całej ekipy

Doncic = ballhogowanie i dribble dribble

więc raczej z Luką (który nigdy nawet nie prowadził top5 ofensywy w lidze) raczej nie będzie lepiej 😕 

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Donic jest zajebistym talentem i ma mega cyfry nikt temu nie przeczy tylko w sumie do dziś w NBA nikt nie wie jak go obudować żeby to miało ręce i nogi więc wątpię że @P_M nagle znajdzie na to receptę :)

już znalazłem :D 

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

co polecą steale na pg wkrótce to dupska popękajo

e tam steale, po prostu najbogatsza pozycja.