Skocz do zawartości

Mundial 2026

Życie_to_mem

Rekomendowane odpowiedzi

Jakim cudem Paredes jest jeszcze na boisku to nie wiem. 

kibicowałem Argentynie ale bogowie piłki powinni być sprawiedliwi. W takim meczu żadnego strzału? Absurd. 

szkoda że jeszcze 30 min to będzie trwać  

19 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

jak Argentyna dowiezie do karnych to Martineza daj do tej swojej 11.

Za jeden mecz? Ok, trzyma Argentynę przy życiu i bez niego już dawno byłoby po meczu, ale złota rękawica jest za cały turniej, a tu wciąż Gill z Vozinhią lepsi. 

36 minut temu, julekstep napisał(a):

Shakira

Trochę napompowała sobie twarz, ale nadal ciało ma świetne. 

Hahaha Vamos! Jebać łysego! Uratowali futbol. Argentyna cztery przegrane finały i każdy w roku Konia. W 1978 też był rok Konia, ale tam Junta ustawiła. Za to dwie pozostałe wygrane były w roku Tygrysa. 

2 minuty temu, jack napisał(a):

Z najgorszym finalistą w historii

Sędzia się starał jak mógł

1 minutę temu, jack napisał(a):

Z najgorszym finalistą w historii

Statystycznie, to i Argentyna 4 lata temu została najgorszym mistrzem w historii. Ten mecz też pokazał jak Tuchel i Anglia zawalili ten swój półfinał.

Natomiast De la Fuente kolejny raz znakomite zmiany. 

4 godziny temu, Życie_to_mem napisał(a):

Kto ma lepsze longevity - Messi czy LeBron?

oczywiście że Lebron. Messi na topowym poziomie nie gra od odejścia w PSG czyli 3 lata już. Od tego czasu człapie sobie po boiskach w MLS gdzie poziom jest niziutki i może sobie coastować by raz na kilka lat zrobić formę na jeden turniej. Zresztą jak weźmiesz pod uwagę że on do MLS odchodził w wieku 36 lat i zobaczysz gdzie wtedy był Lebron to już w ogóle przepaść

Cristiano by ukrzyżowali za taki mecz jaki zagrał Messi

Najlepszy playmaker wszechczasow raz się nie cofnął coś rozegrac 

A jak już próbował na aferę coś wrzucać bo musiał to wszystko niecelne 

Vincic Slavko gwiazda meczu, tak c***owego sędziego dać na finał 

Argentyczycy nic nie grali wieczne pretensje faule, Paredes za to co zrobił Gaviemu po meczu powinien być zawieszony

Anglia się po prostu zesrala a jako jedyny zespół jakością piłkarska pozycja do pozycji może by mogli ugryźć Hiszpanie w jakikolwiek sposób

Nico świetna zmiana, główka, piękne wrzutki 

Ogólnie to dwa najgorsze finały mundiale w życiu jakie widziałem były z udziałem Hiszpanów, tyle że teraz Hiszpania grała w piłkę chociaż.

1 minutę temu, Kubbas napisał(a):

Anglia się po prostu zesrala a jako jedyny zespół jakością piłkarska pozycja do pozycji może by mogli ugryźć Hiszpanie w jakikolwiek sposób

Gdyby zagrali tak jak wczoraj to byliby w finale. Tuchel nadal do wymiany mimo brązu. 

A Paredes powinien wylecieć z boiska już jakieś 15 minut po tym jak na nie wszedł, a z jakiegoś powodu wytrzymał do końca. Dobrze chociaż, że Enzo wyjebał z boiska. 

Jezu, jak mnie drażni gdy bramkarze idą po nagrody/medale i nie ściągają łapek. Kuźde typie, plujesz na nie, moczysz je, a potem w nich rekę komuś podajesz. Albo ściągaj albo zbijaj żółwika. 

Ciekawe czy jutro Pupil Łysego po raz drugi zakończy karierę w kadrze? 

54 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Włochy w kryzysie, Niemcy i Polska podobnie ;)

Hiszpania z Francją zabetonują piłkę reprezentacyjną w Europie w najbliższym czasie.

Na świecie też. Argentyna po odejściu Messiego to będzie taka nieco lepsza Polska. 

Swoją drogą złota rękawica dla Simona to jakiś żart. Typ miał mniej interwencji w całym turnieju niż paru afrykańskich bramkarzy w jednym meczu. 

Argentyna wyszła i zagrała dokładnie to co przez cały turniej, czyli nic. Messi wyglądał w tym meczu tak jak powinien wyglądać piłkarz w jego wieku na tle młodej technicznej ekipy. Nawiązania do Cristiano, które się pojawiają są całkowicie od czapy, bo w pomocy Argentyny nie było nawet pół zawodnika, których za plecami miał Kryska, a to jednak troszkę zmienia. Przyznam, że z perspektywy całych mistrzostw mam jednak niedosyt, bo uważałem, że Scaloni powinien był postawić na dwóch młodych, rudego i Paza. Co do najlepszego grajka to prędzej bym wręczył nagrodę Mbappe niż Rodriemu, a Messi za wynik z tą ekipą też równie dobrze mógł ją zgarnąć. W sumie żaden gracz nie zrobił na mnie wrażenia, takie to było granie. Lekkie rozczarowanie turnieju to Julian, Yamal, i niezmiennie Mbappe na środku, który taką pozycją jest okradany z połowy tego co mógłby dać zespołowi.