Skocz do zawartości

Mundial 2026

Życie_to_mem

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a):

W przypadku Turcji czy Austrii jest to oczywiste (każdy by zamienił brąz na złoto). 

W przypadku Polski można by się w sumie zastanowić, bo to jednak dwa medale zdobyte w erze telewizyjnej (w tym jeden w dość epickim stylu) vs jeden medal w erze prehistorycznej ale za to złoty. Trudne się wylosowało.

Za to taka Holandia raczej by się nie zamieniła (nie zdobyli Pucharu Świata ale za to mają trzy srebra + jeden brąz). 

Możliwe, ale mistrz to jednak mistrz, dostajesz tę gwiazdkę na koszulce, która zawsze z tobą już będzie.

Swoją drogą:

Przypominam tylko, że FIFA zabroniła aby Haiti miało na swoich koszulkach grafikę z motywem Bitwy pod Vertèires (która to dała niepodległość Haitańczykom), argumentując to politycznym wydźwiękiem tego motywu...

Taka ciekawostka jeszcze, za czasów Blattera, w 2014 roku AFA za baner o tej samej treści dostała £20 tyś kary.

17 minut temu, kuba2419 napisał(a):

Klopp przejmuje kadrę Niemiec a Zidane kadrę Francji, ciekawie się zapowiada :)

Guardiola chyba też kogoś przejmie. On jest wypalony piłką klubową i zostanie selekcjonerem byłoby dla niego całkiem dobrą odskocznią.

Może Holandia? 

4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Guardiola chyba też kogoś przejmie. On jest wypalony piłką klubową i zostanie selekcjonerem byłoby dla niego całkiem dobrą odskocznią.

Może Holandia? 

Guardiola jeśli już to przejmie Anglię albo Włochy. 

Co poszło nie tak, że w którymś momencie włoska piłka zwyczajnie stanęła? O ile jacyś tam obrońcy się pojawiają tak z przodu drewno za drewnem, i jakieś to wszystko nijakie. Ciężkie czasy nastały dla kibiców Włoch. 

PS. Do tej pory nie wiem jak Baggio mógł nie trafić...🙄

Edytowane przez tankathon

Jaką byście złożyli jedenastkę turnieju?

Zastanawiałem się trochę i wyszło mi coś takiego (bez sensownego przywiązania do pozycji)

Bramkarz - Vozinha?, ale szczerze nikt się tu nie wybija 

Obrona - Cubarsi i Cucurella to pewniacy, głupio mi było w tej sytuacji dodać Porro, więc dorzuciłbym Upamecano 

Pomoc - Rodri, Bellingham, Messi 

Skrzydłowi - Mbappe i jednak Olise 

Napastnicy - Kane i Haaland 

12th player - Mikel Merino

Trener - Luis de la Fuente.

Koniec końców bez Dembele, bez Yamala i za c***a nie byłem w stanie wymyślić drugiego Argentyńczyka 

czemu w ogóle wspominasz że bez Yamala ? jemu dużo bliżej do najgorszej jedenastki turnieju

ogólnie to co wypisałeś jest bez sensu bo Mbappe nawet nie gra jako skrzydłowy. jak chcesz sobie wypisać 11 najlepszych zawodników to zrób to bez podziału na pozycję tak jak to robią w głosowaniach do All Nba

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Jaką byście złożyli jedenastkę turnieju?

Zastanawiałem się trochę i wyszło mi coś takiego (bez sensownego przywiązania do pozycji)

Obrona - Cubarsi i Cucurella to pewniacy, głupio mi było w tej sytuacji dodać Porro, więc dorzuciłbym Upamecano 

Pomoc - Rodri, Bellingham, Messi 

Skrzydłowi - Mbappe i jednak Olise 

Napastnicy - Kane i Haaland 

12th player - Mikel Merino

Trener - Luis de la Fuente.

Koniec końców bez Dembele, bez Yamala i za c***a nie byłem w stanie wymyślić drugiego Argentyńczyka 

W sumie spoko, można się zastanawiać czy nie dać oni stoperów z Hiszpanii.

5 minut temu, fluber napisał(a):

Nyland? Miał sporo roboty i dużo efektowych interwencji. 

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Widziałeś skład Włochów ostatnio?

Młody jeszcze jest, przydałby mu się dłuższy projekt z pracą u podstaw. A odbudowa Włoskiego futbolu to ciekawe wyzwanie 

8 minut temu, fluber napisał(a):

Widziałem chyba tylko 2 mecze Hiszpanii, ale Cucurella w nich grał jak jeździec bez głowy i miałem wrażenie, że jeden z najsłabszych w kadrze Hiszpanii, za co ta jedenastka turnieju? 

3 minuty temu, the_secret napisał(a):

czemu w ogóle wspominasz że bez Yamala ? jemu dużo bliżej do najgorszej jedenastki turnieju

ogólnie to co wypisałeś jest bez sensu bo Mbappe nawet nie gra jako skrzydłowy. jak chcesz sobie wypisać 11 najlepszych zawodników to zrób to bez podziału na pozycję tak jak to robią w głosowaniach do All Nba

Bo zdobył najwięcej nagród dla zawodnika meczu spośród wszystkich zawodników Hiszpanii czyli finalisty, a wsadziłem trzech innych Hiszpanów do tego składu.

Mbappe może być jako napastnik i system może udawać 3-4-3. Mnie się nie podoba ten system z nba zupełnie.

4 minuty temu, P_M napisał(a):

Widziałem chyba tylko 2 mecze Hiszpanii, ale Cucurella w nich grał jak jeździec bez głowy i miałem wrażenie, że jeden z najsłabszych w kadrze Hiszpanii, za co ta jedenastka turnieju? 

2 asysty plus dosyć głośno było o tym, że w meczach z Urugwajem, Austrią, Portugalią, Belgią i Francja nie został ani razu przedryblowany jako pierwszy obrońca w historii z takim streakiem w 5 kolejnych meczach. 

6 minut temu, fluber napisał(a):

2 asysty plus dosyć głośno było o tym, że w meczach z Urugwajem, Austrią, Portugalią, Belgią i Francja nie został ani razu przedryblowany jako pierwszy obrońca w historii z takim streakiem w 5 kolejnych meczach. 

Ok, może przedryblowany nie został, ale ja miałem wrażenie, że ciągle jakoś głupio tracił piłkę, albo podawał nie tak jak trzeba.

11 minut temu, jack napisał(a):

Nyland? Miał sporo roboty i dużo efektowych interwencji. 

No dla mnie albo Vozinha albo Gill. Norwegia sporo goli straciła na tym turnieju 

2 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Ktoś kiedyś w ogóle obronił tytuł w tym? Pewnie w jakiejś prehistorii tylko? 

Tylko w prehistorii.

Brazylia 1994-2002 była powiedzmy że blisko 

20 minut temu, the_secret napisał(a):

Żeby było jasne - to yamala nie miałbym nawet w drugiej jedenastce (Dembele i Vinicius na bank wyżej), ale te algorytmy ocenowe mają go jednak bardzo wysoko