Skocz do zawartości

Mundial 2026

Życie_to_mem

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Pepis21 napisał(a):

Oni większość dośrodkowań przegrali.

Aż mi się przypomniał nasz atf, gdzie czepiali się mojego Mascherano obok Jasona Terryego. A tu dwóch kurdupli (Martinez 1,74m) ładuje gola na pustaka z główki, a MacAllister (1,76m) wali w słupek. Drwale i drągale angielscy na niewiele się zdali.

Wow mecz

Srogi dzban na ławce Anglików że se trzymał 2 zmiany na niewiadomo co podczas gdy jego ekipa zupełnie oddała grę przeciwnikowi 

Tzn trzymał je sobie na dogrywkę, której nie doczekał 

Messi bóg futbolu, ciekawe jak tam z Pelem te all time porównania 

Edytowane przez rw30

2 takie asysty brawo Messi

Anglia dostala to na co zasluzyla, kazdy trener choruje na ta sama chorobe, jednemu na dziesiec uda sie przy prowadzeniu je dowiezc murujac sie i nie grajac w pilke, zamiast dalej grac normalnie sie utrzymac przy pilce cos

to murowanko ostatnie 30 minut

3 obronca za Rice'a

za takie cos nalezy sie to co dostali - c*** do dupy

Edytowane przez Kubbas

10 minut temu, P_M napisał(a):

Aż mi się przypomniał nasz atf, gdzie czepiali się mojego Mascherano obok Jasona Terryego.

no Jasona Terryego to nie wiem jak musiałbyś argumentować by był grywalny, pick w stylu Reikaia z Anną Dereszowska, albo tym kolesiem z wrestlingu 

Czy ten cały Reece James jest lepszy niż Matty Cash? Bo dzisiaj koleżka nie bardzo dojeżdżał. 

Kiedyś na prawej Angole mieli Walkera i Arnolda w peaku a teraz taki przeciętniak się tam łapie? Średnio kojarzę typa, może w lidze jest bardziej solidny. 

ale koncertowo to spierdolil Tuchel w 82 minucie swoimi zmianami. 

O ile wpuszczenie Burna na Haalanda czy Jimeneza miało jakiś sens, o tyle zagęszczanie środka obrony gdy tylko Lautaro był klasycznym napastnikiem to jakieś grubsze wtf - zwłaszcza przy charakterystyce Martineza to ta zmiana była potrzebna jak Bereszynskiego w Glasgow. 

Bez sensu zdjęcie Rice’a też, aż się prosiło za to o wpuszczenie Maino za Andersona żeby się tam nakurwial z Enzo. 

Tak samo czemu Saka nie wszedł za Rogersa/Gordona ?

Dla mnie irracjonalne decyzje Tuchela w tym meczu i bardzo źle taktycznie rozegrane ostatnie minuty. 

Argentyna od początku turnieju (mimo liczby strzelonych bramek) gra co najwyzejs nieźle w ataku i średnio w obronie, a ten odpierdala obronę częstochowska zamiast przydusić i zamknąć mecz to dali grać Argentynie jedyną piłke w jaką mogli wygrać. 

Final imo 3:0 Hiszpania 

W 3 minucie byl 5 czy 6 faul w tym meczu, ten faul na messim andersona i 2 sekundy później od razu Anderson jest wycięty i skacze do niego 3 argentynczykow z przekazem zrobiłeś to ostatni raz albo cie tu zajebiemy kmiocie. Ile razy sfaulowali messiego potem w następnych 97 minutach? Raz dwa razy lekko? Anderson gral super naprawde, Declan tez ok , ale z czasem coraz bardziej sie bali tak samo jak wszyscy ich koledzy no i słabli razem w takim samym tempie zapominając o tym ze graja z rywalem który ma Mentalność na absolutnie najwyższym poziomie w historii tego sportu. Tak sie wygrywa trofea panowie,  charakterem i mentalem a nie tym ze wchodzi burn de paul martinez czy konsa bo to sa zwykle zmienne a niezmienna jest ta jebana zaciętość i chęć wygrania tego wszystkiego za wszelką cenę ale ciągle i przede wszystkim grając w piłkę. Serio wspaniała jest Hiszpania ale patrzac na to przeciwko jakim zjednoczonym skurwielom zagrają nie postawił bym na nich złamanego grosza.

21 minut temu, marzec napisał(a):

Anderson gral super naprawde, Declan tez ok , ale z czasem coraz bardziej sie bali tak samo jak wszyscy ich koledzy no i słabli razem w takim samym tempie zapominając o tym ze graja z rywalem który ma Mentalność na absolutnie najwyższym poziomie w historii tego sportu. Tak sie wygrywa trofea panowie,  charakterem i mentalem a nie tym ze wchodzi burn de paul martinez czy konsa bo to sa zwykle zmienne a niezmienna jest ta jebana zaciętość i chęć wygrania tego wszystkiego za wszelką cenę ale ciągle i przede wszystkim grając w piłkę. 

Parę lat temu największym problemem Argentyny (tak jak zresztą i Polski) był brak odpowiedniego trenera.

Było tam paru graczy z charakterem jak Cambiasso, Mascherano czy Zanetti, do tego sporo talentu w ofensywie ale nikt nie potrafił tego sensownie poukładać i przez to peak Messiego był trochę zmarnowany. 

Ten obecny kwartet Scaloni-Aimar-Ayala-Samuel zrobił naprawdę mega robotę i jestem ciekawy jak sobie poradzą w piłce klubowej.