Pablo81 Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 24 minuty temu, Braveheart22 napisał(a): Hiszpanie Akurat Hakimi czy Mazraoui to przykłady zawodników, którzy chyba nawet w młodzieżówkach Hiszpanii/Holandii za bardzo nie chcieli grać. Jak grał dla młodzieżówki Maroka U20 , to nawet nie było go w RM Castilli. Nie wiem, czy był wtedy już wyróżniającym się graczem i miał szansę na powołanie do młodzieżowek Hiszpanii, które były zawsze bardzo mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca (edytowane) 11 minut temu, steve napisał(a): a Tomaszewski w 74? W tej statystyce chodzi o serie rzutów karnych, a nie o pojedyńcze jedenastki, by doprecyzować Edytowane 30 Czerwca przez Roger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 6 minut temu, Roger napisał(a): W tej statystyce chodzi o serie rzutów karnych, a nie o pojedyńcze jedenastki, by doprecyzować " Niemcy do tej pory w całej historii mistrzostw świata nie wykorzystali 1 karnego - licząc 4 serie rzutów karnych i 5 karnych w trakcie meczu." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Tomaszewski obronil w meczu ze Szwecja i... z kims tam, ale chyba nie z Niemcami. Chyba z Argentyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2 godziny temu, jack napisał(a): Kroos z DDR No tak, z NRD to nie Niemiec... Chłopak się urodził dziewięć miesięcy przed zjednoczeniem Niemiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 40 minut temu, Szabla napisał(a): Tomaszewski obronil w meczu ze Szwecja i... z kims tam, ale chyba nie z Niemcami. Chyba z Argentyna. Szwecja i Niemcy. A dokładniej Jan Tapper i Uli Hoeness Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roger Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Godzinę temu, steve napisał(a): " Niemcy do tej pory w całej historii mistrzostw świata nie wykorzystali 1 karnego - licząc 4 serie rzutów karnych i 5 karnych w trakcie meczu." A ok my bad, źle przeczytałem. Ja do tej pory znałem tylko statystykę, że wygrywali wszystkie serie rzutów karnych i że żadnego nie spudłowali w tych seriach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 48 minut temu, Pepis21 napisał(a): No tak, z NRD to nie Niemiec... A rodzice Kahna pochodzili z Łotwy. I dopiero w 43 uciekli przed Sowietami do Niemiec. To wtedy to sie liczy jako Niemiec czy już nie. ? Bo nie wiem jakie pokolenie jest niemieckie. Żebyśmy nie doszli do absurdu ,że Polska zaczęła mieć sukcesy w piłce nożnej jak władz zaczęła strzelać do robotników a przestała mieć sukcesy jak przestała strzelać. To może napiszemy petycje by Tusk rozstrzelał najbliższa manifestację Pisu górników czy peilęgniarek dla dobra Polskiej piłki nożnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 9 minut temu, Pepis21 napisał(a): Szwecja i Niemcy. A dokładniej Jan Tapper i Uli Hoeness Zgadza sie. Nie wiem dlaczego Szwed utkwil mi w pamieci, a nie Hoeness, który przeciez nie jest anonimem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMeF Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Wirtz po średnim sezonie, Musiala i Havertz po dużych kontuzjach, słaby Sane, średnia ta kadra Niemców. Etniczne porównanie Pavlovicia i Nmechy do Kroosa i Schweinsteigera też zajebiste gdy to po prostu 5 półek gorsi piłkarze, ale najwidoczniej nie w tym leży główny problem. Hiszpania, Portugalia i Holandia ograne na ostatnich dwóch MŚ, remis z Brazylią, topka to Maroko, tam jeszcze Brahim zrezygnował z gry dla Hiszpanii na rzecz Maroka, Bouaddi b. duży talent i pewnie przebiłby się do kadry Francji w końcu, bo ma duży hype. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 20 minut temu, BMeF napisał(a): , słaby Sane, średnia ta kadra Niemców. Sane w ogóle nie powinien jechać na Mundial - Adeyemi, Schade, El Mala - każdy byłby o klase lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2 godziny temu, steve napisał(a): a Tomaszewski w 74? Faktycznie. No to nieźle te statystyki krążą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca @tankathon mocno ci Twitter wjechał na banie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 7 godzin temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a): Teraz w TVP Sport mówili, że to Goretzka miał strzelać zamiast Taha, ale dwa razy odmówił Kimmichowi. To wiele mówi o mentalu tej drużyny. 1 godzinę temu, ely3 napisał(a): A rodzice Kahna pochodzili z Łotwy. I dopiero w 43 uciekli przed Sowietami do Niemiec. To wtedy to sie liczy jako Niemiec czy już nie. ? Bo nie wiem jakie pokolenie jest niemieckie. Nie wiem, to się @jacka trzeba pytać. 1 godzinę temu, ely3 napisał(a): To może napiszemy petycje by Tusk rozstrzelał najbliższa manifestację Pisu górników czy peilęgniarek dla dobra Polskiej piłki nożnej Dla dobra Polskiej piłki nożnej to Tusk powinien odejść i oddać władze Kaczafiemu, za PiS-u były mundiale a za PO mundiali nie ma i nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tankathon Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca (edytowane) 39 minut temu, Koelner napisał(a): @tankathon mocno ci Twitter wjechał na banie To nie ja tu szukam tzw. niemieckiej mentalności u Serba czy innego Nigeryjczyka, no ale przyjmuję krytykę, bo widzę, że podszedłeś do tematu rozsądnie, zachowując przy tym charakterystyczną dla siebie spartańska formę. Dziękuję Edytowane 30 Czerwca przez tankathon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2 godziny temu, Pepis21 napisał(a): Nie wiem, to się @jacka trzeba pytać. Z tego co wiem Kroos wychowywał się w byłym NRD przez co zakładam, że jako dziecko chłonął raczej tamtejszą kulturę piłkarską a nie RFN. I nie ja postawiłem tezę, że pochodzenie rodziny czy kolor skóry ma wpływ na to czy piłkarz trenujący od dziecka w Niemczech/RFN jest zdolny przyswoić niemieckiego ducha zwycięzcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 16 godzin temu, jack napisał(a): Z tego co wiem Kroos wychowywał się w byłym NRD przez co zakładam, że jako dziecko chłonął raczej tamtejszą kulturę piłkarską a nie RFN. No tak, ale Niemiec to Niemiec. W NRD parcie na wygraną było chyba nawet większe niż w RFN patrząc, że tam był systemowy doping. Sama Hansa Rostock w tamtych latach grała w Bundeslidze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Czy to będzie w ogóle kontrowersyjne jeśli powiem, że Olise to aktualnie najlepszy piłkarz świata i powinien dostać Złotą Piłkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepis21 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Nie aczkolwiek jeśli Francja coś osiągnie na tym mundialu to ze względu na Ligę mistrzów Dembele będzie miał większą szansę na ZP. Chyba, że Argentyna obroni tytuł to wtedy wiadomo. A jest jeszcze Harry Kane tylko tutaj też raczej Futbol musiałby wrócić do domu (po 60-stu latach) żeby miał szansę na ZP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vice-rezerwa-rezerwy2 Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Its coming home !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi