Skocz do zawartości

NBA FINALS : (2) Spurs ( 62-20) - (3) Knicks (53-29)

Koelner

Kto?  

61 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto?

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 04.06.2026 o 21:59

Rekomendowane odpowiedzi

Przyznam się, że był moment na początku 3Q kiedy nie wierzyłem.

Potem jak Vassell trafił pod koniec 3Q trójkę, to znowu wątpiłem.

Jak Hart nie trafił na pusty kosz, to se pomyślałem, że to mogą być te brakujące punkty.

No i się k**** pomyliłem.

Najpiękniejszy comeback w historii? Prove me wrong.

Ta sekwencja OG z blokiem i tip inem pod względem epickości, to jest poziom trójki Allena. 

Najlepsze jest chyba to, że nie da się nie kochać tych Knicks, pod tym względem przypominają Mavs 2011. Wtedy też można było nie sympatyzować z nimi na co dzień, ale wszyscy byliśmy Wurzburczykami w czerwcu, bo nie dało się inaczej.

Piękna seria, ale Spurs się jeszcze powinni podnieść, także job's not finished i jeszcze jeden.

Godzinę temu, Denis Bad Boy Załęcki napisał(a):

Jak brutalnie by to dla nas nie zabrzmiało to mam wrażenie, że często kibice przeżywają to bardziej niż gracze

Normalnie - owszem, taki Jokic albo inny Durant pewnie od miesiąca mają wywalone, a z ich fanami przypuszczam bez żadnego dowodu na potwierdzenie tezy, heheh, że różnie bywa, ale tutaj leci legendarny choke job o którym będzie się pamiętać przez kolejne kilkanaście lat, więc trochę dłużej może to siedzieć w ich głowach. 

Szkoda tego Harpera, straszny baller, jeszcze Vassell spoko, a reszta do zsypu, chyba, że Wembanyama się nie zmieści. Źle się zestarzało semi-bronienie Foxa, straszny ancymon, ale liczba rzeczy, która poszła nie tak w drugiej połowie to chyba w skali 'kilkadziesiąt'. 

11 minut temu, karpik napisał(a):

Piękna seria, ale Spurs się jeszcze powinni podnieść, także job's not finished i jeszcze jeden.

Obawiam sie ze zrobili wszystko by wygrac ostatni mecz a i tak polegli. To może zlamac każdego. Niestety Fox jako najbardziiej doświadczony gracz mial im dawac spokój i pewnosc w końcówkach a popełnił dwa najwieksze bledy w ostatnich 2 minutach tego meczu. Jeden bez konsekwencji ale nie tego sie spodziewałem po Foxie. 

2 minuty temu, marceli73 napisał(a):

Obawiam sie ze zrobili wszystko by wygrac ostatni mecz a i tak polegli. To może zlamac każdego. Niestety Fox jako najbardziiej doświadczony gracz mial im dawac spokój i pewnosc w końcówkach a popełnił dwa najwieksze bledy w ostatnich 2 minutach tego meczu. Jeden bez konsekwencji ale nie tego sie spodziewałem po Foxie. 

Victorowi musieliby nogę urwać żeby się.poddał.

14 minut temu, ignazz napisał(a):

Ach żebym ja był człowiekiem takiej wiary. 

1 minutę temu, marceli73 napisał(a):

Obawiam sie ze zrobili wszystko by wygrac ostatni mecz a i tak polegli. To może zlamac każdego.

To były jak dotąd 4 mecze rozstrzygnięte w crunch time. Spurs mają 3 dni, żeby się podnieść i walczyć dalej, co im innego pozostało?

Fox został sprowadzony aby był tym jedynym który ma jakieś doświadczenie w PO. więc krytyka w stosunku do niego uzasadniona z pozycji nawet wózka inwalidzkiego jakiegoś kibica. 
A przepraszam jeszcze sprowadzono weteranów w osobie Barnesa i rozsypanych na ławce w proszku podkoszowych zarabiających tysiąc pięćset sto dziewięćset. 
Nic trzymać trzeba będzie kciuki  jak zawsze  

Już jest tyle zmian narracji że niech będzie i ta ze ostatecznie memiczne będzie knicks. Już mnie nic tu nie zdziwi.  

Jakby Spurs nie oddali Sochana i wystawili zamiast Foxa to by dzisiaj wygrali. Jeremiaszek bałby się oddać rzut i popierdalał z piłką byle gdzie, a nie tam próbować trafiać jakieś layupy z obrońcą na plecach!

Edytowane przez P_M

Wszystko sprowadza się do efektu końcowego. Gdyby Fox skończył layupem i dwoma punktami, to byłaby gadka w stylu „świetna decyzja nie ryzykował straty (a byłby sam vs 2/3 Knicksow) albo spudłowania osobistych” - pozdro Wembanjama heheh 

a że dostał blok, to jest narracja o błędzie, takie życie 

4 minuty temu, airmax napisał(a):

Wszystko sprowadza się do efektu końcowego. Gdyby Fox skończył layupem i dwoma punktami, to byłaby gadka w stylu „świetna decyzja nie ryzykował straty (a byłby sam vs 2/3 Knicksow) albo spudłowania osobistych” - pozdro Wembanjama heheh 

Było minęło. 

Niesamowity powrót Knicks do świata żywych. Bravissimo!

Byłem przekonany, że  takiego kolapsu jaki zrobili Magic vs Pistons w G6 prędko nie zobaczę.

A tu zonk. 

Dzisiejszy performans w wykonaniu Spurs staje się z miejsca contenderem do zrzucenia Magic z piedestału.

Magic wówczas 2H 4/37fg , 2/18 3fg

Spurs dziś 2H 8/39fg , 3/17 3fg niby ciut lepiej.

Ale ciężar historycznie-gatunkowy meczu bez porównania. Wnukom będzie można opowiadać. 

I to po takiej 1H SAS gdy mieli 14/26 za trzy, 76 pkt zdobytych i chyba trzecią najwyższą przewagę all time. No i mieli Łokietka z Harperem, a nie Banchero i Suggsa

Edytowane przez DRK

13 minut temu, airmax napisał(a):

I dlatego w tej akcji jak chciał skonczyc to powinien mocnym wejsciem dankować. Wtedy łatwiej o faull.

ja pi****le, masakra

w ogole ten alley na Castle'a wyszedl idealnie, bo Robinson zostal z Wembym a Hart gonil Castle'a

tylko KAT chyba zbil to podanie bo rotacja pilki sie zmienila

Zrzut ekranu 2026 06 11 133554

ja to przy takich prowadzeniach plus 25-30

to bym walil timeout za timeoutem przy najmniejszym runie, Johnson cos tam przerywal ale za malo

chyba jedne z najlepszych finalow ever 4 mecze na zyletki

ciezko wygrac koncowki jak twoj najlepszy najwyzszy gracz nie chce brac odpowiedzialnosci i pilka zazwyczaj konczy w rekach Fox'a

ktory zagral zajebisty mecz ale no nie trafil tu jumperka tam trojki

w obronie to gosc rotowal wszystko i wszedzie, nigdy nie widzialem takiej obrony w jego wykonaniu, na stronie czesto gral na 2 i dobrze jumpowal podania gdzie zbijal timing dogrania dajac nastepnej osobie czas na rotacje (tu Harperowi) mimo przewagi 2na1 nie punktowali z tego Knicks 

Zrzut ekranu 2026 06 11 124723

Zrzut ekranu 2026 06 11 124740

nawet raz przerotowal za Szampana do rogu gdzie to nie byla jego rotacja i wplynal jeszcze na Anuobego

Zrzut ekranu 2026 06 11 123706

Zrzut ekranu 2026 06 11 123731

nie wiem w tej 4 kwarcie zostawianie ze wszystkich ludzi Anuobego za 3

crazy

Brown ma jaja trzeba przyznac caly czas sie zastanawialem po co trzyma tego Alvarado, robia run o Castle 2 razy w ostatnich minutach na niego wchodzi i ma 4 osobiste za friko, a tu Alvarado big time wjazd i trojeczka

ciekawy jest w ogole ten aut Castle'a bo wg mnie on tam nie wyszedl

sedziowanie cala 1 kwarte to skandal tak sobie ogladajac az zaczalem wypisywac

1 faul na Townsie ok

2 faul z dupy bo Wemby zostawil sobie reke za slabe dla mnie hookowanie zeby to gwiznac, ale no dobra moze cos tam bylo

ale to co sie dalej dzialo to komedia, na szczescie w obie strony

2 osobiste przy podaniu Anuobego

dziwny faul na Harcie gdzie Vassell chyba skakal pionowo zrobil wszystko zeby go nie sfaulowac

brak osobistych dla Wembego przy alleyu

Goaltend nie dany dla Alvarado

goaltend ktory zrobil Wemby nie odgwizdany, ale tu OG go faulowal co tez nie odgwizdali to sie akurat wyrownalo

Wemby gubi pilke na aut - pilka dla Spurs XD

to wszystko 1 kwarta potem tez duzo dziwnych sytuacji

Alvarado robi one legged takedown jak w UFC Wembemu i nie dostaje flagranta 

3 faul na Townsie mega soft popchniecie w plecy

strasznie c***owe sedziowanie 

dodajmy do tego ze Castle nie wyszedl w koncowce na aut a oni aut zagwizdali (to musze sprawdzic)

widze glosy ze ostatnia akcja c***owa, czemu Wemby tego nie bral ten alley wyszedl idealnie, jak jestem trenerem Spurs tez nie daje tej akcji na Wembego ktory sie wypierdala o wlasne nogi jak ma rzut wykreowac

ile mial w meczu 8 na 24?

kazda clutch sytuacja gdzie Wemby sie wypierdala o wlasne nogi to Fox zostaje z pilka i musi cos zrobic

juz nie wspomne o tym rollu przy ilu 40 sekundach do konca chyba, gdzie Wemby rolluje i odwraca sie po rollu plecami do ball handlera...

----

1 polowa to byl taki torture chamber defensywny, ja nie wiem jakim cudem Brunson mial 19 punktow w 1 polowie, to musiala byc tranzycja i z 2 trojki po ofensywnej zbiorce gdzie mu pilka wpadla w rece

na obwodzie to byla definicja clampsow

w ogole zagrac w finalach 18 minut bez straty, to jest niesamowite, nie mieli przez 18 minut meczu ani JEDNEJ straty.

@ignazz za obrone Spurs to ten rudy asystent odpowiada? powinien jakas statuetke dostac, Brunson sie napierdala z Foxami Vasellami Harperami i na koniec jak cos wywalczy to ma switch na Wembym albo Foxie ktorzy tez go zajebiscie kryja

po je ba ne

a jeszcze mialem wspomniec o ofensywnych decyzjach Fox'a 

na prawde czasami to jest maestria jak on czyta rotacje

tu jeden z wielu przykladow

Zrzut ekranu 2026 06 11 124407

wiele takich podan w punkt dal w 1 polowie gdzie widzial kto gdzie idzie rotowac, z tego tez sie tak trojki sypaly, tu przecztal rotke na Wembego i dal w punkt na Harpera

Edytowane przez Kubbas