Skocz do zawartości

Minnesota Timberwolves 2026/2027

DamianOItalianO

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo odważne ruchy ale to juz nie bedzei TA Minnesota co mogla wygrac z kazdym przy dobrych wiatrach. Z drugiej strony OKC i SA bedzie tylko lepsze. Po co przeplacac za 2ga runde. Chyba to juz dla mnie to nie bedzie drugi zespół do ogladania na zachodzie.

Edytowane przez marceli73

Jak dla mnie ten ruch dla Minesoty to jakis sabotaż. Za rok Ant stamtąd bedzie uciekał.i zadał transferu. Przecież Melo to jest dobry zeby rzucać alleyoopy w listopadzie a nie zeby grac twarda koszykówkę w maju.

Dla Charlotte super sprawa te picki i swapy jak Ant ucieknie to bedzie zloto

14 minut temu, Koelner napisał(a):

Grubo

No ale zobacz jak sie odmłodzili

Melo 24 lata

Ayo 26

Ant 24

Josh Green to chyba 25 McDaniels też

I nagle w s5 jeden Gobert będzie wiekowy.. Oczywiście mają duże dziury na ławce więc pewnie Beringer dostanie więcej minut 

Ciekawy jest ten Evans wybrany z 33. Oczywiście Sota  podejmuje duże ryzyko bo zdrowie La Melo to zagadka ale ostatnio zagrał 72 mecze.  Hornets z nim byli plus 8. To był jeden z najciekawszych zespołów lidze . JAk to wypali to Sota dostał ostosunkowo tanio 25 pkt gracza ze świetną wzją i dobą trójką ( i kiepską obroną)

5 minut temu, Stryder napisał(a):

te picki i swapy jak Ant ucieknie to bedzie zloto

Sota już ma swap z 30 i 29 więc Hornets dostaną ten gorszy od JAzz i Spurs więc c oto za złoto niby? 

Realnie to oni dostaną 28 swap czyli słaby raczej i niechroniony 33 to jedyna wartość

Teraz, balech napisał(a):

S5 z Melo jest z miejsca dysfunkcyjne

A czemu? Skoro s5 Hornets rok temu robiło plus 30 net rtg mając gorszych graczy niż teraz będzie miał to niby na czym opierasz te tezę?

Tam największy znak zapytania to zdrowie i nadal mają problem kto ma byc tam rozgrywającym z ławki  i nie wiem kiedy DiVincenzo może wrócić ale dysfunkcyjnośc po tym co pokazywał w zeszłym sezonie to raczej ostatnie o co bym sie martwił

ANT musiał postawić jednak warunek, że Conelly kupilł być może najbardziej ryzykowny kontrakt w lidze (Melo nie licząc zakończonego sezonu, to w 3 lata zagrał 105 meczy i nie ma ani jednego meczu w PO, a ma gwarantowane 131 mln w 3 lata). Cena zawsze może być niższa, ale jak będzie grał te +55 meczy w RS i w miarę zdrowy w PO, to jeszcze wyjdzie, że okazja, ale jak nie... to za rok mamy odejście ANT-a i z 6-7 lat total gruzu.

Niemniej na dziś mamy 10 zawodników na kontraktach za blisko 200 mln i nie bardzo widzę, aby w S5 grała 3 Ball, ANT, Ayo bo mimo dobrego wingspanu tego ostatniego, to żaden z nich na SF-a sie nie nadaje longterm. Z CH mamy RFA Clarka, Slo-Mo czy Hylanda i pewnie każdy możliwy za MPSE, ale dalej brakuje nam jakości na F...

Kurcze ten Harris byłby fajną opcją za MLE, ale wątpię aby DET go oddało. Khris Middleton jako backup? 

21 minut temu, ely3 napisał(a):

Ciekawy jest ten Evans wybrany z 33.

No chyba, że ten wejdzie w rolę SFa - niby jest NBA ready (choć brakuje mu fizyczności), ale ciekawy rzut ma.

Edytowane przez dannygd

Dla mnie Melo nie jest wygrywając graczem i przede wszystkim nie broni. Minesota miała size i świetna agresywna obronę teraz nie bedzie ani jednego ani drugiego. Jak dla mnie wypad w 1 rundzie playoffs za rok to max i Ant z prośbą o transfer.

Możesz mieć rację ze te swapy zwłaszcza gdzie tam sa najpierw z San Antonio moga nie byc az tak wartościowe to mi uciekło ale ja gdybym byl GM nie wziąłbym Melo za Reida nawet 1 za 1 bo nie trawie tego typu graczy.( jedyna rzecz dla mnie to gdyby bylo to pod dalsze dealowanie ale oddali tyle pisków ze nie ma opcji pewnie)

Dużo zalezy czy to przypadek Currego który po 3-4 latach więcznych kontuzji kostek nagle ozdrowiał czy jednak nie. Bo zdrowy Melo to pokazał rok temu swój potencjał

On w takim EPM był  7 w lidze Pozyjemy zobaczymy ale Sota rok temu cały sezon meczyła z DiNincenzo na rozegraniu albo starym Conleyem a skończyli w TOP6

1 minutę temu, Pepis21 napisał(a):

O tym samym pomyślałem, że skoro oddali Randle'a to logicznym było, iż chcą dać większą rolę Reidowi a tu zonk i nie ma już ich obu. 

Dalej będą próbować iść jakoś po Murphy'ego? 

Pelicans chcą podobno minimum 4-5 wyborów pierwszorundowycj . Nikt w lidze nie podjął tego wyzwania