Skocz do zawartości

Jazz 26/27 - W końcu koniec tankowania

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

A grasz? 

@Qcin_69 On jest za chudy by się łapać do składu Jazz więc obaiam ,ze to ostatnie 15 miejsce jednak zajmie ktoś inny niż Qcin

Ogólnie Jazz jeszcze żadnego podpisu nie ogłosiła oficjalnie . Tak samo jak wymiany z Lakers. Plotki głoszą ,że cały czas trwają rozmowy by włączyć w to jeszcze kogoś i zrobić takie wymiany jak ta 6 zespołowa z wczoraj

Jazz podpisało Mo Bambe na 2 lata ale umowa jest identico jak rok temu tzn pierwszy rok jest niegwarantowany więc moga zrobić to co rok temu czyli go zwolnić

Umowa z Lakers dziś weszla oficjalnie więc ani Lakers ani Jazz nie dorzucili nikogo trzeciego do umowy więc Jazz nadal brakuje pełnoprawnego centra w s5

Dziś w nocy pojedynek Petersona z Dybantsą. Będzie można sprawdzić kto lepszy. 

Peterson ładnie pasować będzie w tej ekipie i jeśłi kaleczenie Lauriego było celem, żeby pozyskac tego gracza to warto było.

Bamba nie wiem po co, ale za to po większych minutach pod koniec sezonu, mam wrażenie, ze Cody Williams jest jakby level wyżej w rozwoju, niż był jeszcze w 1 połowie zeszłego sezonu. Jeśli zachowa postęp (pewność rzutu i zbiórka) w tym sezonie, to może to być brakujący element dla tej ekipy i grania "small" ballem George, Peterson, Cody, Lauri, JJJ.

PS. Co z ext dla Georga?

18 minut temu, dannygd napisał(a):

PS. Co z ext dla Georga?

Mc Mahon , który od kilku lat ma dobre dojścia do Jazz mówi ,że w ostatnim tygodniu zrobiono postęp i że jest duża szansa ,że klub i Keyonte spotkają się gdzieś po drodze. Pierwszy plan był czekać rok by zobaczyć czy Keyonte utrzyma poziom ale po tym co pokazuje Peterson już teraz i to ,że Keyonte z nim trenuje i mentoruje to chcą podpisąc jak najszybciej. Z tego co widze w przeciekach to Keyonte nie oczekuje maksa więc z duzym prawdopodobieństwem to będzie coś ok 35 mln na sezon

21 minut temu, dannygd napisał(a):

Bamba nie wiem po co

Rok temu dali mu dokładnie taką samą umowę i zwolnili go przed sezonem

Tak więc dla mnie to nic nie znaczy.

Dobrze że trochę ten balonik pękł bo już niektórym zaczął peron odjeźdzać z tym Petersonem np

Image

Dziś Dybantsa był wyraźnie lepszy. Poziom atletyzmu AJ jest niewiarygodny. W ataku robi co chce. On w ogóle przy tym wzroście grając  jako guard jest równie odpałowym kosmita jak Victor . Jeśli mu zacznie wpadać trójka to nie wiem jak go bronić

Peterson generalnie miał na zmianę dobre i złe momenty. By było jasne - jak na młodziaka ma niesamowitą kontrolę tempa. Ale nie do końca sobie radził z presją jaką na niego naruzciło Wizards. Podwajanie plus twarda obrona i miał kilka głupich fauli ofensywnych . Dużo poda które nie miał prawa być udane. W końcówce znowu prawie sam dociągnał mecz na styk ale jeśli chodzi o straty to był jego najgorszy mecz przez co obniża to ocenę za ten mecz. Te ofensy to trochę z frustracji. Na pewno ten skład nie pomagał mu za bardoz uwolnić się spod presji obrony 

Bardzo dobrze że AJ wypadł lepiej. Myślę że jeśli Peterson ma chociaż trochę z mentalności Kobe’ego albo chociaż chciałby aspirować to taka rywalizacja tylko mu pomoże w rozwoju (jeśli oczywiście też Jazz go dobrze poprowadzą, a nie zrobią mu krzywdy). 

flagg nie miał , victor nie miał a tutaj zanosi się dobre rivalry na lata. 

@karl To co mi się nie do końca podobało to jego faule ofensywne wynikające z frustracji. Wizards bronili go blisko ale często też go po prostu faulowali . I on miał chyba z 3 faule w których odepchnął rywala co zwłaszcza w końcówce zabolało Jazz. Ok tam na minutę do końca to obrona nawet nie był zainteresowany obroną tylko wbiegł w Petersona i go od razu ekoma uderzał. Sędziowie nie gwizdali faulu więc Peterson sam wymierzył karę za co poszedł ofens. Musi troche pohamować te emocje

I musi nabrać masy by stać się silniejszy bo jeśli chce być jak Kobe to musi też się nauczyć czasem robić wjazd pod kosz przepychając obrońcę ze sobą. No i nie pęka w koncówkach .dwa mecze na styk i w obu trafiał praktycznie wszystko w ostatnich 2 minutach meczu