Skocz do zawartości

Jazz 26/27 - W końcu koniec tankowania

ely3

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, 24kobe8 napisał(a):

a może pójdą w Kesslera z ławki i jednak start KG DP i AB ? to daje ogromną ilość miejsca i 5o

JJJ raczej nie powinien grac jako center i chyba sam nie lubi grać jako center . Więc raczej będzie grał Nurkić ( zwłaszca ,że w Jazz świetnie kreował z tej pozycji) jeśli nie będzie Kesslera w s5

Co tu dużo pisać. 

Jaram się strasznie.

Wysłuchałem / przeczytałem kilka jego wypowiedzi. Pasuje mi tu wszystko.
Co ciekawe, inspiracją jest dla niego Kobe i ma nawet jego tatuaż. Chce 22 numer na koszulce ale obecnie ma go Kyle Filipowski, w rezerwie może być 8 ale ten akurat ma Collier. Ogólnie fajny, cichy poukładany gościu. Ma dopiero 19 lat, a talentu co nie miara. Będzie co oglądać w nowym sezonie, bo też… 

…skład wygląda zacnie.

Rozstrzał na liczbę wygranych w sezonie będzie jednak duży u buków.
Najważniejsze zdrowie. Z nim playoffs są jak najbardziej w zasięgu. 

Już się nie mogę doczekać startu sezonu 

9 godzin temu, karl napisał(a):

Ma dopiero 19 lat, a talentu co nie miara

Zaryzykuje grube stwierdzenie. On robi wszystko lepiej niż Dylan Harper ( choć pewnie lepiej jak by sie tu wypowiedzial ktoś obeznany z NCAA jak @Tecu czy @january) , który był drugim najlepszym graczem Spurs w finałach. By było jasne nie wiem czy on jest tak dobry w kreowaniu jak był w szkole średniej czy tak przeciętny jak był w Kansas bo tu akurat Harper jest lepszy ale Darryn potencjał ma naprawdę niesamowity. Oczywiście to trzeba jeszzcze potwierdzic na poziomie NBA 

Taka ciekawostka - jego brat został wybrany 2 miesiace temu do NFL i to podobno pierwszy taki przypadek w historii że dwaj bracie byli w jednej roku wybrani do dwóch różnych profesjonalnych lig

31 minut temu, ely3 napisał(a):

Zaryzykuje grube stwierdzenie. On robi wszystko lepiej niż Dylan Harper ( choć pewnie lepiej jak by sie tu wypowiedzial ktoś obeznany z NCAA jak @Tecu czy @january

Zdecydowanie nie. Inny typ graczy w NCAA- Harper to był elitarny slasher, fenomenalny w atakowaniu kosza mimo koszmarnego spacingu w Rutgers, on się wbijal cudownie i czesto pod kosz (65%+ fg na sporym volume w HCO) + bardzo jak na wiek ogarniajacy playmaker, jakimś znakiem zapytania jak coś to był rzut.

A playmaking i atak na kosz to są 2 główne znaki zapytania przy Petersonie, który z kolei ma świetny rzut - jako on/off ball gracz.

Dodatkowo DP ma potencjał nawet na ALL-D, zależy jak do defensywy w NBA będzie podchodził.

Nie mamy dostępu do badań medycznych, nie wiemy na ile wpływ na jego gorszą grę w atakowaniu na kosz to miało, ale w HS był w tym elitarny, a w NCAA naprawdę kiepski (low volume i okolice 50% fg w HCO pod koszem).

Świetny fit w Jazz, gdzie będzie mógł miksować grę offball z onball, pod bdb coachem. 

Jak zdrowie się nie posypie to będzie to bardzo, bardzo dobry gracz. Jak złoży wszystkie zalety to potencjał jest na superstara, ale to nigdy się nie wie poza genarational talentami (a DP jednak takim nie jest, bo są mniejsze lub większe red flags).

Ale nie wiem czy będzie lead  guardem, czy jednak Bealem na sterydach z D.

Edytowane przez january

Godzinę temu, january napisał(a):

czy jednak Bealem na sterydach z D.

Dla Jazz to byłby świetny prognostyk... Nawet takiego typu gracza potrzebują.

Moim zdaniem największy ich problem to będzie ukrywanie Lauriego w D na obwodzie, bo on jest za duży i za wolny, a DP przy słabo broniącym George-u nie wystarczy.

11 minut temu, dannygd napisał(a):

a DP przy słabo broniącym George-u nie wystarczy.

No tylko ,że po to miedzy innnymi brali JJJ i liczą ,że jednak te Kesslera podpisszą za te 140/5  to wtedy masz jednak 3 dobrych obrońców w s5 ( z czego JJJ i Kessler to jest nawet poziom bardzo dobry). Chodzi mi o to ,że Lauri mijany będzie ale zanim będzie dwóch wybitnych obrońców 

@january Dzięki za doprecyzowanie .. No włąśnie ten slashing jest dziwny u DP bo miewa momenty w któych robił to na poziomie absolutnie kosmicznym a miewał mecze gdzie odbijał się jak od ściany tylko ,że akurat to jest element nejmniej potrzebny Jazz biorąc pod uwage co w zeszłym sezonie robił Keyonte. Dla mnie kluczowe dla jego rozwoju w Jazz będzie czy będzie kreował kolegów bo tu możemy mieć momenty ,ze będzie trzeba grać Nurkicem w s5 bo trio Lauri-JJJ-Kessler za mało podaje ale już z Nurkiem na centrze w krótkiej 3 meczowej próbce wyglądało to bardzo dobrze

Godzinę temu, january napisał(a):

Nie mamy dostępu do badań medycznych

Młodszy Ainge mówił wczoraj ,ze oni zlecili serię badań medycznych . I DP od początku ścisle współpracował z lekarzami Jazz. Oni mają cały komplet badań a jak przyszły ostatnie wyniki to od razu pojechali do Ohio by z nim porozmawiać. Więc wyniki musiały wyjsć dobrze . My rzeczywiście możemy tylko gdybać ale widać ,że Jazz przez ten miesiac sprawdzili wszystko dogłębnie  - no chyba ,że ich lekarz jest niekompetentny 

1 godzinę temu, ely3 napisał(a):

Taka ciekawostka - jego brat został wybrany 2 miesiace temu do NFL i to podobno pierwszy taki przypadek w historii że dwaj bracie byli w jednej roku wybrani do dwóch różnych profesjonalnych lig

Jego brat nie został wybrany, tylko podpisał niegwarantowany kontrakt z Rams i będzie dopiero walczył o miejsce w rosterze. 

3 godziny temu, ely3 napisał(a):

Chodzi mi o to ,że Lauri mijany będzie ale zanim będzie dwóch wybitnych obrońców 

Mijania sie nie boję, raczej spóźnień vs small ball i mnóstwo open rywali na obwodzie, szczególnie jak 4 i 5 będzie u nich rzucać long range. Dziś u nich jedyny bdb obrońca na obwodzie to... Mbeng, no i nieźli, ale z różnymi ograniczeniami Konchar, Cody i Collier, z których w obecnej sytuacji pewnie tylko Collier dostanie większe minuty z ławki.

Nurkić  22/2 bardzo dobra umowa dla Jazz biorąc pod uwage jak on dobrze kreował z tej pozycji. Obrona bywała czasem słaba ale też nie oszukujmy sie Jazz moim zdaniem specjalnie tak sobie ustawiali obronę niemniej poza tym wnosił wszystko to czego Jazz potrzebowało.

On nawet miał 3 TD z rzędu a pamiętam ile było śmiechu kiedy Jazz oddało Sextona za niego choć szczerze sam nie wierzyłem ,że on się tak odbuduje w JAzz

7 minut temu, ely3 napisał(a):

Dla Petersona to bardzo dobra rzecz bo Nurkic stawia dobre zasłony . Dobrze podaje do niskich atakujących kosz.

Wiem, dlatego nie mogę się doczekać ich zobaczyć razem. Handoffs, screens, no będzie tego trochę. Dobre warunki dla Petersona na start. 

@mac tak widzimy. Te co podałeś są większe i dłuższe. Nie wiem co tu porównujesz 

1 minutę temu, karl napisał(a):

Wiem, dlatego nie mogę się doczekać ich zobaczyć razem. Handoffs, screens, no będzie tego trochę. Dobre warunki dla Petersona na start. 

@mac tak widzimy. Te co podałeś są większe i dłuższe. Nie wiem co tu porównujesz 

Porownuje przezajbistego rolesa co byl wazna czescia finalisty, Marka Williamsa co rok temu poszedl za pick, do typa co rok temu byla trzeba doplacac by sie pozbyc.

2 minuty temu, mac napisał(a):

Porownuje przezajbistego rolesa co byl wazna czescia finalisty, Marka Williamsa co rok temu poszedl za pick, do typa co rok temu byla trzeba doplacac by sie pozbyc.

Toż to tylko 2 lata sa. Już za sam okres to jest dobra umowa. 

A tak btw wg Ciebie co byłoby dobra umowa w jego przypadku? 

7 minut temu, karl napisał(a):

Toż to tylko 2 lata sa. Już za sam okres to jest dobra umowa. 

A tak btw wg Ciebie co byłoby dobra umowa w jego przypadku? 

Dobra to minimum, a maksymalna 10/2