Skocz do zawartości

Western Conference Semi Finals (1) Oklahoma City Thunder - (4) Los Angeles Lakers

Kubbas

Kto wygra serie?  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra serie?

• Lakers in 4
      0
    • Lakers in 5
      0
    • Lakers in 6
      4
    • Lakers in 7
      6
    • OKC in 4
      18
    • OKC in 5
      19
    • OKC in 6
      1
    • OKC in 7
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Te dwa staty chyba najlepiej podsumowują ten mecz:

Cytat

The Lakers had a 95.8 offensive rating against the Thunder in the regular season. They had a 94.9 offensive rating against them in Game 1 tonight. They just haven't been able to score consistently enough against this defense this season.

Cytat

The Lakers held Shai Gilgeous-Alexander to a season-low in points (18) and a season-high in turnovers (7).

Czyli w ataku Lakers nadal są tak ograniczani przez Thunder, że raczej nie ma co myśleć o czymkolwiek bez Luki i jakichś kosmicznych występów z jego strony. Z drugiej strony mecz był równiejszy, niż te w RS, bo obrona Lakers na SGA i skupienie się na nim dały w miarę dobre efekty przez 3 kwarty meczu, dzięki czemu udało się w miarę ograniczyć atak Thunder.

LeBron 27-4-6 na 77TS%, a reszta 34% z gry i 15 strat - w sumie fajnie, że znowu można się poczuć jakby był 2009 rok. Reaves 2/17 za 3 na razie w PO, no nie wygląda na zdrowego.

W śmiesznej sytuacji będą Lakers w lecie, bo niby mieli mieć cap space, ale LeBron, Smart i Ayton są b. dobrzy w playoffach, jeden zarabia 50 milionów, dwaj pozostali na wyjątkach, więc pewnie trzeba będzie dać podwyżkę - ale przynajmniej wpadnie promka na Reavesa.

57 minut temu, Kubbas napisał(a):

Bardziej mówię o intensywności na boisku taki trochę preseason 

Ile Luka już nie gra 34 dni? Ciekawe czy Edwards w identycznej sytuacji by grał już 

Chyba trzeba z Antka zrobić taki standard dla graczy wracających w po gdy drużyna ich potrzebuje

Jeszcze windhorst się coś wypowiada że Luka tak na prawdę nie był w Hiszpanii się leczyć 

Ja oglądając Wolves-Spurs miałem wręcz przeciwne odczucia - dobrze, że sztab Lakers w tym wypadku nie podchodzi tak lekko myślenie do zdrowia swojego franchise playera. Granie mimo ból, dyskomfortu spoko jak najbardziej się chwali, ale granie z kontuzjami zwłaszcza tego typu kończyn dolnych jak kolano, udo, łydka to czysta głupota i coś co może się w przyszłości zemścić. 

1 minutę temu, Van napisał(a):

Ja oglądając Wolves-Spurs miałem wręcz przeciwne odczucia - dobrze, że sztab Lakers w tym wypadku nie podchodzi tak lekko myślenie do zdrowia swojego franchise playera. Granie mimo ból, dyskomfortu spoko jak najbardziej się chwali, ale granie z kontuzjami zwłaszcza tego typu kończyn dolnych jak kolano, udo, łydka to czysta głupota i coś co może się w przyszłości zemścić. 

Różnica jest taka, że Sota ma szanse ograć Spurs, podczas gdy Lakers grają o jak najmniejszy wpierdol, więc z powrotem Luki nie ma co się spieszyć. 

Godzinę temu, BMeF napisał(a):

Reaves 2/17 za 3 na razie w PO, no nie wygląda na zdrowego.

Na pewno? Tzn. coś konkretnego na to wskazuje, czy po prostu to jest standardowe wyjaśnienie słabego meczu? Nie mówię, że jestem pewien jego zdrowia (w PO to z każdą kolejną rundą coraz więcej graczy jest mega poobijanych), ale oglądałem cały mecz i nie było widać jakichś grymasów, czy ograniczenia ruchowego. Po prostu grał całe swoje 36 minut przeciw topowej obronie 1-on-1 i nie udało mu się zbytnio trafić rzutów 50-50. Wg mnie to jest taki gracz i dyskutowałem już o tym kilka tygodni temu w temacie topX ligi aktualnie. Poziom Bane'a +/-, czyli ok, ale nie jakaś genialne druga opcja, której miałoby się nie dać ograniczyć w PO. Zwłaszcza bez Luki wywierającego presję obok.

No on nie trafił jednak też wielu rzutów gdzie aż takiego dużego nacisku obrony na nim nie było. Mam na myśli te trójki i półdystans. Oczekiwanie od niego ts LeBrona jest nierealne, ale z drugiej strony to co zagrał jest zdecydowanie poniżej jego możliwości.

A czy jest zdrowy? Chyba raz się łapał w okolicy mięśni brzucha po zderzeniu, z którymś z graczy OKC, ale mi bardziej wygląda na gracza bez rytmu.

2 godziny temu, BMeF napisał(a):

W śmiesznej sytuacji będą Lakers w lecie, bo niby mieli mieć cap space, ale LeBron, Smart i Ayton są b. dobrzy w playoffach, jeden zarabia 50 milionów, dwaj pozostali na wyjątkach, więc pewnie trzeba będzie dać podwyżkę - ale przynajmniej wpadnie promka na Reavesa.

Tylko kto im z rynku da więcej niż MLE lub miniMLE ? przy 168 mln cap space praktycznie tylko parę drużyn ma wolne środki . 

Teraz, Gregorius napisał(a):

Tylko kto im z rynku da więcej niż MLE lub miniMLE ? przy 168 mln cap space praktycznie tylko parę drużyn ma wolne środki . 

Pełne MLE to 15 mln, więcej niż teraz obaj zarabiają łącznie, zwłaszcza ten Smart może być łakomym kąskiem po tych PO. Więc typuję, że wszystkie teorie o przebudowie w lecie skończą się tak, że Lakers jeszcze raz spróbują z ~podobnym składem (nawet jak LeBron weźmie mniejszą kasę). I w sumie byłoby spoko, bo mogłoby to hulać, a tak przekonaliśmy się o tym może w marcu w paru meczach.