Skocz do zawartości

Playoffs 2026. R1 Western Conf Lost Angeles Lakers (4) Houston Rockets . (5)

Vice-rezerwa-rezerwy2

zwycięzca serii  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. zwycięzca serii

• Lakers w 4
      0
    • Lakers w 5
      0
    • Lakers w 6
    • Lakers w 7
    • Rockets w 4
    • Rockets w 5
    • Rockets w 6
    • Rockets w 7
      0

Ankieta została zamknięta

• Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
  • Ankieta została zamknięta 18.04.2026 o 22:00

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, 24kobe8 napisał(a):

A mógł cytując klasyka: otworzyć wypożyczalnie samochodów zamiast grać ze starym

Miło mi że juz jestem poważany jako klasyk. Wracając do wypożyczalni to nie musialyby byc samochody. Moze otworzyc wypozyczalnei jachtów, helikopterow samolotow w zaleznosci ile stary da kasy. A jesli chodzi o koszykowke to lepeij grac na poziomie a nie totalne ogony tym bardziej ze przyszlosc ma zapewniona. chyba ze jest taki glupi ze nawet szkoly menagerskiej nie byl w stanie skonczyc. 

35 minut temu, Kubbas napisał(a):

W 1 meczu nie wiem z jaką linijka skończył ale dal dobra zmianę 

Jakbym czytał burnera kd

Oczywiście jest w tym sama prawda, bo to nie było tak że Durant się zesral tylko połączenie indolencji teammates zesrania Duranta i Udoki

Ale Durant też zawsze był słabym liderem, Lebron dla przykładu by powiedział ty stan tu ty tam ty tutaj zflituj do ft line jak widzisz że mnie wysoko trapuja i zagracie sobie mala gierkę 4 na 3 kilka razy by to rozbili i Lakers by się odechciało doublowac

Tylko tu też wchodzi shooting, najciekawsze jest że jak Boston zdominował Duranta w playoffach to po drugiej stronie a nie z nim był właśnie Udoka, ale jak sobie przeanalizujecie tamta serie jak ja zrobiłem to nawet tam Durant miał problemy żeby to rozbijać, mając ta przewagę że po rogach miał Setha Currego i Kyriego a itak szło mu to ciężko jak na rogach obrońcy musieli być bardziej scomitowani do obu shooterow, tutaj jeszcze obaj obrońcy po rogach czy gdziekolwiek pinc***a z Okogiego Jabariego czy kogokolwiek bo ci ceglą

Zrzut ekranu 2026 04 22 082653

czepianie sie duranta ze slabo mu idzie rozbijanie duoble teamow jest lekko meh, typ nie jest primary ballhandlerem/kreatorem,   w normalnej ekipie bylby 3 klepaczem, teraz musi klepac bo reszta wogole sie do tego nie nadaje,  a porownywanie do lebrona ktory cala kariere spedzil na kreowaniu  jest wogole dziwne, to jakby sie czepiac lebrona ze nie daje 3 jak ray allen

osobny akapit  nalezy sie dla dwoch miekiszonow aytona i senguna ,  turek ma najwiekszy zad na parkiecie, zajebisty srodek ciezkosci do postupow, powinien caly czas kampowac blisko obreczy  ale nie, lepiej dostac gale na 3-4 m rozejrzec sie do okola , sprawdzic czy wokol sa sami  slabi shooterzy , zrobic kilka kozlow i caly czas grac jakies faceupy zamiast zadem upychac aytona 

35 minut temu, mistrzBeatka napisał(a):

osobny akapit  nalezy sie dla dwoch miekiszonow aytona i senguna ,  turek ma najwiekszy zad na parkiecie, zajebisty srodek ciezkosci do postupow, powinien caly czas kampowac blisko obreczy  ale nie, lepiej dostac gale na 3-4 m rozejrzec sie do okola , sprawdzic czy wokol sa sami  slabi shooterzy , zrobic kilka kozlow i caly czas grac jakies faceupy zamiast zadem upychac aytona 

Tym bardziej ża raz czy dwa właśnie w ten sposób przepchnął aytona, nie zrozumiesz turka, tym bardziej Udoki.

3 godziny temu, Kubbas napisał(a):

Ale Durant też zawsze był słabym liderem, Lebron dla przykładu by powiedział ty stan tu ty tam ty tutaj zflituj do ft line jak widzisz że mnie wysoko trapuja i zagracie sobie mala gierkę 4 na 3 kilka razy by to rozbili i Lakers by się odechciało doublowac

Bo Durant to czyta gre jeden szczebelek wyzej od janusza przed telewizorem. Pulapka talentu ;)

Ciekawe co zrobi Redick jak wróci Austin albo ten drugi. Jest 2-0 więc ciężki orzech do zgryzienia może być. Czy ruszyć lineup , który zrobił 2-0 czy nie. 

Teraz chyba widać jak cennym nabytkiem stał sie Luke w trakcie TD. Bez niego nie było by 2-0. 

I Smart sobie przypomniał w G2, że kiedyś był DPOTY 

22 minuty temu, LAF napisał(a):

Ciekawe co zrobi Redick jak wróci Austin albo ten drugi. Jest 2-0 więc ciężki orzech do zgryzienia może być. Czy ruszyć lineup , który zrobił 2-0 czy nie. 

Myślę że usadzi obu, grają tak zajebiście że nie ma co ruszać tego potwora

----

Houston Rockets star Kevin Durant is questionable for Game 3 of the first round against the Lakers with a left-ankle sprain.
Via Benjamin Royer

co do c***a sie tu dzieje XD

Cytat

Kevin Durant is QUESTIONABLE tomorrow in Game 3 vs the Lakers.   Kevin Durant suffered from a left ankle sprain just moments ago and has been listed as questionable by the Houston Rockets. He will likely not play, but if he did, he would have no restrictions.

----

Cytat

Reaves, who suffered a Grade 2 left oblique strain on April 2, was originally expected to have a 4-6 week recovery timeline. Exactly three weeks from the injury, Reaves is now on pace to return tomorrow night against the Rockets, barring no setbacks in shootaround.

Edytowane przez Kubbas

Lakers nie mają noża na gardle jeszcze, nawet jak AR czuje się dużo lepiej i nawet medycznie jest cleared to takie rzucenie go bez treningów, na wyjeździe grających fizycznie, zdesperowanych mających za sobą publikę Rockets. 

Dla mnie spróbować wygrać jeden z tych dwóch meczów tym składem jaki grał do tej pory (tylko bez minut juniora) i niech jak jest gotów wraca na G5 w środę, zdążą coś razem potrenować, swoją publika itd. 

Jeśli Reaves wróci na game3 to znaczy, że jest good to go. W obecnej sytuacji, nikt ryzyka by nie podejmował. Myślę, że nikt nie spodziewał się 2-0 w tym momencie i żadnego przyśpieszanego powrotu nie będzie 

17 minut temu, Van napisał(a):

spróbować wygrać jeden z tych dwóch meczów tym składem jaki grał do tej pory (tylko bez minut juniora)

już bez przesady, te 3 minuty w meczu niedoszłego (ale może przyszłego hehe) dealera aut używanych wyniku meczu nie zmienią, a jak Lebronowi humor poprawi to niech się młody przebiegnie kilka spod jednego kosza do drugiego 

Każdy mecz w playoffach jest ważny, jeśli jest rzeczywiście gotowy do grania to niech gra, bo ci Rockets dalej mają w teorii roster na comeback, a zarazem są do złamania jak ołówek w tym momencie.

Te kilka minut dla Bronny'ego faktycznie śmieszna sprawa, bo Lakers grają zasadniczo 8-osobową rotacją + 3 minuty dla Bronny'ego w połowie IIQ na podbudowanie morale Starego gdzie do tej pory mają +4 w 7 minut, więc nic się nie dzieje. 

Nie jetem w grupie tych, którzy przesądzają, że z młodego na pewno nic nie będzie, uważam, że jest potencjał na rolsa utrzymującego się na własny rachunek w lidze, ale to się okaże za rok jak nie będzie grał ze starym. Jednak te krótkie minuty niczemu nie służą, wydaje się jakby miał pełne gacie (nie winie go), tracił piłkę w każdym z tych meczów, obok Lebrona mam wrażenie, że też robiło się ciaśniej. Tutaj dodatkowo są mecze wyjazdowe gdzie będzie mi trudniej i żadnych przewag Rockets Lakers nie powinni dawać w prezencie.