Skocz do zawartości

Sacramento Kings 2026/2027 - szorowanie dna czas zacząć.

january

Rekomendowane odpowiedzi

Kings dośc szybko usadzało wszystkich poza De Rozanem i to długo działało byli najgorsi ale kilka przyczyn ostatnio nie poszło po uch myśli

Po 1- Achiuwa poczuł misje udowadniania lidze i zagrał kilka bardzo dobryc meczów jak chocby ten w Toronto

Po 2- De Rozan czując ,ze to ostatnia szansa by oszukać kogoś na nowy duży kontrakt gra tez na maksa

Po 3- Co akurat pozytyw mieli kilka dobrych meczów Raynauda czy jak się nazywa te Francuzik . Trochę gorzej ,że mieli tez ostatnio dobre mecze  od Plowdena a on już swoje lata ma

Oni naprawde grali fatalnie długo . Byli najgorsi i mogliby być nadal tylko na pocżątku lutego zrobili kilka błędów

- Nie wiem po jakiego grzyba brali na sibeie umowę Huntera przez co za rok mają podatek. By go nie mieć będą musieli zwolnić De Rozana i znowu skoro nie znaleźli kupca teraz  to i w lipcu nie znajda a skoro będą musieli go zwolnić to czemu nie teraz? 

Kings trochę jak jazz ostatnio wygrywają bo nadal trochę talentu jest tylko ,że Jazz gra naprawde młodzieża a Kings weteranami. Nawet ten wychwalany Cardwell ma już 24 lata

To jest zespół który strukturalnie nie ma młodzież na której można coś oprzeć . Mają przepłaconych weteranów gdzie tylko Sabonis może mieć wartość . Ogólnie oni i Bulls mają chyba teraz najdłuzszą orkę przed soba a ten 27 draft nie zapowiada się jakoś ciekawie

• 1 miesiąc temu...

Trochę mi żal Kings. Bo oni naprawdę nie robil isyfu jak Memphis. Grali uczciwie na koniec sezonu i w nagrodę spadli w loterii aż na 7 miejsce i mając koszmarny przepłacony skład będą teraz wybierać daleko.

Po combine już można w ciemno powieidzieć ,że na pewno to nie będzie Fleming.. Nets przed nimi rozgrywającego nie potrzebują więc najpewniej trafi im się Acuff .. Ale ogólnie żal ,że na koniec grali uczciwie w miarę i przegrali rzut monetą a potem loterię i są przegranymi 

30 minut temu, ignazz napisał(a):

Ten rzut monetą z jazz to dramat. Zamiast #2 zrobiła się #7. 

To tak nie działa bo liczba kombinacji była taka sama. Rzut monetą sprawił ,ze zamiast nr 6 to wybierają z nr 7. Nie zmieniło to liczby kombinacji ani nawet rodzaju kombinacji .  Oni nadal mieli dokładnie takie same szanse losowania tylko ,że jak przegrali TOP 4 to wylądowali na 7 miejscu a nie 6 . Ale z tego co widziałem w raportach to oni mieli takiego pecha ,że nie mieli realnej szansy na żaden z tych 4 wyborów a takie JAzz wylosowano 2 razy na 2 i 3 miejsuc na co mieli 1,8% szans

• 3 tygodnie później...

The Sacramento Kings went from the Beam Team 3 seed to  

Trading Barnes and an UNPROTECTED 1st swap to sign DeRozan  

Fired Mike Brown  

Traded Fox for a top 3 bad contract  

Lost a coin toss, pick 7  

Now Fox and Barnes and Brown will face each other for a title.  

A year later

W dniu 12.05.2026 o 08:26, ely3 napisał(a):

Trochę mi żal Kings. Bo oni naprawdę nie robil isyfu jak Memphis. Grali uczciwie na koniec sezonu i w nagrodę spadli w loterii aż na 7 miejsce i mając koszmarny przepłacony skład będą teraz wybierać daleko.

Po combine już można w ciemno powieidzieć ,że na pewno to nie będzie Fleming.. Nets przed nimi rozgrywającego nie potrzebują więc najpewniej trafi im się Acuff .. Ale ogólnie żal ,że na koniec grali uczciwie w miarę i przegrali rzut monetą a potem loterię i są przegranymi 

A dlaczego zakladasz ze to nie bedzie Flemings

Edytowane przez nizina

• 4 tygodnie później...

No to już coś wiadomo

DE Rozan będzie zwolniony a że tylko 10 mln ma gwarantowane to będzie duży spadek w podatku. Chca też umowe zestetchować bo jeśli ktoś z nim podpiszę to już chyba w ogóle będzie dla nich koszt poniżej 1 mln

Nie mam bladego pojęcia kim jest KAraban poza faktem ,ze ma 24 lata ale może jakiś spec od NCAA coś nam powie. Za to Acuff z jednej strony to świetny wybór a z drugiej fatalny. Acuff ma super potencjał ofensywny ale jest fatalnym obrońcą i trafia do kompletnie dysfunkcyjnej defensyniwe ekipy. To moze być koszmarek ogólnie. Niemniej jako początek drogi dla Kings to moze być całkiem nieźle. 

Kings nadal nie mają jasnej drogi.  Ale też po ludzku jest mi ich żal bo grali na koniec sezonu jednak grali w miare uczciwie. W lutym mieli momenty ostrego tanku ale na koniec w porównaniu do niektóych ekip nie robili chamskiej roboty i skończyli poza TOP5 . Z drugiej strony to daje im szanse na wysoki wybór w 27 ( i życze im Murinena - nie wiem czemu go nie ma w mockach na 27 ale kolo to niesamowity  talent

To może ja wjadę.

Kings będą - pytanie z jakim skutkiem trejdować każdym starszym.  Nie wiem czy ktoś sie złapie na DDR, ale ogólnie nie uważam jego czasu w Kings, jako czasu straconego. Ta organizacja musiała mieć jakiegoś takiego gracza z takim nawet dużym bagazem, żeby przyciągnąć widzów NBA w całym USA a dokładnie to DDR a potem LaVine - choć ten trejd uważam, za grzech nie wybaczalny, całkiem jak zaklęcie sectusempra. 

Dzisiaj wybrali Acuffa i ogólnie w organizacji jak i wśród kibiców jest mocna podjarka. Ogólnie Kings zorganizowali nawet jakieś open show w Hali, wiec Acuff ma być nowym Iversonem i ma dostać te klucze do organizacji jak to powiedział @january. Ja się jaram może dlatego, że inni się jaraja. Młody też w przeciwieństwie do Ivey'a już pokochał Sacto. Powiedział, że to super miasto, że będzie ciepło. Ja co prawda kilka razy bylem w Stanach, w Detroit akurat  nie, ale w Sacto tak.. i powiem, że nie ma tam co robić, ale może przesunięcie się z Detroit do Sacramento to niczym wyjazd z Turku do Ciechanowa... może tak byc ;) 

Ja wiem, że wszyscy narzekają na jego obrone, ale z drugiej strony bez względu czy zostanie Russ, czy nie to mam nadzieje, ze Carter dostanie swój ostatni sezon tutaj i albo się przełamie i bęgdzie gral jak pod koniec sezonu, ale po prostu straci miejsce w Kings i w całej NBA.  I tutaj może to byc niezłe uzupełnienie bo jednak Carter w obrone umie. 

Do tego dobrali jak wskazał @ely3 Karabana. Ja NCAA obejrze tylko podczas March Madness, ale fanem Uconnów jestem wszystkich. Czy oddanie 2nd roundera celem przesunięcia się o 5 pozycji miało sens, gdy i tak wszystko wskazywało na to, że Kingsi i tak wezmą go z 34 nie wiem. Ale stało się.  W

I teraz przechodzimy do jednej rzeczy z którą się nie zgadzam tj. starymi rookasami. To jest po prostu pewna droga Kingsów, którą wytyczyli sobie, że biorą doświadczonych rookiesów i tak było z Murray'em, Carterem, Cardwellem.  I teraz dobrali Karabana. Także tradycji stała się zadość i wzięli doświadczonego rookisa. Może mniejsza ich eksploatacja da im dłuższe życie w NBA, bo jednak można zauważyć pewna zależność, w której im szybciej zaczynają tym szybciej kończą zawodnicy NBA w obecnych czasach. 

Raynaud jest super i dla mnie to jest steal draftu 2025. On ma staty jak Sab w 1 roku, więc mam nadzieję, że jeśli Saba nie wyrzucą teraz to jednak dadzą młodemu ogrywać się i koniec końców czas Saba tutaj będzie dobiegał końca. Zdecydowanie jest to obecnie negatywny factor w tej organizacji. Podobno miał duże zasługi w pozbyciu się Browna z Kingsów.  Pod koniec sezonu w końcu zaczął się ciekawie prezentować drugi rookas Clifford. Szalenie wszechstronny.

Dzisiaj został Kingsom jeszcze jeden pick, ale już chodzą plotki, że będą chcieli się przesunąć wyżej.  Może się udać bo trochę tych 2nd runderów maja. 

Najważniejsze to jest jednak pozbyć się weteranów, dać ogrywać mlodym i tyle. Nie mam dużych oczekiwań. Chciałbym ich kilka razy obejrzec w tv. Zobaczyc, że Acuff jest tym zawodnikiem, który bedzie przyciągał oczy kibiców i dawał fun. W końcu kontrakt z Reebokiem i nawiązania do Iversona zobowiązują.  Zgadzam się z @ely3, że niewiadomo w którym kierunku Kings podążaja. Czy chcą dalej tankować, ale szlachetnie, czy znowu coś odwalą, że skończą na 13-14 miejscu., które top5 draftu im nie da. ale znowu pick w okolicy 10 miejsca, który przepalą. 

Z drugiej strony przed trade deadline będą mieli assety, za które mogą dostać naprawdę dużo spadające kontrakty Zacha i Huntera, do tego PO Monka, mogą być dla niektórych teamów mocno ciekawe. 

• 3 tygodnie później...

Acuff jest miksem na razie rzeczy wybitnych i fatalnych

1 - Skutecznosć - na razie idzie mu kiepsko ale rzutowo nie wygląda to źle tylko jakoś nie wpada. Nie wiem czy to stres czy może jednak na poziomie NBA będzie nieskuteczny ale na razie bardziej stawiam na to 1

2 - Jest bardzo dobrym kreaorem

3 - Cieszę ,że się pojawił w lidze bo Keyonte George nie będzie najgorszym obrońcą ligi. Czegoś takiego to ja nie widziałem już dawno

LA Clippers on X: "First @NBASummerLeague bucket for Keaton Wagler is a clean triple! 👌 https://t.co/gg1ilwGcJX" / X

Popatrzecie sobie na spacerek Acuffa . Gościu nie ma pojęcia o obronie

Trochę przez kaszel spać nie mogę i szukając innych rzeczy zwróciłem uwagę na wybory draftowe Kingą w ost. 10 latach. Było oczywiście wiele przestrzelonych ale nie ma ekip co wiekszość trafia za to latami Kings dorobili się opinii ekipy najgorzej wybierającej...

Problem w tymże że od 2017 roku, oni wybrali m.in.:

Foxa z 5, Haliburtona z 12, Mitchella z 9,  Quetę z 39, Walsh z 38, Murraya z 4, Ellisa undrafted, J.Sheeda z 45, Cartera z 13, Clifforda z 24, Raynauda z 42, Cordwella undrafted, czy mogli mieć Meleek Thomas teraz z 34. Nie będę się znęcał za Bagleya czy CMS, jak i inne pudłaz bo chcę skupić się na tym co jednak wybrali i to nierzadko dobrze z dalszymi numerami.

Samą cierpliwością budowania składu i uzupełnieniami z FA, mogli bez problemu stworzyć bdb ekipę, jeśli nie coś więcej bo w/w albo odgrywają kluczowe rolę w contenderach, albo są bdb rolsami.

Mi S5: Haliburton, Mitchell/Carter, Clifford, Murray, Queta się podoba,jako baza. Tu praktycznie tylko o 2way F wystarczyłoby pomyśleć w stylu Bridges/OG o gwiazdach w stylu Kawhi czy PG13 nie wspominając i jest dosyć kompletna ekipa.

Potencjalnej ławki: Fox (6th), Sheed/Carter, Ellis/Walsh, Raynaud/Cordwell też kilka ekip mogłoby zazdrościć, a nie manty żadnych vet dodanych. Tylko, że oni takich graczy jak Mitchell, Sheed, Ellis czy Queta albo oddawali "za darmo" albo spuszczali... O preferowaniu Foxa over Hali nie wspominając. Naprawdę trudno czasem pojąć jak można złe decyzje podejmować mając praktycznie klocki w rękach. 

Indiana, Sota, OKC czy Toronto, pokazały jak small markety mogą składać klocki i wyłapywać okazję. NYC, Boston czy Miami pokazują jak pewne ruchy robić w większej skali. Niestety Kings chyba są skazani na późniejsze złe decyzje. Teraz będą znów budować przyszlość na chimerycznym Acuffie. Ehhh

5 godzin temu, dannygd napisał(a):

bo chcę skupić się na tym co jednak wybrali i to nierzadko dobrze z dalszymi numerami.

Sęk w tym ,że jak wybierali w TOP 10 to zazwyczaj to są zle wybory

Davion z 9 to ogólnie przeciętny zawodnik no ale tu akurat draft był słaby i po nim nikt lepszy nie szedł ale już Murray z 4 to wtopa biorąc pod uwage kto był wybierany ogólnie w tym drafcie. Ten Carter z 13 to też nie wiem czemu traktujesz jako dobry wybór bo facet na razie jest dramatycznie słaby ale Kings nie zawsze wybiera żle ale jak mają w loterii wybór to rzadko to są dobre strzały. A jka trafiają zloto tj Haliburton to go oddają

6 godzin temu, dannygd napisał(a):

Trochę przez kaszel spać nie mogę i szukając innych rzeczy zwróciłem uwagę na wybory draftowe Kingą w ost. 10 latach. Było oczywiście wiele przestrzelonych ale nie ma ekip co wiekszość trafia za to latami Kings dorobili się opinii ekipy najgorzej wybierającej...

Chyba Cię poniosło z tego niewyspania. Sactos wybierają przeciętnie, w kierunku słabo. Nie są dramatyczni, ani jacyś ekstra. Mają wtopy i steale, ale głównie nijakość.

Pierwszy błąd metodologiczny jaki popełniłeś, to przyjęcie, że wszystkie wybory Kings to ich zasługa. No nie. Jeśli wybór sprzedali w ciągu tygodniach/dwóch od wyboru to na 90% brali pod kupującego, a nie pod siebie. Zatem nie przypisujmy im zasług innych. Poza tym nader często brali będąc w loterii, co ma poważny wpływ na wybór „materiału”.

Od 2017 roku z 9 wyborów w pierwszej rundzie, aż 8 było w loterii. Wtedy ciężko coś sp…., a im się udało. Do tego 2 z nich sprzedali, więc Zach Collins i Olivier-Maxence nie są ich wyborami. Błysk geniuszu dostrzegam tylko w wyborze Haliburtona. Reszta taka sobie mocno, bez dramatu (z wyjątkiem). Nie biorę pod uwagę tegorocznego draftu w ocenie, bo nie zaistniał.

Bardziej miarodajne są wybory w 2 rundzie. A tu już jest słabo. Sactos mieli aż 16 wyborów. 8 z nich sprzedali w ciągu tygodnia od wybrania, więc trudno uznać, że to ich wybór. Raczej pod kogoś. Z tych 8 pozostałych, 1 jest tegoroczny, więc poczekajmy. Z tej 7 większości nie ma już w NBA, albo są na granicy wylotu. Gra jeszcze Raynaud (wybrany rok temu) i Queta (ale już w Bostonie).

Jak widać szału nie ma. Przyzwoicie w pierwszej rundzie, raczej mizernie w drugiej.

@ely3 @Ignem-feram zawsze, w przypadku każdej ekipy, można powiedzieć po paru latach, że mogli wybrać kogoś lepszego. Natomiast mi nie o to chodziło, tylko o pokazanie, że nawet te wybory, ale lepiej zarządzane, mogły dać bdb efekt. Dlatego też nie piszę o Collinsach czy innych "czyichś wyborach" (no na upartego Walsha trzeba by wyrzucić stąd), ale o ich. 

Waive Quety czy oddanie Haliego to chyba najgłupsze decyzje. Murray to impotencja trenera i kontuzja, ale on będzie gwiazdą jeszcze. Fajnie że wyłapali teraz Mogbo na 2way (ma chłopak potencjał), ale po co Achiuwa im jak wzięli Karabana mając Raynaud i Cardwella o Sabonisie nie wspominając?

W ogóle to jaki team mógłby chcieć Sabonisa? Magic? Może w jakimś układzie do UTA, żeby JJJ grał PF? Ewentualnie 76ers, gdyby Biid "skończył karierę" - szczerze nie bardzo widzę rynek na niego, więc ciężko jakieś picki/dobrego młodszego gracza będzie znaleźć...

14 minut temu, dannygd napisał(a):

W ogóle to jaki team mógłby chcieć Sabonisa? Magic? Może w jakimś układzie do UTA, żeby JJJ grał PF? Ewentualnie 76ers, gdyby Biid "skończył karierę" - szczerze nie bardzo widzę rynek na niego, więc ciężko jakieś picki/dobrego młodszego gracza będzie znaleźć...

Phily jak najbardziej powinna uderzać po niego.Oddać im Embida i ze 2 picki bez mrugnięcia ale pewnie myślą ze po tylu latach prób będzie przygotowany na następne PO. 

Edytowane przez marceli73

22 godziny temu, dannygd napisał(a):

W ogóle to jaki team mógłby chcieć Sabonisa?

Sabonis ma bardzo złą umowę biorąc pod uwage jak słabym jest obrońcą i własnie dlatego

22 godziny temu, dannygd napisał(a):

Może w jakimś układzie do UTA,

W życiu go nie weźmie... Lauri nie jest dobrym obrońcą wiec niewąpliwie Jazz by nie brała litwina. Zwłaszcza za takie pieniądze . ogólnie Jazz nie ma szans brać kogolwiek na umowie powyżej 20mln o ile by nie oddali Lauriego lub JJ w druga stronę. To jest technicznie niemożliwe

Ja ogólnie lubię Raynauda . Fajnie wyglądał rok temu. Nieźle w lidze Letniej. To akurat  jest dobry zawdonik. Acuff choć jest mega niefektywny to moim zdaniem w NBA będzie to wyglądało skuteczniej. Bo on generalnie dobrze kreował sobie pozycje ale jakiś taki szarpany miał styl. Ale jego obrona to dramat. To taki Harden z najgorszyh momentów czyli facet nawet nie jest zainteresowany obroną. Gdzies tam sobie spaceruje albo stoi się przygląda czy juz może biec do ataku..