Skocz do zawartości

ATF LIGA MISTRZÓW - 1/8 [LeweBiodroSmoka-Braveheart22]

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.01.2026 o 00:38, LeweBiodroSmoka napisał(a):

raczej wątpię, że tylko ja i Kily o nim pamiętaliśmy, skoro strzelił bramkę chyba w najbardziej pamiętnym Finale ever, oraz w drugim półfinale

to oczywiście domniemanie, bo nie mam żadnych dowodów, po prostu tak mi się wydaje z mojej obserwacji, ale gracze, którzy mieli opuszczone kluczowe mecze fazy pucharowej byli pomijani, jak inaczej wytłumaczyć pominięcie Basslera z golami w dwóch ostatnich meczach? a już przykładowo 4 mecze bez gry w fazie grupowej nie były żadnym problemem i są to gracze często kluczowi dla danych drużyn u nas

Basler to IMO zwykłe przeoczenie na zasadzie "gimby nie znajo", a "zgredy zapomniały", bo to był jedyny sezon, który u niego wchodził w grę (co nie oznacza, że tylko wtedy grał dobrze, bo on wcześniej w Bundeslidze potrafił nawet zostać królem strzelców grając na prawym skrzydle i strzelając np. 3 gole w sezonie bezpośrednio z rzutów rożnych :D).

Na pewno nie chodzi o opuszczenie tego pierwszego meczu półfinałowego skoro tak wysoko szli wspomniani Nedved czy Figo, u których absencje miały kluczowe znaczenie dla szans ich drużyny na sukces. W przypadku Baslera absencja w pierwszym meczu półfinałowym nie miała większego znaczenia skoro był tam remis, a potem Basler wrócił i strzelił kolejną wybitną bramkę na miarę awansu, a potem w finale gola, który powinien być na miarę zwycięstwa.

9 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

02/03 

30g/42m

98/99 (czyli wg Julka jego ścisły prime)

34g/47m

to są dwa najbliższe siebie pełne rozegrane przez niego sezony

03/04

31g/48m

albo znowu coś źle policzyłem (xd) albo wychodzi na to, że mój sezon był jego drugim najlepszym w karierze pod względem ratio goli do występów (najlepszy to ten w FCB, PSV nie liczę jak coś)

więc o ile wiadomo, że to nie był ten sam Ronaldo, to wcale nie odbiło się to na jego formie, wręcz przeciwnie, gdy trafił do Hiszpanii formę miał jak żyleta, dopiero od sezonu 04/05 te średnie zaczęły pikować

Po pierwsze podałeś liczby nie za 98/99 (słaby sezon Ronaldo z kontuzjami), tylko 97/99. :P

Po drugie źle policzyłeś, bo w 97/98 średnia goli wychodzi wyższa niż w którymkolwiek sezonie w Realu.

Po trzecie w Realu przychodził do drużyny, która dopiero co wygrała LM i dogrywały mu Zidane'y, Figo i inne Carlosy, a jak przychodził do Interu to był tam sterem, żeglarzem i okrętem, grając przy tym w trudniejszej lidze.

Gdyby to był ATF ogólnie z europejskich pucharów to Ronaldo z Pucharu UEFA 1997/98 byłby przytwierdzony kłódką do pierwszej rundy i to wysoko.

Więc zgodzić się trzeba z fragmentem "wiadomo, że to nie był ten sam Ronaldo".

Edytowane przez Kily

12 minut temu, Kily napisał(a):

Basler to IMO zwykłe przeoczenie na zasadzie "gimby nie znajo

Myślę ze trochę nie przeoczenie tylko problem z ocena. Prawy pomocnik bez asyst za to z 4 bramkami nie wygląda dobrze pod kątem statow. Tutaj dużo trzeba by tłumaczyć i budować narracje na 3 gole w 4 ostatnich meczach. 

7 minut temu, Kily napisał(a):

Po drugie źle policzyłeś, bo w 97/98 średnia goli wychodzi wyższa niż rok wcześniej w Barcelonie.

jak, przecież ja liczyłem wszystkie rozgrywki, w Barcelonie ma niemal jeden gol na mecz

11 minut temu, Kily napisał(a):

Po pierwsze podałeś liczby nie za 98/99 (słaby sezon Ronaldo z kontuzjami), tylko 97/99.

no faktycznie, ale też pisałem o pełnym sezonie, więc powiedzmy,  że można było dojść o chodzi

13 minut temu, Kily napisał(a):

Więc zgodzić się trzeba z fragmentem "wiadomo, że to nie był ten sam Ronaldo".

dalej jestem zdania, że nawet tamten Ronaldo to w warunkach ATF jest legit wyborem, tym bardziej na tle Morientesów, Mbappów, Kane'ów i kilku innych no gdyby to był wcześniejszy R9 z takim runem, to by poszedł znacznie szybciej

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

jak, przecież ja liczyłem wszystkie rozgrywki, w Barcelonie ma niemal jeden gol na mecz

Kurde, tam mi się wkradł chochlik i edytowałem od razu tego posta, ale i tak odpisywałeś na pierwotną wersję. W każdym razie chodziło o to, że pierwszy sezon z Realu wcale nie miał wyższej średniej od pierwszego sezonu z Interu. Było odwrotnie. W Barcelonie ofc najwyższa średnia jeśli nie liczymy czasów PSV.

2 minuty temu, Kily napisał(a):

ierwszy sezon z Realu wcale nie miał wyższej średniej od pierwszego sezonu z Interu.

faktycznie jeśli dobrze dodałem wcześniej to jest 0,714 vs 0,723

na oko to wyglądało inaczej myślę, że ostatecznie dramatu mi to nie robi większego, a przynajmniej wiadomo, że wszystko ze mną ok, skoro znowu mieszam w cyfrach

13 godzin temu, Gregorius napisał(a):

Teraz o Baresim bo choć nie we wszystkim się z Kily zgadzam w jego ocenie to napisał coś co jest moim zarzutem do niego. Baresi jest super inteligentnym graczem pierwowzorem nowoczesnych obrońców.  Ale jednoczesnie on był systemem. Dzielił i rządził mając za partnera bardzo defensywnego drugiego obronce. Do tego byl niski i moim zdaniem wolny. W jego czasach to nie miało znaczenia ale takiego gracza ciężko wyjąć i wstawić do innego zespolu. Jego wybór determinuje cała taktyke obronną i zestawienie go z ofensywnymi bocznymi i drugim srodkowym nastawionym ofensywie to proszenie sie o katastrofe.

Gwoli ścisłości to @agresywnychomik jako fanatyk Milanu z tamtego okresu pisał o tym, że Baresi był systemem. ;)

Mam pewien w ocenie bo :

Bramkarz lepiej u Braveheart22. 

Obrona : lepiej u LBS. 

6: minimalna przewaga Braveheart22. 

skrzydła plus minus to samo. 

I teraz myślę czy para Deco + Benzema jest na tyle lepsza zeby zrównoważyć obrone. Deco byl świetny ale Litmanen bardzo dobrze rozgrywal w tym sezonie plus dokłada bramki (ponad zagrożenie od Deco) ktorych moze zabraknąć od Ronaldo jakby miał gorszy mecz.

na razie zbyt duża zależność od Litmanena ( zbyt duze obciążenie) i większe prawdopodobienstwo ze Ronaldo przejdzie obok meczu plus obawa ze Stoiczkow, Litmanen i Robben będą wchodzić sobie w paradę powoduje ze o wlos/przeczucie Braveheart22.  Ale po 16 zdecyduje ostatecznie. 

Od 2h myślę nad tą para i w końcu w akcji desperacji zapytałem chatagpt iterujac kilka razy. Wynik 2:2...

Ale na końcu w sumie przekonało mnie to do głosu  na @Braveheart22 o 1/4 wlosa. Mają konkluzją jest ze LBS zbudował drużynę o większym suficie ale mniej stabilną.  Do tego Ramos lubil sobie wyjść ( przy takiej technice i skuteczności to nie dziwne) ale potencjalnie może przy stracie powodować problemy. 

P.S kiedy to pisałem przyszło mi do glowy ze w 1 meczu stawiam na Braveheart22 , a w dwumeczu pewnie jak wszystko zaklika LBS to bilans bramkowy bedzie na korzyść LBS.

14 minut temu, Gregorius napisał(a):

Od 2h myślę nad tą para i w końcu w akcji desperacji zapytałem chatagpt iterujac kilka razy. Wynik 2:2...

Ale na końcu w sumie przekonało mnie to do głosu  na @Braveheart22 o 1/4 wlosa. Mają konkluzją jest ze LBS zbudował drużynę o większym suficie ale mniej stabilną.  Do tego Ramos lubil sobie wyjść ( przy takiej technice i skuteczności to nie dziwne) ale potencjalnie może przy stracie powodować problemy. 

P.S kiedy to pisałem przyszło mi do glowy ze w 1 meczu stawiam na Braveheart22 , a w dwumeczu pewnie jak wszystko zaklika LBS to bilans bramkowy bedzie na korzyść LBS.

Tak nie wolno !!! Nie ma dwóch rannych, jeden musi być martwy :)

Trzeba byc w życiu trochę senymenalnym Stoiczkov i Litmanen byli absolutnymi kotami mimo pochodzenia. Mnie to klika.

Awans @LeweBiodroSmoka

Jak jeszcze przed opisami patrzyłem same składy, myślałem że dość łatwo to weźmie Braveheart, po opisach i wizualizacji wyrównało mi się to dość mocno. 

Trochę szkoda wybranego sezonu u Robbena, bo mimo, że cyferkowo lepszy, to chyba na boisku lepszy był rok wcześniej, gdy był mocny w półfinałach i decydujący w finale. W obronie LBS ma imo dwóch najlepszych obrońców w tym meczu i na pewno najsłabszego, z kolei w ataku jest odwrotnie, BH ma na pewno najlepszego atakującego. Czy R9 hejtowałem po wyborze za mocno? Możliwe, chociaż nadal uważam, że w formacie LM, gruby traci możliwie, że najwięcej spośród wszystkich wybranych zawodników ale to przez to jak wysoki sufit miał 

GK tricky do oceny, bo Allison chyba zdecydowanie więcej pracy niż Julio i przez to więcej wpuścił ale też chyba miał większe momenty, więc GK daje na remis. 

W tym sezonie Benzemy działy się rzeczy, których na zdrowy rozsądek nie idzie pojąć. Bramkarze podający piłkę Benzemie, obrońcy rywali robiący jakieś głupie faule na rzuty karne, jakaś czarna magia miała tam miejsce. 

W kwestii fitu baaardzo blisko, imo ciut lepiej spasowane to jest u @Braveheart22 i to jego typuje do awansu, jakieś 2:1 lub 3:2 - chyba bliżej 2:1 ze względu na mocniejszą defensywę LBS'a overall 

LBS vs B22

🏆.             3:9

⚽            33:33

Asysty.     26:23

⚔️           Brak meczu bezpośredniego 

CS            23:26

Bardzo zbliżone drużyny w wielu kategoriach, decyduje przewaga i to znaczna w ilość trofeów w gablocie. Jeśli coś pomyliłem - poprawcie.

Mój głos idzie do @Braveheart22

Edytowane przez DRK