Skocz do zawartości

Problemy sluzby zdrowia - analiza, przyczyny, skutki

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

1. «stanowisko pracy w pełnym wymiarze godzin i ze stałą pensją»
2. «liczba godzin, jakie musi przepracować osoba zatrudniona na podstawie umowy o pracę»

i kolejna kwestia - to nie będzie UOP tylko umowa cywilnoprawno na b2b. 
Stawka za etat to będzie ~12,9 brutto dalej. 

To samo słowo ma kilka znaczeń? Nowe, nie znałem 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Mam tu sprzeczne komunikaty. 

Wg Twojego linka lekarze w Polsce zarabiają średnio 29 dolarów na godzinę.

Wg Pana powyżej 571 złotych za godzinę za przyjmowanie pacjentów w poradni (jest coś lżejszego niż to?) to atrakcyjna stawka.

16 minut temu, RappaR napisał(a):

9 minut temu, fluber napisał(a):

Wg Pana powyżej 571 złotych za godzinę za przyjmowanie pacjentów w poradni (jest coś lżejszego niż to?) to atrakcyjna stawka.

2 dni w poradni w tygodniu, 8 w miesiacu, 32k brutto na b2b ~24k do reki.

ja rozumiem @RappaR ze chyba nie masz specjalki takiej/innej, ale ty to musisz zajebac kilka nocek zeby to przekroczyc.

8dni w pracy w miesiacu za 24k na reke, “ale nie ma wakacji i sam musze odkladac na emeryture”

;)

najlepsze sa te samo-zaorki na tt

17 minut temu, fluber napisał(a):

@memento1984

Jako osoba będąca na miejscu, wiesz może czy są jacyś lekarze w USA, którzy deklarują, że chcieliby zarabiać więcej niż podane 129$ za godzinę?

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

@memento1984

Jako osoba będąca na miejscu, wiesz może czy są jacyś lekarze w USA, którzy deklarują, że chcieliby zarabiać więcej niż podane 129$ za godzinę?

@RappaR czy Ty z automatu kontestujesz wszystko co napisze w tym temacie? 

Bo jeżeli gościu chciał 150 dolarów za godzinę w poradni przy średniej 29 dolarów za godzinę wg Twojego linka i ja napisałem, że to odklejka to właściwie z czym dyskutujesz? Bo jakoś nie mam poczucia, że się ze mną zgodziłeś 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

@memento1984

Wszyscy. Ale 268k/rok to jest realna stawka. Doly zaczynaja sie ok ~150k - nie bede obejmowal rezydentow jak w PL bo to smieszne (w US tam gdzie bylem i znalem to 50-70k/rok i jak wszedzie wykonuja od c***a pracy). Gorne (nie top) to okolice gdzies 500-600k ale jak sam wiesz atrakcyjnosc placowki/miasta/COL.

reumatolog w PL za ~$130/h w poradni na zasadach takich jak b2b w Polsce to jest kosmos

Teraz, fluber napisał(a):

@RappaR czy Ty z automatu kontestujesz wszystko co napisze w tym temacie? 

Bo jeżeli gościu chciał 150 dolarów za godzinę w poradni przy średniej 29 dolarów za godzinę wg Twojego linka i ja napisałem, że to odklejka to właściwie z czym dyskutujesz? Bo jakoś nie mam poczucia, że się ze mną zgodziłeś 

Dla mnie zarobki 570 zł to odklejka i takich stawek w szpitalach nie licząc patologii związanej z % od zabiegów nigdzie nie ma.

Na ostatnim zebraniu dyrektorka mówiła, że jej i dyrektorków medycznych z którymi ma kontrakt 240zł/godzina nie wpływnie w żaden sposób na finansowanie, bo tyle się nie zarabia.

Ale teraz odstawmy co napisałeś, a jaką narrację sprzedajesz - że lekarze w Polsce zarabiają po 600 zł za godzinę, co jest nieprawdą.

@RappaR udowodniłeś już w zeszłym roku pisząc że nie będzie żadnych problemów z zabiegami po wakacjach że nie masz pojęcia co się dzieje w służbie zdrowia (podobnie z prywatna praktyka która zapewnia Ci wejście w kolejkę).

To jest niepojęte że osoba która jest ze środowiska nie wie co się dzieje naokoło.

Mi tylko przychodzi na myśl sekator:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DWwM796YCBDE&ved=2ahUKEwjEuuygyPCVAxWyQUEAHSFPNSoQFnoECDsQAQ&usg=AOvVaw2Tou6o8VfE1V8TksjEAawq

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

udowodniłeś już w zeszłym roku pisząc że nie będzie żadnych problemów z zabiegami po wakacjach

W znaczeniu? Zacytuj co napisałem i w jakim kontekście. Plus powiedz mi datę w której NFZ stwierdził, że wstrzymuje nad wykonania. 

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

podobnie z prywatna praktyka która zapewnia Ci wejście w kolejkę

Nie mam, bo nie prowadzę prywatnej praktyki o czym też mówiłem i w moim szpitalu to nie ma miejsca. Gdzieś pisałem, że coś takiego nie może wystąpić?