Skocz do zawartości

mid-season awards

Bastillon

z ktorym wyborem najbardziej sie nie zgadzasz ?  

43 użytkowników zagłosowało

1. 1. z ktorym wyborem najbardziej sie nie zgadzasz ?

• -brak Kobego w MVP voting
    • -brak Lebrona/Kobego w all-defense
    • -Nash i Billups w 1st team all-NBA
    • -Varejao i Wade w 1st team all-defense
    • -Kevin Love sophOY
    • -brak Crawforda w 6MOY voting

Rekomendowane odpowiedzi

aaa dopiero to zauważyłem. Bastek dał, Garnetta w all nba 3rd team na PF. 14,3 ppg, 7,3 rpg, 12 opuszczonych meczy. Kpina.

Boozer 19,3 ppg, 11,2 rpg

Zach Randolph 20,4 ppg 11,8 rpg

P. Gasol 17,4 ppg 11,1 rpg, ale sporo opuszczonych meczów.

Amare 22,4 ppg 8,8 rpg.

Szkoda wymieniać dalej.

MVP

Kobe

all-NBA 1st

G Williams Deron

G Kobe

F Lebron

F Nowitzki

C Dwight

all-NBA 2nd

G Wade

G Johnson

F Durant

F Bosh

C Duncan

all-NBA 3rd

G Roy

G Paul Chris

F Josh Smith

F Anthony

C Kaman

DPOY

1.Dwight

2.Gerald

3.Martin

4.Josh Smith

5.Perkins

all-defensive 1st

G Wade

G Kobe

F Josh Smith

F Gerald

C Dwight

all-defensive 2nd

G Battier

G Westbrook

F Artest

F Bogut

C Perkins

MIP

wyjebane

COY

1.Greg Popovich

2. Larry Brown

3.Rick Adelman

6MOY

1. Crawford

2. Odom

3. JR Smith

ROY

1.Evans

2. Blair

3.Jennings

4. Collison

5. Curry

oczywiście często kierowały mnie sympatie do poszczególnych gracz niż ich osiągnięcia.

najlepszy team:

lakers

największe zaskoczenie:

oklahoma city

dalej,dalej,dalej:

utaha jazz

proszę o ostatni zryw:

san antonio spurs

wejdźcie do PO:

NY

Sacramento

finał konferencji zachodu !:

atlanta hawks

white power:

toronto raptors

Kopiuje,wklejam edytuje Cię Koelner.

MVP

Lebron

all-NBA 1st

G Nash

G Kobe

F Lebron

F Durant

C Dwight

all-NBA 2nd

G Wade

G Johnson

F Melo

F Nowitzki

C Bosh

all-NBA 3rd

G Williams

G Westbrook

F Josh Smith

F Duncan

C S O'Neal

DPOY

1.Dwight

2.Gerald

3.Martin

4.Josh Smith

5.Perkins

tu nie mam zastrzeżeń

all-defensive 1st

G Wade

G Kobe

F Josh Smith

F Gerald

C Dwight

all-defensive 2nd

G Rondo

G Westbrook

F Artest

F Battier

C Perkins

MIP

Durantula

COY

1 Larry Brown

2 Brooks

3 Rick Adelman

6MOY

1 Crawford

2 Odom

3 Landry

ROY

1 Evans

2 Blair

3 Curry

4 Jennings

5 Collison

honorable mention - Thornton

najlepszy team:

Cavs

największe zaskoczenie:

oklahoma city

dalej,dalej,dalej:

nuggets

glupota dziennikarzy nie ma tu nic do rzeczy.

tak grali ostatni zwyciezcy 6thman award

ilosc spotkan w s5/ilosc wszystkich spotkan/ nazwisko gracza/ sredniailosc minut

11/74 terry 33,7

23/74 manu 31,1

18/80 barbosa 32,7

9/74 miller 30,6

3/82 gordon 24,4

2/82 jamison 29

26/59 jackson 28,4

zakladajac, ze landy rozegra nawet wszystkie pozostale mecze w s5 kings to bedzie to max 30 spotkan przy 52 z lawki

patrzac na ubiegle lata bywaly juz przypadki (bobby jackson) gdzie % zawodnik rozgrywal wiecej spotkan w s5 niz rozegra landry. minutowo, tez nie powinno sie to zmienic. landry'emu maxymalnie wzrosnie do 31 minut na mecz, wiec tez wpasowuje sie w te ramy

a inni kandydaci?

25/58 odom 31,3

12/58 jason terry 34mpg

0/55 jamal crawford 30,7 mpg

No ok, ale chodzi o to, że w Kings Landry jest i będzie starterem, bo taka jest jego rola. Co z tego, ze przez ponad pół sezonu w Rockets wchodził z ławki? Tu nie chodzi o proporcje, tylko o to, jaka jest obecnie jego regularna rola. Mimo, że reguły tego nie zabraniają, to nie powinni na niego głosować. Taki np. Odom wchodzi do s5 z powodu kontuzji/tymczasowych roszad.

ale podobnie bylo z manu gdy wygrywal czy terry'm. oni bardzo czesto spedzali duzo wiecej czasu niz ich koledzy z s5. gdy byly koncowki spotkan to oni byli na parkiecie, wiec generalnei to, ze oni grali jako rezerwowi wynikalo tylko z planu taktycznego trenera, by zespol byl ciagniety przez nich gdy odpoczywaja filary druzyny a pozniej juz zostawali na parkiecie w koncowkach.

na to nic nie poradzimy. ze wzgledu na role jaka odgrywaja poza pojedynczymi przypadkami to zawsze beda goscie s5.

aaa dopiero to zauważyłem. Bastek dał, Garnetta w all nba 3rd team na PF. 14,3 ppg, 7,3 rpg, 12 opuszczonych meczy. Kpina.

Boozer 19,3 ppg, 11,2 rpg

Zach Randolph 20,4 ppg 11,8 rpg

P. Gasol 17,4 ppg 11,1 rpg, ale sporo opuszczonych meczów.

Amare 22,4 ppg 8,8 rpg.

Szkoda wymieniać dalej.

skoro juz uzywasz tego argumentu (boxscore stats) to moglbys tez wspomniec reszte rzeczy - steale, bloki, asysty, straty, TS% itd.

wg statystyk ktore biora te rzeczy pod uwage:

WP   WP48   WS

Garnett 5.1 0.266 5.0

Gasol 6.5 0.359 6.8

Amare 4.3 0.144 6.3

Boozer 7.3 0.243 6.8

Zach 8.1 0.255 6.9

tak wiec nawet biorac pod uwage boxscore stats (czyli w sumie twoj argument) to KG jest na zblizonym poziomie do calej reszty. jesli jednak spojrzymy poza boxscore, czyli cos co tak wlasciwie uwzglednia defense (czyli to czym sie podobno wygrywa), to:

off   def   total

Garnett 1.31 5.06 6.37

Gasol 7.19 -0.73 6.46

Amare 2.03 -5.25 -3.22

Boozer 3.58 -4.72 -1.14

Zach 7.79 -3.19 4.60

+/- woli KG niz niebroniacych idiotow jak Amare, Boozer czy Zach. myslalem ze forum jest na tyle inteligentne zeby zwrocic uwage na taki drobny aspekt gry jaka jest obrona. najwyrazniej jednak jest tutaj tyle samo naiwniakow gdzie wszedzie, ludzi wierzacych ze scoring jest wykladnia gracza. po kibicu Spurs bym sie tego nie spodziewal, ale jednak i tacy sie zdarzaja.

wniosek ? chcesz wysmiewac mnie za pomoca statsow, to przynajmniej uzyj wlasciwych.

greg przekonal mnie do Sloana, na nastepnej liscie bedzie wyzej :)

off   def   total

Garnett 1.31 5.06 6.37

Gasol 7.19 -0.73 6.46

Amare 2.03 -5.25 -3.22

Boozer 3.58 -4.72 -1.14

Zach 7.79 -3.19 4.60

+/- woli KG niz niebroniacych idiotow jak Amare, Boozer czy Zach.

jakiś moderator powinien te posty przenieść do tematu „seriale” w dziale „inne”, bo to właśnie był kolejny odcinek telenoweli pod tytułem „ja, manipulant”. dla tych, którzy przegapili poprzednie odcinki, krótki zarys akcji w tym sezonie (niestety najgorszym z dotychczasowych, a po pierwszym tak dobrze się zapowiadało): nasz bohater zachłysną się metryką zwaną adjusted +/-. w sumie nie można mu się dziwić, gdyż to jedna z dwóch najlepszych jeśli chodzi o całościowy (atak i obrona) opis zawodników. jednakże sprawy zaczęły się komplikować, gdy zawodnicy wielbieni przez naszego bohatera zaczęli źle wypadać w tej statystyce. od razu ją porzucił i przeszedł do dużo mniej rzetelnych, czyli w tym przypadku on/off, która oprócz wad adj +/- (np. mała próbka) ma też dużo innych (np. brak jakichkolwiek adjustments). do tego dochodzi dyskryminacja Bryanta, podczas gdy wystawionego na takie same zarzuty Garnetta umieszcza się już w czołówce. tak oto dotarliśmy do dzisiejszego odcinka, w którym umyślnie pokazano bardziej wadliwe dane.

tymczasem adjusted +/- (czyli uwzględnienie ataku i obrony) pokazuje, że

Gasol +2,70

Zach +1,28

Boozer +0,29

KG -0,83

Amare -7,23

dla porównania LeBron ma +22, Wade +15.4, Dirk +15.6, Dwight +14.7, Kobe +8.9

Lorak, jeśli bez cyferek jest się w stanie wykazać jego niekonsekwencje (a niekiedy głupotę), to co dopiero znając je. Jak on to mówi, no contest?

MVP - tutaj nie mam wątpliwości (i nikt mieć ich nie powinien), mam tylko problem z nr 3, Durant albo Howard.

James

Bryant

Howard/Durant

All-NBA 1st Team - nie mogę się zdecydować na określonego PG, każdy ma argumenty w ręku.

Billups/Nash/Williams/Paul

Bryant

Durant

James

Howard

All-NBA 2nd Team - j/w

Billups/Nash/Williams/Paul

Wade

Anthony

Nowitzki/Bosh

Duncan/Gasol

DPOTY - tutaj zdecydowała pozycja, Howard stopuje wszystkich

Howard

Za nim: G. Wallace, Varejao, Artest, Smith, Wade, Afflalo

All-NBA 1st Def Team - Wade jest najlepszym obrońcą spośród superstarów, nie mam wątpliwości

Wade

Artest

G. Wallace

Varejao

Howard

MIP

Marc Gasol

6thMOTY

Crawford/Odom

Odom/Crawford

C. Landry

COTY

Brooks

Hollins/Sloan/Brown/Woodson/Skiles

ROTY

Evans, nikt inny

All Rookie 1st Team

Evans

Curry

Casspi

Gibson

Blair

All Rookie 2nd Team

Jennings

Harden/Collison/Lawson

Budinger

Jerebko

Ibaka

naprawde mam sie sugerowac danymi ktore jeszcze niedawno mowily ze KG ma -200 a Rondo +350 (jakos tak) ? one sie zmieniaja jak w kalejdoskopie i przynajmniej moglbys o tym wspomniec. dodaj do tego standard error ktory powoduje ze nie jestesmy w sumie pewni czy jakis Mo Williams jest lepszy od Lebrona (strzelam) i mozesz najwyzej sobie dopisac do CV kolejny wystep w serialu "wybieram sobie jedna czesc mojego posta i sie przypierdalam bo z normalnych dyskusji zrezygnowalem odkad umarl e-basket. wraz z nim umarla czastka mnie".

Garnett ma ogromny impact i jest to oczywiste zarowno przy +/- jak i opuszczonych meczach. to ze one-year APM jest niski ma mniej wiecej takie znaczenie jak volume scorers majacy co roku wysokie PER. pokazuje ze Joe Johnson jest jednym z najgorszych graczy ligi (-12.92) czy ze wszyscy niscy Denver sa duzo ponizej przecietnej (Billups, Melo, wszyscy). nawet sam Berri posluguje sie 2-year APM zamiast jednorocznego, ale rozumiem ze jestes od niego madrzejszy i wiesz lepiej jak poslugiwac sie jego metryka.

pewnie nawet kupilbym te bajeczki o tym jak Garnett ma negatywny/ledwo pozytywny impact gdyby nie to ze gdy jest zdrowy to Boston wygrywa 80% meczy, a gdy KG kontuzjowany/kustykajacy to jest na poziomie Phoenix. poza tym znamy przeszlosc KG jesli chodzi o APM a to mocno sugeruje ze dalej ma bardzo mocny impact.

zreszta po co sie trudze na wyjasnienia skoro i tak sa tu idioci ktorzy wola uzywac PPG do robienia porownan, a ostatnio jedyne rzeczowe dyskusje jakie ktos tu ze mna przeprowadza, dotycza lat 90-tych , bo ludzie wola sie wycofywac, najpierw przypierdalajac sie do jednej z kilku rzeczy (czesto najmniej waznej) lub tez grupowo wysmiewajac kandydature KG na DPOY a po przedstawieniu moich argumentow maja do powiedzenia niewiele wiecej niz macius z klanu. ha! nawet juz widzialem Martina wielokrotnie wymienianego mimo ze jest to wlasciwie homeless man's Garnett w obronie (Martin robi wszystko to samo... gorzej).

whatever... i tak bedzie ze ja jestem bad guy i manipulant

w sumie dobrze jest widziec tak znienawidzonego KG na forum. dalej sie go wszyscy boja :twisted:

w sumie dobrze jest widziec tak znienawidzonego KG na forum. dalej sie go wszyscy boja :twisted:

jakbyś zamiast o KG pisał w ten sam sposób o Iversonie to AI byłby tak samo znienawidzony i tak samo wszyscy by się go "bali"...

A co do Twojej manipulacji, to KG na 3 miejscu w DPOTY i w 1st All-Defensive Team jest bo:

-najlepszy obronca najlepszej defensywy

-jeden z najwiekszych impactow w +/-

-fatalna obrona Bostonu podczas jego kontuzji

-gdy KG jest na boisku to jest to najlepsza obrona ligi

porównajmy do Artesta:

- najlepszy obrońca top2 defensywy

- jeden z najwiekszych impactow w +/-

- słaba obrona Lakers podczas jego nieobecności

- gdy artest jest na boisku jest to top2 obrona ligi

ale (o dziwo! :lol: ) Artest nie mieści się w żadnej z piątek defensorów! :mrgreen:

KG to się mogą zacząć bać koledzy z zepsołu, jak zacznie się frustrować...

I znów zdecydowana większość forumowiczów nie ma racji, bo po prostu nie dorasta Bastillonowi do pięt!

Chociaż matka w każdej chwili może Ci odciąć dopływ internetu i jest szansa, że wrócisz do normalnego Świata.

MVP

1 Lebron

2 Kobe

3 Durant

all-NBA 1st

G Kobe

G Lebron

F Durant

F Melo

C Dwight

all-NBA 2nd

G Nash