Mizter Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu najlepszy najlepszy, ale to pytanie to należy zadać przynajmniej po zakończonym turnieju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 2 godziny temu, LAF napisał(a): No te zbiórki to maskara jakaś była. Możliwe, że to kwestia tych podwojeń na Doncicu na pewno po części, co tylko pokazuje jak słaby to był pomysł na bronienie go, bo nie dość że zrobił rozpierdol, to jeszcze te ORB. no ale ponad 50% za 3 pozwala na mnóstwo błędów, więc jak to się mówi - więcej szczęścia niż rozumu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 50 minut temu, lorak napisał(a): na pewno po części, co tylko pokazuje jak słaby to był pomysł na bronienie go, bo nie dość że zrobił rozpierdol, to jeszcze te ORB. no ale ponad 50% za 3 pozwala na mnóstwo błędów, więc jak to się mówi - więcej szczęścia niż rozumu. Mógłbyś rozpisać o jakie gwizdki Ci chodziło w 3 kwarcie? Bo oglądając widziałem jedna ewidentną pomyłkę na korzyść PL. Ale też parę mniejszych na korzyść Słowenii w tym 2 ofensy Luki choć to bardziej już w IV. Jeżeli oglądasz głownie NBA ,a nie euro to możesz zbyt mocno patrzyć przez pryzmat gwizdania w NBA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Był taki moment że sędziowie tak dali popalić Luce że potem aby nie wyglądało to jak polowanie parę gwizdków mieli meh dla niego. Bali się przesadzić. A że luka chodzi i klapie i klaszcze i macha to go średnio sędziowie lubią. No i sędziowie chcieli pokazać kto tu rządzi zupełnie niepotrzebnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorius Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 12 minut temu, ignazz napisał(a): Był taki moment że sędziowie tak dali popalić Luce że potem aby nie wyglądało to jak polowanie parę gwizdków mieli meh dla niego. Bali się przesadzić. A że luka chodzi i klapie i klaszcze i macha to go średnio sędziowie lubią. No i sędziowie chcieli pokazać kto tu rządzi zupełnie niepotrzebnie. Dali popalić to fakt. Ale czy zle gwizdali? Chodzi mi o błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu Godzinę temu, Gregorius napisał(a): Mógłbyś rozpisać o jakie gwizdki Ci chodziło w 3 kwarcie? nie chce mi się, bo z głowy nie jestem w stanie, a drugi raz nie mam zamiaru oglądać, gdyż ta 3Q była koszmarna. takie jednak miałem wczoraj wrażenie, wiem, że niektórzy kumple też i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu 3 godziny temu, Gregorius napisał(a): Dali popalić to fakt. Ale czy zle gwizdali? Chodzi mi o błędy. Na pewno raz był doncic faulowany i próbował wtedy wymusić że to przy rzucie za 3 było ale czy to wypacza cały mecz? Lloyd trafił 7/8 za 3 - pewnie już 7 trójek nie trafi do końca turnieju i to zdecydowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 15 godzin temu Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu W jednym przypadku faul Doncica dali komuś innemu a że było to po gwizdku to Luka za drugi technik powinien wylecieć z boiska. Ale parę razy gwizdano też przeciw niemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heatfun Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu Godzinę temu, blackmagic napisał(a): Na pewno raz był doncic faulowany i próbował wtedy wymusić że to przy rzucie za 3 było ale czy to wypacza cały mecz? Lloyd trafił 7/8 za 3 - pewnie już 7 trójek nie trafi do końca turnieju i to zdecydowało O co chcesz się założyć, że jednak w pozostałych meczach Loyd trafi więcej niż 7 trójek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 14 godzin temu Udostępnij Opublikowano 14 godzin temu 18 minut temu, Heatfun napisał(a): O co chcesz się założyć, że jednak w pozostałych meczach Loyd trafi więcej niż 7 trójek? O nic. Ja bym chciał żeby trafił ale to nie jest az tak dobry gracz żeby trafiał z taką skutecznością szczególnie że nie ma mu kto pozycji wykreować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu @lorak ma rację , było parę gwizdków na naszą korzyść, ale też jakoś nie przesadzajmy, że to jakoś wypaczyło wynik tego spotkania. Wszystko w ramach limitu “gospodarskiego gwizdania”. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu No ale te gwizdki zrobiły momentum naszej kadrze i trochę przyblokowały Lukę mentalnie bo wytracili sędziowie go z równowagi. Ogólnie tragedii nie było bo potem poszła korekta w drugą stronę a i liczba odgwizdanych rzutów osobistych oddała z nawiązką. Dobrze jednak by było gdyby pasiaki byli niezauważalni. A tak nie bylo. Prawdziwym sukcesem sędziego jest to że po meczu nie masz pojęcia kto i jak sędziował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 11 minut temu, ignazz napisał(a): Lukę mentalnie bo wytracili sędziowie go z równowagi. Co Ty @ignazz NBA nie oglądasz? Przecież nawet tam co mecz, sędziowie wytrącają go z równowagi Edytowane 4 godziny temu przez LAF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 23 minuty temu, LAF napisał(a): Co Ty @ignazz NBA nie oglądasz? Przecież nawet tam co mecz, sędziowie wytrącają go z równowagi Nie oglądam bo obecnie nie grają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Polecacie jakieś miejsca do parkowania pół h spacerem od spodka tak żeby nie zginać w korkach? Nieznane mi Katowice total Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Galeria Silesia? I potem dzida na Chorzów i A1. Lub zobacz na mapę od północy po prostu. Korfantego w górę. Edytowane 1 godzinę temu przez ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 12 godzin temu, blackmagic napisał(a): Ja bym chciał żeby trafił dlaczego? przecież kupienie kolesia, który nie ma nic wspólnego z PL, wypacza sens narodowej rywalizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Operacja Polska Izrael zaczęła się wczoraj noclegiem w Sosnowcu. za 9 zeta kebab? Za Tuska jednak lepiej 28 minut temu, człowiek...morza napisał(a): Polecacie jakieś miejsca do parkowania pół h spacerem od spodka tak żeby nie zginać w korkach? Nieznane mi Katowice total https://maps.apple.com/place?address=Chorzowska 107, 40-101 Katowice, Polska&coordinate=50.270230,19.007435&name=Rossmann&place-id=I16DF8F8D68DD244B&map=transit My będziemy tu parkować na tyłach Galerii Silesia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 33 minuty temu, lorak napisał(a): dlaczego? przecież kupienie kolesia, który nie ma nic wspólnego z PL, wypacza sens narodowej rywalizacji. Oj tam, kto kupi lepszego kolesia to tez jakaś forma narodowej rywalizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyparlo Opublikowano 44 minuty temu Autor Udostępnij Opublikowano 44 minuty temu W dniu 28.08.2025 o 19:49, Braveheart22 napisał(a): @Wyparlo Co się dzieje z hiszpańską koszykówką pod kątem dopływu talentów, a w zasadzie braku? Gdybym był jakimś milionerem pokroju Bezosa czy Muska postawiłbym boiska i hale do kosza w Sudanie Południowym wysyłając do tego najlepszych trenerów do szkolenia młodzieży, bo tam jest wg mnie najlepszy materiał genetyczny do kosza i czekając na GOAT'a, który przebije Jordana/LeBrona. Hiszpania patrząc ile ładuje kasy w szkolenie i ma ludzi (48 mln) ma słaby materiał genetyczny. Francja była wiele lat w tyle, ale dzięki dopływie ludzi z Afryki są teraz o wiele lepsi. I Pau Gasol oraz jego brat byli kozakami w formule FIBA, bo to oni stworzyli doskonałą Hiszpanię na lata. Taka Serbia ma 6,5 mln bez inżynierów, a ile potrafi sobie wygenerować talentów. Jeszcze wracając do Doncica i gwizdków. Widziałem spotkania na tym EuroBaskecie Giannisa, Jokica i Doncica. Giannis i Jokic wychodzą grać w koszykówkę, a Doncic już od dłuższego czasu, kiedy gra w reprezentacji Słowenii jest niczym rozwydrzony bachor, któremu się wszystko należy i musi się kręcić wokół niego. Wieczne gadanie, miny i gesty do sędziów. To tylko początek, bo zostały jeszcze 4 mecze, a dla mnie to niemalże pewne, że w jednym z meczów zostanie odesłany do szatni po technicznych. Od kilu lat była też formuła "trzech króli" w postaci Giannisa, Jokica i Doncica, ale na EuroBaskecie 2025 pojawił się gość, który również chce berło i koronę w postaci Senguna. 23-latek zaczął już robić różnicę i Turcja dzięki niemu na lata powinna zacząć się liczyć w najwyższych miejscach na turniejach, a zobaczymy niebawem ile zdziała już w tym roku, bo Sengun i Cedi Osman na razie grają świetnie. I na koniec TVP Sport. Pierwszy mecz EuroBasketu Łotwa - Turcja, który był u nich. Mecz komentował niejaki Regucki, którego słyszałem pierwszy raz, ale zaskarbił moje serce ciągłym wymawianiem "Atalanta Hawks" Chociaż najlepszy był komentator TVP Sport, który wymawiał ciągle Sergio Ibaka na jakimś turnieju sprzed 10-15 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi