Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2025/26

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, BMeF napisał(a):

Treningi z mnichami w Shaolin, granie w piłkę z randomami na Kostaryce, przygotowania do sezonu z Kareemem i Garnettem i pojazd po NBA oraz pedofilu Malone'ie to faktycznie GOAT-kombinacja aura farmingu i realnej pracy jak na 3 miesiące offseason, na razie ciężko go nie lubić. ;] 

mi sie wydaje ze on po prostu jest spoko gosciem

down to earth typek, ktory wie jaka szanse dostal i chce ja zmaksymalizowac

nie da sie go nie lubic

2 godziny temu, Zimny napisał(a):

Nie mogę uwierzyć jak dobry PR zrobiła Wembiemu ta zabawa w xiaolin. W sensie, w mediach i wśród kibiców jest to naprawdę jeden z argumentów na rzecz jego rozwoju i dobrej gry xd 

Gdybym był zawodnikiem NBA to żadnych filmików z hali bym nie wrzucał w offseason, tylko montaż jakichś badass treningów niczym z Rockiego 4 - bieganie w zaspach, balansowanie na słupkach z wiadrami z wodą na głowie i tego typu klimaty.

A jak już jestem przy "hejtowaniu" Francuza (tak naprawdę to nie), to czy to będzie ten sezon że skończy się taryfa ulgowa i część kibiców oraz media zaczną na niego najeżdżać? Na pewno jest już na tyle dobry, chyba kwestia żeby Spurs zaczęli wygrywać jako team. Ciekawe co tam na niego znajdą, star bonus? Wiecznie połamany? Francuz-mięczak? 

bo mam takie wrazenie ze sugerujesz troche piszac PR, a mi sie wydaje ze gosc po prostu stara sie byc jak najlepszym koszykarzem i na prawde robi to wszystko bo chce

8 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Do czego??

Oczywiscie, ze maja skoro swoj kontrakt juz dostal, wiec "dotrzymali umowy" z nim/agentem. Moga, a wrecz powinni, go pchnac przed trade deadline.

Sportowo tak życiowo nie. 
Tu nie chodzi o układanie z Clutch Sports i kasę na stół. Żona pochodząca z San Antonio była istotnym powodem dla którego Fox zgodził się na przejście do spurs, kupiono dom, zaplanowali pare kroków na przód. Jasne że nic nie trwa wiecznie a słów obietnicy nie raz widzieliśmy że nie dowieziono ale w tym przypadku spurs są zakładnikami tych obietnic moim zdaniem dosyć mocno. Z resztą jeżeli istnieją jakieś kluby które zwracają na te elementy wbrew biznesowi uwagę to będą to spurs.  Co do tego co spurs sportowo mają jesteśmy zgodni. Uważam inaczej niż Wy że to tak poszło za daleko aby go w lutym oddać a rodzinie Foxow powiedzieć sorry. 

No i Harper to był traf już po układance. Normalnie powinni zrobić korektę planów ale w tym wyjątkowym przypadku myślę że rozterki moralne są spore. Mimo że to biznes. 

Spurs nabrali assetow w pickach i chyba tylko niesamowita okazja jaka byłoby sprowadzenie grubszego kalibru gracza z top 15 jakoś przykryła by niedogodności i rozterki Moralne. Ale time line ekipy jest taki że nie bardzo widzę dostępnych młodych gwiazdorów topu a na weteranów po 32 roku życia nie za bardzo jest jak patrzeć w kontekście kolejnego narybku. 

Assety na wymianę są. 

Ja nie mówię że Wemby był w klasztorze pod publiczkę i dla PR. Pewnie była to dla niego fajna przygoda i wycieczka. Bawi mnie jedynie że już kilkukrotnie słyszałem jakoby miał być to element jego treningu, źródło dobrej formy itd. ("He trained with Shaolin monks, practising kung-fu. He shaved his head"). 

Brzmi to kozacko i działa na wyobraźnię ale powiedzmy sobie szczerze, raczej nie miało to wpływu na jego przygotowanie do sezonu i umiejętności koszykarskie. A pewnie będziemy o tym słyszeć na broadcastach cały sezon :D

Przychylam się do zdania że Wemby wydaje się naprawdę spoko kolesiem. Te wszystkie kwestie o ktorych pisał BMF u mnie też rzecz jasna na +.

Victor? pewnie, że po części to mało koszykarski wpływ cała ta eskapada do klasztoru.

Z drugiej strony z nudów mógł połamać się na deskorolce, zagrać u buka lub w pokera lub promować jakiś drogi trunek chodząc niewyspany po imprezach sponsorów. Lepsze takie doniesienia niż inne 😉 na tle całej tej wesołej ferajny milionerów i tu wyróżnia się na plus. A jak złapał trochę balansu psychicznego, odbudował się po kontuzji i miło nietuzinkowo spędził czas tym lepiej.

No i ukryty w odmętach Państwa Środka ukrył fakt że rośnie 😉

może inni zamiast trenować też zaczną podróżować ale gdy okaże się, że nie miało to na nich wpływu ( np. już nie urosną) to przewaga VW urośnie. Jak on sam 😉

sprytne w swojej prostocie

W dniu 23.10.2025 o 12:55, lorak napisał(a):

właśnie, Fox tam jest zupełnie niepotrzebny, szczególnie przy tak grającym Castle.

A może warto odwrócić narracje  i zapytać się po jakiego grzyba Spurs mając Castle( świetny zeszły sezon) i Foxa brali Harpera a nie Edgecombe?

Wiadomo to raptem kilka meczó Ligi Letniej czy pierwszy mecz sezonu ale Edgecombe wygląda na o wiele lepszy fit do Victora niż Harper

14 minut temu, ely3 napisał(a):

A może warto odwrócić narracje  i zapytać się po jakiego grzyba Spurs mając Castle( świetny zeszły sezon) i Foxa brali Harpera a nie Edgecombe?

Wiadomo to raptem kilka meczó Ligi Letniej czy pierwszy mecz sezonu ale Edgecombe wygląda na o wiele lepszy fit do Victora niż Harper

Brali większy talent.

Harper to lepszy kreator od Edgecombe'a i fajnie wygląda do tej pory, wydaje się, że będzie baaaardzo dobry. Edgecombe na razie zaskakuje i zdradza potencjał na tier lepszego atletę i scorera niż się wydawało przy momencie draftu, te 2-3 mecze przekozackie, ale Harper to był dobry pick dla Spurs. 

W dniu 17.10.2025 o 22:20, Thomas napisał(a):

Do tej pory Jeremy kończył każdy z trzech sezonów z kontuzją, ale przynajmniej na początku rozgrywek był zdrowy. Teraz po siedmiu miesiącach od ostatniego meczu, zamiast być na sto procent gotowym do gry znowu ma problemy zdrowotne, a konkurencja w zespole coraz większa.

Dni Sochana w spurs są już policzone, według mnie po tym sezonie leci, ale jest na tyle młody, że jeszcze go ktoś w NBA przygarnie.

Ja bym go widział w Philly. Tylko musza sie pozbyć tych dwóch przepłaconych dziadów. 

12 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

Brali większy talent.

To na razie jest dyskusyjne kto większym talentem jest ale mając Victora to powinni patrzeć co jest najlepsze dla niego. A Spurs już mieli Castle ( na razie to nie widze większych przewag Harpera nad nim. A nawet jeśli jakies są to nie jest to nie wiadomo jak duży zysk ) i Foxa. Harper był im średnio potrzebny..

Za to Edgecombe na dzień dobry miałby jako konkurenta tylko Vassella. A z calym szacunkiem dla niego to on może być od niego lepszy już w przyszłym sezonie. To jak gościu mija w pierwszym kroku. Z jaką łatwością wbija sie pod kosz jest niesamowite.

Spurs przez lata byli znany ze świetnej budowy składu. Victor już pewnie teraz jest najlepszym graczem NBA ( sorry Jokicowcy) ale to jak kiepsko go obiudowują to zaskoczenie. Poza Kornetem który jest ok to reszta jest mcono dysusyna

Po co np brali Bryanta w drafcie czyli młodsza kopię Sochana tyle ,że z jeszcze gorszym rzutem. W lidze nie ma miejsca na ultra defensorów z tak ułomną ofensywą a Bryant jest mega słaby w ataku . 

Pożyjemy zobaczymy ale na razie to Spurs już teraz mogliby być groźni dla najlepszych 

56 minut temu, ely3 napisał(a):

Za to Edgecombe na dzień dobry miałby jako konkurenta tylko Vassella. A z calym szacunkiem dla niego to on może być od niego lepszy już w przyszłym sezonie. To jak gościu mija w pierwszym kroku. Z jaką łatwością wbija sie pod kosz jest niesamowite.

Zgadzam sie częściowo tylko trzeba było opłacalny trade down robić a Philly miało już sporawdzonego Maxeya. Pewnie sie bali że jak wezma z dwójka Edgecomba a Harper sie okaże mega gwiazdą ktory sie nauczył rzucać to nie beda mogli odżałować a Edgecombe troche jest cherlawy choć bardzo szybki.

Harper to powinna być optymalna druga opcja do Wembanyamy jak wyrobi sobie trójkę, oby do tego czasu niczego Spurs nieodsixersowali stawiając na Foxa. ;] 

(świetny ballhandler - bardzo dobry passing - potencjał na 3-level scorera - potencjał na dobrą obronę)