Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2025/26

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Zachód jest piekielnie mocny i ten personel mocno niedoświadczony w walce o wysokie cele nie ułatwia pozytywnej weryfikacji. 
Mocno hamuje mój optymizm bo jako fan zespołu raczej widzę w różowych okularach ekipę i o przedobrzenie łatwo. 
Sa przesłanki do tego aby spurs zaczęli walczyć o #7-8 z jakąś tam złudną nadzieją fana że gdyby wszystko poszło po myśli może i seed 6 ale jak spojrzy się na konkurentów to optymizm maleje. Gdyby byli na wschodzie to zdanie pare wpisów wyżej nie byłoby aż tak odległe. To jest jednak zachód gdzie każdy z każdym będzie walczył. Liga geograficznie jest źle zbalansowana i spurs bliżej do ofiary tego typu stanu rzeczy. Najtrudniejsza zmiana adaptacyjna jest wymiana rozgrywającego, zmiana trenera czy młody wiek graczy jeszcze to pogłębia. Spodziewam się słabego startu z nowymi rozwiązaniami taktycznymi i poprawą gry z każdym miesiącem. Tylko bardzo słaby start u młodych może z nich spięcie całą parę i tu jest moim zdaniem duże zagrożenie. Po drugiej stronie masz uzbrojonych w talent po zęby przeciwników. Miazga mnie nie zdziwi. Choć zespół sformowano na pewno miły dla oka. 

Jeżeli jak piszecie rzuty będą wpadać a Fox będzie clutch i zagra jak top 30 to w drugiej części może być ciekawie. Ale personel podobny niedawno zawodził. Dużo się nie zmieniło. I na pewno zaskoczeniem będzie powolne wejście w sezon Harpera. 

Spodziewam się wielu opinii że oczekiwania były wyższe niż gra gracza. 

Nie szokuje mnie mocno Cichy sezon w jego wykonaniu.