Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2025/26

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

ale zafundowałem sobie huśtawkę nastroju...

rano nie mając czasu nie sprawdzałem wyników aby obejrzeć OKC SAS

po czytaniu tylko doniesień o handlu natrafiłem na mini diss knicks den

chcąc sprawdzić wynik i jak to się ma do dyskusji zapomniałem że miałem nie sprawdzać wyników aby obejrzeć późno spurs

oczywiście wchodząc na stronkę pierwsze co zobaczyłem to wynik OKC SAS

i teraz patrzcie na to!!!:

* patrząc na wynik przyzwyczajony do innej kolejności myślę sobie o wygrana na wyjeździe, dobrze dobrze 

* przypomniałem sobie ze SGA leczy kontuzję więc pomyślałem ze wygrali ale jednak z osłabionym przeciwnikiem

* dodałem sobie otuchy bo czytałem przed urazem SGA że w tym meczu nie zagra Castle więc sobie w głowie wyrównałem stratę SGA ( symbolicznie a nie 1:1 szanujmy się)

* biorąc pod uwagę cały sezon wyciągnąłem mimo to wniosek że spurs mają receptę na OKC i dziwne że o tym cicho na forum

* z ciekawości skoro niestety już wynik zobaczyłem stwierdziłem a cóż szkodzi zobaczyć box score

* jakież moje zdziwienie jak zobaczyłem że OKC wystawiło samych wacków

* wtedy dopiero dotarło do mnie że spurs pokonali tych wacków tylko 10 punktami 

* jeszcze słabiej mi się zrobiło jak zobaczyłem że Castle jednak zagrał 

* przed zamknięciem strony jeszcze rzutem oka zauważyłem że mecz w San Antonio

z wrażenia nie zobaczyłem boxa knicks denver a to mnie tu przywiało

debil

Nie dramatyzuj. Mogło być gorzej a tak jest kolejne "W" w bilansie :) Zamiast roztrząsać słabą grę Spurs, skupmy się na ostatnich godzinach transferów. Gówniane i fartownie wygrane mecze każdemu się zdarzają, nawet te przeciwko trzeciemu garniturowi rywali. Ja tam wolę widzieć szklankę do połowy pełną, szczególnie, że przeciw OKC mamy 4-1 ogółem :) 

Carter już w pierwszym roku zaczyna pokazywać to co spurs chcieli od Sochana. 
Z taką grą i postępami coraz mniej dziwi totalnie zakopanie JS w rotacji. Co warte podkreślenia JS wspiera chłopaka, fetuje dobre zagrania i nie robi focha że ten przejął wszystkie minuty. 

Carter przez kilkadziesiąt meczów wyglądał jak dziecko pierwszego dnia w szkole podstawowej. Zacząłem się nawet zastanawiać czy to nie będzie kolejny zmarnowany pick. Mechanika jego rzutu za 3 wygląda naprawdę dobrze. 

Wyrzucenie dziadka Barnesa ze s5 też dobrą decyzją Mitcha. 

W dniu 8.02.2026 o 12:36, Roggi napisał(a):

Carter przez kilkadziesiąt meczów wyglądał jak dziecko pierwszego dnia w szkole podstawowej. Zacząłem się nawet zastanawiać czy to nie będzie kolejny zmarnowany pick. Mechanika jego rzutu za 3 wygląda naprawdę dobrze. 

Wyrzucenie dziadka Barnesa ze s5 też dobrą decyzją Mitcha. 

Mitch Johnson generalnie debeściak, że +50 meczów za nami, a Spurs mają 3 bilans w lidze, 3 SRS, a do tego ogrywają sobie prospektów. W playoffach z tyloma dzieciakami/non-shooterami sie wykoleją i ludzie będą obwiniać coacha, więc trzeba go chwalić zawczasu. ;]

40 minut temu, BMeF napisał(a):

Mitch Johnson generalnie debeściak, że +50 meczów za nami, a Spurs mają 3 bilans w lidze, 3 SRS, a do tego ogrywają sobie prospektów. W playoffach z tyloma dzieciakami/non-shooterami sie wykoleją i ludzie będą obwiniać coacha, więc trzeba go chwalić zawczasu. ;]

Dlaczego beda  obwiniac? Juz teraz mozna sie o wiele przyczepic. Z  tym ogrywaniem młodzieży tez nie jest jak nalezy. W tamtym roku Paul, Barnes i nawet  Biyombo  grali kosztem młodzieży w przypadku gdy tankowalismy.   Teraz trener dopiero zrozumial ze Barnes  powinien wyleciec z pierwszego skladu jak  juz po 20  grach  bylo to wiadomo.  Harper dostaje za malo minut a juz  z Victorem to juz w ogole prawie nie gra. Z ograniczeniami czasu Jeremiego  moge zrozumiec. Nie wstrzelił sie z rzutem i nie podpisał kontraktu na poczatku roku. Pewnie mu SA chcialo gowno dac  wiec mu wyzerowali oczekiwania.  A taki sochan  pewny siebie naprzeciw Luki pewnie by im sie przydal a tak nie maja  praktycznie polaka do grania.  Carter sie wyrobil i pewnie pudłuje podobnie jak Castle i Westbrook kiedys. Nie ma nic gorszego jak zawodnik boi sie rzucac. Byleby ci  dwaj nie uwierzylli ze sa aby  elite rzucajacym  bo wtedy  case  Westbrooka sie pojawi. W  PO wpierdol sie  odbedzie  bo zespól jest źle zbilansowany na fizyczne druzyny.                                                                                                                                                                                                                                                  

Edytowane przez marceli73

Chłopaki mają raptem po 20-22 lata i "robią" trzeci bilans w lidze. Nie ulega wątpliwości, że zbiorą frycowe w PO zarówno w tym jak i następnym roku, ale nabiorą doświadczenia i z czasem masy. Spokojnie, cieszmy się tym co jest skoro "dojechali" dużo wcześniej niż ktokolwiek mógł się spodziewać.

W dniu 11.02.2026 o 13:44, marceli73 napisał(a):

Dlaczego beda  obwiniac? Juz teraz mozna sie o wiele przyczepic. Z  tym ogrywaniem młodzieży tez nie jest jak nalezy.

Meh, Spurs mają 38-16 i +6 SRS pomimo tego, że Wembanyama opuścił kilkanaście meczów; Castle gra dużo z piłką pomimo Foxa (i Wembanyamy); Harper wchodzi z ławki, ale w minutach, które gra, gra dużo on ball (18-6-6 per36) pomimo tego, że nie jest efektywnym scorerem; jak trzeba dać minuty Bryantowi (który jest turbo surowy, ale ma b. mocny potencjał) to się znalazły; Spurs mają +2 atak (8 w lidze) pomimo shootingu poniżej średniej; rozwój nie-starych rolesów (Champagnie, Johnson). 

Świetnie rozegrany sezon do tej pory, cała reszta zależy od tego czy ci surowi prospekci wybierani przez Spurs (Harper, Castle, Bryant, wcześniej Sochan) nauczą się rzucać. Ale ludzie na Twitterach narzekają na Johnsona z jakiegoś powodu, więc jak w playoffach będzie zderzenie ze ścianą (a jest na to szansa: młody team z non-shooting guardami), to pewnie mu się dostanie. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Trzeba pamiętać że gość ma mało doświadczenia. Wynik częściowo wynika z łatwości kalendarza ale tego nie obronię gdy do kwietnia tak będzie ;) 

Spurs mieli 11/13 kalendarz w lidze pod względem trudności wg NBA Stuffer/Basketball Reference. Jakieś 15-13 do końca sezonu im pewnie wystarczy do 53-29 i HCA, wg preseason odds byli over/under 44.5 W i 7. na Zachodzie.