Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2025/26

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zobaczyłem taki wysyp postów w tym temacie to myślę sobie, pewnie Jeremi zagrał super mecz to sobie włączę zobaczyć jak zniszczył Doncica i Brona. Oglądam sobie jednym okiem, czekam, wypatruję go na końcu ławki ... gdzieś tam się kręci, znika, wraca ... no zaraz wejdzie i będzie ogień ... I tak zleciał meczyk, a biedaczek nawet parkietu nie powąchał. A taki był ładny, amerykański. Szkoda.

Niestety zgadzam się w 100% z niektórymi przedmówcami, że nie ma tu żadnej winy trenera, organizacji, systemu tylko samego zawodnika. Między bajki można włożyć, że trener go nie lubi. Spurs zainwestowali w niego wysoki numer draftu, sporo minut na parkiecie spędził i jeżeli teraz został "wycięty" to znaczy, że świadomie widzą, że była to strata czasu i pieniędzy. Może przyda mu się taki zimny prysznic i weźmie się do roboty, bo jest jeszcze w miarę młodym graczem i ten progres powinno być widać, a skoro go nie ma, to coś z etyką pracy jest nie tak. Obstawiam, że któryś zespół do mu jeszcze szansę, ale to będzie jego ostatnia szansa i musi zrobić wyraźny skok w jakości swojej gry, bo niedługo przestanie być zaliczany do kategorii "młody-zdolny" a na jego miejsce co roku czeka za bramą cała banda naprawdę młodych i zdolnych. Jego "okres ochronny" już dawno się skończył i teraz albo przekona ligę do siebie albo z niej poleci. Musi wykorzystać każdą minutę meczu jaką dostanie, a na treningu być jak Tommy Lee Jones w Ścigannym :) Jeżeli, jak pisze jeden user ta presja go paraliżuje i brak mu pewności siebie w tych krótkich minutach to sorry, znaczy, że się nie nadaje do grania na najwyższym poziomie.

2 godziny temu, ely3 napisał(a):

Spurs fajnie się obudowali ale w tym składzie nie przeskocza Thunder i Rockets. coś jeszcze musza zmienić

Tercet Castle-Wemby-Harper ma 21-22-19 lat, Spurs muszą być cierpliwi i zatrudnić dobrych shooting coachów, bo duet Harper-Castle może być rewelacyjny jeśli poprawią jumpera, a na razie z tym progresem średnio.

4 godziny temu, ely3 napisał(a):

ale prawda jest taka ,że Sochan na ten moment koszykarsko nie nadaje się do NBa.

Nie ma rzutu, nie potrafi kreować

Ale farmazony. To może skrócmy kadry zespołów do 5ciu graczy jak ci co są w rezerwie nie nadaja się do NBA. Prawda jest taka ze na lawach wielu drużyn siedza gracze ktorzy tylko czekaja jak trener da im szanse i im zaufa. Obecny trener nie ufa Sochanowi i nie ma za niego zwrotu bo to działa niestety w obie strony ze szkoda dla naszego gracza. 

Jeremy z aye testu rzut poprawił. Nie ulega watpliwości. "Nie potrafi kreowac" Tu tez smieszne zdanie. Nie jest PG. Z PF-ow kreowac to potrafi może kilku zawodników w lidze. Jeremy jest za to świetny w dzieleniu sie piłką i potrafi dobrze podac dośc często. Chyba nie zauważyłeś za to  że w miedzyczasie pojawiło si 4rech graczy którzy maja wieksze predyspozycje do rozgrywania w SA. Czy taki nazwiska jak Castle, Harper, Fox i Wenbanyama coś ci mówią? Dla Jeremiego ta rola jest juz zamknieta. 

4 godziny temu, ely3 napisał(a):

A może przez chwilę zastanów się dlaczego tak się działo? Bo się okazało ,że bez rzutu nie nadaje się na bycie PFem. Więc próbowali mu dołożyć rozegranie ale sie okazało ,ze on tego za bardzo nie potrafi i nie rozwinął. Spurs przez 3 lata dawali mu sporo szans grania na różnych pozycjach i w żadnej się nie sprawdził. Taka jest prawda. Jeremy jest w 4 sezonie . Nadal z linie nie przekracza 70% a za 3 30%. Lepiej mu nie dawac piłki w dłonie . Nie za bardzo potrafi się ustawiać też bez piłki. Stracił miejsce w rotacji bo zwyczajnie jest za słaby.. 

Bez rzutu nie nadaje sie najwyżej na strech 4 dla Wambanyamy (którego Wemby w niektorych ustawieniach wcale nie potrzbuje) a nie byciu PF. Rozegranie dostał w SA bo po pierwsze był to rok starania sie o nr1 picku. Po 2gie nie mieli sensownych PG. Po 3 dali mu szasę na rozwoj niektorych skili i je rozwinął. Nie bedzie w tym zespołem drugim Greenem bo Green miał pure shooterów a w SA jest trzech wożączych sie z piłka PG. Nie te parametry facet. SA nie potrzebuje już drugiego Draymonda. To był drugi rok. W trzecim na poczatku grał dobrze do kontuzji i odejścia Popa. Potem przyszedł Mitch. W rotacji SA z tym trenerem, z Barnsem tak rzucajacym rzeczywiście nie pasuje ale to nie znaczy że nie nadaje sie do NBA. Napewno ty nie nadajesz sie za to do oceny jego gry bo patrzysz chyba tylko w tabele a nie widzisz jak wyglada relacja na lini Mitch-Sochan. 

Edytowane przez marceli73

Co by nie pisać to najgorszy scenariusz dla Jeremiego oprócz wylotu z ligi (w co nie wierze) jest sytuacja gdy San Antonio wyrównuje w lecie jakiś niski/średni kontrakt z innego klubu tylko po to zeby zachowac go jako asset. Dlatego powinnien to dobrze rozegrac z agentem. Z tym ze jego gra zabiera mu karty przetargowe. Nieciekawie to dla niego wygląda teraz. Bardzo nieciekawie. 

Kibicuje SA od lat ale w tym przypadku to życzyłbym sobie żeby Jeremy trzymał się z daleka od tego klubu. 

7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

5 spotkań do limitu, będzie ciężko, ale przynajmniej może chociaż nastraszy Thunder

Czy ja wiem czy to dobry pomysł żeby Victor wracał na tak ważne spotkanie. Za bardzo będzie chciał i mu się odnowi jeszcze ta kontuzja. Powinni go wprowadzać bez zbytniego pospiechu. Bilans dobrze utrzymali bez niego wiec nie ma potrzeby żeby za jakiś mało istotny puchar się zabijać. 

2 godziny temu, marceli73 napisał(a):

Zebyy nie byłoże tylko ja tak myślę a nie mam zadnych informatorow w NBA.

nie przejmuj się, oni też c***a mają

ogólnie te forum już pogrzebało tyle karier, że nic tylko czekać aż się Jeremiasz odbije, na dwuletniej niskiej umowie będzie wciąż ciekawym kąskiem, a hejterzy cipa cicho

10 minut temu, marceli73 napisał(a):

żeby za jakiś mało istotny puchar się zabijać. 

tu nie chodzi o puchar, tylko hajs, Vegas i dupeczki

23 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

ogólnie te forum już pogrzebało tyle karier, że nic tylko czekać aż się Jeremiasz odbije, na dwuletniej niskiej umowie będzie wciąż ciekawym kąskiem, a hejterzy cipa cicho

Eee, to raczej gadki o presji i złym coachu biorą się tylko z jego obywatelstwa, bo normalnie na forum nikt nie dyskutowałby o losach Ousmane Dienga i Jetta Howarda, i po prostu uznałby Sochana za scruba. A do poziomu NBA-rolesów przebijają się prawdziwe randomy, więc nie wiem czy ktoś to na 100% wyklucza u typa, który na razie jest słaby, ale miał kilka tygodni gdy był dobry, i pewnie dalej jakiś potencjał. 

Dokładnie. Beka jest z marcweliego którzy przeżywa jakiegoś śruba, bo ten jest Polakiem. Normalny, charakterny chłop ma w c***u typków z poziomu top 300 ligi i nie interesuje go to, czy ktoś dobrze go traktuje, ufa mu, głaszcze go po głowie i coś tam jeszcze robi, bo takie rzeczy nie mają żadnego wpływu na losy ligi i danych zespołów.

Może Sochan się ogarnie i będzie kiedyś przez 2 sezony istotnym rolesem teamu z pogranicza play-inów, a może się nie ogarnie i za chwilę wyleci z ligi. Jeden c***. Wyjebane 

Przecież to oczywiste że patrzymy na gracza przez pryzmat że jest Polakiem. I jak to bywa część mu z tego aspektu mocniej kibicuje a i nie brakuje takich którzy mu źle życzą bo przecież to takie polskie. Nic odkrywczego że przestrzeliwujemy się z nim w lewo lub prawo. Filipińczycy też tak mają ;) 

13 godzin temu, BMeF napisał(a):

Eee, to raczej gadki o presji i złym coachu biorą się tylko z jego obywatelstwa, bo normalnie na forum nikt nie dyskutowałby o losach Ousmane Dienga i Jetta Howarda, i po prostu uznałby Sochana za scruba. A do poziomu NBA-rolesów przebijają się prawdziwe randomy, więc nie wiem czy ktoś to na 100% wyklucza u typa, który na razie jest słaby, ale miał kilka tygodni gdy był dobry, i pewnie dalej jakiś potencjał. 

Amerykańscy teksańczycy dosyć mocno mimo sukcesów krytykują trenera tak samo jak nie odpuszczano Popowi w jego ostatnich latach kariery gdzie wiek zrobił swoje a on z uporem maniaka forsował na koniec bogatej i pełnej kariery staroświeckie schematy. Wyniki bronią go co jest oczywiście podkreślane ale mimo braku polskości wielu fanów zauważa ten „konflikt” na lini trener gracz Rodak. 

On obecnie ma fatalną mowę ciała ale wcześniej Sochan jakiś większych mentalnie ( bojaźliwy aspekt) problemów nie miał. Ot tak wpadł w marazm przy odcięciu minut i roli. 

Niezależnie od wpisów będę go bronić zapewne przeceniając go równocześnie. 

Ale na dziś jakim graczem jest względem moich oczekiwań ( zawyżonych) fatalnie wygląda. 

Niestety nawet jeżeli wydarzy się reset i danie szansy w zupełnie innym środowisko to sytuacji że nadal nic z gracza nie będzie występuje dużo częściej niż odwrócenie karty. 

Niestety. 

Z Gortatem zanim otworzył usta też było podobnie i cenili go niektórzy wyżej niż takiego Zaze Paczulie. 

młody chyba zaczyna odlatywać trochę

17 godzin temu, BMeF napisał(a):

dobra, dobra, ile gnoju się tu wylało, że fejkuje uraz bo nie chce grać na kadrze? teraz gdy przez ten sam uraz ma problemy w klubie, to dalej nie dostaje kredytu i czasu na odbudowę, to, że wielu rodakom Jerrmiasz nie leży widać gołym okiem nie od dziś, a nie wiem kto przypuszczał, że Gortat z Magic może być potem jednym z lepszych starterów, double standards i tyle

50 minut temu, airmax napisał(a):

Jak Sochan jest na wylocie ze Spurs, to jaka mogłaby być cena w ewentualnej wymianie? Co on jest wart na teraz? 

latem będzie RFA to może Spurs nie będzie chciało ryzykować straty go za free/podejmowania decyzji o wyrównywaniu ofert

Nie wychodzi na to że Jeremy jest już na wylocie NA RAZIE, ALE jego akcje spadły znacznie. na pewno Jeremy nie będzie wystawiony na listę do sprzedania w sytuacji gdy jego cena jest zaniżona. Moze być co najwyżej dopełnieniem jakiegoś większego tradu jak się trafi Spurs jakas okazja typu Fox w zeszłym roku. 

Co do tego czy SA zaryzykuje stratę jego w lato zależy czy będą skłonni dać mu QO. Jak mu nie dadzą to pewnie podpisze gdzieś mały kontrakt ale już samo to że nie dostał QO od spurs dodatkowo obniży mu wartość. Jak mu dadzą QO to raczej wyrównają bo Jeremi podpisze coś i tak mniejszego i wtedy będzie bardzo źle dla Jeremiego. 

Ja bym kibicował żeby Jeremi pod[pisał jakiś dwuletni kontrakt z zespołem który naprawde w niego wierzy. A kto wierzy? Nie mam pojęcia. 

Jest jeszcze granie z Victorem. Obecność Jeremiego wcale nie ogranicza Victora a daje mu i trenerowi inne opcje a granie z Victorem pomimo ze Sochan nie jest strech 4 raczej się układało i może się dalej układać. 

Godzinę temu, airmax napisał(a):

jaka mogłaby być cena w ewentualnej wymianie? Co on jest wart na teraz? 

tyle samo co miesiąc temu, a wtedy pisałem że

W dniu 14.11.2025 o 23:44, rw30 napisał(a):

Sochan ma wartość między niską a bardzo niską (co za niego mogą w tej chwili dostać, jakiś pick z końca 2 rundy? przecież on jest RFA latem, a żaden z niego game changer short term, więc jak ktoś miałby się wypsztykać z jakichś lepszych picków / legitnych rolesów to ma to w dupie i zwyczajnie poczeka sobie na off-season by wtedy zaoferować mu ten lepszy pieniądz, bo i tak będzie to musiał zrobić, czy Jeremy pogra między -dajmy na to - lutym a majem u niego czy u kogoś innego)

...choć po zastanowieniu to może jednak ma trochę niższą wartość niż miesiąc temu, bo raczej się spełniajo te najgorsze dla niego scenariusze

także jak już to bym się zastanwiał ile dostanie latem. I nie mam w sumie pojęcia, no ale wiadomo: bardzo mało.

Nie śledzę jakoś mocno poczynań Socjalna, ale hipotezę jaką bym postawił odnośnie jego kariery wygląda następująco.

Możliwe, że po prostu Jeremy to gracz w typie Tony'ego Allena, dla których w tej lidze nie ma już miejsca. 

Z tego co tu widziałem, nie wygląda, żeby miał problem z work ethic, ale może zwyczajnie jego ofensywny sufit jest dużo niżej niż początkowo się wydawało i nie dało się wyszlifować z tego nic więcej.

Z drugiej strony pamiętam słowa Scalabrine, że jemu bliżej do LBJ niż 99% koszykarzy do niego.

Edytowane przez P_M

3 godziny temu, marceli73 napisał(a):

Ja bym kibicował żeby Jeremi pod[pisał jakiś dwuletni kontrakt z zespołem który naprawde w niego wierzy. A kto wierzy? Nie mam pojęcia. 

Jaki zespół może w niego wierzyć... Może Marcweli Dickheads - drużyna rur, konfidentów, nieuków, analfabetów i frajerów. Jeśli chodzi o drużyny NBA może być ciężko. Gdzieś poleci w wymianie jako wypełniacz albo ktoś go podpisze z braku laku. Jak to się robi z ligowym planktonem.

40 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Czy Sochanowi przestrzelono kolana? 

Być może go przecwelono, to by tłumaczyło sympatię marcweliego i ignazza

5 godzin temu, P_M napisał(a):

Z drugiej strony pamiętam słowa Scalabrine, że jemu bliżej do LBJ niż 99% koszykarzy do niego.

nie 99% koszykarzy tylko 99% randomów z ulicy / ludzi którzy coś tam popykali w HS czy innej letniej lidze powiatowej

Edytowane przez rw30