Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2025/26

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

będę bardzo zdziwiony jak strategia Piotrkasuper wypali back2back

a) mial chyba więcej i o wiele lepsze ruchy latem - zakup za $ plus trejdy - w tym roku sucho

b) ma Chytrego na wyjściu jako konkurencje na rynku i tak naprawdę cala ligę 

będę zdziwiony jak permutacja tej strategii tzn strategia Chytrego zaowocuje w jakieś top3 miejsce

a) w przeciwieństwie do swoich poprzednich draft pickow Sengun JayWill - tani dobrzy i z zielona strzałka wybrał bym powiedział najmniej perspektywiczny fantasy wise draft pick numer 1 ostatnich lat - jeśli mówimy o sezonie obecnym ... chyba ze pod trejd

jestesmy w fazie grania w stylu gram w wieloroczna ligę ale tak naprawdę traktuje to jak jednoroczne zobowiązanie - DunkFan 

pamietam narzekania nt tego formatu itp i tego ze składy nigdy nie są wieloroczne to tym razem myślę ze jako liga maksymalizujemy to podejście na kanwie zwycięstwo PiotrkaSuper i drafthacku Chytrego

dawno już liga nie była oparta tak na 15-20 jak jest teraz  

12 minut temu, ai3 napisał(a):

) w przeciwieństwie do swoich poprzednich draft pickow Sengun JayWill - tani dobrzy i z zielona strzałka wybrał bym powiedział najmniej perspektywiczny fantasy wise draft pick numer 1 ostatnich lat - jeśli mówimy o sezonie obecnym ... chyba ze pod trejd

Wyruchali mnie na loterii do draftu, ze nie trafil na jakis smietnik.

13 minut temu, ai3 napisał(a):

a) w przeciwieństwie do swoich poprzednich draft pickow Sengun JayWill - tani dobrzy i z zielona strzałka wybrał bym powiedział najmniej perspektywiczny fantasy wise draft pick numer 1 ostatnich lat - jeśli mówimy o sezonie obecnym ... chyba ze pod trejd

Ze co? Paolo i Cade byli gorszymi prospektami i ledwo, ledwo sie wyrobili.
Zas Flagg IMO spokojnie bedzie gral powyzej swojej pensji dzieki statsom defensywnym.

15 minut temu, ai3 napisał(a):

[...]

będę zdziwiony jak permutacja tej strategii tzn strategia Chytrego zaowocuje w jakieś top3 miejsce

Czyz to nie dotyczy doslownie kazdej strategii? Juz wlasciwie nie ma czegos co dziala zawsze i wszedzie...
chyba, ze "uzbieranie samych mocych zielonych strzalek", ale powodzenia w realizacji tego gdy wszyscy na nie poluja.

Teraz, Chytruz napisał(a):

Wyruchali mnie na loterii do draftu, ze nie trafil na jakis smietnik.

Mavs jeszcze bardziej hardcorowo zhakowali draft 😜

33 minuty temu, ai3 napisał(a):

jestesmy w fazie grania w stylu gram w wieloroczna ligę ale tak naprawdę traktuje to jak jednoroczne zobowiązanie - DunkFan 

No bo tylko po to się gra. Mało motywujące jest rozwijać sklad kilka lat, zbierać młode assety, tylko po to aby je wyrzucić jak zaczną robić większe punkty z powodu limitu salary. Chyba to mi zawsze przeszkadzało w fbx, zobaczymy czy tym razem się przekonam.

Anyway, wróciłem tu teraz po wielu latach i brakuje mi takiego poczucia historii tej ligi. W sensie, kto wygrał dwa lata temu? Albo trzy lata temu? Gdzie mogę to sprawdzić? A kto nigdy nie wygrał? może kilka razy był blisko i trochę zabrakło?

Moim zdaniem takim minimum, które dziwię się, że nie mieliście przez lata, to jakiś wątek w którym po sezonie wpisywalibyście kto wygrał, a najlepiej całą klasyfikację. Można by z tego wygenerować jakąś tabelę wszechczasów i wtedy byłoby widać kto przez lata jest najlepszym managerem. A tak to tak trochę meh..

Wiem, że jest temat FBX1 - historycznie, ale od lat nie jest aktualizowany i wygląda jak jakiś jednorazowy projekt.

12 minut temu, Robinson napisał(a):

Anyway, wróciłem tu teraz po wielu latach i brakuje mi takiego poczucia historii tej ligi. W sensie, kto wygrał dwa lata temu? Albo trzy lata temu? Gdzie mogę to sprawdzić? A kto nigdy nie wygrał? może kilka razy był blisko i trochę zabrakło?

Wejdz do ligi na Yahoo i na glownej stronie obok napisu "standings" jest zakladka "all time".

13 minut temu, Robinson napisał(a):

Moim zdaniem takim minimum, które dziwię się, że nie mieliście przez lata, to jakiś wątek w którym po sezonie wpisywalibyście kto wygrał, a najlepiej całą klasyfikację. Można by z tego wygenerować jakąś tabelę wszechczasów i wtedy byłoby widać kto przez lata jest najlepszym managerem. A tak to tak trochę meh..

Taka klasyfikacja jest na Yahoo, wiec sie nie krepuj wygenerowac nowego rankingu ;-]

14 minut temu, Robinson napisał(a):

Wiem, że jest temat FBX1 - historycznie, ale od lat nie jest aktualizowany i wygląda jak jakiś jednorazowy projekt.

Prosze bardzo. Ulatwilem wybitnie w/w pomysl z tabela wszechczasow.

10 minut temu, wiLQ napisał(a):

Wejdz do ligi na Yahoo i na glownej stronie obok napisu "standings" jest zakladka "all time".

O super, nie znałem tego. 

10 minut temu, wiLQ napisał(a):

Prosze bardzo. Ulatwilem wybitnie w/w pomysl z tabela wszechczasow.

Jeśli po sezonie uznam, że się wciągnąłem i nie potraktuję tego jako jednoroczne zobowiązanie, to spróbuję się w takie coś pobawić 😉

Edytowane przez Robinson

W dniu 14.09.2025 o 17:04, ai3 napisał(a):

a) mial chyba więcej i o wiele lepsze ruchy latem - zakup za $ plus trejdy - w tym roku sucho

b) ma Chytrego na wyjściu jako konkurencje na rynku i tak naprawdę cala ligę 

też jestem ciekaw, ale na ten moment nie widzę lepszej strategii, przy tak bogatym rynku Fa i dużej liczbie opuszczonych meczy przez gwiazdy.  Niestety nie mam picku więc i handel jest ograniczony, a gracze którzy mnie interesują są nie na sprzedaż. 

Czy koncepcja Chytruza wypali? Lorakowi się udało.

Otwarcie rynku Fa sporo nam powie, jest wielu graczy z potencjałem na duży plus.

@evitacre powinien być mniej aktywny nocami i rano bo tankuje. W poprzednim sezonie mocno uprzykrzał życie.

Pewnie wielu graczy zostanie przepłaconych, ale zamierzam wydać 100 dolców na otwarciu 😁

4 picki jeszcze i lecimy...

15 godzin temu, piotreksuper napisał(a):

Czy koncepcja Chytruza wypali? Lorakowi się udało.

Przeciez to nie jest ta sama koncepcja, lorak zbieral topowe picki latami, a Chytry zrzucil 3/4 skladu by dostac jedna #1.
Wciaz uwazam, ze nie bylo to zgodne z idea draftu - zwlaszcza, ze moze dobrac tych samych zrzuconych graczy - ale na pewno mnie intryguje jak skutecznie uzupelni 3/4 skladu.

Otwarcie rynku Fa sporo nam powie, jest wielu graczy z potencjałem na duży plus.

Tu zgoda, kiedys mozna bylo oceniac jakosc druzyn juz w czasie draftu bo dobieralo sie co najwyzej uzupelnienia, a teraz to nawet nie ma sensu tego robic przed 1 fala waiverowa.
Bo niektore sklady sie jeszcze drastycznie zmienia i duzo zalezy czy bedzie to szrot czy perelki.

Pewnie wielu graczy zostanie przepłaconych, ale zamierzam wydać 100 dolców na otwarciu 😁

Kluczowe pytanie na ilu graczy?