Skocz do zawartości

LAkers 25/26 - Czyli jak Luka przepracuje lato

Kubbas

Rekomendowane odpowiedzi

LA, up 98-71 with 56.9 left, lock up home court for Round 1. 

HOU is locked into the No. 5 seed, and the Wolves the No. 6.

Denver can lock in the No. 3 seed with a win at SAS; if so, LA would be No. 4 and host HOU.

If DEN loses and LA win, LA would be No. 3 and host MIN.

Czyli w razie jakby Denver coś odjebalo musimy przegrać żeby nie grać na Minny

Na które raczej nie chcemy grać 

Dobra Lebronowi muszę oddać po raz kolejny co jego, jaka by nie była konkurencja to ostatnie mecze sezonu jest b2b, a chłop wychodzi robi efektywne 27/11/7/3 zapewniając gładkie, potrzebne zwycięstwa. Przyjemnie zaskoczył mnie też Kennard, przyznaje, że nie wiedziałem, że chłop w ogóle potrafi cokolwiek z piłką zagrać a tu proszę. 

Jedyne co wiemy to, że Lakers będą mieli HCA albo przeciwko Rockets albo przeciwko Wolves. Nie mam pojęcia co zrobią Nuggets w ostatnim meczu, spodziewałem się, że prędzej posadzą starterów w SA niż dzisiaj, a oni jeszcze wygrali. Takie zagranie sugeruje, że albo mieli wielka wiarę w swoich zamienników vs zmiennicy Thunder albo kompletnie obojętne im czy to będzie miejsce 3 czy 4 i obojętne czy w drugiej rundzie Spurs czy OKC. 

Co do wolnego miejsca w składzie zdziwiłbym się gdyby to był ktoś inny niż Nick Smith nr. A pomysł z CP3 🤣 

W dniu 9.04.2026 o 07:38, danny napisał(a):

Coś mnie się wydaje, że Lakers już w tym sezonie meczu nie wygrają.

Od tych słów 2 : 0 . Został ostatni mecz i pytanie co zrobić. Moim zdaniem wszystko zależy jak blisko jest powrotu Luki i AR (I na ile % będą zdrowi). Jeżeli wrócą na mecze 1 rundy w miarę zdrowi to próbował bym dać sobie szanse na miejsce 3 żeby uniknąć OKC . Jeżeli nie wrócą to też próbowałbym wygrać bo nie ma żadnego znaczenia czy odpadnie się w pierwszej czy drugiej rundzie.

4 godziny temu, Van napisał(a):

Dobra Lebronowi muszę oddać po raz kolejny co jego, jaka by nie była konkurencja to ostatnie mecze sezonu jest b2b, a chłop wychodzi robi efektywne 27/11/7/3 zapewniając gładkie, potrzebne zwycięstwa. 

Patrząc na ostatnie 3 mecze i nie znając metryki Lebrona, możnaby pomyśleć, że gość jest o 10 lat młodszy... Chciałbym pozostania na 4 miejscu i zestawienia z Rockets, nie widzę tam nikogo, kto mógłby Lebrona spowolnić, co innego w Minny.

21 godzin temu, Van napisał(a):

Przecież napisałem po kontuzji Doncica i to dwa razy:

"nie ma się co czarować w PO czy to Wolves czy Rockets przy obronie jaka jedni i drudzy są w stanie rzucić na Lebrona czy pozostałych ball handlerow Lakers to nie może się skończyć inaczej niż wyrwaniem max 1 meczu." 

"Ja to rozumiem bo sam nie widzę Lakers robiących cokolwiek w PO przeciwko zdrowym Rockets czy Wolves" 

Wydaje mi się, że dość jasno wyraziłem czego spodziewam się po tej drużynie bez Donica i AR. Jak niż chcesz to mogę dodać też czego spodziewałem się po nich w pełni zdrowych - z każdym zespołem w pełni zdrowia oprócz OKC uważam, że nie stali na straconej pozycji. 

A dlaczego uważam, że niezależnie od tego co się stało należy ciągle stawiać siebie w możliwe najlepsze pozycji do wygrania - bo wszystko w tej lidze chociazby z powodu kontuzji może się zmienić w każdej chwili. Widzieliśmy to rok temu z achillesami kilku gwiazd, różnymi kontuzjami w tym roku, ba Lakers potrafili w jednym meczu stracić dwóch czołowych graczy. 

Mam nadzieję, że już wyraziłem się wystarczająco jasno. 

ok, rozumiem. i przepraszam w takim razie, bo umknęły mi te wpisy.