Skocz do zawartości

EKIPA DEKADY - San Antonio Spurs 2009/2010

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

Manu to już ma dwa bloki które śmiało mogą walczyć o miano bloku roku. Ogólnie manu ostatnio i jego gra to jest to co jak dla mnie dalej trzyma Spurs w grze. I świetnie. k**** nie myślałem że będę trzymał kiedyś kciuki za ostrogi 8) No cóż niektóre rzeczy z czasem wygrywają z młodzieńczymi sympatiami, bądź antypatiami.

Manu to już ma dwa bloki które śmiało mogą walczyć o miano bloku roku. Ogólnie manu ostatnio i jego gra to jest to co jak dla mnie dalej trzyma Spurs w grze. I świetnie. k**** nie myślałem że będę trzymał kiedyś kciuki za ostrogi 8) No cóż niektóre rzeczy z czasem wygrywają z młodzieńczymi sympatiami, bądź antypatiami.

mówisz chyba o bloku na nietoperzu??bo na Durancie byl ewidentny faul.

?

Faulu tam nie było, ewidentnego faulu tym bardziej.

?

Faulu tam nie było, ewidentnego faulu tym bardziej.

w necie jest gdzies zdjecie gdzie widać ewidentnie ze Ginobili blokuje,ale nie pilke ale nadgarstek Duranta bo nie dolecial do jego pułapu

8)

Prędzej nazwałbym ewidentnym faulem to co zrobił z toperzem.

w necie jest gdzies zdjecie gdzie widać ewidentnie ze Ginobili blokuje,ale nie pilke ale nadgarstek Duranta bo nie dolecial do jego pułapu

http://a323.yahoofs.com/ymg/ept_sports_ ... CDOlN_6lyo

Ewidentny faul, nie doleciał do jego pułapu, nadgarstek nawet to marne zdjęcie temu przeczy.

inne zdjecie...zza placow Duranta...Manu dotyka pilki koniuszkami palcow ale przedtem wali Duranta w nadgarstek.

Znalazlem przed chwiła linka ale z niewyjasnionych przyczyn ktoś usunął zdjęcie...jak myslisz dlaczego?

inne zdjecie...zza placow Duranta...Manu dotyka pilki koniuszkami palcow ale przedtem wali Duranta w nadgarstek

A może tamto zdjęcie było zrobione później, jak już spadali? Poza tym, to miał być zdaje się "ewidentny" faul.

inne zdjecie...zza placow Duranta...Manu dotyka pilki koniuszkami palcow ale przedtem wali Duranta w nadgarstek.

Znalazlem przed chwiła linka ale z niewyjasnionych przyczyn ktoś usunął zdjęcie...jak myslisz dlaczego?

Konspiracja!

Chcą aby spurs mieli czyste bloki jak walą po łapach.

Że też sędzia nie zauwazył tak oczywistego faulu :roll:

Dżizas nie mów mi tylko że chodzi ci o to zdjęcie?

Dołączona grafika

jak zawsze chce mi się spać z niedzieli na poniedziałek i oglądam mecze "europejskiej" ale były takie słabe ,że poczekałem na spurs-boston. a co tam.

jestem pod wrażeniem ,pod wrażeniem nie tylko Manu ale oglądając w tym sezonie Spurs i Jeffrsona pierwszy raz widziałem go tak pobudzonego i grającego twardo,jakby dopiero załapał koszykówkę Popa. Bez pomocy ofensywnej Timiiiiiii Spurs dało radę i wyglądało to naprawdę imponująco. wygrana deska i mimo większej liczby strat to naprawdę robi wrażenie a Manu.........boom!

Garnett wygląda jakby miał drewnianą nogę jak kapitan piracki i było widać ogromny brak Perkinsona.

Co za śmieszne analizy sytuacji zablokowanego rzutu.

Po 1) To nie euroligowa apteka, to NBA. Power blok w NBA często nie musi być 100% czyściutki jak Maria zawsze Dziewica. Sędziowie najczęściej rewelacyjnie to interpretują, a zawodnicy nie płaczą, tylko są załamani, że są na czyiś highlightach,

Po 2) "All clean, I can't take credit away from him. He made a great block. When I was at the rim, he just met me there, his hand was inside the rim and he got it." by Kevin Durant,

Po 3) Ten blok na KG też nie był jakiś najczystszy na świecie (jeśli już się tej absurdalnej systematyki trzymamy), a sam "Ticket" nawet nie zaprotestował (zaszczekał), że był faulowany.

Kompromitacja w najczystszej postaci. W tym sezonie nasze miłosierdzie nie zna granic. Chore zestawienie s5. Nie ma Manu, nie ma niczego. Popieprzona rotacja, gdzie teoretycznie najlepsi oglądają teoretycznie najsłabszych. Mahinmi nie powąchał parkietu, Timmie zamiast odpoczywać , męczy się. Wszystkie przedsezonowe lany poszły się j....ć Żółtodziób Temple gra 11 minut, a ubiegłoroczny starter Mason niecałe 9 min ut. Dlaczego Blair tak mało gra? Bonnerowi życzę kolejnego złamania rączki, Bogansowi nóżki. To z pewnością bardziej nam pomoże niż zaszkodzi. A POP powinien zrobić sobie wielki rachunek sumienia. Lista jego grzechów ciężkich jest imponująca. Co gorsze, pomimo, że mamy Wielki Tydzień on ani przez chwilę nie ma zamiaru przestać grzeszyć....Ja bym ci trenerze rozgrzeszenia nie udzielił, oj nie!

Bardziej ciesze się z wygranych z cavs i celts niż marttwie porazka bez Manu i TP z Nets

Oczywiscie dodatkowo Duncan powinien miec wolne a frontourt Blair Mahinmi na parkiecie z Masonem powinni dostac 30 minut

Pop zrobil cos innego i wtopil

Nic się nie stalo

Domyślam się, że o to chodzi, ale mnie ta "wymówka" średnio zadawala. "Tylko" 27 minut, teraz spędza 33% czasu mniej. Często sytuacja na parkiecie wręcz wymusza, aby dać mu dłużej pohasać. Rzuca się też w oczy brak konsekwencji, bo największa gwiazda w marcu nie opuściła ani jednego meczu. A plany były zupełnie inne....Oby się to nie zemściło w najmniej odpowiednim momencie. Pewną nadzieją dla Blaira mogą być p.o. Tam zwykle najlepsi grają średnio 5 minut więcej niż normalnie, więc musi się tylko załapać do odpowiedniej grupy...

Tony Parker w jednym z ostatnich wywiadów:

"We are eighth of the Western Conference, it will be a little complicated if we play the Lakers in the first round. We have to make a good run during the last eight games to finish as high as possible to avoid the Lakers, it would be too bad to play them in the first round, they are strong!"

Panie Parker, wcale nie będzie źle jeśli spotkamy się z Lakers w pierwszej rundzie. Owszem "Jeziorowcy" w każdej chwili mogą wrócić na swój mistrzowski poziom, ale kontuzja Bynuma skutecznie im to utrudnia. Lepiej ich ograć z marszu niż czekać aż się rozkręcą, Bynum wróci do optymalnej dyspozycji i w finale zaserwują nam łomot. Brak wiary albo zbyt duży szacunek dla odwiecznego rywala, takie wypowiedzi nie mogą budzić mojej aprobaty. Reasumując życzymy sobie LAL w pierwszej rundzie. Sam kontuzjowany ponoć rozpoczął treningi z piłką i do jego powrotu na parkiet jest bliżej jak dalej. Idealnie byłoby gdyby pojawił się w spotkaniu z "Słońcami". Dobrze ostatnio funkcjonująca teksańska maszynka ma tendencję do zacinania, wówczas nieocenione będę łatwe punkty Francuza. Poza tym nikt w tej drużynie nie współpracuje lepiej z Duncanem, który w dzisiejszym meczu powinien być wyjątkowo umotywowany....

Takich użytkowników jak duncan@24 powinno się banować od czasu do czasu.

Spurs poczynają sobie nawet kay ostatnio. Wygrywają z Cavs wygrywają z Bostonem wygrywają z Magic z niewygodnymi Rockets w jednym z najtrudniejszych rozstawu gir końcówki sezonu. Manu gra fenomenalnie.

Teraz najważniejszym problemem będzie zdrowie tima i zgranie się parkera.

Czekam na LA showdown i zobaczymy czy Pop coś wymyslił aby zdezorientować Phila. Chociaż w chwili obecnej nie ma za wielu szans na pierdoły potrzeba zwycięstw.

Już i tak jestem zadowolony z postawy Spurs, tranzycja lepsza, zaangażowanie jest. jeżeli dojdziemy do poziomu gdzie matchupy bedą się tylko liczyć to jest okay. Mimo iż mamy na starcie przerypane z LA czy MAVS. Ale nie ma co myśleć o playoffs - jeszcze trochę pozostało czasu