Skocz do zawartości

Zawodnik, który Cie oszukal

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, fluber napisał(a):

Nie wiem, czy ktoś tu wspomniał, ale dla mnie jednym z największych zawodów są Andrew Wiggins i Rj Barrett. Oczekiwałem od nich bycia gwiazdami ligi, a nigdy nimi nie zostali/nie zostaną.

Ty to byś mógł tu po prostu wkleić ten swój post co tam kiedyś szeregowałeś prospektów.

KARUZELA ŚMIECHU

Wiggins dobry typ, tam poza byciem jedynką draftu była jeszcze narracja jakoś rok przed collegem, że ten draft 2014 to jest drugi draft 2003 - a po jakimś czasie tylko skromny chłopak z Yaounde spełniający pomimo przeciwności losu marzenia za Oceanem ją uratował. 🥲

45 minut temu, BMF napisał(a):

Wiggins dobry typ, tam poza byciem jedynką draftu była jeszcze narracja jakoś rok przed collegem, że ten draft 2014 to jest drugi draft 2003 - a po jakimś czasie tylko skromny chłopak z Yaounde spełniający pomimo przeciwności losu marzenia za Oceanem ją uratował. 🥲

Nom Wiggins Parker to mieli byc Lebron Melo xD

Jedno jest pewne - scouting dalej jest mocno losowy.

1 godzinę temu, rw30 napisał(a):

ta, ja draftów w ogóle nie śledze, ale Jabari i Maple Jordan mieli być przechoojami, a wyszło tak se... Wiggins to się jeszcze uratował w 2022 przed byciem absolutnym bustem, ale mimo wszystko nie wyszło to jak planowano

Z Wigginsa to mi najbardziej zapadla oryginalna koszulka Cavs z Wigginsem, na pre-paradzie zaraz po G7. Do tej pory nie wiem czy to jakis odrzut po transferze czy ktos zrobil customa. Ale ludzie skandowali jego nazwisko jako budowniczego sukcesu!

Dla mnie takimi zawodnikami byli Ed Curry i Joel Embiid. Curry, przy swoim ogromnym potencjale ofensywnym, mógł osiągnąć znacznie więcej, gdyby tylko lepiej zadbał o swoją kondycję i więcej pracował. Joel Embiid, mimo że już na uczelni był kreowany na przyszłą gwiazdę, niestety w play-offach często nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Jego wyniki są przeciętne w porównaniu do oczekiwań, a nawet jego dawni najwięksi fani, jak BMF, myslę że zaczynają wątpić, że osiągnie poziom najlepszych graczy.

2 minuty temu, Gregorius napisał(a):

Dla mnie takimi zawodnikami byli Ed Curry i Joel Embiid. Curry, przy swoim ogromnym potencjale ofensywnym, mógł osiągnąć znacznie więcej, gdyby tylko lepiej zadbał o swoją kondycję i więcej pracował. Joel Embiid, mimo że już na uczelni był kreowany na przyszłą gwiazdę, niestety w play-offach często nie spełnia pokładanych w nim nadziei. Jego wyniki są przeciętne w porównaniu do oczekiwań, a nawet jego dawni najwięksi fani, jak BMF, myslę że zaczynają wątpić, że osiągnie poziom najlepszych graczy.

Gosc nie gral 2 pierwsze sezony, a zostal MVP.

Jesli juz, to przekroczyl oczekiwania.

12 minut temu, Reikai napisał(a):

to przeczytaj kim był przed draftem. A juz wtedy było wiadomo że jest kruchy. Do tego jego psychika nie wytrzymuje presji co widać w PO. sezon regularny to troche mało jak na gracza któy miał byc GOAT

6 minut temu, Reikai napisał(a):

No, tam w pewnym momencie Embiida większość nie traktowała jako legit prospekta i ludzie mieli bekę z Sixers, gdy po sieci latały zdjęcia fat Embiida z lotniska po którejś tam operacji stopy, pamiętam, że sam go traktowałem jako 50/50 opcję long term dla Sixers, nawet ci Sixers wzięli se kolejnego centra w drafcie, bo nie wiadomo było co z tym Joelem - nawet nie wspominając, że typo zaczął grać w kosza w wieku ~16 lat i stracił dwa lata na wejściu do NBA. Ba, pamiętam jak Embiid zagrał ~30 meczów i dostał max extension i reakcje ludzi to było często 'pojebało tych Sixers'.

Tak że z tym wrzucaniem go tutaj to pamięć złotej rybki (chyba tak się mówi ;]). 

Teraz, Gregorius napisał(a):

to przeczytaj kim był przed draftem. A juz wtedy było wiadomo że jest kruchy. Do tego jego psychika nie wytrzymuje presji co widać w PO. sezon regularny to troche mało jak na gracza któy miał byc GOAT

Pamietam ten draft

Absolutnie nikt nie zakladal, ze bedzie goatem. Byla podjarka, ze szybko sie uczy, ale ogolnie to byl troche ciekawostka przez zdrowie.

1 minutę temu, BMF napisał(a):

No, tam w pewnym momencie Embiida większość nie traktowała jako legit prospekta i ludzie mieli bekę z Sixers, gdy po sieci latały zdjęcia fat Embiida z lotniska po którejś tam operacji stopy, pamiętam, że sam go traktowałem jako 50/50 opcję long term dla Sixers, nawet ci Sixers wzięli se kolejnego centra w drafcie, bo nie wiadomo było co z tym Joelem - nawet nie wspominając, że typo zaczął grać w kosza w wieku ~16 lat i stracił dwa lata na wejściu do NBA. Ba, pamiętam jak Embiid zagrał ~30 meczów i dostał max extension i reakcje ludzi to było często 'pojebało tych Sixers'.

Tak że z tym wrzucaniem go tutaj to pamięć złotej rybki (chyba tak się mówi ;]). 

czyli kwestia z jakiego punktu bierzemy oczekiwania. Ja z uniwerka

12 minut temu, Gregorius napisał(a):

czyli kwestia z jakiego punktu bierzemy oczekiwania

Nom, tak, mnie nie za bardzo interesuje kogo kto rozczarował (mnie np. rozczarował Anthony Davis i kogoś tam pewnie nie rozczarował), to mocno subiektywne - ale 'gość miał rozpierdalać, a skończył jako top5 ligi' pomija jakiś 2,5-roczny okres, w trakcie którego nawet jego organizacja nie traktowała go na poważnie.

Btw. ten Anthony Davis też miał rozpierdalać, a skończył jako gracz z ~tieru Embiida - a nie miał 2-letniego okresu bycia poza grą gdzie większość w niego zwątpiła.

A.

Zion Williamson. 

10 minut temu, BMF napisał(a):

Zion Williamson. 

Szkoda tej kontuzji w playinach, bo to byl peak Zion.

Teraz znowu schudl(hehe, jak zawsze), kto wie czy za rok nie bedziemy odszczekiwac jak rozegra 70 meczow, bedzie w top3 MVP, a Pels zrobia 3 bilans,ale  wzgledem collegu to oczywiscie potezne rozczarowanie.

48 minut temu, Reikai napisał(a):

Szkoda tej kontuzji w playinach, bo to byl peak Zion.

Teraz znowu schudl(hehe, jak zawsze), kto wie czy za rok nie bedziemy odszczekiwac jak rozegra 70 meczow, bedzie w top3 MVP, a Pels zrobia 3 bilans,ale  wzgledem collegu to oczywiscie potezne rozczarowanie.

Karpik, nie przelogowałeś się, hehe. 

Ja do dzisiaj zadaje sobie pytanie co się stało z Wigginsem.

Trafił do idealnej organizacji jeśli chodzi o nabijanie statow i tego nie wykorzystał.

Do dzisiaj się zastanawiam nad textem Butlera, gdzie mówił, że Andrew rozpierdala i jest najlepszym zawodnikiem Wilków.

W sensie czy serio się tak spalał względem trening/mecz, czy Jimmy robił sobie jaja z KATa i reszty 

5 godzin temu, Reikai napisał(a):

Gość miał papiery po powrocie, by wziąć ligę i dyskusje on vs Jokic były pół na pół w pewnym momencie gdzie Jokic już był szefem, ale miał swoje mocne red alerty - obrona na pickach, kondycja, scoring.

Koniec końców Jokic jest już wymieniany jako TOP10 ligi all-time, a Embiid to będzie bił się o TOP100. 

Także względem oczekiwań, potencjału wielu może być rozczarowanych, ja również. Ogólnie to można odnieść wrażenie, że jego peak ma już za sobą. Ale może się mylę.