Skocz do zawartości

Zawodnik, który Cie oszukal

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Życie_to_mem napisał(a):

W zasadzie to cały projekt przebudowy Sixers poprzez drafty mocno ssie. Fajnie, że trafił się Embiid, ale jak na trzy lata obrzydliwego i upokarzającego tankowania to trochę mało.

Sixers w pewnym momencie byli w top2 assetowców obok Celtics (w 2018 roku mieli +50W młody team z dwoma allstarami, miejscem na maxa, dodatkowymi pickami od Nets i #1 w drafcie) - to, co z tym zrobili, to inna sprawa, ale sama strategia była oczywiście słuszna, bo zaledwie 3-4 lata szorowania po dnie i doszli do poziomu top2 assetowców. 

Ale tak, ogólnie generacyjna niekompetencja, aczkolwiek na poziomie organizacji są pewnie obiektywnie większe faile.

Edytowane przez BMF

51 minut temu, Vice-rezerwa-rezerwy2 napisał(a):

Nie w tym kontekscie co autor ma na myśli ale

Ten gagatek:

image.jpeg.c2cc0b0ef2b3bce5f7abc9119ac5aa48.jpeg

tylko,że on wyhujał wszystkich

juanlaugh.gif

Jego to @january powinien wkleić. Wszak twierdził, że Parsons jest lepszy od Paul George i Gordona Haywarda (przed tą kontuzją) ;)

I dodam, że było to przed powstaniem BeGM :)

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

Chyba największy to Joel Embiid

Nah, raczej overachivement mocny patrzac na dzien draftu, czy rok, dwa lata pozniej.

To, Ze jest obsrancem w PO to inna sprawa, ale osiagnal o wiele wiecej, niz przecietny wysoki z draftu, ktory dwa pierwsze sezony nie gral przez kontuzje.

dla przypomnienia Joel Embiid nie grał w 2 pierwszych sezonach. dla mnie jest to zaskoczenie na plus, że zawodnik o takich gabarytach czyli wzrost + waga oraz historia kontuzji jest nadal w stanie grać na takim poziomie 

tak to jeszcze większym dla mnie rozczarowaniem był Penny Hardaway oraz Grant Hill, którzy w czasach Jordana i po jego czasach byli namaszczani jako następcy MJ-eja a także Carter.

następnie szukano drugiego Shaqa i był taki Olowokandi 

Glen Robinson oraz Joe Smith wybierani z  nr 1 w silnych draftach też porażka

a tak trochę rasistowsko to nadziej białych czyli Bobby Hurley, Big Country Bryant Reeves, Christian Leatner, Tom Gugliotta póżniej te wszystkie Parsony, Haywardy to jeden ogólnie wielki zawód, że amerykańskie szkolenie nie potrafi wyprodukować chociaż jednego białego kota i ratuje się eksportem z Bałkanów 

Wcale typa przed draftem nie znałem więc trudno mówić abym czuł się oszukany, ale skauci Detroit to już napewno dali się nabrać 

Draft 2003. Pistons mają pick #2. Kogo by tu wybrać po LBJ? Był Melo, Wade, Bosh. Nie takie to proste. No to weźmiemy tego młodego Milicica. 

Zanim po 2,5 roku zostanie wysłany do Magic zdąży zanotować  59 FGM. I jeszcze całe 2 w PO. 

Ale pierścień ma :)

12 minut temu, DRK napisał(a):

Wcale typa przed draftem nie znałem więc trudno mówić abym czuł się oszukany, ale skauci Detroit to już napewno dali się nabrać 

Draft 2003. Pistons mają pick #2. Kogo by tu wybrać po LBJ? Był Melo, Wade, Bosh. Nie takie to proste. No to weźmiemy tego młodego Milicica. 

Zanim po 2,5 roku zostanie wysłany do Magic zdąży zanotować  59 FGM. I jeszcze całe 2 w PO. 

Ale pierścień ma :)

darko oszukal cale nba. to nie bylo tak, ze dumars chcial zrobic cos wbrew 'wszystkim'. byl ogolny konsensus co do tego, ze milicic byl topowym talentem tamtego draftu...

Dużo wymienionych zawodników to ofiary kontuzji bądź gracze, którzy w żadnym momencie nie spełnili oczekiwań z draftu.

Ja mam dwa typy: O.G. Mayo i Tyreke Evans, obaj swoje najlepsze sezony zaliczyli jako bardzo obiecujący debiutanci, pokazali duży talent, a później przyszło nieoczekiwane rozczarowanie.