Skocz do zawartości

[FBX] FBX#1 - Sezon 2024/25

Roger

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 11.09.2024 o 22:47, ai3 napisał(a):

czekam na decyzje pewnego pana i od tego uzależniam czy biorę Tidjauna czy nie biorę ,także stay tuned 

Czy ten pan jest z nami na forum? ;-]

To juz mozesz wyjasnic czym sie jarales? Bo jak dla mnie to wziales najmniej ciekawego goscia w Top15..

6 godzin temu, evitacre napisał(a):

Innymi słowy w tym drafcie jest sporo gości którzy będą spoko produkować tylko dzisiaj nie mamy pojęcia którzy to :-D 

A ile to sporo? +40? +50? +60fp? Szczerze wątpię aby w tym drafcie był ktoś kto wejdzie na poziom +60fp i więcej w przyszłości. No chyba, że u kogoś objawi się prawdziwy talent za jakiś czas (tak jak było z Jokićem czy Giannisem), no ale tego nie przewidzisz teraz. Na ten moment tegoroczny nabór rookie jest wyrównany, ale o przeciętnych talentach. Na moje raczej typowi starterzy to max. Widzicie tutaj (z tych już wybranych) jakiegoś przyszłego all-stara czy superstara? Podajcie nazwiska, sprawdzimy za kilka lat ;)

To prawda, c***owo to wygląda, ale na swoje usprawiedliwienie mam to, że oprócz Wisemana jedynym sensownym pickiem z góry tego draftu był LaMelo, a nim akurat gardziłem. 

Co do Suggsa, to oprócz Barnesa, którego nie chciałem, bo poszedł do Raps, inne picki z góry nie są dużo lepsze.

55 minut temu, ai3 napisał(a):

Embiid do mnie 

pick 25 i Kuzma do antka 

Grant i Ayo na Fa

Ciekawy trejd Panowie. Z jednej strony ai3 dostal duzo fpg, ale ma przez to ekstremalny rozklad skladu pod katem salary [wszystko w top6], a z drugiej antek pomimo iz byl przedostatni w tabeli to musial kims zejsc ponizej limitu i... wybral swojego najlepszego gracza [co sie chyba rzadko zdarza?].

18 minut temu, antek napisał(a):

Salary, brałbym Durexa ale mamy 460 fp..

Po chwili zadumy na miejscu antka bym raczej schodzil Currym [wlacznie z wywaleniem go za dobrego waivera jak nie bylo chetnych nawet za paczke czipsow].

10 godzin temu, ai3 napisał(a):

Wg mnie wyglada lepiej w ataku niz reszta francuzow 

Wg mnie ten draft to jak z poprzednim , za 3 miesiace spojrzysz i powiesz Wow ale pick wow ale wtopa 

To jakby oczywiste, ze jak masz wiecej info to latwiej ocenic sytuacje.
Ale na dzisiaj bym powiedzial, ze masz z 90% na busta.

10 godzin temu, evitacre napisał(a):

Innymi słowy w tym drafcie jest sporo gości którzy będą spoko produkować tylko dzisiaj nie mamy pojęcia którzy to :-D 

Bo najtrudniejsza rzecz do przewidzenia w prospektach to ktory dostanie istotne minuty, a ktory bedzie kiszony w GLeague 2 lata.

3 godziny temu, GeDDo napisał(a):

A ile to sporo? +40? +50? +60fp? Szczerze wątpię aby w tym drafcie był ktoś kto wejdzie na poziom +60fp i więcej w przyszłości. No chyba, że u kogoś objawi się prawdziwy talent za jakiś czas (tak jak było z Jokićem czy Giannisem), no ale tego nie przewidzisz teraz. Na ten moment tegoroczny nabór rookie jest wyrównany, ale o przeciętnych talentach. Na moje raczej typowi starterzy to max. Widzicie tutaj (z tych już wybranych) jakiegoś przyszłego all-stara czy superstara? Podajcie nazwiska, sprawdzimy za kilka lat ;)

W NBA nie bedzie allstarem, ale w tym formacie Edey chyba tyle wycisnie w swoim najlepszym sezonie?
IMO ten draft jest podobny do 2013 czyli nietypowo marne wybory w gornej czesci loterii, ale w sumie z klasy sie uzbiera garsc starterow i rolesow.
Pytanie czy trafi sie tu jakis Giannis, ktory spelnil swoj wariant najlepszy mozliwy.

14 godzin temu, GeDDo napisał(a):

Na 60 też myślę że nie, ale 3-4 50ki i sporo 40ek - narracja jest taka jakby ten draft to były same Rui Chachimury, o to mi chodzi :) 

11 godzin temu, wiLQ napisał(a):

Bo najtrudniejsza rzecz do przewidzenia w prospektach to ktory dostanie istotne minuty, a ktory bedzie kiszony w GLeague 2 lata.

No właśnie a ze nie ma tutaj kogoś kto byl hypowany to management nie ma parcia aby dać na starcie duże minuty więc pod fbx na starcie kiepsko.

11 godzin temu, wiLQ napisał(a):

W NBA nie bedzie allstarem, ale w tym formacie Edey chyba tyle wycisnie w swoim najlepszym sezonie?
IMO ten draft jest podobny do 2013 czyli nietypowo marne wybory w gornej czesci loterii, ale w sumie z klasy sie uzbiera garsc starterow i rolesow.
Pytanie czy trafi sie tu jakis Giannis, ktory spelnil swoj wariant najlepszy mozliwy.

Staty z college’u to ok 65 fpp per 33. Więc pytanie czy jest w stanie grywać po 33 minuty i czy dostanie 30% usg jak w college’u w dobrym PO level teamie. 

moja analiza trejdu

1. przede wszystkim low risk high reward - kiedyś na to patrzyłem - ludki z grupy 30-40fp są jak kobiety , raz im się chce raz im się nie chce , bardzo rzadko grają na tym samym przeciętnym poziomie, powiedziałbym częściej dostaniesz od nich 20,20,70,55,15, niz 35, 36 ,42,33,40 - może i średnia się zgadza ale poziom frustracji i opcja wstrzelenia się w hot streak jak dla mnie już wymaga sporej dozy szczęścia i cierpliwości - mało jest Looneyow. Czy wolałbym mieć zielone pewne strzałki na pozycjach 7-10 i pewnych liderów na pozycji 1-3 niż konia jak Embiid za 90 , pewnie ze bym wolał. Trzeba będzie się mocno napracować na FA a tam jak zwykle to jest bardziej bazar turecki niż aukcja dziel sztuki.  

2. Embiid >>>> Kuzma

3. Rok temu był skład Loraka to była jedna wielka zielona strzałka z wielkim czerwonym krzyżem wiszącym nad całym składem, nikt się nie połamał i nikt nie stroił fochów , żadnych dąsów. W tym roku nie widzę składu o nazwie zielona strzałka - powiedziałbym ze Mar ma Podziemskiego i Jaqueza ale to musiałby się połamać Steph i Jimmy - plus zawodnicy sami w sobie musieli by zrobić postęp +15fp co by ten skład był liderem

4. Powiedziałbym ze @Regis @TryczekSzukarek maja olbrzymi potencjal na mistrza ale Regis nic nie uprzatna ze smieci(Kristaps, Ben) i poszedl w Risachera a Tryczek ma bardzo mlody sklad i tankathon w PTB 

5. Chyba wraca @PeWee kwestia strzalki Jovica i Clingana ale mysle ze wyrobia sie ponad swoja norme   

Wishful thinking Shavlik. Próbujesz sam siebie przekonać, że dobrze zrobiłeś, a prawdopodobnie nie miałeś pola manewru.

Jeśli chodzi o mój skład to liczę na kilka solidnych zielonych strzałek, nawet u dziadka Middletona jest na to szansa po łamliwym sezonie. To jest ten sezon, kolejny traktuje opcjonalnie.

• Roger odpiął/ęła i zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.