Skocz do zawartości

Miami Heat 2024/2025

Koelner

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 4.01.2025 o 13:04, Alonzo napisał(a):

Widzę też to, że Pat nie potrafi się dogadywać z liderami swoich drużyn na przestrzeni tych 3 dekad w momencie, gdy one (te Gwiazdy) zaczynają być już za górką swojego prime.

Tak - i to mi się u Pata właśnie nie podoba. Może jest zbyt uparty? Nie wiem jakie są tego powody - ale fakty są takie, że kolejny lider może opuścić Heat w niefajnych okolicznościach, a mam wrażenie, że Heat mogli zrobić więcej mając Jimmiego w jego prime (czego by nie mówić o tym ile meczy opuszczał).

.. więcej  - w sensie sprowadzić mu lepszy support.

A co ma dawac 200 baniek swoim gwiazdeczkom 5 lat po prime ktore w dodatku nic klubowi nie wygrały? Oczywiście wade powinien dostać kontrakt za zasługi reszta nie. 

W dniu 4.01.2025 o 11:55, Koelner napisał(a):

Wątpliwe aby Pat dostał za Butlera game changera który mógłby ich wrzucić do tier Celtics a nawet Knicks,Bucks ( Cavs ciężko ocenić ) dlatego prędzej wchodzi w grę pozbycie się czarnej owcy. Heat Nation chcą DArona Foxa a on mnie tam średnio pasuje przy Herro, prędzej widziałbym tam Markannena 

Ani Markanen ani Fox nie wejdzie za Jimiego. Mażenie ściętej głowy.

4 minuty temu, Gregorius napisał(a):

czy mi się wydaje czy Butler ma PO na przyszły rok za 52m ? Jesli tak to jak nie będzie miał ambicji to może wykorzystać i udupić Miami. Nikt mu tyle nie zaproponuje w następnym kontrakcie.

Na złość babci odmrożę sobie uszy 🤣

Ten i kolejny sezon - to jego ostatnie lata gry na tak wysokim poziomie pewnie, zatem nie widzę tego podjęcia PO w Heat po złości :P

Wg mnie najrealniej wygląda na ten moment wymiana z Grizzzlies (potrzebny będzie pewnie 3 team), gdzie do Heat idą Smart, Clarke i pewnie Konchar lub Kennard oraz ktoś z młodych i pick.

1 minutę temu, Alonzo napisał(a):

Na złość babci odmrożę sobie uszy 🤣

Ten i kolejny sezon - to jego ostatnie lata gry na tak wysokim poziomie pewnie, zatem nie widzę tego podjęcia PO w Heat po złości

dlatego napisałem. Zależy od ambicji. To jest jego ostatnia szansa zarobić grubsze pieniądze. 

Teraz, Gregorius napisał(a):

dlatego napisałem. Zależy od ambicji. To jest jego ostatnia szansa zarobić grubsze pieniądze. 

Z nowym klubem może podpisać coś takiego co Harden podpisał z Clippers - miało by to sens.

Szkoda tylko, że z Heat się tak nie chciał dogadać..

5 godzin temu, Gregorius napisał(a):

czy mi się wydaje czy Butler ma PO na przyszły rok za 52m ? Jesli tak to jak nie będzie miał ambicji to może wykorzystać i udupić Miami. Nikt mu tyle nie zaproponuje w następnym kontrakcie.

raczej będzie celował w rynek FA w tym roku, choć zupełnie nie mam pojęcia ile drużyn ma cap space na jakiś suty dla niego kontrakt. No ale wiadomo, agent podzwoni i się wywie

skoro PG dostał ostatniego lata 200/4 to by mnie nie zdziwiło zupełnie jakieś 120-150/3 dla Jimmiego (znowu, obstawiająć że ktoś zainteresowany ma cap space)

ale też myślę, że mały bardzo jest rynek na jego trade w takcie sezonu, bo branie go na kilka miesięćy - to wiadomo, cena będzie musiała być śmiesznie niska. Więc żeby cena była wyższa to tylko drużyna z którą się dogada na przedłużenie latem. A ile takich jest i kto będzie chciał płacić dużo 36 latkowi - nie wiem, ale spodziewam się że mało kto. Więc sytuacja bym powiedział, nomen omen, p(P)atowa

20 minut temu, Koelner napisał(a):

I posłusznie Butler zagrał w s5.

Tak samo podejmie opcję, przy obecnym CBA nie ma zbyt wiele możliwości ,żeby jakiś sensowny team dał mu tłusty kontrakt. A w Miami ma przynajmniej zagwarantowane $52M przez kolejny rok - czy się stoi ,czy się leży i tak mu się należy 

32 minuty temu, Koelner napisał(a):

I posłusznie Butler zagrał w s5.

Ostatnio mówiło się o Bux za Middletona i Portisa, ale Bux będąc w 2nd apron musieliby się pozbyć najpierw Connaughtona za nic i dopiero wtedy mogą 2 czy 3 za 1.

Cały czas liczę na to, że jednak Heat zdecydują się na coś za Butlera. O zagrożeniu podjęciem jego PO będzie można rozmawiać dopiero po trade deadline. Zresztą podobno też Heat mogą chcieć się z nim dogadać na s&t w offseason gdzieś - wczoraj Arison z tym trollem rozmawiał.

Teraz trza czekać spokojnie na tego 6 lutego i liczyć na to, że jednak coś ciekawego się znajdzie.

W naturalny sposób teraz Spo powinien dawać większą rolę na boisku Herro i Adebayo. Obaczymy, czy da się funkcjonować z Butlerem jako trzecią opcją.

image.thumb.png.82f9df24df3057df67d98810233ed6c9.png