Skocz do zawarto艣ci

[ECF] Boston Celtics vs Indiana Pacers

RonnieArtestics

Kto wygra seri臋 i wejdzie do fina艂u?  

45 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Wynik serii

• Celtics 4 : 0 Pacers
    • Celtics 4 : 1 Pacers
    • Celtics 4 : 2 Pacers
    • Celtics 4 : 3 Pacers
    • Celtics 3 : 4 Pacers
    • Celtics 2 : 4 Pacers
    • Celtics 1 : 4 Pacers
      0
    • Celtics 0 : 4 Pacers
      0

Ankieta zosta艂a zamkni臋ta

• Aby zag艂osowa膰 w tej ankiecie, prosimy si臋 zalogowa膰 lub zarejestrowa膰.
  • Ankieta zosta艂a zamkni臋ta 21.05.2024 o 23:59

Rekomendowane odpowiedzi

Pacers maja szanse, mog膮 wej艣膰 w napierdalanke z Bostonem i ich zoutscorowac, trzeba liczy膰 偶e Carlise opyka 3 klasy gorszego trenera a Boston b臋dzie klasycznie ciepal tr贸jki i 2-3 mecze przycegl膮

No i wykorzysta膰 size, najwi臋kszy grajek Bostonu Horford ma 6'9, a sam Siakam 6'8 (podejrzewam 偶e przek艂amane bo jest wyzszy)

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Szacun za wst臋p, u mnie by艂yby to maks 4 linijki馃榿

Nie ukrywam Boston musi a Indiana mo偶e. Wola艂em Knicks bo nie maj膮 sensownego centra. No niestety za pieni膮dze kt贸re mia艂 do wydania Stevens nie da艂o si臋 ogarn膮膰 zmiennika dla Kristapsa. Zostaje dziadek Al wspierany Lukiem i Quet膮.聽

S膮dz臋, 偶e mimo wszystko Celtics, kt贸rzy s膮 sofciarskimi leszczami, maj膮 w sk艂adzie kasztan贸w Tatum i Browna, nie maj膮 centra jako艣 dadz膮 rad臋 dokula膰 si臋 do fina艂贸w i powalcz膮 o pier艣cie艅. Skoro zostali jedynymi z przedsezonowych faworyt贸w w grze o pier艣cie艅 to mam nadziej臋, 偶e wykorzystaj膮 do艣wiadczenie kt贸re zebrali w ci膮gu tych lat grube PO i co艣 z tego b臋dzie.

p.s. to nie Pacers przechwycili Neismitha, to Celtics oddali gonza Brogdona.

Edytowane przez ptak
Odno艣nik do komentarza

44 minuty temu, iglo13 napisa艂(a):

Kto na wschodzie zas艂u偶y艂? Mam wra偶enie 偶e nikt

Mia艂em na my艣li sam膮 serie z Knicks聽

Pacers byli gorsi ale mieli szcz臋艣cie zagra膰 z najbardziej przesian膮 ekip膮 tych PO聽

Knicks by艂oby zdecydowanie ciekawsz膮 opcja, bo Pacers nie s膮 sob膮 z RS, albo dobrze oszukiwali i teraz s膮 sob膮

tak czy siak nie powinno ich tu by膰聽

Odno艣nik do komentarza

1 godzin臋 temu, josephnba napisa艂(a):

Mia艂em na my艣li sam膮 serie z Knicks聽

Pacers byli gorsi ale mieli szcz臋艣cie zagra膰 z najbardziej przesian膮 ekip膮 tych PO聽

Knicks by艂oby zdecydowanie ciekawsz膮 opcja, bo Pacers nie s膮 sob膮 z RS, albo dobrze oszukiwali i teraz s膮 sob膮

tak czy siak nie powinno ich tu by膰聽

Ale Mo偶esz mi wskaza膰 w jakim elemencie byli gorsi? Przegrali dwa pierwsze spotkania minimalnie, nawet nie chce juz za bardzo wyci膮ga膰 tego game1 ale wiele os贸b w 艣rodowisku twierdzi艂o, 偶e gwizdkowi okradli ich ze zwyci臋stwa w tym spotkaniu. Przegrali dwa razy minimalnie, a potem zrobili do艣膰 zdecydowane 4:1 w pozosta艂ych pi臋ciu meczach. Zrobili w tych pi臋ciu meczach trzy mocne blowouty Knicksom. Jasne, 偶e OG si臋 popsu艂 ale nawet z OG by to przeszli, bo Knicks by tak d艂ugiej serii nie wytrzymali fizycznie na tej intensywno艣ci i w tempie, kt贸re Pacers narzuci艂o. co potwierdzi艂y ostatnie mecze gdzie ka偶dy z Knicks oddycha艂 ju偶 r臋kawami.聽

pisz膮c ze Pacers nie s膮 sob膮 z regular Season wida膰 ze nie masz poj臋cia o czym m贸wisz i ze meczy nie ogl膮dasz. Pacers rzucaj膮 najwiecej pts w playoffs w ca艂ej lidze. Tylko raz w serii z knicks sko艅czyli poni偶ej 111pts, piec razy rzucili powy偶ej 116pts. To nadal jest najlepsza ofensywa ligi i s膮 jak najbardziej sob膮.聽

Edytowane przez RonnieArtestics
Odno艣nik do komentarza

7 godzin temu, RonnieArtestics napisa艂(a):

Ale Mo偶esz mi wskaza膰 w jakim elemencie byli gorsi? Przegrali dwa pierwsze spotkania minimalnie, nawet nie chce juz za bardzo wyci膮ga膰 tego game1 ale wiele os贸b w 艣rodowisku twierdzi艂o, 偶e gwizdkowi okradli ich ze zwyci臋stwa w tym spotkaniu. Przegrali dwa razy minimalnie, a potem zrobili do艣膰 zdecydowane 4:1 w pozosta艂ych pi臋ciu meczach. Zrobili w tych pi臋ciu meczach trzy mocne blowouty Knicksom. Jasne, 偶e OG si臋 popsu艂 ale nawet z OG by to przeszli, bo Knicks by tak d艂ugiej serii nie wytrzymali fizycznie na tej intensywno艣ci i w tempie, kt贸re Pacers narzuci艂o. co potwierdzi艂y ostatnie mecze gdzie ka偶dy z Knicks oddycha艂 ju偶 r臋kawami.聽

pisz膮c ze Pacers nie s膮 sob膮 z regular Season wida膰 ze nie masz poj臋cia o czym m贸wisz i ze meczy nie ogl膮dasz. Pacers rzucaj膮 najwiecej pts w playoffs w ca艂ej lidze. Tylko raz w serii z knicks sko艅czyli poni偶ej 111pts, piec razy rzucili powy偶ej 116pts. To nadal jest najlepsza ofensywa ligi i s膮 jak najbardziej sob膮.聽

Wygrali 偶e szpitalem wi臋c sorry ale to nie jest wygrana lepszego z gorszym聽

Poza tym sam wiesz 偶e ich gra postASW odbiega艂a od tego do czego nas przyzwyczaili, a Halliburton by艂 w bottom 3 lider贸w w tych PO聽

Ca艂y sezon propsowalem Pacers boxmam sentyment do tego zespo艂u ale tegoroczne PO to s艂abizna a zdrowych Knicks by nie przeszli聽

Odno艣nik do komentarza

Mam wra偶enie, 偶e pod pewnymi wzgl臋dami ta seria mo偶e przypomina膰 zesz艂oroczne starcia Celt贸w z Hawks, kt贸rzy te偶 raczej nie przejmowali si臋 zbytnio defensyw膮 i liczyli, 偶e ofensyw膮 jako艣 to nadrobi膮. 2 razy wysz艂o, 4 razy nie wysz艂o i wr贸cili do domu, a Boston przeszed艂 dalej. Oczywi艣cie Pacers maj膮 o wiele lepiej zbilansowany sk艂ad i wi臋cej argument贸w ni偶 zesz艂oroczna Atlanta, ale tutaj te偶 mamy do czynienia z radosn膮 koszyk贸wk膮, w kt贸rej obrona schodzi na drugi plan.

Patrz膮c na sk艂ady i form臋 obu zespo艂贸w, nie chce mi si臋 wierzy膰 w to, 偶e Pacers urw膮 tu wi臋cej ni偶 2 mecze, ale przy tak nieprzewidywalnym i chaotycznym zespole w zasadzie 偶aden wynik mnie nie zdziwi. Boston jest p贸ki co mocny, ale ja ju偶 tyle razy widzia艂em jak co艣 ich w PO parali偶uje, 偶e nie potrafi臋 z czystym sumieniem zatypowa膰 tutaj 4:0 czy 4:1, na co wskazywa艂aby r贸偶nica w potencjale obu zespo艂贸w. Wpisuj臋 4:2 Celtics, ale gdzie艣 tam po cichu trzymam kciuki za to, 偶eby Indiana powalczy艂a o co艣 wi臋cej ;)

PS @RonnieArtestics聽oby wi臋cej takich post贸w zapowiadaj膮cych seri臋 na forum聽:)

Edytowane przez Hoolifan
Odno艣nik do komentarza

Bardzo fajna historia, druzyny zlozonej szybko ale na obecne czasy vs wiecznie mlodymi "brozkami"/faworytami. ten pace wykonczy Celtics i to sie rozstrzygnie pewnie w 7 meczowej serii. Indiana to kolejny styl ktory sobie amator Mazulla opaczy z bliska jak bedzie zbieral w L w serii. Cavs nie dosc, ze byli slabsi, to C's domykali serie z Cavs ktorzy nie mieli swojego 1-szego, 2-giego (cala seria) i 4-tego zawodnika w 2 ostatnich meczach.聽

zobaczycie, jak beda wygladac Hausery, Kornety i Horfordy tej ligii grajac z najszybszym i skutecznym pace jaki pozostal na placu boju w PO.

Powodzenia Celtics, ktorzy mogli karac Cavs Pritchardem xD

Odno艣nik do komentarza

Dla mnie liczy si臋 pi艂k膮 i 偶u偶el, po za Celtics nie ogl膮dam koszyk贸wki ale jak czytam te wysrywy ludzi maj膮cych b贸l dupy jak us艂ysz膮 nazw臋 Celtics聽 to chcia艂bym 2 razy 4-0 i Ala jak w ostatnim meczu z Cavs. 呕eby w ko艅cu przestali pierdo.i膰 jakie to Celtics s艂abe, Brown to kasztan, Tatum to lamus a w og贸le to ca艂y zesp贸艂 nie ma jaj 偶eby wygrywa膰. Co b臋dzie to b臋dzie. Wygraj膮 to fajnie, nie to jako艣 to b臋dzie.

p.s.1 a wyliczanie ile to Boston p艂aci i dlaczego tak du偶o to ju偶 w og贸le hit. Stevens dosta艂 nagrod臋, ma poparcie w艂a艣cicieli kt贸rzy stwierdzili 偶e ich sta膰 na takie pensje. Przecie偶 to nie za wasze pieni膮dze finansuj膮 t膮 zabaw臋. Widocznie im to si臋 spina.

p.s.2 mam nadziej臋, 偶e m贸j kolej y wpis b臋dzie o koszyk贸wce聽

Edytowane przez ptak
Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, josephnba napisa艂(a):

Wygrali 偶e szpitalem wi臋c sorry ale to nie jest wygrana lepszego z gorszym聽

Poza tym sam wiesz 偶e ich gra postASW odbiega艂a od tego do czego nas przyzwyczaili, a Halliburton by艂 w bottom 3 lider贸w w tych PO聽

Ca艂y sezon propsowalem Pacers boxmam sentyment do tego zespo艂u ale tegoroczne PO to s艂abizna a zdrowych Knicks by nie przeszli聽

Wygrali bo byli lepsi na przestrzeni d艂ugiej serii, serio szkoda strz臋pi膰 ryja ale niech b臋dzie 偶e jeszcze raz ci co艣 u艣wiadomi臋 i udowodni臋: Tw贸j eyetest jest c***a warty i 偶yjesz w ba艅ce swoich przekona艅. Niestety te przekonania daj膮 ci krzywy obraz a tu masz rzeczywisty :聽

Pacers przed asg :
123,7Pts per game
opponents : 122,3Pts per game.聽
bilans 31:25 (.553)
TS: 60%
opponents TS: 60,3%

pacers post asg:
122,4 pts per game
Opponents : 115,8 pts per game
Bilans: 16:10 (.615)
TS%: 59%
opponents TS: 57,5%

jesli mia艂e艣 na mysli ze nie s膮 sob膮 po allstar game, to chodzi膰 ci mog艂o jedynie o bycie najgorsza dru偶yn膮 w obronie przed allstar game i popraw臋 tego elementu po allstar game. Bo nic innego mie膰 na mysli nie mog艂e艣 mie膰. Tak, statystyki nie k艂ami膮 i Pacers s膮 o wiele lepsz膮 dru偶yn膮 ni偶 byli na pocz膮tku sezonu. Przyjmij to z pokor膮 i zobacz dlaczego si臋 nie wyra偶a takich opinii nie maj膮c absolutnie poj臋cia o czym si臋 m贸wi.聽

haliburton bottom3 lider贸w? W drugiej rundzie trafia艂 4,1 tr贸jki na 44%, zrobi艂 se 21/7 i wygra艂, wiec chyba jednak przesadzasz. Poza tym to jest w艂a艣nie si艂a tej ekipy, 偶e jak wida膰 nie musz膮 mie膰 super lidera, a wygrywaj膮 cz臋sto spotkania w kt贸rych po 10+ punkt贸w dorzuca po 6-7 zawodnik贸w.聽

Ty naczyta艂e艣 si臋 bzdur o s艂abym haliburtonie i kontuzjowanym a potem powtarzasz jak taki osio艂. Hali to by艂 kontuzjowany w styczniu, a nie post all star game. Po all star game Pacers s膮 znacznie lepszym zespo艂em ni偶 by艂o przed, bo ogarneli defensyw臋 utrzymuj膮c najlepszy atak w lidze.

teraz jeszcze dorzucaj膮 najlepsz膮 ofensyw臋 w ca艂ych playoffs, a ty b臋dziesz wmawia艂 mi 偶e nie s膮 sob膮. No jak dla mnie s膮, skoro nadal maja najlepszy pace i atak w lidze. 聽

Edytowane przez RonnieArtestics
Odno艣nik do komentarza

Stary ja naprawd臋 nie 偶ycz臋 藕le Pacers ale k**** zaliczyli wyjebistego farta z tymi kontuzjami Knicks聽

Tego nie da si臋 pomin膮膰!聽

Uwa偶asz 偶e defensywnie NYK byliby tacy sami w pe艂ni zdrowia?聽

Pisa艂em przed seri膮 偶e Pacers prawdopodobnie zabiegaj膮 kr贸tkich pod wzgl臋dem rosteru Knicks, a ci do IL do艂o偶yli jeszcze nast臋pnych graczy聽

Ja naprawd臋 dobrze 偶ycz臋 i Pacers i haliburtonowi (kt贸rego tu chwali艂em dziesi膮tki razy i ci to nie przeszkadza艂o)聽

Faktem jest jednak to ile w tym PO mia艂 jednocyfrowych lub ledwo ponad 10pts wyst臋p贸w!聽

To s膮 liczby nie ajtest聽

呕aden inny lider nie mia艂 tylu s艂abych spotka艅 w tych PO co TH聽

Mo偶esz si臋 spina膰 do woli. M贸wi si臋 trudno, nie zamierzam si臋 z tob膮 k艂贸ci膰 ani ci臋 obra偶a膰 bo jako fan masz prawo si臋 cieszy膰 z awansu (te偶 bym si臋 cieszy艂) ale ja jako kto艣 neutralny widz臋 te spraw臋 troch臋 inaczej聽

IMO zdrowi Knicks to trudniejszy rywal dla Bostonu ni偶 Pacers聽

S艂owem podsumowania聽

Lubi臋 obie ekipy w ecf ale Celt贸w widz臋 jako faworyt贸w i to zdecydowanych聽

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.