Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2024/2025

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

Se grzebałem, se szukałem, espn trejd maszynę znaleźć chciałem, a jakąś inną turbozaawansowaną odkryłem. Deala zrobiłem, przyklepałem i wkleiłem:

fanspo-nba-trade-machine-snap_h_15_05.2025_16-29-53.thumb.jpeg.0cb2513fd88c4442fc158f97c9f6bef6.jpeg

Wiem, że męczę tego Turnera, ale jak nie teraz, to kiedy. Za rok z defensywnych Bigs jest JJJ, ale on uparcie nie chce być środkowym.

Ciekawe czy propozycja Hawks oddania Capeli za Vucevica to realne zainteresowanie Vuckiem, czy tylko chęć wyrwania czegokolwiek za zwłoki, których już nie chcą eksplorować?

Drugie ciekawe, to czy Pacers po fajnym runie w PO i wciąż żywą nadzieją na finały, nadal będą tacy anty, jeśli chodzi o płacenie taxu?

Ja widzę Mylesa, jako unikalnego gracza, który jest kluczowy w D i nie kaleczy O.

Trzecie ciekawe, to te niezwykle subtelne rekompensaty, które w tym dealu zapewniłem. Dla Pacers #12, zamiast #23, gdzie jest jeszcze jakaś realna szansa na C of the future, w postaci Maluacha, lub Queena, których ja osobiście nie lubię, bo jeden (Maluach) nie dowozi w ważnym meczu i regularnie po zbiórce/asyście, która nie jest lobem, opuszcza piłkę poniżej kolan. W NCAA to przeszło, ale na następnym etapie będzie zjedzony, grając przeciwko dużym chłopakom z NBA, którzy są szybsi, więksi i silniejsi. Drugi (Queen) jest jakoś taki nieskoordynowany/dziwnie skoordynowany, że nie wiem jak na niego patrzeć, czy jak na Z-Bo, do którego 50% obrońców nie miała pojęcia jak bronić i jak skakać do bloku, czy jak na dużego Serba, którego 99% obrońców nie wie jak bronić, czy może jak na grajka, który po prostu nie nadaje się do tej ligi I jego rookie contract to będzie wsjo.

Wracając do trzeciego ciekawego, to wpycham do Hawks Pata, ale daję im ten Portland pick, jako rekompensatę, a ponoć za dwa lata 18 baniek to będą grosze.

Można też olać wszystkie dodatki i skupić się tylko na kluczowych zawodnikach i pickach.

Nadal doable, IMO.

Chciałbym, aby Chicago nie czekało za długo i poszło na całość już, aby zrobić taki mały check, czy warto coś na tym budować.

Czekam.

Pozdrawiam.

Tak jak piszesz finalistą wschodu może nie chcieć rozstać się z Turnerem po takim sukcesie który trwa w najlepsze a gdzie zawodzi Siakam najbardziej a Turner ratuje ile może. Drugi zgryz to jest Pat Williams którego zrzut nie powinien tak drogo kosztować bo POR 26 może być złotem. Spurs akurat obserwują tego gracza uważnie i co lepsze mogliby widzieć w nim conajmniej neutralny asset. Może kogoś kto w spurs z młodych traci obecnie minuty? Trochę ich do oddania mamy. W najśmielszych snach bym nie przypuszczał mieć i Pata ( z jego wadami) i ten pick. 

• 2 tygodnie później...
Teraz, tankathon napisał(a):

Czy takie siano przypadkiem nie oznacza braku zainteresowania ze strony innych zespołów? 🤔

Cholera wie, rynek jest nasycony a potencjalnych dużych nazwisk nie brakuje 

wiadomo że w pierwszej kolejności rzuca się na Antka duranta i resztę, ale potem przegrani w tym wyścigu zaczną sięgać po inne nazwiska 

24 miliony a realnie pewnie bliżej 20sru to nie są jakieś zatrważające kwoty w NBA  

rzut oka na 20-25 milionowe kontrakty w nba i obok promocji typu Jared Allen są takie perły jak capella, d.Hunter, poetl, bogdanovic 

to nie są dziś duże pieniądze 

11 godzin temu, josephnba napisał(a):

Cholera wie, rynek jest nasycony a potencjalnych dużych nazwisk nie brakuje 

wiadomo że w pierwszej kolejności rzuca się na Antka duranta i resztę, ale potem przegrani w tym wyścigu zaczną sięgać po inne nazwiska 

24 miliony a realnie pewnie bliżej 20sru to nie są jakieś zatrważające kwoty w NBA  

rzut oka na 20-25 milionowe kontrakty w nba i obok promocji typu Jared Allen są takie perły jak capella, d.Hunter, poetl, bogdanovic 

to nie są dziś duże pieniądze 

Tylko co tak naprawdę chce Chicago osiągnąć, od kiedy pamiętam to to jest ciągle drużyna na playin na wschodzie..

Na moje to powinni zaorać to, tradeowac Vuca, nie podpisywać Giddeya, bo znowu będzie walka o 9 miejsce

1 godzinę temu, steve napisał(a):

Tylko co tak naprawdę chce Chicago osiągnąć, od kiedy pamiętam to to jest ciągle drużyna na playin na wschodzie..

Na moje to powinni zaorać to, tradeowac Vuca, nie podpisywać Giddeya, bo znowu będzie walka o 9 miejsce

Ja też nie widzę sensu, piszę tylko ze skoro mają, a zakładam że mają, mu płacić to dobrze że nie kasę, która zamuruje salary  

tankowanie bulls nie wychodzi zbyt dobrze w ostatnim latach i coś mi mówi że nie będą szli tą drogą 

jak zwykle napalają się na duże nazwiska ale tak realnie to co teraz Chicago ma do zaoferowania?

3 godziny temu, josephnba napisał(a):

jak zwykle napalają się na duże nazwiska ale tak realnie to co teraz Chicago ma do zaoferowania?

Oby Litwin też był zdania, że nie ma czego oddać i choć raz faktycznie postawił na własne wybory w drafcie. Jest Matas, za chwilę może dopisać fart i wyciągnął np. Kasparasa, więc jedyne co pozostanie to zrobić jakiś ruch na centrze i niech grają.

55 minut temu, tankathon napisał(a):

Oby Litwin też był zdania, że nie ma czego oddać i choć raz faktycznie postawił na własne wybory w drafcie. Jest Matas, za chwilę może dopisać fart i wyciągnął np. Kasparasa, więc jedyne co pozostanie to zrobić jakiś ruch na centrze i niech grają.

A co myślisz o pozostawieniu Lonzo? 

jestem fanem jego gry i wpływu na zespół więc nie przeszkadza mi wizja kolejnego rs z nim jako mentorem i organizatorem drugiego składu 

23 godziny temu, josephnba napisał(a):

120/5 

tyle podobno oczekuje Josh 

kwota nie powala na kolana, myślałem że wyjdą z dużo wyższą 

pewnie w negocjacjach zejdą trochę, więc powinno się w sumie opłacić obu stronom 

Jeśli Josh zgodziłby się na taki kontrakt, to z perspektywy Chicago bardzo dobry deal.

Mówimy w końcu o gościu który co prawda ma swoje słabości, ale jednocześnie jest w stanie robić triple-double w każdym meczu.

Przypominam, że Williams'owi dali 5 x 18, nie wiadomo właściwie za co. 🤔

Godzinę temu, Thomas napisał(a):

Jeśli Josh zgodziłby się na taki kontrakt, to z perspektywy Chicago bardzo dobry deal.

Mówimy w końcu o gościu który co prawda ma swoje słabości, ale jednocześnie jest w stanie robić triple-double w każdym meczu.

Przypominam, że Williams'owi dali 5 x 18, nie wiadomo właściwie za co. 🤔

Kurde zdążyłem zapomnieć że tak się z nim wjebali 

A te 120/5 to podobno wyszło od Josha 

6 godzin temu, josephnba napisał(a):

A te 120/5 to podobno wyszło od Josha

To dobrze o nim świadczy, bo widać, że zna swoje miejsce w szeregu, co jest rzadkością w NBA. Większość graczy ma jednak bardzo wysoką samoocenę i byle " leszcz " potrafi zażądać takich pieniędzy, a umówmy się, Giddey z końcówki sezonu leszczem raczej nie jest.

Z perspektywy roku. Wymiana Caruso za Gideya to klasyczny win win trade. Oklahoma oddawała duzy talent, ale z powodu dublowania sie sposobem gry z SGA była to decyzja sluszna. Oddali Bulls perspektywicznego gracza, ktorego na pewno by nie podpisala tego lata za swietnie pasujacego role playera w postaci Caruso. Aussie pokazał, ze jak nie ma wokół niego alpha doga z piłka to jest to bardzo altruistyczny, inteligentny zawodnik. Jesli zakonczy sie to nawet maxem od Bulls jest to no brainer. 

Pytanie, ktore zadawane jest od wielu lat. Czy i ewentualnie za co wymienimy Vucevicia?