Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2024/2025

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, tankathon napisał(a):

Rasheer Fleming - Matas - Giddey -  Ayo - Kasparas 

Wg mnie Kasparas i Giddey to będzie dramat dla nich obu, bo będą obaj zabijać swoja grę, tu shooter jest potrzebny z krwi i kości (ale broniący) a nie kolejny ballhandler bez rzutu.

5 minut temu, joe dumars napisał(a):

ujales mu lat (w roku kalendarzpwym 22/23 ukonczyl 21 lat)

Nie mogę co za gość, Giddey ma urodziny 10 pażdziernika, Cade z 25 września więc co Ty pierdolisz koleś? Nikt tu nic nie dodał. Jak uważasz, że 20/6/6 Cade z drugiego sezonu na 41/28/84 to jest jakaś szokująca zmiana, to proponuję zejść ze słońca.

17 minut temu, dannygd napisał(a):

Nie mogę co za gość, Giddey ma urodziny 10 pażdziernika, Cade z 25 września więc co Ty pierdolisz koleś? Nikt tu nic nie dodał. Jak uważasz, że 20/6/6 Cade z drugiego sezonu na 41/28/84 to jest jakaś szokująca zmiana, to proponuję zejść ze słońca.

dodal. i nigdziemnie napisalem, o jakichs 'szokujacych zmianach'. ale jak chcesz dyskutowac sam ze soba, czyli wciskac mi w usta slowa, ktore nie padly, po czym z tymi slowami 'polemizujesz', to powdzenia!...

Na temat draftu i potencjalnych kontraktów dla tych, co cza przedłużyć już się nagadałem/napisałem/napociłem dość i żyłka, jak widać niektórym drgnęła. To w sumie dobrze, bo nie może być nudno.

No forum realgm czytam kilka stron tematu pt. "The Bulls should go all in for Zion" i mi ziemniaki w piwnicy gnijo, mimo, że nie mam piwnicy, bo ludzie są gotowi wrzucić w potencjalny trejd Cobiego, Matasa, czy Josha i przyszłe wybory w draftach. Czy w kibicach Bulls wykształciło się jakieś niepojęte Shit Team Mentality, i są w stanie wrzucać w deal swoje najlepsze assety za gracza, który, pomimo niewątpliwego talentu, nie rokuje i jest gruby i głupi? Jedyna opcja, abym ja spojrzał przychylnym okiem na Ziona w Chicago, to bierzcie wszystko, co chcecie poza Joshem, Cobim, Matasem i jakimkolwiek pickiem. Tak, jak nas rozłożono na łopatki w przypadku Zacha (z perspektywy czasu, jednak trejd, jak dla mnie na plus, choć liczyłem, że jakikolwiek GM w tej lidze ma o nim lepsze zdanie, niż ja i srogo się rozczarowałem).

Ja bym poszedł w inną stronę i próbowałbym budować team na już, nie czekając na FA 2026. No chyba, że legendarne 1.7% znów da o sobie znać.

Jeśli nie, to Myles Turner, który przewija się w każdym offseason i trade deadline od kilku lat, a mimo tego dotrwał do końca swego kontraktu w Indianie, wydaje mi się potencjalnym realnym celem na S&T za Vuca, gorszy pick '26 i może jakiś odległy czasowo 2nd. W to bym szedł. Jakieś 75/3, lub nawet coś o małe nieco dłuższego i droższego byłoby akceptowalne i nie musimy czekać na to, że jakiś grajek z draftu zda egzamin i spełni nadzieje. Oby to się stało, a Myles też może być mentorem dla młodszych.

Jeśli podejmując wszystkie możliwe opcje, za rok mamy około 54 bańki na 6 graczy, dodając do tego 100 baniek na Josha, Mylesa i Cobiego (pobożne życzenie) + dwa picki z tegorocznego draftu za około 10, nadal będziemy mieć pewnie około 30/40 baniek na uzupełnienie składu, który póki co wyglądałby tak:

PG: Giddey/Ball

SG: White/Terry

SF: Williams/Philips

PF: Buzelis/Smith

CN: Turner/Smith

Draft: chyba najgorsza opcja to byłby jakiś Rasheer Fleming/Yaxel Landeborg w 1st i Chaz Lanier/Miles Byrd w 2nd, ale uważam tę pulę draftu za głęboko i wiele się może wydarzyć.

Kminie, ile mogę...

Pozdrawiam

2 godziny temu, tankathon napisał(a):

Na spokojnie, Fleming nie pójdzie tak wysoko, ale tak z ciekawości co z nim nie tak?

Możliwe że spurs ze swoim drugim wyborem w pierwszej rundzie go wezmą ( #14 na dziś) 

Rasheer Fleming: 6'9", 240 lbs, (alleged) 7'5" wingspan, 39% 3pt shooter, 1.5 blks, 1.4 stls, 4.5 OBPM, 3.1 DBPM, 7.7 BPM.

obok Wemby 

1 godzinę temu, Behemot napisał(a):

Mi się podoba. Zaliczył shooting slump na koniec sezonu, ale poza loterią bym się nie zastanawiał.

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Możliwe że spurs ze swoim drugim wyborem w pierwszej rundzie go wezmą ( #14 na dziś) 

Rasheer Fleming: 6'9", 240 lbs, (alleged) 7'5" wingspan, 39% 3pt shooter, 1.5 blks, 1.4 stls, 4.5 OBPM, 3.1 DBPM, 7.7 BPM.

obok Wemby 

Mi również się podoba, dlatego pisałem o nim już w styczniu. Jeśli Kasparas czy Fears pójdą wcześniej to liczę na wybór Fleminga jako zastępstwo Vuca.

16 godzin temu, Benon napisał(a):

Jeśli nie, to Myles Turner, który przewija się w każdym offseason i trade deadline od kilku lat, a mimo tego dotrwał do końca swego kontraktu w Indianie, wydaje mi się potencjalnym realnym celem na S&T za Vuca, gorszy pick '26 i może jakiś odległy czasowo 2nd. W to bym szedł. Jakieś 75/3, lub nawet coś o małe nieco dłuższego i droższego byłoby akceptowalne i nie musimy czekać na to, że jakiś grajek z draftu zda egzamin i spełni nadzieje. Oby to się stało, a Myles też może być mentorem dla młodszych

On się czasem nie wypowiadał  w stylu „chce grac dla Pacers cała karierę? „

3 godziny temu, RonnieArtestics napisał(a):

On się czasem nie wypowiadał  w stylu „chce grac dla Pacers cała karierę? „

On może by chciał, ale czy tak bardzo, że podpisze z nimi promocyjnie za pół ceny, bo gdzieś czytałem, że w Indianie luxury tax płacić nie chcą.

I tu moja koncepcja z s'n't za Vuca bierze w łeb, bo z nim, a raczej z jego 21.481.481 też trzeba będzie bulić.

Zobaczymy...

W dniu 23.04.2025 o 16:56, Benon napisał(a):

On może by chciał, ale czy tak bardzo, że podpisze z nimi promocyjnie za pół ceny, bo gdzieś czytałem, że w Indianie luxury tax płacić nie chcą.

I tu moja koncepcja z s'n't za Vuca bierze w łeb, bo z nim, a raczej z jego 21.481.481 też trzeba będzie bulić.

Zobaczymy...

Vuc dał jasno do zrozumienia że na tym etapie kariery chciałby jeszcze jako produktywny gracz powalczyć o tytuł więc bulls są pod ścianą 

Edytowane przez josephnba

22 godziny temu, josephnba napisał(a):

Vuc dał jasno do zrozumienia że na tym etapie kariery chciałby jeszcze jako produktywny gracz powalczyć o tytuł więc bulls są pod ścianą 

Powinni go oddać tego lata, bo do zespołu opartego na młodych zawodnikach w ogóle nie pasuje. Co za niego można dostać to już inna sprawa, ale ma taki kontrakt, że chętny na pewno się znajdzie.

Edytowane przez Thomas

5 godzin temu, Thomas napisał(a):

Powinni go oddać tego lata, bo do zespołu opartego na młodych zawodnikach w ogóle nie pasuje. Co za niego można dostać to już inna sprawa, ale ma taki kontrakt, że chętny na pewno się znajdzie.

Znając naszych genialnych handlarzy dostaniemy torbę robaczywych jabłek 

18 minut temu, josephnba napisał(a):

Znając naszych genialnych handlarzy dostaniemy torbę robaczywych jabłek 

Trzeba kibicować Bucks, bo jak sezon będzie w Indy rozczarowaniem, to widzę realną szansę na ten s'n't z Turnerem, który niedawno przekreśliłem (tak, wiem...😀).

Lepiej chyba mieć Centra, niż go nie mieć, a Vucek, to chyba lepsza opcja dla nich niż Thomas Bryant, czy doskonale nam znany Tony Bradley. Jak dobrze im pójdzie w play-off, to może zmienią zdanie w kwestii luxury tax, a jak pójdzie źle, to biorąc Nikolę, tax będzie mniejszy niż przy podpisaniu Mylesa za 30/30+.

Sporo zależy też od draftu, bo jak ze swoim 23 i 54 (czy jakoś tak) upolują C i backup C, to szansę na wciśnięcie im Vuca spadają. Może wciśnięcie to nawet złe słowo, bo jak chcą nie płacić podatku, lub płacić go jak najmniej, to mimo wszystko Nikola, zwłaszcza/jedynie (niepotrzebne skreślić) po tej ofensywnej stronie nadal daje radę, a nawet jakby spojrzeć na trochę bardziej zaawansowane staty, to jest przekotem (reklama dźwignią handlu) i ma kontrakt tylko na rok, w pewnych środowiskach zwanym "spadającym".

Podsumowując, Vucek, spadaj, choć życzę Ci jak najlepiej...

Pozdrawiam

5 minut temu, Benon napisał(a):

Trzeba kibicować Bucks, bo jak sezon będzie w Indy rozczarowaniem, to widzę realną szansę na ten s'n't z Turnerem, który niedawno przekreśliłem (tak, wiem...😀).

A ja to widzę inaczej. W Sacramento lubią eksbyków, także Vucević i Williams za Sabonisa. 😜