Skocz do zawartości

Chicago Bulls 2024/2025

Thomas

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Thomas napisał(a):

Myślisz, że piątka białych nie miałaby szans na jakikolwiek sukces?

Ja uważam, że Jokić i Doncić w jednym zespole, plus trzech innych solidnych białych mogłoby namieszać.

Mam już swoje lata i obserwując w ogóle Sport a także tę ligę gdzieś od około 35 lat mając taki bardzo bardzo ogólny przekrój to przy sporcie jakim jest koszykówka czyli kombinacja sportu szybkościowego wytrzymałościowego i siłowego, to niestety z uwagi z uwagi na uwarunkowania genetyczne historyczne to w konfrontacji biali kontra Czarni tutaj biali nie mają większych szans. To znaczy nie mają szans wygrać. Owszem pod względem IQ koszykarskiego sportowego nic nie ustępują albo są nawet znacząco lepsi( ci najlepsi ( (ale w tym sporcie to nie wystarczy. To jest gra pięciu na pięciu i IQ inteligencja wyrachowanie samo to nie wystarczy. Myślę że może być co najwyżej dwóch białych typu jokić na przykład i doncić skoro już podajesz ich przykład, ale reszta to już muszą być zadaniowcy afro atleci. Od czarnej roboty. Krótko mówiąc od bardzo mocnej obrony a także czarnej roboty zadaniowców. Oczywiście mowa jest w kontekście wygrania ligi szanse na wygranie ligi a nie bycia po prostu gdzieś w przeciętności. Zauważam też pewną determinację rasy białej i stopniowe podnoszenie swoich możliwości fizycznych jakby tendencja jest bardzo powoli wzrostowa i gdzieś może za kilka pokoleń czyli za kilkadziesiąt lat będzie można fizycznie ewoluować w stronę atletyki afro. Ale na razie to jest cała półka niżej. I chyba jeszcze długo długo będzie. Wystarczy obserwować Sport ogólnie.

15 godzin temu, Thomas napisał(a):

Buzelis kontra Williams, na przestrzeni całego sezonu statystyki bardzo zbliżone, ale po all star game, Matas już wyraźnie lepszy. Myślę, że dystans między nimi będzie się tylko zwiększał, na korzyść Buzelis'a oczywiście.

buzelis williams.jpg

Nie bez powodu Matas  był przymierzany do #1 w drafcie, natomiast z Williamsa to AK na siłę zrobił top4 wybór. Jednego w grze Litwina jednak mi brakuje, o czym już pisałem, nie potrafi zagrać akcji 1 vs 1 i oddać rzutu po koźle.

Edytowane przez tankathon

Tak sobie czekając na kolejne play-in (w tym roku mam chociaż jakieś złudzenia), nadal aksploruję to co się może zdarzyć w tegorocznym drafcie. Kiedyś już jednego chudzielca chcieliśmy napakować i wyszła kupa. Lauri za duży nie był sobą. Nie róbmy tego Matasowi, bo on ze swoją fizycznością może być naszym SF na lata. Durant przyszedł do ligi chudy i jest chudy zbliżając się do 40'.

Uważam, że to jest dość kluczowe, jeśli ta drużyna ma odnieść jakiś sukces, aby ten draft był udany, a głębia jest i najbardziej imponuje mi liczba jakościowych PF.

Wymyśliłem sobie 10 picków 1st rnd + 10 picków 2nd rnd, przy czym zaznaczam, że jeśli w pierwszej big, to w drugiej wing i na odwrót.

Moja dziesiątka wygląda tak (kilka typów jest pewnie nierealnych):

Knueppel (żadni kibice, jeśli on będzie grał dużo i dobrze, nie będą w stanie znieść zwrotu "Knepel" więcej niż raz na 10 minut. Ja to przetrwam i liczę, że się typ obsunie.

Newell (no comments)

Richardson (no comments)

Murray-Boyles (no comments)

Noa Essengue (no comments)

Rasheer Fleming (no comments)

Thomas Sorber (no comments)

Joan Beringer (no comments)

Yaxel Lendeborg (no comments)

Nique Clifford (no comments)

Druga runda:

Johni Broome (no comments)

Ryan Kalkbrenner (no comments)

Chaz Lanier (gdzieś przeczytałem, że atletyczny to on nie jest i później oglądnąłem highlighty. Ośmielę się nie zgodzić)

Miles Byrd (defensywny freak)

Maxime Raynaud (no comments)

Rocco Zikarsky (no comments)

Bogoljub Markovic (no comments)

Alex Toohey (no comments)

Dink Pate (no comments)

Tyrese Proctor (no comments)

No dobra, jeśli chodzi o te ostatnie wybory w drugiej rundzie, to "no comment" był nieadekwatny do końca, bo po prostu szukałem Joshowi kumpla z antypodów.

Pozdrawiam,

Benon

Edytowane przez Benon